A Samsung is megszólal a szabadalom-ügyben

2011. augusztus 25.
2.9371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A holland bíróság tízből kilenc esetben elutasította a Samsung versenytársa által indított, szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogsértéssel foglalkozó beadványt, tudatta ma a Samsung sajtóközleményében.

A hardvergyártó szerint a holland bíróság határozata egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Galaxy okostelefonok innovatív, sajátos megkülönböztető jeggyel rendelkező termékek. Az ítéletben megjelölt egyetlen jogsértő ponttal kapcsolatban a Samsung jogi eszközöket is felhasználva kívánja biztosítani a Galaxy termékek elérhetőségét Hollandiában - az ítélet ugyanis várhatóan nem lesz hatással a többi európai országban történő értékesítésre.

Nemrégiben az IPhone-t gyártó Apple szabadalomsértéssel vádolta a mobiltelefon értékesítés egyik legerősebben fejlődő gyártóját, a Samsungot, és emiatt a Galaxy Tab és a Galaxy telefonok forgalmazását is sikeresen korlátozta - a bíróság döntésének köszönhetően.

A Samsung büszke a mobilkommunikációs területen eddig felmutatott eredményeire és fejlesztéseire. A cég továbbra is eltökélten fogja védeni szellemi alkotásaihoz fűződő jogait a jelenleg folyó eljárásokban, legyenek azok a világ bármely pontján. A bíróság nem hozott elmarasztaló ítéletet a Samsung Galaxy Tab készülékekkel kapcsolatban indított, a szellemi alkotásokra vonatkozó jogok megsértése ügyében. Az ítélet szerint a Samsung GALAXY S, GALAXY S II és GALAXY Ace készülékek az idézett tíz helyett csupán egyetlen pontban sértették a perben jelzett szellemi alkotások védelmét szolgáló jogszabályokat.

A Samsung is megszólal a szabadalom-ügyben - 2. kép

A bíróság ítélete alapján a Samsung Electronics - a Samsung anyavállalata - nem forgalmazhatja az érintett termékeket Hollandiában. A döntés nem érinti a Samsung Electronics egyéb európai országokban végzett értékesítési tevékenységét.

Az ítélet - amely október 14-ig ad türelmi időt a jogsértés kezelésére - kimondja továbbá, hogy a Samsung hollandiai székhellyel rendelkező leányvállalatai sem értékesíthetik a fent említett termékeket az ítéletben jogsértőnek talált egyetlen pont elhárításáig a következő európai országokban: Hollandia, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Finnország, Írország, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Svédország és Svájc.
14 hozzászólás

marco

13 éve, 8 hónapja és 7 napja

Vendég írta:
kiröhögtette magát az apple ezzel a támadással
Igen, nekem is visszás az Apple vádaskodása. Ennyi erővel mindenki lop mindenkitől, hiszen manapság nincs új a nap alatt. Ennyi erővel a Game Channel is koppintás, hiszen amikor elkezdtük csinálni, már volt Gamespot...röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 7 napja

kiröhögtette magát az apple ezzel a támadással

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profilja