Madonna - Erotica

2016. november 18.
29.9691
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Igen, ismét Madonna. Az énekesnő szexuálisan provokatív imidzsének megtestesítője. Úgy gondoltam, jó lenne erről írnom.


Történet:

Madonna Szexuálisan provokatív inidzse a Blond Ambition Tour világkörüli turnéja alatt jött létre. A turnéval előző Like a Prayer című vallásos dalokat tartalmatázó albumát népszerűsítette, a vallásos képek mellett jelentek meg a szexuális témák. Ezt leginkább a Like a Virgin előadása bizonyította, amikor két férfi táncos simogatta, mielőtt orgazmust színelt. A turnéból film is készült Truth or Dare - Madonnával az ágyban címmel. Az Erotica 1992. Október 20.-án jelent meg az énekesnő első könyvkiadványával, a Sex-el egyidőben. Az album promotálása alatt Madonna léterhozta Alter-Egóját, Mistress Ditát, akit Dita Parlo színésznő inspirált. Az albumot a botrányos Girlie Show Tour turnéval népszerűsítették.




Madonna egy AIDS jótéjonysági rendezvényen a Blond Ambition Tour alatt, 1990-ben. (Fotó: Wikipédia)

Kezdet:

Az első dal a címadó Erotica. A hangzás nagyon szexi, és kellően tempós, míg az énekesnő megkapóan magabiztos, bár többet beszél, mint énekel. A következő dalról, a Fever-ről is ez mondható el, bár itt a hangzás kicsit gyorsabb, tisztább, illetve az énekesnő itt már csak énekel, de továbbra is nagyon magabiztosan, szexin teszi a dolgát.




Az albumot népszerűsítő Girlie Show Tour turné francia plakátja (Fotó: Madonna Tribute)

Közép:

A 3. dal a Bye Bye Baby címet viseli. Ez egy "szakítós dal" (vagy legalábbis az énekesnő gyakran hangsúlyozza ezt.) Madonna továbbra is magabiztos, a hangzás viszont már gyengébb, mainstreamesebb irányzatot vett fel. Ezt a Deeper and Deeper követi. Sajnos ebből eltűnt az énekesnő magabiztossága, és az egészbe a Vogue refrénje? A hangzás azonban az előző daléhoz képest jobb, tetszik benne a latios motívum. A következő dal a Where Life Begins. Sajnos ez a dal sem lett olyan jó, mint amilyennek kezdetben gondoltam. Bár Madonna itt visszaszerzi magabiztosságát, azonban a hangzás, és a szöveg gyenge lett bizonyos szempontokból nézve. A következő dal, a Bad Girl sem sikeredett túl jóra. Szerintem ez a dal nem illik az album arculatához, sem a szöveg, sem a hangzás nem szexi, pimasz, inkább siratós, nosztalgiázós. Ez után jön a javulás a Waiting képében. Itt a szöveg és a hangzás is jobb lett, bár elég felejthető dal. Egy nagyon rámenős dal következik Thief of Hearts címen. Bár én egy vágyakozós, érzelgős dalra számítottam, de egy enyhén káromkodós, rendőrségi üldözős szerelmes dalt kaptam. Ezt egy, az előző dalhoz hasonlító dal, a Words követi. Bár ez annyia nem rámenős, de van némi hasonlóság a két dal között. Egy igazán érzelemes, romantikus dal jön Rain címmel. A hangzás gyünyörű, és kellemes, a szöveg pedig nagyon jó egyszerűsége ellenére. A következő dal a Why's It So Hard. A hangzás nagyon megkapó, ritmusos, míg a szövegről ilyesmi nem mondható el, az énekesnő nagyon félénk, és érezhetően bizonytalan a szöveg éneklése közben. A következő dal az In Ths Life. Ismét egy lassú számmal állunk szemben, ami őszintén elég gyengére sikeredett + unalmasak már ezek a siratós dalok.




"Most át fogom törni a negyedik falat!" (Fotó: Pinterest)

Vég:

Ezt követi a Did You Do It? című dal. Itt inkább egy vadidegen rappert hallunk szövegelni, az énekesnő csak ritkán szólal meg sajnos..... Az utolsó dal a Secret Garden. A hangzás gyönyörű, és passzol hozzá a zongora, az énekesnő pedig újra, stabilan magabiztos, aminek örülök. :)

Végül:

Több Erotikára, és kevesebb érzellgésre számítottam, de jól lett a lemez összegzésben. A balladák vagy erőltetettek, vagy túltoltak, viszont a normál dalok magabiztosak, és hangulatosak, szexik.

Ítélet: 10/7.9

Figyelem! A videó negtekintése csak 18 éven felülieknek ajánlott!:

Nézd nagyban ezt a videót!





Tracklist:

1. Erotica

2. Fever

3. Bye Bye Baby

4. Deeper and Deeper

5. Where Life Begins

6. Bad Girl

7. Waiting

8. Thief of Hearts

9. Words

10. Rain

11. Why's It So Hard

12. In This Life

13. Did You Do It?

14. Secret Garden
3 hozzászólás

bekecs

7 éve, 11 hónapja és 21 napja

Uhh Madonnát én kb 10 éve csíptem amikor a Frozen meg ilyenek mentek.

válasz erre

Paint

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

zender írta:
De jó kis blog! Ment a kesztyű. mosolygó smiley
Köszönöm, örülök, hogy tetszett!

válasz erre

zender

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

De jó kis blog! Ment a kesztyű. mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja