Játékra optimalizált Chromebookot mutatott be az Acer

2024. május 30.
9.4781
marco profilja, adatai
marco
A napokban mutatta be az Acer legújabb Chromebookjait, amik a Chromebook Plus szériába érkeztek, ezek között pedig egy videojátékra optimalizált, a ChromeOS generatív MI-jével megerősített laptopot is piacra dobnak Chromebook Plus 516 GE névvel.

Természetesen a platform sajátosságai szerint leginkább felhő alapú játékról van szó, amihez az NVIDIA GeForce NOW-t lehet elsősorban igénybe venni, amely akár 1600p felbontásban és 120 képkocka/mp sebességgel pöröghet a 120 Hz-es WQXGA kijelzőn. A Chromebookok esetében nem megszokott módon a Plus 516 GE RGB billentyűzettel érkezik, továbbá Wi-Fi 6E biztosítja a megbízható vezeték nélküli csatlakozást.

A WQXGA (2560x1600) IPS kijelzője mellett DTS audiót biztosító, két felfelé és két lefelé irányuló hangszórót is kapott a gamer Chromebook, amelyek a mélysugárzókkal ellentétes irányba sugározzák a hangot, kiküszöbölve a nem kívánt rezgéseket.

Játékra optimalizált Chromebookot mutatott be az Acer - 2. kép

A wifi mellett RJ-45 2,5G Gigabit Ethernet LAN-porton is érkezhet az adat a laptopba, a szoftverek között pedig az új Game irányítópult is helyet kapott, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok személyre szabják játékélményt. Az RGB billentyűzet 4 zónás előre beállított háttérvilágítási színmódokat kapott.

A fentieken kívül a Chromebook Plus 516 GE akár 2 TB PCIe NVMe SSD tárhellyel, akár 16 GB gyors LPDDR4X memóriával is vásárolható, és a 65 Wh teljesítmáényű telepből akár 10 órányi akkumulátor-üzemidőt is ki lehet csikarni.

Az Acer Chromebook Plus 516 GE az EMEA régióban júniustól lesz elérhető 699 Euro (272 ezer forint) ártól.
4 hozzászólás

Patrik94

2 hete és 5 napja

Na ez be****ás. meglepett smiley Micsoda special edition. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

2 hete és 6 napja

Okos gondolat, bevállalnék egy ilyen gépet. Gondolom a többi játékstream is felmegy rá.

válasz erre

petrovicsz

2 hete és 6 napja

Woooooow, már van nálunk is chromebook? meglepett smiley

válasz erre

Moby Dick

2 hete és 6 napja

Már chromebookból is van gamer változat?! meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profilja