Halo 3 Online Guide 2. rész

2008. június 21.
78.4231
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Az előző részben megismerkedhettetek néhány, a túléléshez szükséges taktikával és tippel, valamint a járművekkel is. Valószínűleg azóta már több tucat játékon vagytok túl, és kialakult bennetek a megfelelő reflex és ösztönös harci stílus, amivel már sikereket is elérhettetek a Halo 3 véget nem érő csatáiban. Az alant elterülő hasábokban most a fegyverekről olvashattok pár gondolatot.


Assault Rifle: Ez a gyorstüzelő géppuska az alap fegyver, amit normális esetben mindig magadnál tudhatsz. Közelre és középtávra hat a legjobban, messzi célpontok ellen azonban teljesen hatástalan. Ha az ellenfél közvetlen közelében vagy, akkor egy fél tár is elég lehet. Közepes távolságnál érdemes az ellenfélhez minél közelebb kerülni a szórás miatt (kivétel ha mauler, shotgun, kard vagy kalapács van az illetőnél), mert ha kifogy a tárad, akkor még egy gyors ütéssel biztosan leteríted.


Halo 3 Online Guide 2. rész - 2. kép

Battle Rifle: Sokak kedvence ez a gépfegyver, hiszen pár sorozattal fejre célozva simán leteríthető vele bárki. Közepes és nagy távolságokra lehet ideális, azonban figyelj mindig arra, hogy a piros pötty ott legyen a célkereszt közepén, mert akkor fejre célzol. Akkor is hatásos ez a gyilkoló eszköz, ha valaki nagyon messze van tőled, de egy helyben áll (pl. Az Elephant gépágyúval lő), vagy nyílt terepen mozog. Ilyenkor nem színeződik vörösre a célkereszt, de ha az egész tárat kiüríted az illetőre, akkor nagy eséllyel küldöd át a másvilágra.

Brute Shot: Ez a fegyver egy sokoldalú eszköz. Közelre-távolra egyaránt ideális lehet, ha ki tudod számítani az ellenfél mozgási pályáját. Csak akkor érdemes pont az ellenségre tartani a célkeresztet, ha biztos vagy a találatban, egyébként inkább egy kicsit elé, vagy a közelében lévő tárgyakra jó célozni vele. Közelről egy találat, majd utána egy ütés kombináció biztos halált eredményezhet. Használhatod továbbá arra, hogy bizonyos helyeket elérjél vele. Ha lefele nézel, és egyszerre húzod meg a ravaszt és ugrassz, akkor egészen nagy távolságokra juthatsz el vele (pl. ahova egy hosszú ugrással még nem érsz el, oda ezzel a taktikával biztosan átjutsz).

Halo 3 Online Guide 2. rész - 3. kép

Gravity Hammer: Ez egy igen aranyos eszköz, megfelelően használva akár több emberben is kárt okozhatsz. Mivel csak közvetlen közelre hat, ezért gyakran a kivárásos módszert alkalmazzák vele az online játékosok: beállnak vele egy helyre, és várják, hogy valaki belefusson a csapdába. Arra is jó lehet, ha az ellenséges katonák beveszik magukat egy szűk helyre. Ha ilyenkor bevonulsz közéjük a kalapáccsal, akkor hatalmas pánikot okozhatsz vele, aminek következtében a hátráló egységek beakadnak a falba, tálcán kínálva fel magukat a félelmetes erejű ütésnek. Azonban vigyázz, hogy elsősorban ne ez a fegyver legyen a kezedben, ha van nálad más fegyver is. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy kergetnek valakit, de nem érik utol, és így az ellenfél simán megöli őket. Csak olyan helyzetekben vedd elő, amikor biztosan eléred vele a célpontodat. Mivel területre hat az ütés, ezért arra is érdemes ügyelni, hogy a körzetedben ne legyenek csapattársak, mert őket is sebzed ezzel a pusztító eszközzel.

Magnum: Ez az egyik leggyengébb fegyver a játékban, cserébe kifejezetten pontos, és lehet dual-wieldelni. Nem igazán ajánlom, mert bármelyik puska ellen alulmaradsz vele, és biztosan találsz rövid időn belül egy sokkal jobb harci eszközt. Csak a helyet foglalja, egyedül talán egy lopakodással becserkészett mesterlövész ellen bizonyulhat hatásosnak.


Halo 3 Online Guide 2. rész - 4. kép

Needler: Ez a rózsaszin sünre emlékeztető fegyver ideális lehet kezdőknek és haladóknak egyaránt. Hőkövető töltényei közelre és középtávra hatásosak leginkább. Ha piros a célkereszted, lődd ki az összes töltényedet, így az ellenfél csak nagyon ritka esetben tudja kikerülni a halálos tüskéket. Rakétavetősök ellen kifejezetten hatásos, szűk folyosókon pedig szinte nincs párja.

Plasma Pistol: Ez a pisztoly talán egy kicsit hatásosabb a magnumnál, de szintén elég gyenge. Egyetlen előnye, hogy ha maximumra töltöd a lövést vele, akkor egyből leviszi az ellenséged páncélját, így ha a másik kezedben is van fegyver, akkor jó segítségnek bizonyulhat. A legnagyobb baja talán az, hogy nehéz vele célozni, ha feltöltött lövést adsz le vele, míg ha gyorstüzelésre használod, akkor alig sebez valamit. Ezt is inkább kerüld.


Halo 3 Online Guide 2. rész - 5. kép

Rocket Launcher: Egy játékból sem hiányozhat a félelmetes rakátavető, és ez alól a Halo sem kivétel. A kevés töltény miatt érdemes meggondolni, hogy hova lősz vele, de tömegoszlatásra a legideálisabb fegyver. Vigyázz a közelben álló társaidra, mert őket is könnyen átküldheted egy lövéssel a másvilágra. Ne az ellenfélre, hanem elé célozz egy kicsit, és akkor biztosan elpusztítod. Inkább közepes távra használható, közeli ellenfeleknél nagy valószínűséggel te magad is felrobbansz, de végszükség esetén beválhat ilyen helyzetekben is.

Shotgun: Egyik személyes kedvencem a sörétes puska, de nagyon meg kell tanulni a használatát. Ha jól tudsz bánni vele, akkor egy lövéssel bárkit leteríthetsz vele. Csak közvetlen közelre hatásos, de akkor viszont nincs párja. Ideális a kalapácsos és a kardos emberek ellen, valamint a kivárós taktika is alkalmazható vele. Csak állj meg vele valahol, és várd meg, amíg valaki belesétál a csapdádba. Közepes távolságra, illetve messzire értelemszerűen nem nagyon hat, de ha valaki pár méterre van tőled, akkor ő is leszedhető két-három lövéssel.

Halo 3 Online Guide 2. rész - 6. kép

SMG: Ez a gyorstüzelő kis géppisztoly a Halo 2 alapfegyvere volt, azonban itt már korántsem olyan hatásos, mint az elődben. Ezt is lehet dual-wieldelni, elsősorban közép és közeli távolságokra lehet jó. Ha egy plasma pisztollyal együtt használod, akkor akár ölhetsz is vele, de nagy szórása miatt nem ajánlom a használatát.

Sniper Rifle: Mindenki kedvenc mesterlövészpuskája egyértelműen a nagy távolságok áthidalására alkalmas, viszont nagyon pontosan kell vele célozni. Fejlövés esetén azonnali halált okozhat, míg más testrész esetén két lövés kell a biztos hatás eléréséhez. Mivel a távcső használatakor nincs radarunk, ezért nem érdemes állandóan a messzeséget fürkészni, mert hátulról könnyen becserkészhetnek. Egy jó mesterlövész egy-két ölés után pozíciót vált, cselekedj így te is. Ha állandóan egy helyről lősz, hamar szembetalálhatod magad egy csőre töltött puskacsővel.


Halo 3 Online Guide 2. rész - 7. kép

Spartan Laser: A legnehezebben használható, mégis az egyik leghatásosabb fegyver. Kínosan lassan lő, a ravasz meghúzásától kezdve legalább 5 másodperc kell ahhoz, hogy a halálos energianyaláb kicsapódjon a fegyverből. A mesterlövész puska kebelbarátja, ám azzal szemben ez már járművek ellen is hatásos. Emberek kilövéséhez már igen nagy tudás kell, de különös boldogságérzet járhat át bárkit, aki le tudja szedni vele a távolban harcoló ellenfeleket. Csak nagy és közepes távolságokra jó, de okosan használva akár egy közelben bujkáló kardos vagy shotgunos ellen is van esélyed vele, igaz meglehetősen kevés.

Energy Sword: A kard is sokak kedvence lehet, mert egy suhintásával bárki elpusztítható. Rövid távokat könnyen áthidalhatsz vele, ha pedig több ellenség van a közvetlen közeledben, akkor a ravasz helyett a sokkal gyorsabb ütés gombot használd. Ha láthatatlan vagy, akkor a legjobb választás a kard, mert ha ölsz vele, akkor csak nagyon rövid ideig válsz láthatóvá. Vele is működik a lesből támadás, akárcsak a shotgunnál és a kalapácsnál.


Halo 3 Online Guide 2. rész - 8. kép

Mauler: Ez a kis fegyver közel olyan hatásos tud lenni, mint egy shotgun, ráadásul egyszerre kettő is lehet nálad belőle. Ha nincs shotgun a pályán, de van Mauler, akkor azonnal vedd fel, mert közelre az egyik leghasznosabb fegyver. Ha csak egy van nálad, akkor használd a lövés-ütés kombinációt a biztos siker érdekében. Kettőt használva a megfelelő pillanatban meghúzva a ravaszt akár sörétes puskásokat és kardosokat is leteríthetsz vele, azonban vigyázz, mert távolabbi célpontok ellen vajmi keveset ér.

Heavy Machine Gun: A nagy gépágyú még nagyobb tűzerővel rendelkezik. Ha letéped a helyéről, akkor kicsit lassan mozogsz, de megfelelő használat esetén egész hadosztályokat forgácsolhatsz szét vele. Guggolni nem lehet a használata közben, de ha lassan mozogsz, akkor nem látszol a térképen, így ezzel a fegyverrel is meg tudsz lepni bárkit. Érdemes kihasználni a külső nézetet, mert így ha beállsz egy sarokra, akkor van rálátásod az ellenségre, nekik viszont fogalmuk sem lesz róla, hogy mi vár rájuk. Csak várd meg, amíg elég közel érnek hozzád, és már kezdheted is felizzítani ezt a hatalmas monstrumot. Minden távolságra használható.

Halo 3 Online Guide 2. rész - 9. kép

A fegyverekről talán minden fontos dolgot elmondtam, amit megfigyeltem. Egy kis gyakorlással rá fogtok jönni, hogy melyik puska ellen mi a hatásos ellenszer, valamint nem álltok majd értetlenül egy-két furcsa haláleset előtt, hanem belátjátok, hogy nem nálatok volt az adott helyzetben ideális gyilkoló alkalmatosság. A befejező rész hamarosan érkezik, amiben még két fegyverről olvashattok, valamint bemutatom a különböző csapatfajtákat, és néhány érdekességet is olvashattok majd a pályákkal kapcsolatban. Addig is irány a csatamező, katonák!
Halo 3 véget nem érő csatáiban. Az alant elterülő hasábokban most a fegyverekről olvashattok pár gondolatot. '>
13 hozzászólás

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 21 napja

Helósztok nem tudja vki honnan lehet letolni windows 7-re a HALO 3-at?
Köszönettel:XWolf.

válasz erre

Vendég

14 éve, 3 hónapja és 16 napja

HEló én xbox-on tolom a játékot a haverom mondta hogy lehet külsőnézetben aki tudja hogy kell beálitani az szoljon elöreis kösz menő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 21 napja

kacsintó smileysziamenő smileymeglepődött smileyröhögő smiley

válasz erre

Yoyo

16 éve, 6 hónapja és 13 napja

A magnum valoban nem olyan rossz, de ha valasztani lehet mas fegyver es a Magnum kozott, akkor valoszinuleg nem valasztanam. Kisse korulmenyes a hasznalata, de tavolrol valoban hasznos lehet. A plasma pistolt szemely szerint csak jarmuvek megallitasara hasznalom, mert sokaig tart online meccsekben feltolteni, es ha nem talalsz vele, akkor mire ujra toltod vagy valtasz egy masik fegyverre, akkor halott vagy. Amit most megvaltoztatnek a cikkben, az az smg leirasa, mostanaban mindig felhveszem, ha talalok egyet, mert nagyon gyorsan ujra lehet tolteni, es kozeptavrol nem kell egy egesz tar az ellenseg elpusztitasahoz. Dual Wieldelni amugy nem is igazan erdemes, csak pl. a Maulert, ha ki akarsz iktatni egy kardost vagy egy shotist. Amugy nem tudsz granatot dobni, ami bizonyos helyzetekben igencsak rosszul johet. Igazabol keves olyan kombo van, amit erdemes hasznalni (pl. pulse rifle + smg nem olyan rossz, meg ha nagyon jol celzol, akkor a magnum es plasma pistol is jo) de ezen kivul nagyon sok fegyver ezek kozul hasznosabb egyedul, mint parban.

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 hónapja és 13 napja

Nem értek egyet a Magnum leírásában,ha párosítjuk egy plasma pistol al akkor halálos lehet,felhuzzuk ,leszedjük a pájzát,és egy könnyű fejtalálattal leterítjük az ellenfelet,Storyban Koponyák vekapcsolásakor is hasznos pisztoly,mivel a Gruntosoknak illetve a Sakáloknak nicns pajza,ezáltal fejlövéssel lőszertspórólhatunk.Én mint tapasztalt Veterán játékos ígyvélem.

válasz erre

tomi197

16 éve, 8 hónapja és 13 napja

röhögő smiley::menő smileymosolygó smileyszomorú smileymeglepett smileymeglepett smiley:kacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smiley

válasz erre

tomi197

16 éve, 8 hónapja és 13 napja

TISZTA KIRA EZEK A KÉP kacsintó smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 11 hónapja és 4 napja

nagyonjo játéknyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 12 napja

Valaki legyenszives megmondani hogy hol lehet letölteni ahalo első részét...06702868166 (4000.- ft jutalom)

válasz erre

Vendég

17 éve, 16 napja

te ki vagy?

válasz erre

Vendég

17 éve, 17 napja

már tölti is a halo3-mat hú de örülökröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 17 napja

tök jó lehet én is le fogom tölteni!röhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Halo 3
16.500 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja