World Of Warcraft Kasztok

2006. március 02.
427.3581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Methas profilja, adatai
Methas
Mostani cikkünkben a World of Warcraft különféle kasztjait fogjuk áttekinteni. Megtudhatjátok melyiknek mik a képességei, miért érdemes illetve nem érdemes játszanotok vele (mindenki eldöntheti, hogy tetszik, vagy nem tetszik az adott kaszt). Az Újrajátszás rovat sokaknak megtévesztő lehet, hiszen a játék jelenleg is csúcsokat döntöget és akár a Kifutóban is helyet foglalhatna, de a Game Channel Online-on találhattok már egy más jellegű leírást, ezért ez a megoldás tűnt a legkézenfekvőbbnek. Talán akkor vágjunk is bele.World Of Warcraft Kasztok - 2. kép

Elsőként talán a Sámánt (Shaman) nézzük. Ez azon két kaszt egyike, ami csak az egyik oldallal, történetesen a Hordás oldallal játszható. Igazán nem lehet besorolni sem a varázshasználó, sem a harcos kategóriába, mert mindkettőben megállja a helyét. Páncélzata ugyan gyengébb, mint a Warrioré vagy a Pladiné, de támadóvarázslatai lévén nem kell közel mennie az ellenséghez, azonban ha közelharcra kerül a sor, akkor sem marad alul. Gyógyító varázslataival, pedig egyaránt segíthet lesérült csapattársain és saját magán is. Varázslatai közé tartoznak még a totemek, melyek talán a paladin auráinak felelnek meg. Ezeket lerakva különféle előnyökkel ruházhatja fel magát és a közelben tartózkodó társait, illetve okozhat kellemetlenségeket az ellenfélnek. Négy különböző alaptotemje van, amikre szüksége van a totemvarázslatok használatához: Föld, Tűz, Víz, Levegő.

Engedélyezett fajok: Ork, Tauren, Troll

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth), bőr (leather), sodronying (mail) (csak képzéssel), pajzs

Hozzáférhető fegyverek: egykezes buzogány, botok, egykezes fejszék (csak képzéssel), tőrök (csak képzéssel), kétkezes buzogányok és fejszék (talentből kell őket kifejleszteni).
World Of Warcraft Kasztok - 3. kép

Másodikként talán a sámán párját a Paplovagot (Paladin) nézzük. Több okból is a sámán párja. Egyrészről félig harcos, félig varázsló, bár inkább harcos, mint varázsló (szemben a sámánnal, aminél inkább egyensúlyban van). Másrészt úgyszintén csak az egyik oldal számára hozzáférhető, ez pedig az Alliance oldal. Elsősorban a csaták közepében van a helye, lévén bírja az ütéseket. Azonban azért is mert, aurái különféle előnyökhöz juttatják az szövetségeseit, ugyan úgy mint a sámán totemjei, csak itt a paladin a kisugárzás hordozója és nem a totem. Gyógyító varázslataival tudja ő is segíteni a társait. Támadó varázslatai inkább az élőhalottak ellen működnek, egyéb ellenségre hatástalanok (talentek közt van egy ami nem mindenkire hat). Nagy pénzügyi előnye, hogy a varázslatai közt van olyan, amivel hátast idézhet magának.

Engedélyezett fajok: Human, Dwarf

Hozzáférhető páncélzat: sodronying (mail), bőr (leather), ruha (cloth), pajzs és lemezpáncélzat (plate) (csak képzéssel)

Hozzáférhető fegyverek: egy és kétkezes buzogányok, egy és kétkezes kardok (csak képzéssel), egy és kétkezes fejszék, lándzsák (csak képzéssel)
World Of Warcraft Kasztok - 4. kép

A Harcos (Warrior) az igazi "tank" karakter. Közelharcra vannak specializálódva, bírják az ütéseket. Szinte minden fegyvert tud használni, így bármi is kerül a kezébe halálos tud vele lenni. Bár vannak speciális képességei, amik varázslathoz hasonlítanak de nem igazán lehet őket annak nevezni. A sebzésekből és sebződésekből származó rage "segítségével" tudja kasztolni őket. Három különféle állapot van amiben a warrior tartózkodhat (Battlestance, Defensivestance, Berserkerstance), amikben különféle bonuszokat kap és képességeket használhat. Igazán a hátránya, hogy sajátmagától nem tud gyógyulni csata közben csak italokkal és a First Aid (elsősegély) képességgel (ezt meg kell tanulni), illetve más karakterek gyógyítására van szüksége.

Engedélyezett fajok: Human, Dwarf, Night Elf, Gnome, Ork, Tauren, Undead, Troll

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth), bőr (leather), lemezpáncélzat (plate), sodronying (mail), pajzsok

Hozzáférhető fegyverek: A Wandok (varázspálcák) kivételével minden.
World Of Warcraft Kasztok - 5. kép

A Zsivány (Rogue) talán az egyik legérdekesebb kaszt. Igazán nem nevezhető harcosnak, de varázshasználónak még annyira sem. Erőssége, hogy el tud tűnni az ellenség szeme elől. Ezzel úgy hátba tudja támadni, hogy azt sem tudja honnan érte az ütés. Mind-emellé még hatalmasakat tud sebezni. Ezt a mérgezések még hatásosabbá teszik Ezen felül még rendelkezik a zárnyitás képességgel ami a többi kasztnak nincs. A páncélzatát tekintve nem épp a sok ütést bíró játékosok közé tartozik, azonban ha valaki jól ismeri a tulajdonságait és ki is tudja használni, akkor egy nagyon ütős karaktert tudhat a magáénak.

Engedélyezett fajok: Human, Dwarf, Night Elf, Ork, Undead, Gnome, Troll

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth), bőr (leather)

Hozzáférhető fegyverek: tőrök, dobófegyverek (képzést követően), kard (képzést követően), íj (képzést követően), számszeríj (képzést követően).
World Of Warcraft Kasztok - 6. kép

A Vadász (Hunter) igazából talán a harcos kategóriába fér bele, de nem jó arra, hogy őt üssék. Azonban ha arra van szükség, hogy valaki nagyokat sebezzen az ellenfélre, akkor a hunter igazán alkalmas erre, bár a rogue mögött marad valamivel. Amivel kiemelkedik az lőfegyverek használata (Íjak, Számszeríjjak, Puskák). Ezekre specializálódott varázslatai is vannak, amikkel hatásosabban tud lövöldözni messziről, mint az összes többi kaszt. Egy másik érdekes tulajdonsága, hogy meg tud szelídíteni vadállatokat. Ezen képességével maga választhatja ki milyen állati kísérőt kíván magával vinni. A későbbiekben etetnie, tanítania kell az állatot, ha azt akarja, hogy teljes értékben használható legyen. A hunter az egyetlen aki el is tudja nevezni a követőjét.

Engedélyezett fajok: Night Elf, Dwarf, Orc, Tauren, Troll

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth), bőr (leather, sodronying (mail),

Hozzáférhető fegyverek: A buzogányok és a wandok (varázspálcák) kivételével minden.
World Of Warcraft Kasztok - 7. kép

A Pap (Priest) a varázshasználók közé tartozik. A csatákban mindig hátul marad és onnan segíti a társait, esetleg egy-egy gyógyítás vagy feltámasztás miatt megy előrébb, ilyenkor azonban a harcosoknak nagyon kell vigyázniuk rá. Első sorban a gyógyítása miatt hasznos kísérő. Bár több kaszt is tud gyógyítani (Paladin, Shaman, Druida), egyik sem olyan mértékben, mint a pap. Nagy segítség még tőle hogy fel tudja tuningolni a társait különféle hasznos varázslattal (pl.: megnövelheti az életmennyiséget egy rövid időre, megnövelheti az árnysebzések elleni ellenállást… stb.). Ha magasabb szintet ér el akkor akár a ideiglenesen átveheti az irányítást humanoid szörnyek felett is. Gyengesége, hogy az ütéseket nem alami jól bírja (de ez elmondható az összes varázshasználóra is, bár szinte mindegyiknek van olyan varázslata amivel rövid időre tehet ez ellen)

Engedélyezett fajok: Human, Night Elf, Dwarf, Undead, Troll

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth)

Hozzáférhető fegyverek: egykezes buzogányok, Tőrök, Botok, Wandok.
World Of Warcraft Kasztok - 8. kép

A Druida talán az egyik legérdekesebb kaszt. Bár első sorban varázshasználó, bírja az ütéseket is (persze csak a többi varázshasználóhoz képest). Sorrendben ő következik a pap után gyógyítás tekintetében. Ha tehát nincs a közelben egy pap, akkor egy druidával is beérhetjük. Azonban az egyik legnagyobb érdekessége, hogy át tud alakulni különféle állatformákba. Mindegyik formának megvan a maga előnye, csak el kell találni mikor melyiket célszerű alkalmazni. Amíg humanoid formában tartózkodik a druida igazából varázshasználónak számít (gyógyítani csak így tud).Medve formában a druida egy harcossá válik, és ahhoz hasonló képességekkel is fog rendelkezni. Macskaformában a zsivány képességeit kapja. A travelling (utazó) formában gyorsabban képes haladni. Az aquatic (vízi) formában is lényegében az utazás sebessége nő meg, csak itt a víz alatt. Továbbá lehetővé válik a vízalatti légzés is ezzel a formával, amit a többi kaszt egyike sem tud.

Engedélyezett fajok: Night Elf, Tauren

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth), Bőr (leather)

Hozzáférhető fegyverek: botok, buzogányok (csak képzéssel), tőrök (csak képzéssel), pusztakezes fegyverek (unarmed weapons)
World Of Warcraft Kasztok - 9. kép

A Varázsló (Mage) az egyik legerősebb varázshasználó. A különféle elemekkel (tűz, fagy arcane) mesterien bánik. Erőssége még, hogy meg tud idézni ételt és italt, amivel megkönnyíti a csata utáni felépülést. Humoros és hasznos varázslata a birkává változtatás, ezzel egyetlen ellenfelet tud legyengíteni. Sebzés esetén azonban visszaváltozik. Hasznos tulajdonsága, hogy azon varázslatokat, melyeket tud használni, azok ellen védelme is van. Neki van a legtöbb olyan varázslata, ami tömegre is hat. Ha tehát sokan állják körbe, egy-két ilyen varázslat gyorsan elgondolkodtatásra késztetheti az ellenfeleket. Azonban ha ez sem segít, akkor még mindig ki tud teleportálni közülük. Kétféle utazást elősegítő varázslata van. Az egyikkel csak saját magát tudja elteleportálni valamelyik fővárosba, a másikkal viszont térkaput tud nyitni ugyan így ugyan ezen városok egyikébe, amin bármely játékos átmehet egy kis ideig.

Engedélyezett fajok: Human, Gnome, Undead, Troll

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth)

Hozzáférhető fegyverek: botok, wandok, tőrök (csak képzéssel), egykezes kardok (csak képzéssel)
World Of Warcraft Kasztok - 10. kép

A Boszorkánymester (Warlock) úgyszintén egyfajta varázsló, azzal a különbséggel, hogy a varázslatok sötét oldalát használják (a démoni erőket). Ezt az is mutatja, hogy tud ugyan magának különféle szolgát idézni, de ezek mind valamilyen démoni lények, valamint hogy sok varázslathoz lélekszilánkra van szüksége (soul shard). Ezt a megölt ellenfelekből tudja kiszipolyozni. Rengeteg varázslata van, meg kell tanulni használni őket megfelelően, és akkor egy nagyon erős karaktert tudhatunk a kezeink között. Az ellenfél életerejének elszipolyozásával töltheti saját életét, valamint a lélekszilánkok felhasználásával különféle köveket tud készíten, amikkel töltheti a manáját vagy az életét, illetve semlegesítheti az ellenfél egy varázslatát. Az ütéseket ugyan nem bírja ő sem, de ha valamelyik szolgályát előre küldi az biztosítja számára a biztonságot egy darabig.

Engedélyezett fajok: Human, Ork, Undead, Gnome

Hozzáférhető felszerelés: ruha (cloth)

Hozzáférhető fegyverek: botok, tőrök, wandokEnnyit hát a kasztokról, remélem ezek alapján kitudjátok választani mivel szeretnétek játszani. Sok sikert a kalandozáshoz, és kellemes játékot.Vedd meg most és játssz vele már holnap!

World of Warcraft Prepaid Card (PC)9.799 Ft

World Of Warcraft Battle Chest 5.0 (PC)3.799 Ft

353 hozzászólás

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
szerintem a pala meg a dk a legjobb. mert van 1 palam 6k gs meg a dk 6.2 ugyhogy kevesen birnak velem
igaz a dk pl fel tudja emelni az ellenséget nem kell oda futkosni meg nagyon erős hát jól mondod

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

a wowba lehet bármit csinálni a metin 2 semmi értelme az egy f*s nagyon nagyon **** ha ezek a rugo a legkeményebb a harcos sztem ezeket a leírásokat negyon is jól csinálta. nem?

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

a wow a legjobb játék

válasz erre

Vendég

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

Vendég írta:
sztem a dudu a legjobb és kész medvébe majdnem olyan mind a warri cicába malynem olyan mind a rouge ennyi...
szerintem a pala meg a dk a legjobb. mert van 1 palam 6k gs meg a dk 6.2 ugyhogy kevesen birnak velem

válasz erre

Vendég

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

Shade írta:
Ezt jól megaszondtad. A wow egy rakás f0s, a Gates of Andaron meg egy wow másolat ugyanis 90%-ban ugyanaz a játék, mondjatjuk úgy, hogy magadat cáfoltad meg. De még mindíg jobb mint a metin2.
metin 2 csak 1 foss sz...r grafika meg stb wow sokkal jobb ezt bebizonyitottak.

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 13 napja

Én még kezdö vagyok de haszálom a kari kiválasztása közben

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 27 napja


király ez a játék én szeretem

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 1 napja

Sziasztok Pár év után azt tudom én is mondani nincs olyan, hogy legjobb, csak olyan amihez értesz. Minden kaszt másban jó, de egy biztos ha csak a dps nagysága számíta warlock-nak nincs párja- persze jó kezekben

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 22 napja

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 17 napja

nincs olyan hogy legjobb

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 18 napja

Nem tudja valaki megmondani melyik ezek közül a legjobb?

válasz erre

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

"A varázsló a legerősebb mágia használó" DDDD

válasz erre
123456a(z) 30 -ből
World of Warcraft
3.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljaImperator profiljagery1113 profiljaHellblade profiljaBvektor profiljasmadi1968 profilja