A Fujitsu bevezeti első Power over Ethernet technológiát támogató vékony klienseit

2011. május 18.
2.5671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Fujitsu bemutatta új FUTRO S700 és FUTRO S900 vékony klienseit, amelyek elsőként támogatják az innovatív és környezetbarát Power over Ethernet (PoE) technológiát.

Az Ethernet hálózaton keresztül felvett minimális árammennyiség dacára a két modell napjaink legnagyobb teljesítményű vékony kliensei közé tartozik - a korábbi rendszerek teljesítményének akár hatszorosára is képes. Egyre több vállalat aknázza ki a vékony kliensek és a virtuális asztali gépek előnyeit. A Gartner szerint "a globális PC-eladások 1,1 százalékkal csökkentek 2010 első negyedévével összehasonlítva - az utóbbi hat negyedévben most először mutatkozott visszaesés az egy évvel korábbi adathoz képest". A Fujitsu vékonykliens-értékesítése ugyanakkor megduplázódott a negyedévben, ami jól mutatja az elmozdulást a virtualizált környezetek felé.

A vékony kliensek éppoly könnyen kezelhetők, mint a hagyományos asztali PC-k, és az általuk nyújtott végfelhasználói élmény is azonos, ugyanakkor olcsóbbak, egyszerűbben felügyelhetők és - a mozgó alkatrészek hiányának köszönhetően - megbízhatóbbak is náluk. Maguk az egységek csak a felhasználó oldali felületet biztosítják, miközben a számítástechnikai műveletek többsége a szerveren zajlik. Mivel a vékony kliensek a szerveroldalon adminisztrálhatók, egyszerűbbé válik a szoftverfrissítés és gyorsul az új asztali szoftverképek telepítése.

A Fujitsu bevezeti első Power over Ethernet technológiát támogató vékony klienseit - 2. kép

A Fujitsu egyedülálló zérókliens-családja PoE (Power over Ethernet) technológiát vezet be a vékony klienseknél. A rugalmasabb használat és egyszerűbb csatlakozás érdekében a tápellátást és az Ethernetet is egyazon kábelen nyújtó PoE technológia számottevően csökkenti az áramfogyasztást, és ezzel a környezetet és a vállalati költségvetést is kíméli. Igény esetén a vékony kliensek hagyományos elektromos hálózatra is csatlakoztathatók. Mivel az egységeknél csupán egyetlen kábel kell a hálózati és tápcsatlakozáshoz, egyszerűsödik a bevezetés az áramellátás.

A kiegészítő grafikus kártya révén a FUTRO S900-hoz akár négy kijelző csatlakoztatható, ezért az egység ideális a több képernyőt igénylő operátori környezetekbe. A két memóriakártya-nyíláson keresztül a helyi rendszerteljesítmény növelhető. A csatlakozási lehetőségek között mindkét modellnél WLAN is szerepel.

Feldolgozási képességeiknek köszönhetően a vékony kliensek még a rendering és a nagy teljesítményigényű 3D modellezési feladatokkal is boldogulnak. A Fujitsu modelljei az elsők között támogatják a DirectX11 grafikus technológiát.

A Fujitsu bevezeti első Power over Ethernet technológiát támogató vékony klienseit - 3. kép

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős alelnöke így nyilatkozott: "A vékony kliensek fontos szerepet töltenek be napjaink hatékony, virtualizált munkahelyein. A Fujitsu FUTRO S700 és S900 modellek megkönnyítik az átállást azoknak az ügyfeleknek, akik készen állnak a számos előnyt nyújtó virtuális asztali gépek illetve szerveralapú számítástechnika bevezetésére."

A FUTRO S900 alapára bruttó 99 000 Ft, a FUTRO S700-é pedig 89 000 Ft.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

Én jobb szeretem, ha nálam van a hardver és a számítási feladatok is nálam mennek végbe. Ergo a normál PC híve vagyok.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Dav2377 profilja