Acer Predator Orion 9000 teszt - óriási erődemonstráció

2018. november 11.
76.9161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Acer nem aprózza el, ha gamer PC-ről van szó: miután a Triton 700-zal letették a legvékonyabb gamer laptopot a piac asztalára, nem olyan régen bemutatták a legnagyobb desktop PC-t, amit valaha láttunk! Az Acer Predator Orion 9000 azonban nem csak méreteivel tűnik ki a versenytársak közül, a belseje is igazi hardcore összetevőket rejt, mi pedig alapos tesztnek vetettük alá, mit is tud egy több mint 2 millió forintos masina. Nézzük!


Amikor megérkezett a gépet rejtő doboz, nem akartunk hinni a szemünknek. De a kicsomagolás után sem. Miután év elején új, nagyobb irodában folynak a tesztek, gondoltuk, soha nem lesz gond a hellyel, de megint bebizonyosodott: soha ne mondd, hogy soha. Az Acer Predator Orion 9000 akkora, hogy méretei miatt nem tudtuk a saját irodánkban rendesen befotózni, ezért az Acer Magyarország saját helyiségében kellett elkészítenünk a képeket. A desktop PC kivételesen nem az asztal lapjára hanem az asztal mellé került, de így is fölé magasodott a maga 64.3cm magasság, 29.9cm szélesség és 70cm mélység méreteivel.

A ház borítása magán visel minden elemet, ami a Predator szériát egyedivé teszi, és itt nem csak az óriási logó(k)ra kell gondolni, de maga a vonalvezetés, az ívek, a formák, a hűtőrácsok mind olyan megkülönböztető jegyekkel vannak felvértezve, amiről a brandet ismerők számára azonnal egyértelművé válik, mit lát éppen. Az őrületes dimenziók mellé persze brutális súly - esetünkben 20 Kg - is jár, ezért a gépre kerekek vannak szerelve, hogy ne cipelni kelljen, hanem húzni lehessen mint egy bőröndöt.

Agresszív vonalvezetés minden irányból

Agresszív vonalvezetés minden irányból


A borításon mindenhol RGB ledcsíkok húzódnak végig, a hűtőrácsok mögött elhelyezett ventillátorok szintén színes fényekben úsznak. A dekorszínek az Acer saját szoftverével állíthatók, ahogy a csomagban szintén megtalálható egér és a billentyűzet színei is szabadon változtathatók.

A ház elején egy lenyitható ajtó mögött található a DVD-író, alatta pedig a headset számára lehet egy tartót kipattintani. Imádtuk. A felső részen található a bekapcsoló gomb, USB csatlakozók, füles és mikrofon bemenet, valamint... a Turbo gomb!!! A 386-os PC-k korában ez azért persze kicsit másként működött mint most, az Orion 9000-en, amin konkrétan egy overclockot kap a gép, tehát nem kell külön állítgatnunk segédprogramokban, egy pöccentés és a gép még durvább teljesítményre kapcsol.

A gép hátulján a venti társaságában találjuk a csatlakozókat: összesen 7 USB plusz egy Type-C mellett a billentyűzet / egér csatlakozót, SPDIF kimenetet, Gigabit LAN-t és a hang ki-bemeneteket leljük, a Clear CMOS mellett, ami szintén ide került kivezetésre a gép belsejéből. Természetesen a videokártyák HDMI kimeneteiben sincs hiány, összesen kettőt is találunk a kártyákon, DisplayPortból pedig három sorakozik egymás mellett. A beépített wifi mellett bluetotthon is tudunk vezetéknélküliskedni.

Overclock egy gombnyomásra

Overclock egy gombnyomásra


A torony felső részén hőkivezetés és az óriási fülek találhatók, amivel az arra vetemedő bátrak cipelni tudják a monstrumot. Ezeket a fogantyúkat és sok minden mást is karbon borítással vontak ba, ami szintén komolyat dob a dizájnon.

A nálunk járt tesztgépben az alapjáraton is 3.3GHz-en pörgő, 10 magos Intel Core i9 7900X CPU mellett SLI-ben összekötve 2 db - 11GB GDDR6-tal ellátott - nVidia GeForce RTX 2080Ti (!) GPU lapult, 32 GB RAM és 1TB SSD és 3TB HDD társaságában. A hangzásért a Creative SoundBlaster X720 felel. Az operációs rendszer szerepét a Windows 10 Pro töltötte be. Tesztjátékként PUBG, Call of Duty: Black Ops 4, Grand Theft Auto Online és a legfrissebb verziójú, tesztjeinkben jól bejáratott World of Tanks szolgált.

Az természetesen borítékolható volt már bekapcsolás nélkül is, hogy akadásnak, röccenésnek nyoma sem lesz, de amikor natív 4K-ban Ultrára állítva 70-90FPS-sel ömlött az arcunkba a kontent, azért igen komoly sírógörccsel kellett megközdenünk, természetesen örömünkben. A látványorgia okozta sokkhatásból felépülve megbontottuk a házat - persze nem volt nehéz dolgunk, hiszen könnyen eltávolíthatóra van tervezve a case -, bár az egyik oldal eleve plexis, mert amit bent lát az egyszeri gamer, az maga a hardveres mennyország.

Az RGB színek külön vezérelhetők minden elemnél

Az RGB színek külön vezérelhetők minden elemnél


A belső minden egyes porcikája a legigényesebb alkatrészekből áll, a vízhűtésért például a Cooler Master felel - egyedül talán csak a memória lepett meg minket, ami a Crucial megoldására épül. Nincs vele semmi probléma, de vannak combosabb gyártók is az iparban. Emellett talán ez az egyetlen eleme a háznak, ami nem Predator logózott és nem világít rajta az RGB. Mert hogy minden elem megkapta az Acer gamer márkájának emblémáját és feliratát odabent is, a világítás pedig nem csak külsőleg uralja a dizájnt, hanem a belső hardverelemeket is beborítja.

A vízhűtés előre is vetíti az egyik legnagyobb erejét a gépnek: hiába az óriási teljesítmény, az Orion 9000 mégis hihetetlenül csendes. Persze a légmozgás érdekében a házban van 5 db 120 mm-es ventillátor, de a processzor és a videokártyák hőtermelésének elfolytását nagyon hatékony vízhűtéssel oldotta meg a céggel most már elég régóta együttműködő CM. Egyébként a ház minden része, ennek megfelelően a plexis borítása is úgy van megtervezve, hogy az elektromágneses interferenciát kint tartsa. A tápellátást 1000 Wattos tápegység biztosítja.

Billentyűzet és egér is van a csomagban

Billentyűzet és egér is van a csomagban


Ahogy feljebb is említettem, a teljesítményben semmi kivetnivaló nem volt - meglepő is lett volna -, viszont mint minden brandelt gép, az Orion 9000 is teli van pakolva az Acer által biztosított szoftverekkel, amik sok esetben teljesen feleslegesek, így aki ebbe a gépbe invesztál, első körben, mielőtt telepítésekbe kezd, inkább gyaluljon. Elég ha maradnak a segédszoftverek, amikkel az RGB-t és a teljesítményt tudjuk állítgatni, a többi kuka.

A csatlakoztatott kijelző szerepét a 27"-os Acer Predator X27 Nvidia G-Sync 4K HDR Monitor töltötte be, a teszthez használt játékok esetében nem tapasztaltunk semmilyen fennakadást, pedig 144Hz képfrissítésű UltraHD-ről beszélünk. A legmeglepőbb talán a World of Tanks esetében tapasztalt ingadozó FPS volt, ami bár nem ritka ennél a játéknál, de SLI-be kötött RTX 2080Ti esetében egyenesen arcátlanság. Nyilván nem a hardverrel volt a probléma, hiszen semmi másnál nem tapasztaltunk ilyesmit.

Az már természetes, hogy egy ilyen gép teljes mértékben VR Ready, így a hozzá csatlakoztatott VR egységgel biztosan nem lesz problémánk (már csak játék kéne hozzá, khmmm), ezt mi nem próbáltuk ki élesben.

Logók, minőségi anyagok és RGB ledek mindenhol

Logók, minőségi anyagok és RGB ledek mindenhol


Érdekesség egyébként a géppel kapcsolatban, hogy itthon szerelik őket össze, mégpedig egyenként, és minden összetevőjét kézzel, nincsenek előre leszállított összeállított elemek. Az elkészült 9000-esben egy apró lapon látjuk azt is, hogy ki volt az elkövető - innen üzenjük a tesztgépet összeállító Ferinek hogy szép munkát végzett!

A bővíthetőség lehetőségét bőségesen meghagyta az Acer: ezt nem csak a nyolc memória slot, de a plusz SSD és HDD helyek is alátámasztják. A gépben rengeteg szabad hely és tér van, nem lesz gond a bővítéssel vagy az alkatrészek cseréjével. Az biztos, hogy ez a konfiguráció hosszú évekig nem fog semmilyen bővítést igényelni, ami bizonyos keretek között igen jó befektetést jelenthet.

Külön asztal kell az Acer Predator Orion 9000-nek

Külön asztal kell az Acer Predator Orion 9000-nek


Ennek a brutális teljesítménynek azonban megvan az ára, a nálunk járt kiépítésben az Acer Predator Orion 9000 akciós áron 2.199.900 Ft-ot kóstál, ami bizony nem kevés pénz. Nagyon nem. Ennek ellenére megvan a maga felvásárlóközönsége, amit alátámaszt az is, hogy viszik a gépet. Nem tömegcikk, de nem is annak van szánva.

Ez egy Acer erődemonstráció, amit egy szűk réteg tud kiélvezni, de ők nagyon.
 

Az Acer Predator Orion 9000 mindenben a maximumot kapta meg, ezt tükrözi az ára is!

12 hozzászólás

Eltohn

6 éve, 2 hónapja

Brutális árat kapott, de aki megteheti az biztosan vinni fogja. A több éves garancia és az eredeti, megbízható alkatrészek megérik azt a 10-15% felárat amibe egy ilyen összeszerelt gép kerül. Az egyedi kinézetről nem is beszélve.

Nekem nagyon bejön, ha megtehetném, simán belevágnék, de így marad az én pénztárcámnak sokkal barátibb 5000. kacsintó smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 2 hónapja

Turbo nebazd. röhögő smiley Mennyire pörög fel egyébként overclockban?

válasz erre

marco

6 éve, 2 hónapja

5t3v3nk3 írta:
Hát nem tudom. Persze impresszív az erő, meg jól is néz ki (??) de ezeket az eredményeket kevéssé költséges konfiggal is el lehet érni szerintem.
Aztán lehet mondani hogy persze mert neked nem telik rá. Ez az egyik, a másik meg olyan mint magyar útra a bőgős Ferrari. Sok. Felesleges. Legalábbis játékra... De amikor elképzelem hogy milyen lehet ezen a gépen valós időben particle systemet modellezni, na kérem igen... az már menő lehet.

Másik kérdés. Vajon egy ilyen tesztvas mennyi szerkesztőségen megy keresztül, és amikor véget ér a turné, vajon nyomott áron, mondjuk már egymillió-nyolcszázért is az enyém lehet? röhögő smiley
Az utolsó kérdésre a hivatalos válasz a nem. kacsintó smiley Ezek a tesztgépek kereskedelmi forgalomba semmilyen formában nem tudnak kijutni, sample termékek.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 2 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

petrovicsz

6 éve, 2 hónapja

Aztarohadt ez tényleg óriási! meglepett smiley Amúgy ennyiért még nem is annyira húzós, ha azt nézzük hogy mi van benne. Nagyon össze van ez rakva. Bár a memória elég kevés ehhez a konfighoz szerintem, de akkor is kéne. mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

6 éve, 2 hónapja

Woooow de durva álomgép. meglepett smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 2 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

1000feri

6 éve, 2 hónapja

Imperator írta:
De a Crysis elfut rajta? röhögő smiley
25....30 FPS

válasz erre

marco

6 éve, 2 hónapja

Imperator írta:
De a Crysis elfut rajta? röhögő smiley
Éppenhogy. röhögő smiley

válasz erre

Imperator

6 éve, 2 hónapja

De a Crysis elfut rajta? röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Szent ég, mekkora dög ez! meglepett smiley A duál RTX 2080Ti el se tudom képzelni mire képes! meglepett smiley Nekem még a 1080Ti is nagyon durva. röhögő smiley

válasz erre

zender

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Aztakuuuuuuuu...... De durva gép ez!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja