Final Fantasy XV: Ősök gyűrűje (Kingsglaive)

2016. szeptember 03.
34.6731
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
A Square Enix igen komolyan építgeti az új játékának világát. Nem elég, hogy a sorozat eddigi legdrágább epizódját fejlesztik, de még mellé készült például egy négy részes ingyenes anime és a blog témáját képező egész estés animációs film is. És hogy ez a nagy projekt sikerül-e nekik? Erre majd csak a játék megjelenése után fogunk választ kapni(objektivitás off: aviláglegjobbjátékakészülépp), viszont az animációs filmet már alaposan kivesézhetjük. Nézzük mint nyújt ez nekünk...



 Final Fantasy XV: Ősök gyűrűje (Kingsglaive) - 3. kép

Az alaptörténet szerint a technikailag jóval fejlettebb Niflheim birodalom több, mint egy évtizede háborút robbantott ki és egyedül Lucis állt ellen sikeresen. Habár sértetlenül náluk is csak a gyönyörű főváros, Insomnia maradt annak köszönhetően, hogy a király a világ utolsó kristályának segítségével egy védőfalat húzott fel. A játékkal ellentétben nem Lucis hercege, vagyis Noctis a főszereplő, sokkal inkább az apja, Regis és Nyx Ulric a király speciális egységének egyik tagja. Ez a csapat egyébként a Kingsglaive, akik különleges erőket kaptak Regis-től.

Ha minden igaz az itt történek többségéről Noctis és társai majd a játékban fognak tudomást szerezni. Ez igen ügyesen lett kitalálva, ugyanis a film élvezhető akkor is, ha a játékból semmit nem tud a néző és a játék is élvezhető a film nélkül, de a kettő együtt egy sokkal teljesebb élményt adhat. Valamennyi biztosan lesz a játékban belőle, viszont nem két órán keresztül. A játékidőtől azonban nem kell megijedni, sőt... Egyetlenegy pillanatra sem enged el a film. Minden egyes jelenettel célja van, mivel rendkívül szoros az ütemterve. Unatkozni tehát nem fogunk, egyedül a drámai részek szenvednek némi kárt a gyors tempó miatt.

Nézd nagyban ezt a videót!




Animációk terén azért itt-ott bele lehetne kötni, de alapjában véve rendben van. Ami a grafikát illeti zavarba ejtően szép a legtöbb helyen. Plusz érdekesség, hogy magyar szinkront is kapunk, ez kicsit meglepő volt, viszont örömteli. A magyar cím elsőre érthetetlennek tűnik, hiszen hogyan lesz Ősök gyűrűje a Kingsglaive-ből, viszont megtekintése után abszolút helytállónak látszik ez az elnevezés is.

 Final Fantasy XV: Ősök gyűrűje (Kingsglaive) - 2. kép

Anno hatalmasat bukott a Square az első egész estés Final Fantasy filmmel, ami 'A harc szelleme' címmel látott napvilágot. A megjelenésekor bámulatosan festett, viszont a játékhoz nem sok köze volt és a történet önmagában is gyengécskére sikerült. Az a film majdnem meg is akadályozta, hogy létrejöjjön a Square és Enix egyesülése, de végül összejött. Persze voltak pozitív értékei is... A főszereplőnő lett az első kitalált karakter férfimagazin toplistájában. :D

Habár az új film sem váltja meg a világot, de így is méltó a játékhoz és a sztori is végig pörög. A játék iránt érdeklődőknek kötelező darab, de a komolyabb témával rendelkező CGI filmek rajongónak is erősen ajánlott a megtekintése.
6 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 13 napja

totyak írta:
Végül csak megvetted magyarul Dave, vagy megoldottad másképp?
Nagy nehezen megvettem. Az a hulladék itunes összeomlott folyamatosan, pedig korábban is vettem már ott zenét.

válasz erre

totyak

8 éve, 2 hónapja és 13 napja

Végül csak megvetted magyarul Dave, vagy megoldottad másképp?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

Eltohn írta:
Nagyon bejön! meglepett smiley Hol lehet ezt megnézni szinkronosan? Megy valamelyik adón, vagy meg lehet venni?

Rohadt jó blog amúgy!
Itunes-on van fent magyar szinkronosan, később jön majd DVD-n is.
Az iTunes árak:
SD: vásárlás 13,99 euró, kölcsönzés 3,99 euró
HD: vásárlás 16,99 euró, kölcsönzés 4,99 euró

Google playen csak angol szinkron van, mellé magyar felirattal és az ára 3700Ft.

válasz erre

Eltohn

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

Nagyon bejön! meglepett smiley Hol lehet ezt megnézni szinkronosan? Megy valamelyik adón, vagy meg lehet venni?

Rohadt jó blog amúgy!

válasz erre

Tommy

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

Aztaaaaaakuuuuuu, néhány helyen mintha nem is animmáció lenne hanem valódi felvétel! meglepett smiley Döbbenetes! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja