Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika

2006. július 12.
209.0371
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Csak ne üljön senki volán mögé a film megnézése után. Bár a film nem "rengetett eget", igaz a hangszórók többnyire 50 Hz körül bömböltek, a film ennek ellenére kellemesre sikeredett. Ha úgy ülünk be rá, hogy egy autós filmet fogunk látni, melyben tuningolt verdák versenyeznek a nem lehet tudni miért, akkor pozitív mosollyal az arcunkon távozunk. Viszont ha nem vagyunk oda a kocsikért és még a Hip-Hop/R&B is az idegeinkre megy, úgy akár el se menjünk a filmre.

Full-ra tekerve az erõsítõt, padlógáz, turbó, meg minden, aztán hadszóljon. Az elsõ kanyarig. Amit csak egy ügyes drift-es tud bevenni padlógázon.


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 2. kép

Drift. Mi is a drift? Aki szokott nézni autóversenyzést, azon belül is mondjuk rally-t, az pontosan tudja mirõl is van szó. Talán ennek a manõvernek köszönhetõen nincs esélye Michael Schummercher-nek Carlos Sainz-al szemben, abban az esetben, ha nem Forma 1-es autóval állnának ki egymás ellen. Tételezzük fel, hogy két, azonos tulajdonságú autó halad egymás ellett az úton nagy sebességgel. Egy minimum 90 fokos kanyar következik. Az az autó tud az élre állni, amelyik jobban "csúsztatja be" a kocsit a kanyarba és onnan a legjobb ütemben gyorsít ki. A csúsztatás pedig annyiból áll, hogy mikor a kanyarhoz közeledünk, hirtelen berántjuk a kéziféket miközben gyorsan a kanyar irányába húzzuk a kormányt. Ha ezt jó ütembe követi a kigyorsítás, vagyis a kézifék el és padlógáz, a kocsi a lehetõ leggyorsabban fogja bevenni a kanyart. Egy dologra viszont érdemes figyelni. Elsõ kerék meghajtás esetén közel nullára csökken annak esélye, hogy sikeres driftet hajtsunk végre.


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 3. kép

Ennyi bevezetõ után lássuk milyen kerettörténetet dolgoztak ki a tuning verdák és highend-es mélynyomókból dübörgõ R&B reklámozására. Újdonsült barátunk Sean Boswell (Lucas Black: Jarhead, Vad lovak, Tûzforró Alabama) nem éppen az olvasótábor díszes tagja. Sõt! Amikor csak teheti kocsik körül lézeng. Imádja a száguldást, imádja tuningolni az aktuális verdáját és imád mindent, amit a kocsikkal és a lányokkal lehet összehozni. Ennek következtében többször került már bajba, mint az olvasók mindannyian együttvéve. Sean sajnos ismét bajba kerül a film legelején, melynek következtében nem marad más választása, mint elhagynia az országot és Tokióba költözni apjához. A körülmények nem túl rózsásak, de mivel Sean már nem elõször költözött teljesen idegen helyre, így itt is igen gyorsan sikerül beilleszkednie.


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 4. kép

Viszont hogy hogy nem, ismét bajba keveredik rendkívül jól sikerült modora és stílusa végett. És most valahogy sikerül beletenyerelnie egy igen kellemetlen ellenfélbe. Nevezetesen egy Jakuza unokaöccsével kerül szembe. És mivel eddig még csak nem is ismerte a driftelés fogalmát sem, így igencsak alul marad. Ellenben felkelti egy másik bandatag figyelmét és mivel az õ autóját zuzza tönkre, kénytelen beállni hozzá törleszteni a kocsi árát. Eközben igen jó barátság alakul ki köztük, de sajnos Jakuza palánta igencsak aranyos barátnõjére is szemet vet. Természetesen ez szüli a problémák túlnyomó többségét. A film hátralévõ részében Sean megtanul driftelni és egyre jobban megkedvelik. Egyszer csak megjelenik a nagy tekintéllyel bíró Jakuza és egy igen kellemetlen tényre hívja föl ifjú rokona figyelmét. Mégpedig arra, hogy barátja, akivel együtt irányítják a boltot és mellesleg - ugye - aki Sean barátja, nem kicsit veri át.


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 5. kép

Nagy üldözés és Sean barátja meghal. Ezek után neki sincs túl sok esélye az életbemaradásra ha itt marad. Viszont, úgy néz ki, hogy most végre felnõtt és otthon érzi itt magát. Így nem az elmenekülés mellett dönt, hanem szembenéz az akadályokkal. Elmegy a Jakuzához és alkut ajánl neki. Ne a fegyverek döntsenek, hanem egy verseny közte és ellenfele között. A verseny vad és látványos - bár persze éjszaka vívják, így nem sok részlet látszik. A végeredmény nem lehet kétséges. Sean lett a bajnok a városban. És mint minden bajnokot, õt is mega karják minden adandó alkalommal verni. És most jött egy igen komoly ellenfél, aki már mindenkit megvert, akit megverhetett.
A neve Dominic Toretto.

Halálos iramban: Tokiói hajsza
Nemzetiség: Amerikai
Jellemzõ: Akció
Hossz: 104 perc
Készült: 2006.
Premier: 2006. július 27.
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Eredeti cím: The Fast and the Furious 3: Tokyo Drift
Rendezõ: Justin Lin
Szereplõk: Lucas Black, Bow Wow, Brian Tee, Sung Kang
Fényképezte: Stephen F. Windon
Írta: Chris Morgan, Kario Salem
Producer: Neal H. Moritz


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 6. kép


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 7. kép


Halálos iramban: Tokiói hajsza filmkritika - 8. kép


 

Halálos iramban: Tokiói hajsza / The Fast and the Furious: Tokyo Drift ()

  • Műfaj:
  • Hazai premier: nincs még időpont
  • Rendezte:
  • Hossz: 0 perc
  • 2006-07-12 20:37:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/060712ga0101.jpg
  • Szereplők:
  • Forgatókönyv:
  • Operatőr:
  • Vágó:
  • Zene:
  • IMDb:
  • Gyártó:
  • Forgalmazó:
  • Honlap:
0 2006-07-12 20:37:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/060712ga0101.jpg
292 hozzászólás

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 1 napja

jo

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 4 napja

sziamosolygó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 5 napja

tud valaki olyan honlapot ahonnan lelehet tölteni ingyen magyarul ? szomorú smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 5 napja

kell regisztrálni hogy letöltsem ???röhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 19 napja

nincs-e valakinek meg játékba

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 4 napja

szerintem az ötödik kép a leg jobb

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 19 napja

****a film de en leszeretnem tolteni

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 6 napja

A film kiráj debte ****ul csináltad az oldalt

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 9 napja

tiszta **** ez a film

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 14 napja

nagyon kiráj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44444444

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 20 napja

hali

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 25 napja

szuper a film

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaXTomiX0029 profilja