Beatkészítés, és animációzás!

2020. május 28.
26.7031
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
c0m1n65un profilja, adatai
c0m1n65un
Sziasztok!


Eltelt újabb két hét, és hosszú idő óta először sikerült betartanom, a heti egy videó szabályomat. Kaptam is magamtól egy slow clap-et.
Pedig a hosszú évek után újra lángra lobbanó Painkiller szenvedélyem (a játékról beszélek, nem vagyok drogos), és az ablak cserék okozta kupi erősen próbált megakadályozni a videó gyártásba, de végül csak összehoztam. Nem is pazarlom a szót, nézzük miken ügyködtem mostanság.

Én és a zenekészítés:


 Beatkészítés, és animációzás! - 2. kép



Néhány éve eléggé rávoltam kattanva a Mixcraft nevű zeneszerkesztő szoftverre.
Szinte minden nap próbáltam rajta alkotni valamit. A hangsúly a próbálkozáson volt. Szerintem egy csodálatos program, amely kezdőknek, és középhaladóknak is tökéletes.

Mostanság ritkábban, hetente, kéthetente veszem csak elő, amikor időm és kedvem engedi. Innen jött az ötlet, hogy készítek egy videót a zenekészítés folyamatáról. Természetesen fogalmam sem volt arról, hogyan kéne ebből videót készíteni, és ez a végeredményen azért meg is látszik. Végül inkább egy figyelemfelkeltő montázs lett, mint hasznos tutorial videó, de azért szerintem jól visszaadja, hogy mennyi munka van egy alap beat elkészítésével is.

Itt a végeredmény:



A másik projektemmel visszatértem az animációzáshoz. Próbáltam tovább csiszolni a meglévő tudásomat, de mégse akartam túlvállalni magamat. A végeredmény egy rövid videó lett. Számottevő újításként a közelítéseket, kamerakezelést tudnám kiemelni, valamint, hogy rajzoltam és a videóban felhasználtam többféle kéztípust is, az eddig unalomig használt nyitott kéz mellé.
A fejmozgásokat, bólintásokat is tovább gyakoroltam, és már sokkal könnyebben megy a kivitelezésük.

Összességében a videó bár rövid lett, de rengeteget tanultam belőle. Talán most már a hang se olyan borzalmas, mint régebben (technikai oldalról legalábbis), de azért azon téren meg bőven van hova fejlődnöm.

Íme a kész videó:



A nyárra az a tervem, hogy nem tanulok új dolgokat, csak a meglévő tudásomat igyekszem a legkreatívabban felhasználni, gyakorolni, valamit az előadókészségemen szeretnék fejleszteni egy kicsikét, ami szerintem nem lesz egyszerű feladat!


Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek, aki megnézte valamelyik videómat, és hozzászólásával segített abba, hogy tovább fejlődjek!

Nemsokára újra jelentkezem!
6 hozzászólás

c0m1n65un

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Mordorer írta:
Szeretem őket nézni, pedig igazából semmi értelmük. röhögő smiley Ügyes vagy!
Köszi!

válasz erre

Mordorer

4 éve, 1 hónapja és 20 napja

Szeretem őket nézni, pedig igazából semmi értelmük. röhögő smiley Ügyes vagy!

válasz erre

c0m1n65un

4 éve, 1 hónapja és 24 napja

VaPe írta:
A zene milyen kis karácsonyi fíling! mosolygó smiley
Nekem először fel se tűnt, de tényleg!

válasz erre

c0m1n65un

4 éve, 1 hónapja és 24 napja

Patrik94 írta:
De beteg ez a cucc! röhögő smiley
Köszi!

válasz erre

VaPe

4 éve, 1 hónapja és 25 napja

A zene milyen kis karácsonyi fíling! mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

4 éve, 1 hónapja és 27 napja

De beteg ez a cucc! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profilja