Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt?

2015. május 07.
28.8931
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Sziasztok!


Mindig is PC gamer voltam,amióta világ a világ. Egyszer egy barátom mondja nekem hogy van neki egy Xbox 360-a amit eladna. Gondoltam megveszem tőle,20 ezer forint nem sok érte úgy hogy 60 gb-os vinyó volt hozzá,nem első kiadású gépről van szó.
Bár olvasott írott lemezeket is én attól még eredetivel toltam. Nagy autós játék rajongó vagyok,azonnal be is szereztem a Forza Motorsport 4-et amivel minden nap játszottam legalább 1 órát.De ezek után az xbox elromlott,megjavíttatni nem akartam,ezért eladtam,minden játékkal együtt.


Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt? - 1. képAmi pénz összejött abból lett egy ps3-am. Elég jó választásnak tűnt a blu ray lejátszója meg az ingyen online-al együtt,így ezért vettem meg. De nem hagyott békén az hogy autós játék kell nekem így a NFS shift mellet kölcsön kértem a Gran Turismo 5 nevű játékot. Minden ps3-as isteníti de nem tudom miért is. Leírom nektek a tapasztalataimat.

Ahogy elindítottam,már akkor jött számomra a probléma. Az intro pocsék,a zene alatta pocsék. Egy bányában indul az egész,ezek után egy fémöntöde,és ezek után jön az hogy is csinálják a robotok a autókat. Nagyon frappáns intro mondhatom. A zene pedig.. Azt inkább hadjuk. Magam előtt látom a menüt. Ahol választható a arcade mód,maga a fő szál és beállítások,pálya editor.Ennél jobban nem lehetett volna eltúlozni a menüt? Eisteinnek kell lenni ahhoz hogy valaki tudja már a menüt irányítani?
A forza menüje egyszerű,még egy 7 éves is simán tudja kezelni.

Nos.. a pályák száma nagyon kevés. Sok az azonos pálya,annyi változással hogy este van vagy esik az eső esetleg fordított a pálya. Ez lenne az a rengeteg pálya? Ezek után olvasom azt hogy 1000 autó. Mindenki ezt hozza fel a Forza 4 ellen. Hogy ezért jobb... Ló pikulát! Forzában lehet hogy 400 autó van csak,de mind más és tényleg olyan a nagy része amivel ténylegesen mennél pályára versenyezni. De a GT5 más.. Ott minimum 200 csak Nissan Skyline meg GTR.. Ami már magában azt jelzi hogy a játék fejlesztői nagyon szeretnek hátsó fertájat nyalni a nissan felé.

Arról nem is beszélnék hogy olyan vacak autók is vannak a játékban,amivel a városba nem mennék,nem hogy verseny pályára.... De azt is megkérdezném.. Pontosan hol van a 1000 autó? Mivel én nem láttam annyit. Néztem a használt piacot,néztem az autóboltot,ott nem találtam ennyit.. Nos akkor hogy is van ez? Ami még a autóknál szemet szúrt,az pedig hogy az autók kinézete valami pocsék. Recés mindenhol árnyéka is gusztustalan,és persze belső nézet sincs.. Mint ha a ps2-es Gran Turismo 4-ből vették volna át az egészet. De nincs probléma.. Vannak itt Premium autók amelyek patentul néztek ki,van belső nézet is. De kb 200 körülire fogható a számuk,ebből is sok azonos,vagy olyan autó amivel életbe se menne az ember.


Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt? - 2. képNos nézzük csak meg a Forza 4-et. Ott lehet hogy csak 400 autó van,de mind nagyon szuperül néz ki,mindegyiknek van belső nézete,és egy rece nincs sehol rajtuk. Szóval mi a jó? Az hogy nézhetsz 1000 autót amiből 800 olyan mint ha a ps2-es GT4-ből vettek volna át,vagy van 400 autó ami csodálatosan néz ki,van belső nézet, és mindenben jobbak.


Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt? - 3. képElértünk egy másik problémás dologhoz,ez pedig a hangok,leginkább az autók hangjai.
A forza 4-ben az autó hangok csodásak,mint ha ténylegesen élőben hallanád az egészet,mint ha egy operában lennék. De a GT5-ben... Jaj nekem. Mint valami porszívót hallgatnék,5 perc verseny után már rohadt idegesítő ÉS ez van minden autónál. Nagyon szégyenteljes. A játékban hallható zenékről inkább ténylegesen nem hozok fel semmit,mivel a Forza 4-ben is elég rosszak,szóval itt nem tud tündökölni.


Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt? - 4. képMost jöjjön a grafika. A Gran turismo 5 2010ben jött ki,3-4 évvel a ps3 megjelenése után. Gondolhatnánk hogy a Polyphony Digital kihozta a maximumot ezek után a játék kinézetéből... Hát.. Megnyugtatok mindenkit... Nem tették meg. Ahogy írtam az autóknál 4/5 része mint ha a ps2-es GT4ből hozták volna át,az árnyékok recések és gusztustalanok, bár felhozható pozitívumként hogy van este és eső is,ez sajnos a Xboxos Forza 4-ből kimaradt. De ez még nem ok hogy miért jobb. Ott minden szebb,a pályáktól kezdve a kocsikon át,minden. Ezt a Sony 2010-ben megengedhette hogy kiadják? Én a helyükben az összes semmirekellőt kidobtam volna a francba.


Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt? - 5. képTörés nincs a játékban,csak lepattan a falról az autó. A Forzában ott van törés,ha nem is olyan teljes mint valójában,de legalább lekopik a festék,behorpad ez az,törik az üveg,és leszakad a lökhárító is. Ilyet 2010-ben megengedni. Nem erősebb a ps3 mint a rivális konzol?


Most lehet azon ugrálni hogy a Forza 4 2011-ben jelent meg,de már a 3. rész is szebb és jobb volt mindenben,mint a 2010-ben kiadott GT5. Ez most ennyire komoly? Nem a japánok a leginkább maximalisták a világon? Ezt nem fordítva kellet volna? De ott a Polyphony Digital-nál sok a léhűtő és a semmirekellő és jól összedobálták az egészet. Szép munka mondhatom. 3-4 év alatt sikerült egy 30 %-os játékot letenni az asztalra.. Ez tapsot érdemel. Meg amilyen fair volt a csapat... Ahogy kijött a GT6 azonnal semmi felszólitás nélkül lekapcsolták az online szervereket. Kedves... Nem?
Ami még nagyon zavart az pedig hogy a kedvenc pályám nincs benne a játékban. Ez pedig a Nürburgring Nordschleife amit zöld pokolként ismerhetünk maga a 20 Km-es távjával. Forza 4-ben és a 3-ban is benne van,de a GT5-ben valahogy nem talátam. De raktak be sok olyan pályát amelyen egy biciklis alig férne el..


Gran Turismo 5 : Ez ps3 húzócím volt? - 6. képÖsszegezve a GT5 az autós játékok szégyene,meg se kellet volna jelennie,gusztustalan,béna és a hangok szörnyűek. Kedves Polyphony Digital! Tudod hogy kell egy vackot túlárazva eladni,semmilyen munkát végezve. Ilyet kiadni a ps3 játékosoknak,és csak emiatt venni ps3-at.. Nem értem.
De azért mondok egy jó dolgot is már a játékról. A fotó módja valami csodás,ha premium autót fotózol... Na erre nagyon rátettek a japánok,bár emiatt nem éri meg beszerezni a játékot.

Persze aki szeretné ezek után az édesanyám szakmáját firtatni annak elmondanám hogy ez saját véleményem,nem mindenki véleményét írtam le. Biztos van olyan aki nekem ad igazat,de biztos van olyan GT fan aki meg a pokolba kíván.
Ez a ps3 negatívja számomra nézve,mivel nincs egy értelmes Szimulátor autós játék rá kiadva. FORZA 4 4ever.. :)
Köszöntem hogy elolvastad!
30 hozzászólás

jezzahun

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

rDAVE írta:
Talán a blog írás helyett erre kellene keresned a választ... Valamiért csak megvette több, mint 10 millió ember és játszotta folyamatosan.
tudod.. sajnos nem érdekel pontosan miért is..

válasz erre

rDAVE

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

jezzahun írta:
kinek mi tetszik érted.. nekem ez nem jött be,és nem is értem a lényegét hogy miért is választják ezt sokan..
Talán a blog írás helyett erre kellene keresned a választ... Valamiért csak megvette több, mint 10 millió ember és játszotta folyamatosan.

válasz erre

RyutheStaR

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

Aki játszott a GT sorozattal tudja, hogy csak a páros számmal ellátott részek jók. Nekem megvolt az 5. ps3-ra, egykét dologban egyetértek...a hangok tényleg nevetséges kategória, néhol a grafból is ki lehetett volna hozni többet. De nekem a fizika is nevetséges volt. A Nürburgring pedig asszem benne van.. Ami az autók számát illeti, megvan benne az 1000.
Én már rég eladtam a játékot, viszont az évfordulós 6. részt anno természetesen előrendeltem és nem csalódtam. Ha autós szimulátor játék kell, akkor a 6. részt ajánlom, de néha ide is kell ideg...de mérföldekkel jobb mint az 5. Ami pedig a forzanyáladzást illeti...az se tökéletes. Bár sajna egy játék se. röhögő smiley

válasz erre

jezzahun

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

rDAVE írta:
Rengeteg dolognak utána kéne nézni, mielőtt felszólalsz ellene. A sima autók nem olyanok, mintha GT4-ből lennének, azok konkrétan onnan vannak, de nem kényszerít a játék, hogy közelükbe menj. Nordschleife benne van! Az online részt a GT6 után több hónappal lőttek le, miután már alig volt játékos, de előtte bejelentették, hogy percre pontosan mikor állnak le a szerverek. Nem nyalnak a Nissan felé, kapcsolatban vannak velük, ahogy több másik gyártóval is, viszont a Nissanos kapcsolat eredménye, hogy évente valaki valódi Nissanban körözhet valódi pályán és nem csak megy párat, aztán szevasz, hanem akár szerződést is kaphat. Emellett több autógyár is külön ide készített autókat és teszik azt most is a GT6-ban, egy részét később meg is építették. A GT Academy pedig épp fut a GT6-ban, aminek eredményekét újabb játékos válhat valódi versenyzővé.
Sok hibája van GT5-nek (és jól tudom, hogy már előtte is tisztában voltál ezekkel, beszéltünk is már róla...), de semmi értelme felszólalnod a játék ellen, amíg csak úgy tudsz leülni elé, hogy Forza így, Forza úgy... És ne mond, hogy objektív voltál, amikor kipróbáltad. Játszottam a Forza 4-gyel, nem is egyszer, ahogy a többi részel is és mégis vagyok olyan mazochista f.sz, hogy inkább választottam a béna gusztustalan autós játékok szégyenét.
kinek mi tetszik érted.. nekem ez nem jött be,és nem is értem a lényegét hogy miért is választják ezt sokan..

válasz erre

rDAVE

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

Rengeteg dolognak utána kéne nézni, mielőtt felszólalsz ellene. A sima autók nem olyanok, mintha GT4-ből lennének, azok konkrétan onnan vannak, de nem kényszerít a játék, hogy közelükbe menj. Nordschleife benne van! Az online részt a GT6 után több hónappal lőttek le, miután már alig volt játékos, de előtte bejelentették, hogy percre pontosan mikor állnak le a szerverek. Nem nyalnak a Nissan felé, kapcsolatban vannak velük, ahogy több másik gyártóval is, viszont a Nissanos kapcsolat eredménye, hogy évente valaki valódi Nissanban körözhet valódi pályán és nem csak megy párat, aztán szevasz, hanem akár szerződést is kaphat. Emellett több autógyár is külön ide készített autókat és teszik azt most is a GT6-ban, egy részét később meg is építették. A GT Academy pedig épp fut a GT6-ban, aminek eredményekét újabb játékos válhat valódi versenyzővé.
Sok hibája van GT5-nek (és jól tudom, hogy már előtte is tisztában voltál ezekkel, beszéltünk is már róla...), de semmi értelme felszólalnod a játék ellen, amíg csak úgy tudsz leülni elé, hogy Forza így, Forza úgy... És ne mond, hogy objektív voltál, amikor kipróbáltad. Játszottam a Forza 4-gyel, nem is egyszer, ahogy a többi részel is és mégis vagyok olyan mazochista f.sz, hogy inkább választottam a béna gusztustalan autós játékok szégyenét.

válasz erre

Yanez

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

Számomra a 3-ik rész után meghalt a széria, mert ami akkor még hűde jó volt, mára már nagyon kevés, ergo ezek szinte semmi innovációt nem vittek az utána következő részekbe. Én ennek csak a Prologue epizódjával toltam, de nekem az is több volt, mint ami kellett, és nem pozitív értelemben. Forzákhoz sajna nem volt szerencsém, mivel Xbox-ok kimaradtak az életemből. Jelenleg a legújabb Forza, a már kijavított Driveclub, és a Project Cars az, amit érdemes elővenni, de nagyon.

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja