Ismerd meg a World of Warcraft történetét! - 4. rész

2016. augusztus 21.
72.9451
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Shaquiry profilja, adatai
Shaquiry
Gondolhattuk azt, hogy nem lesz pihenés azután, hogy Outlandet kitakarítottuk és a blood elfek vezetőjét is megállítottuk, mielőtt megidézte volna a démonokat Azerothon. Szusszanásnyi idő múlva északon, Northrend havas csúcsai között a Jégtrónon mozgolódás támadt. Ennek köszönhetően hőseink újabb kihívások elé nézhettek.


A World of Warcraft történelmét összefoglaló cikksorozatunk előző epizódját ITT találod. Ha nem olvastad még, a jelenlegi epizód előtt érdemes!

Ajándék a csomagban

Az egész egy nagyon érdekes eseménnyel kezdődött. Rejtélyes ládák jelentek meg Kalimdor és Eastern Kingdom több stratégiailag is jelentősebb pontjain, de senki sem tudta, kitől származnak, egészen addig, míg csapdaként nem aktiválódtak és a gyanútlan allis és hordás erőkre nem zúdult az élőhalottak átka, és a fertőző hullák el nem árasztotta a Szövetség és a Horda területeit.

Ez alól a fenyegetés alól Orgrimmar, Stormwind és Undercity sem voltak kivételek. A járvány, mely elszabadult és elkezdte megtizedelni Azeroth lakosságát, nem mástól, mint az Icecrown Citadel csúcsán trónoló Arthastól származott, aki ezzel a kedves meglepetéssel hadat üzent egész Azeroth népének és felszólította őket, ha tenni akarnak valamit a Lich King hatalma ellen, akkor bizony utazzanak északra és próbálják legyőzni őt hazai pályán.

A Lich King

A Lich King


Az allis és a hordás erők a hadüzenet felett nem hunyhattak szemet. Így is túl sokáig halogatták, hogy kezdjenek valamit a Lich King és hatalmas serege jelentette problémával. Első körben sikerült a járványt megállítania az Undercityben központosuló szervezetnek, a Royal Apothecary Society-nek, melynek vezetője Grand Apothecary Putress volt. Outlandre, Shattrath városába áttéve a központjukat, az ottani portálok segítségével egy úgynevezett Fény-oltár használatával képesek voltak sorra megtisztítani a járvány sújtotta területeket.


Ebon Blade

Arthas túl sokáig húzta így is, hogy a szövetséges és a hordás csapatok ne foglakozzanak vele, bár mindannyian tudjuk, eddig is eléggé le voltak kötve a két frakció erői. A Lich King hadüzenete azonban már több szörnyű eseménynek a folyománya volt, melyekről eddig nem tudtunk, vagy nem akartunk tudni. Arthas létrehozta a Death Knightok rendjét, akik a Scourge bajnokai voltak, vezetőjük Darion Morgraine, a híres Ashbringer hordozója volt. Az Ebon Blade bajnokai között találhatunk még más hírességeket is, mint Inspector Razuvioust, a Darkfallen hercegeket és Baron Rivendare-t is.

Morgrain vezetése alatt az Ebon Blade lovagjai rászabadultak Eastern Plaguelandsben New Avalonra, mely a Scarlet Crusade fennhatósága alatt állt és el is foglalták. Arthasnak ugyan csak egy lépést jelentett New Avalon elfoglalása, ahogy a Death Knightok is csak egy veszélyes, de eldobható fegyver voltak a szemében. Erre utalt az a parancs is, melyet Morgraine urától kapott, hogy támadja meg Light's Hope Chapelt. Hiába voltak a halállovagok túlerőben, a Holy Light őrizte nyughelyet nem tudták bevenni.

Walking Dead

Walking Dead


Viszont Arthas elérte ezzel a tettével, hogy Tirion Fordring előbújjon és szabadon megölhesse a paladint. Darion Morgrain azonban, látva a súlyos veszteségeiket és felismerve a tényt, hogy a Lich King magasról és nagy ívben tesz rájuk, hogy élnek vagy halnak (vagyis halva élnek, ráadásul megannyi hulla van, melyeket helyettük Arthas feltámaszthat), lázadást szított a halállovagok között. Ebon Blade központja, a lebegő erőd, Acherus kikerült a Scourge kezéből. Emellett Morgraine átadta Tirionnak az Ashbringert.

Továbbá Morgraine elküldte lovagjait mind az Alliance, mind a Horde seregeihez, hogy csatlakozzanak a Lich King elleni küzdelemben. Csak röviden megjegyezném, ez a rész volt életem egyik legérdekesebb wowos élménye, mikor először léptem Orgrimmarba és a lakosok death knightként leköptek, utálkoztak. Tehát elmondhatjuk, hogy nem volt egyszerű a halállovagoknak beilleszkedni egyik oldalon sem, de hasznára váltak szövetségeseiknek a későbbi csatározásokban.


Megérkezés északra

A Horda és az Alliance is elküldte erőit az északi kontinensre. A hordás oldalon Garrosh Hellscream állt, aki a Warsong Offensive-et Borean Tundrára vezette először, míg Lady Sylvanas a Howling Fjordba Vengeance Landingsben hozott létre először tábort. Alliance oldalán a Borean Tundrán Valiance Keep erődje lett egy fontos kiindulási pont az északi kontinensen folytatott csatározásoknak.

Howling Fjordban pedig a szövetséges csapatoknak meg kellett küzdeniük a vrykulokkel, akiknek a Lich King ekkor már halhatatlanságot ígért támogatásukért cserébe. Utgard Keepnél nem csak az emberiség eredetének egy szeletét ismerhettük meg, de magávala Lich Kinggel is személyesen találkozhattunk (és ijedhettünk kellő intenzitással halálra).

Nexus

Nexus


Mindkét frakció előrenyomult lassan a kontinensen, többször is szembenézve az Scourge erőivel. További problémát jelentettek Azjol-Nerub-ban a Lich king szolgálatóba álló bogarak és a Twilight's Hammer szekta tagja, akik egy faceless one-t szolgáltak. Grizzly Hillsben a Scourge helyett troll erők fenyegetésével kellett számolni, akik a közeli zikkuratban, Zul'Drakban központosították erőiket. A Lich King azonban ellenük is vezetett egy komolyabb sereget és a drakkari trollokat legyőzve a teraszos városállam nagyrészét elfoglalták.

Emellett Naxxramas is megjelent újra az égen, Kel'thuzad vezetésével, aki nem akart halott maradni jó azerothi gonosz módjára. Az Alliance sereg vezetője, Highlord Bolvar Fordragon vezetésével folyamatos csatákat vívott a lebegő erődből kiáramló holtak seregével, mialatt a Horda seregei Venomspite-nál a Forsaken apothecary-k számára végeztek megbízást. Saurfang ekkor már óvatosságra intett minket, bár ekkor még senki sem gyanította, hogy mi állhat a Forsakenek kéréseinek hátterében. Közben a két frakció legyőzte High General Brigitte Abbendis vezette Scarlet Onslaught erőit, és a győzelmet követően a következő fontosabb támadási pontként a Dragonblight és az Icecrown Citadel között álló Wrathgate ostromára készültek fel.


Fordulópont: Wrathgate

Bármennyire is gondolhatták azt az allis és hordás erők, hogy mindennek a Lich King áll a hátterében, nagy meglepetés érte őket. Wrathgate csatájában a Horda oldalán Dranosh Saurfang, Varok fia vezetésével, az Alliance oldalán Bolvar Fordragon irányításával indított támadást. A csata során a Venomspike-ban állomásozó Royal Apothecary Society tagjai, Putress vezetésével saját szövetségeseik ellen fordultak. Ennek hátterében az állt, hogy Lady Sylvanas a halottak járványának kezelése közben hagyta, hogy életben maradjon egy nathrezim - Varimathras -, amennyiben az ő szolgálataiba áll.

Természetesen a démonnak esze ágában sem volt ennek eleget tenni, lepaktált a hatalomra fogékony patikáriusok egy csoportjával. Mialatt Lady Sylvanast csellel Orgrimmarba irányították, a Wrathgate-nél a csata közben megjelenve, a szövetséges és hordás csapatokat sem kímélve az általuk kifejlesztett pusztító betegséget tartalmazó hordókat közéjük hajították. A vegyi támadás hatalmas áldozatokat követelt, mind a frakciók seregeit vezetők - Bolvar és Saurfang fia - is odaveszni látszottak, sőt a Lich King is megsebesült ebben a támadásban.

Yogg Saron

Yogg Saron


A Forsaken apotékáriusok árulása bosszúért kiáltott. Varian Wrynn király Jaina Proudmoore-ral és a 7. Légióval azonnal támadást indított Undercity ellen a csatornarendszer felől közelítve, míg Thrall és Sylvanas a Horda oldaláról a főkapun át nyomult be a városba. A Szövetségesek leszámoltak ugyan Putressel és követőivel, de a náluk talált gnóm, törp és ember kísérleti nyulak Undercity mélyén alapjaiban rengették meg a Hordásokkal való bármilyen későbbi együttműködést.

Ezalatt Thrall és Sylvanas a hordás csapatokkal legyőzte a Dreadlord Varimathrast. A két frakció között pattanásig feszült helyzetben Thrall és Varian majdnem egymás torkának ugrottak.

A helyzet bonyolódik vagy megoldódik? Hamarosan kiderül!
10 hozzászólás

muki

8 éve, 3 hónapja

Az a **** ebben a cikksorozatban, hogy megtetszik a WoW, pedig én nem csípem. röhögő smiley

válasz erre

Shaquiry

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

VaPe írta:
Ismét egy olyan olvasmány ahol már nem voltam részese a játéknak úgyhogy számomra felettéb szórakoztató, mintha egy regényt olvasnék! mosolygó smiley

Tök jó rész volt ez most.
Köszi a visszajelzést, örülök, hogy tetszett mosolygó smiley
Törekszem arra, hogy ne olyan legyek, mint a történelemkönyv, bár megesik röhögő smiley

válasz erre

VaPe

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ismét egy olyan olvasmány ahol már nem voltam részese a játéknak úgyhogy számomra felettéb szórakoztató, mintha egy regényt olvasnék! mosolygó smiley

Tök jó rész volt ez most.

válasz erre

Shaquiry

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Santonio írta:
Na megint sokkal okosabb lettem. Játék közben nem is figyelek a háttérsztorira, de így tök jó visszaülni a játék elé. mosolygó smiley
Örülök, hogy meghoztam a kedved mosolygó smiley

válasz erre

Santonio

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Na megint sokkal okosabb lettem. Játék közben nem is figyelek a háttérsztorira, de így tök jó visszaülni a játék elé. mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Rendesen rápörget a Legionre ez a sorozat! mosolygó smiley

válasz erre

Shaquiry

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

bekecs írta:
Eskü amikor játszik vele az ember, nem is gondol bele hogy micsoda történeti szálak húzódnak meg a háttérben. Ezeket a cikkeket olvasva jön rá az ember hogy azért milyen komolyan ki van ez az egész univerzum dolgozva.

Nagyon jó cikk lett ismét! mosolygó smiley
Köszönöm a visszajelzést.
hasonló a tapasztalatom, amikor elkezdtem játszani, én sem figyeltem a történetet igazán. DE most kb. mindent újra akarok játszani, hogy jobban ismerem a lore-t. mosolygó smiley

válasz erre

bekecs

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Eskü amikor játszik vele az ember, nem is gondol bele hogy micsoda történeti szálak húzódnak meg a háttérben. Ezeket a cikkeket olvasva jön rá az ember hogy azért milyen komolyan ki van ez az egész univerzum dolgozva.

Nagyon jó cikk lett ismét! mosolygó smiley

válasz erre

Shaquiry

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ronalddo írta:
Hú de rég volt már az utolsó rész. Újra át is kellett olvasnom hogy felvegyem a fonalat! mosolygó smiley

Ez szerintem egyébként a legjobb időszak a WoW-ban.
Egyet értek, a WoTLK az egyik legjobb kiegészítő volt valaha, a történet szempontjából is talán ez az első, ami igazán egységes.

A másik nagy kedvencem Pandaria, annak a lore-ja nagyon összetett és rengeteg érték van benne.

válasz erre

Ronalddo

8 éve, 3 hónapja és 4 napja

Hú de rég volt már az utolsó rész. Újra át is kellett olvasnom hogy felvegyem a fonalat! mosolygó smiley

Ez szerintem egyébként a legjobb időszak a WoW-ban.

válasz erre
World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
8.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja