Büntetést fizet a Valve a korlátozott Steam-kulcsok miatt

2023. október 03.
12.3811
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Európai Unió Bírósága elutasította a Valve fellebbezését, így a Steam üzemeltetőinek súlyos bírságot kell fizetniük azért a gyakorlatért, ami szerint földrajzi korlátozásokat vetettek ki az egyes játékkulcsokra.

Mint ismert, néhány évvel ezelőtt több kiadó, így a Valve is beszállt abba a bizniszbe, ami korlátozta a Steam-kulcsok beválthatóságát néhány országban, és mivel mindez EU-s országokat is érintett, ezért a versenyhivatal azonnal felszólalt, perre vitte az ügyet, aminek részeként 7,8 millió eurós büntetést szabtak ki az érintett csapatokra.

A Valve és a többi érintett csapat fellebbezett az ügyben, de a bíróság elutasította, így most már jogerős, hogy a Steam üzemeltetőinek 1,6 millió eurót kell kifizetniük ebből az összegből, de 2,9 millió eurós bírságot kapott emiatt a Focus Home Entertainment, valamint 340 ezres büntetést a Bandai Namco is.
4 hozzászólás

fighterlaci

2 hónapja, 1 hete

Meg se érzik...

válasz erre

VaPe

2 hónapja, 1 hete

Nem büntetgetni kéne őket, csak kiröhögik. Addig nem működhetnek az EU-ban amíg nem teljesítik a szabályokat. Egyből más lenne a hozzállás.

válasz erre

Moby Dick

2 hónapja, 1 hete

Meg is érdemlik.

válasz erre

Patrik94

2 hónapja, 1 hete

Na akkor most jön a Google az Androiddal és az Apple az AppStore-ral? Merthogy ott pontosan ugyanez történik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profilja