Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája

2008. április 02.
86.0631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A személyi számítógépet tömény játszadozásra felhasználók jól tudhatják, hogy a lényeg a részletekben rejlik. Mindig is csodálkozva néztem azon ismerőseimet, akik hajlandóak voltak borsos összegeket kiegészítőkre, kontrollerekre áldozni, csak hogy a legjobb fegyverekkel felvértezve indulhassanak harcba. Egy átlagos felhasználó persze nehezen érti ezt meg, de a veterán gamer tisztában van vele ez esetben, hogy a cél szentesíti az eszközt, és nem tűri a kompromisszumos megoldásokat imádott gépe körül.


Az e havi hardver cikkben ennek megfelelően a játékosoknak szánt kiegészítők közül mutatunk be néhány újdonságot. Nem egyszerű összeválogatni egy cikkre való hardvert ebből a kategóriából, természetesen nem a kínálat szűkössége miatt, hanem pont ez ellenkezője végett. A dömping az online játékok térhódításával vette kezdetét, valamikor még az előző évtized végén, az online játékmód térhódítását követően. A hardvergyártók igyekeztek precíz, praktikus megoldásokkal szolgálni a játékosoknak, melynek eredményeként hamarosan jókora kínálat állt azok rendelkezésére. Értelemszerűen az innovatív megoldások az árcédulákban is megmutatkoztak, illetve mutatkoznak meg manapság is.

Aki naphosszat nyüstöli a gépet, és ezekkel a tárgyakkal tudja le ideje tetemes részét, annak persze nem mindegy, hogy milyen társaságot választ magának játszótársul. Ez kb. ahhoz hasonlítható, mikor is a gondos, de elfoglalt szülők elmentek televíziót venni. Nagy gondossággal, pénzt nem sajnálva választottak a legjobb modellek közül, hiszen ez a tárgy lesz az, - gondolták - melyet csemetéjük naphosszat néz, gyakorlatilag ez neveli fel. Anno a TV előtt cseperedtek a gyerekek, jó ideje azonban a számítógépé ez a szerep, fontos tehát, hogy jó kezekben legyen a gyerek, illetve hogy az ő kezébe akadjanak jófajta eszközök. Figyelem apukák! Adunk egy kis segítséget a megfelelő választáshoz, két-két egeret, klaviatúrát, illetve headset-et mutatunk be a felső kategóriából, kifejezetten játékos kedvűeknek.

Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 2. kép

Nem volt könnyű a választás, mint mindenhol máshol, ebben a kategóriában is komoly tolongás van a vásárlók kegyeiért. A bemutatatóban szereplő, többé-kevésbé újdonságszámba menő eszközök mindegyike bír valamilyen különlegességgel, azon felül, hogy a minőség felsőbb szintjét képviselik saját kategóriájukban. Ez a két szempont volt, mely alapján a soron következő hardvereket összeválogattuk, bízunk benne, hogy újdonságként hat majd nektek ezek megismerése, és esetleg támpontot adhat, ha épp ilyen kategóriájú kiegészítőkre fáj a fogatok.


Microsoft SideWinder

#kep1#A jól csengő SideWinder név visszatér egy feltűnő külsővel megáldott egér alakjában. A leginkább szembeötlő dolog rajta egy aprócska LCD kijelző, amely az érzékenység beállítását hivatott mutatni. Különösebb értelme persze nem lenne a megoldásnak, ha épp nem volna mód a sensitivity manuális beállításának, erre az egér hátán, a scroll mögött felsorakozó gombok adnak lehetőséget. A szoftveres finomhangolással ez az érték 200 és 2000dpi között mozoghat. Ami a sebességét illeti, legfeljebb 7080 fps-re képes, ezzel a tempóval pedig akár 45 inch távolságot tehet meg egyetlen másodperc alatt a kurzor. Fickósabb egér létezik ugyan, nem egy, de ezen eredményt sem érheti különösebb panasz.

Az egér oldalán taláható funkciógombok is értelemszerűen a játékprogramokat szolgálják, a gombok egyenként programozhatóak. Az igazi érdekesség azonban a súlyozás. Ennek segítségével ugyanis testre szabhatjuk az egeret annak megfelelően, hogy egyénileg milyen súllyal nehezedünk rá. Ez által az egér egy teljességgel testre szabható, kiváló alternatíva lehet. A rágcsáló bolti ára 60 dollár, azaz 10.000 forint körül mozog, ami arányosnak mondható.


Logitech G9 Laser


Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 3. kép

A Logitech újdonsága nem hajlandó kompromisszumot kötni. Egy sor kevésbé szokványos dolog lelhető fel rajta, több markolat is jár hozzá, és egy belső memóriaegységgel is bír a beállítások mentése végett. Az egér lézeres tapogatója másodpercenként akár 1000 jelentést is képes leadni, ez pedig akár 3200dpi-s felbontáshoz is elegendő, ami azért már igencsak jó eredmény, más kérdés, van-e rá szükség... Az egér teflon talpbevonattal bír, a SideWinder modellhez hasonlóan súlyozható, és ezen is találhatunk egy LED kijelzőt, amely az érzékenység beállítását hivatott jelezni.

Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 4. kép

Aki pedig egyéniséget szeretne kölcsönözni mezeinek egyáltalán nem nevezhető egere számára, az a LED-fénysor színének állításával, illetve a mellékelt markolatok felhasználásával megteheti azt, de nem ússza meg olcsón a vásárt, a G9-es ára ugyanis valamivel 20.000 forint felett van, ezért is inkább azoknak ajánlatos beruházni rá, akik mondjuk versenyszerűen játszanának vele.


Ideazon Zboard


Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 5. kép

Egy igazán formabontó újdonság a listán. A formabontó itt szó szerint értendő kifejezés, ugyanis a Zboard klaviatúra meglehetősen flexibilis darab. A Z betű a klaviatúra alakjára utal, ugyanis a Zboard ebbe a formába is hajtogatható. A gyartó Ideazon játékos hardverek tömkelegét kínálja, jelen vizsgálódásunk tárgya pedig igencsak látványosra sikeredett, különösen jókedvükben lehettek a fejlesztők, mikor kigondolták a Zboard ötletét. A billentyűzet három részre osztott, a határvonalai pedig forgópontok is egyben, ennek köszönhetően a klavitúra hajtogatható. A Zboard-ból számos verzió is létezik, vannak például egy-egy játékra specializált változatok is. Bolti ára 12.000 forint, döntse el mindenki maga, hogy az egyediség vajon megszolgálja-e az öt számjegyű árcédulát.


Logitech G15


Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 6. kép

A G15 különlegessége a rajta virító LCD kijelzőben rejlik. Az információra éhes gamerek segédprogramok segítségével különböző adatokat jeleníthetnek meg rajta. A felhasználás sokrétű lehet, mindig az adott játék határozza meg épp, hogy milyen kiegészítő információk lehetnek fontosak a játékos számára. Belegondolva ugyanakkor gyakorlati haszna nem igazán van a dolognak, a lényegi adatok mind ott szerepelnek a képernyőn, ha viszont valaki ezzel esetleg nem éri be, úgy a G15 megfelelő alternatíva lehet számára.

A klaviatúra három fokozatú háttérvilágítással is el van látva, hogy az éjszakai meccsek se jelentsenek hátrányt a kezelésben, ráadásul tetszetősen is mutat a billentyűzet némi háttérvilágítással megbolondítva. A G15 makrók létrehozására is lehetőséget nyújt, 6 funkcióbillentyűre oszthatjuk a beállított műveletek szerepét. Az ára jelenleg 18-20.000 forint körül mozog kereskedőtől függően.


SteelSeries 5H


Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 7. kép

Az utolsó két bemutató témájaként headset-ekről olvashattok némi tájékoztatást, természetesen gamer-eknek szánt változatokról van szó ezúttal is. Elsőként a SteelSeries 5H frissített verziója kerül terítékre. A vájtfülű játékosoknak szánt darab a magasabb igénnyel rendelkező gamer-eknek is kézenfekvő megoldás lehet: Az 5H v2 modell kristálytiszta hangminőséget ígér, illetve azt, hogy egyetlen kósza zörej sem kerüli el a játékos figyelmét. (Ez utóbbi dolog talán a legfontosabb az ilyen felhasználás során...) A modell egy, a fülesbe betolható mikorofonnal bír, amely használaton kívül gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne. Ami a negatívumokat illeti, a megjegyzésem inkább csak szőrszálhasogatás: Ergonómiailag nem a legjobb a SteelSeries modellje, ez azonban szubjektív szempont... A headset ára 20-23.000 forint között mozog.


Sennheiser PC 166


Egerek és egyebek - Kiegészítők mustrája - 8. kép

Aki valamennyire is járatos a hangtechnikában, az tudja, hogy a Sennheiser hagyományosan az egyik legjobb a fülhallgatók gyártásában a minőséget tekintve. Tetszetős darab a PC 166 modelljük, ráadásul az egyik leginkább komfortosnak tartott darabról van szó a piacon, ami szintén fontos szempont lehet a hardcore játékosoknak, és a finom velúr borításnak köszönhető. A headset beépített hangkártyával is bír, három méter hosszú vezeték dukál hozzá. Az ára 18-20.000 forint, ami jó vásárt sejtet, ha valaki erre a modellre voksol.
19 hozzászólás

csd14prime

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ez mind olyan kiraly!!!

válasz erre

silverline

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Eldobom az agyam

válasz erre

ZendeX

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Brutálisak

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

haaa

válasz erre

Aj Styles

14 éve, 9 napja

Hát ez LOL

válasz erre

Vendég

14 éve, 12 napja

Tök jó!!!!

válasz erre

Shadow

14 éve, 8 hónapja és 1 napja

aza billentyüzet és azaz egér egyszerüen gyönyörü

válasz erre

lacyboy

14 éve, 8 hónapja és 13 napja

Jó kis cuccok bár fülesért nem adnák sok pénzt egér viszotn már megéri.

válasz erre

Zoltan1992

14 éve, 11 hónapja és 9 napja

Elég futurisztikusra sikeredett a cuccok design-je. Mindenesetre nekem külsőleg az összes tetszik. Csak nem látom értelmét a dolognak. Egyedül a világító billentyűzet az ami jóféle, és hasznát veszik azok a felhasználók akik nem tudnak "vakon" gépelni. :-)

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 1 hónapja és 27 napja

a SideWinder egeret láttam az egyik helyi kisboltban és öhm 12000ft volt és biztos hogy az volt

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 2 hónapja és 13 napja

eltelt egy év most néztem meg, és naon szépek ezek. Biztos az áruk is ott van

válasz erre

Raiden

16 éve, 3 hónapja és 21 napja

A Sennheisert el tudnám viselni vájt fülű vagyokMondjuk vettem már jó pénzért sokol minőséget

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Új chip gyárat nyit a Sony, ami megoldhatja a PS5 készlethiányát

Új chip gyárat nyit a Sony, ami megoldhatja a PS5 készlethiányát

Dark Souls 2: Megjelenésről, grafikáról és egyebekről

Dark Souls 2: Megjelenésről, grafikáról és egyebekről

Steel Battalion: Balance Board és egyebek

Steel Battalion: Balance Board és egyebek

ezt mondjátok

ezt mondjátok

5

Raiden OffTopic

2.203 hozzászólás
legutóbbi hozzászólások
 

Mivel játszol PC-n?
369519 5

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja