A japánok 11 százaléka fontolgatja a Nintendo Switch vásárlását

2017. január 30.
4.0411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes közvélemény-kutatást hozott nyilvánosságra a japán Sirabee portálja a Nintendo Switch kapcsán, amiből kiderült, hogy a keleti szigetországban élők közel 11 százaléka szeretné megvásárolni magának a masinát.

A felmérés mintegy 1400, 20 és 60 év közötti ember bevonásával készült el, ezáltal hatalmas szórással, aminek fényében a 10,7 százalékos vásárlói hajlam egyáltalán nem tekinthető rossznak, pláne annak fényében, ha összevetjük egy korábbi kutatás adataival.

Ugyanezen csapat ugyanis tavaly a PlayStation VR kapcsán is felmérte az embereket, és akkor azt az eredményt kapták, hogy a virtuális valóságra kiélezett headsetet a lakosság közel 6 százaléka szeretné megvásárolni magának, aminek nagyjából talán a fele meg is valósult, bár ez csak gyenge feltételezés.

Ebből kiindulva az a 11 százalékos eredmény kezdésnek nem is rossz a Nintendo Switch számára, pláne úgy, hogy az országban több helyen már előrendelésben elfogyott a konzol.

Hovatovább, csak mellékesen jegyeznénk meg, hogy Japánban jelenleg több mint 127 millióan élnek, szóval ha a lakosság 11 százaléka valóban megveszi a konzolt, az kapásból 13 milliós eladás kizárólag ebben a régióban.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

8 éve, 7 napja

Az már nem kis százalék, bármennyire is kicsinek hat!

válasz erre

1000feri

8 éve, 7 napja

Százalékosan nem tűnik olyan nagynak ...... De ha azt nézzük hogy ez hány fő.. röhögő smiley

válasz erre

totyak

8 éve, 7 napja

Mondjuk az nincs benne a felmérésben, hogy milyen időtartamra szól a vételi szándék. Lehet, hogy meg akarja venni mondjuk 2 év múlva. Nem mindegy.

válasz erre

Patrik94

8 éve, 7 napja

Az igen! meglepett smiley Elég jól hangzik, lehet hogy tényleg sikeres lesz!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja