2016-ig TPS nézetű játékként készült a Cyberpunk 2077 - döbbenetes infók derültek ki a fejlesztési káoszról!

2021. január 16.
23.2821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Jason Schreier iparági belsős igencsak szaftos infókat tett közzé a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban, ugyanis ahogyan az várható volt, borzasztóan göröngyös úton haladt a játék fejlesztése, rengeteg akadályba ütközött a brigád.

Meglepően sok hasonlóság van egyébként az Anthem botrányos fejlesztési procedúrájával, lévén például amikor a 2019-es E3-on bejelentették a lengyelek, hogy 2020 áprilisában jön ki a játék, több fejlesztő is a fejét vakarta, hogy mégis hogyan fogják tudni azt befejezni - konkrétan akadt olyan alkalmazott, aki azt hitte, hogy csak viccnek szánják a fejesek a dátumot.

Már maguk a fejlesztők is belsős mémeket gyártottak és fogadásokat kötöttek arról, hogy mikor halasztják ismét a Cyberpunk 2077-et, illetve a nyelvi eltérések is gondot okoztak: voltak akik angolul beszéltek, sokan csak lengyelül. Volt rá példa, hogy amikor az egyik fejlesztőnek egy shaderre volt szüksége, akkor azt maguknak kellett megalkotniuk, lévén nem volt rá eszköz, hogy ellenőrizzék, hogy valaki elkészítette-e már a fejlesztés során.

Annak ellenére, hogy megígérte a csapat, hogy nem hajtják túl a fejlesztőket, számos alkalmazottat bent tartottak túlórázni. Ha ez még nem lenne elég, akkor szót ejtenek arról is, hogy a 2018-ban prezentált demó többnyire hamis volt, sőt mi több, sokaknak az sem volt egyértelmű, hogy ez most egy GTA-szerű cím vagy egy RPG-játék lesz.

És a hab a tortán: 2016-ban kezdődött csak igazán a fejlesztés, előtte ugyanis egy TPS nézetű, totálisan más produktum készült a CD Projekt Red műhelyében, többek között repülő autókkal, falon futással, és hasonló finomságokkal.
5 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 1 hónapja és 16 napja

Ha ilyen nagy volt a fejekben a káosz, akkor már érthető miért sikerült így a játék.

válasz erre

muki

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

Egy az egyben le kéne váltani egy ilyen vezetőséget, az a helyzet.

válasz erre

fighterlaci

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

Hát most is TPS csak épp kiegészült RPG elemekkel. Szerintem.

válasz erre

Imperator

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

A vezetőség csak nem lehetett ennyire nyomorék, könyörgöm. 4 év alatt amit összehoztak, emelem a kalapom, igen szép teljesítmény, de mégis mit képzeltek? A Rockstarnak is 8 év volt a RDR2, azt hitték ők 4 alatt megváltják a világot? És minek jelentik be 3 évvel előre, hogyha még azt sem tudják milyen játékot akarnak? Ennyi erővel most bejelenthetnének egy Tomb Raider 4-et, PS7-re már meg is jelenik. Nyelvi akadályok 2020-ban, nem beszélni angol? Google fordító? Vagy tolmács? Az a fránya kommunikáció és annak hiánya, lehet el kéne gondolkodni a vezetőség leváltásán, mert hogy ott senki nem ért semmihez, az is biztos.

válasz erre

bekecs

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ez jó sok érdekesség.

válasz erre
Cyberpunk 2077
12.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt