Az Atarihoz került egy csomó klasszikus játék joga

2023. április 20.
23.3291
Botyi profilja, adatai
Botyi
A konzolgyártó bejelentette, hogy több mint 100, az 1980-as és 1990-es években az Accolade, a Micropose és az Infogrames által piacra dobott PC-s és konzolos cím jogát vásárolta meg.

Az újonnan Atari-tulajdonba kerülő játékok közé tartozik a Demolition Racer sorozat, a Bubsy és a HardBall is, a cég azt közölte, hogy a már meglévő játékokat újra kiadják modern konzolokra és új adaptációkat is készítenek a múltbeli történetekből. Az Atari a visszatérésre törekszik, "többéves erőfeszítéssel a vállalat átalakítására" és az embereket érdeklő IP-kbe való befektetésekkel.

Wade Rosen, az Atari vezérigazgatója így fogalmazott:

Számos ilyen cím az Atari történetének része, és a rajongók várhatják, hogy számos ilyen játék újra megjelenjen fizikai és digitális formátumban, sőt egyes esetekben még modern konzolokra is átültetve.


Az Atari éppen a múlt hónapban vásárolta fel a Nightdive Studiost, ez nemcsak a játékok, hanem a technológia miatt is figyelemre méltó, ugyanis ők a retro játékok modern rendszerekre történő remasterelésére specializálódtak, miközben a minőségüket is feljavítják.
4 hozzászólás

Mordorer

5 hónapja, 2 hete

Jön egy újabb minikonzol, gondolom.

válasz erre

Tommy

5 hónapja, 2 hete

Kíváncsi leszek mikor és mire jön ki a gyűjtemény.

válasz erre

Moby Dick

5 hónapja, 2 hete

No fene ez érdekes.

válasz erre

Kisember001

5 hónapja, 2 hete

Demolition Racer nagy kedvenc volt annó! Szívesen látnám a PS Store-ban.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt