Tony Hawk's Pro Skater 3

2003. augusztus 28.
92.3071
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zsé profilja, adatai
Zsé
Végre hozzánk is megérkezett, PC-sekhez, amit már a konzolosok rég ki is játszottak, és mi csak irigykedhettünk feléjük. Itt van, talán minden idők legjobb gördeszka szimulátora a Tony Hawk’s Pro Skater 3 . Az Activision jóvoltából és a Gearbox fejlesztő csapat alkotásába átíródott a számítógépes platformokra is. Grafikailag sajnos hátul marad a konzolos vetélytársánál szemben ( playstation 2 ) , a textúrák nem túl élesek, de a felbontás jobban sikerült. Mondhatnánk egy gördeszka szimulátorban a látvány világ másodlagos, de azért megközelíthette volna a PS 2-es változatott.



Tony Hawk's Pro Skater 3 - 2. kép

Kezdjük onnan, hogy ki is Tony Hawk. ( Azok kedvéért, akik nem ismernék őt. ) 1968-ban született és tíz éves korától már gördeszkázott, tizenöt évesen már indult profi versenyen. Ezen még nem, de a következőn már nyert. Innentől kezdve vezette az NSA rang listáját, majdnem minden versenyt megnyert. Az NSA megszűnése után, ami 1995-ben volt, ő volt az egyetlen bajnok a szövetségben. Ezek után még minden nagyobb versenyen részt vett és általában első helyezéseket ért el. 1999-ben visszavonult a versenyzésektől, de ő volt az egyetlen, aki 900 fokos fordulatot tudott tenni, úgy hogy talpra esett. Azóta ez senkinek sem sikerült még.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 3. kép

Tekintsünk bele magába a játékba, mért is szeretik annyira a konzolosok. A Tony Hawk játékban mindenki talál magának kihívást, a pontszámgyűjtés, a különböző figurák miatt sose válik unalmassá. A játék bejelentkezése után a főmenüben találjuk magunkat, ahol az alábbi al-menükből választhatunk : -Career, -Single Session, -Free Skate, -Network Play, -Create-a-skater, -Tutorials, -Options. A mi esetünkben most nézzük a leglényegesebbet a „Single Session-t”. Itt a továbbiak során még választhatunk néhány beállítási formát: play level, change appearance, change board, és az edit tricks. Ha már kiválasztottuk a megfelelő gördeszkát és megtekintettük a különböző kombók kiosztását, akkor már is neki indulhatunk az első pályának. De ha nem lennénk biztosak abban, hogy minden kombót már simulékonyan tudunk, akkor még a „tutorials” menüpontban nyugodtan gyakorolhatunk egy kellemes tengerparti környezetben. Irány vissza az első kihívás, ez egy gyártelepen történik. Már itt észrevehető a nem minden napi gyönyörű grafika és a pörgős deszkás zene, azaz a rock, és ez adja meg a játék igazi feelingjét.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 4. kép

A játék további menetében két féle pályával találkozhatunk. Az egyikben meghatározott feladatokat kell végre hajtanunk. A másikban egy gördeszkás versenyen kell részt vennünk, ahol az érem megszerzése a cél. Az elsőhöz visszakanyarodva, itt hat pálya szakasz vár ránk mindegyikben kilenc feladat van. Három feladat abból áll, hogy egy meghatározott pontszámot elérjünk, majd utána a S-K-A-T-E betűket összeszedjük és az eldugott videokazettát. A hatodik egy meghatározott figura végrehajtása egy előre megadott helyen. A maradék három a pályáktól függ. Az egyik feladat a S-K-A-T-E szó összeszedése és bizonyos figurák végrehajtása. A betűk több féleképpen lehetnek szétszórva. Még itt kell megemlíteni a sajtó fotókat is, ezek attól függnek, hogy csúszkálni vagy ugrálni szeretünk inkább a deszkánkkal.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 5. kép

A program maga könnyen kezelhető. Trükkök, ez az alábbiakból áll : -grib ( deszka megfogása ), -grind ( végig csuszunk valamin ), -flip ( elrugaszkodás ), -lip ( megtámaszkodunk valahol valamin ) . A Tony Hawk-ban jelent meg először az, hogy a deszka első illetve hátsó kerekén tudunk gurulni. Ha ezeket kombináljuk az egyes trükkökkel, akkor elég jó pontszámokat tudunk elérni. A pontszámaink nem csak egyszerűen összeadódnak, hanem ha egymást követően hiba nélkül tudjuk őket végig vinni, akkor szorzót is kapunk. Ahány kombót csináltunk egymás után annyi szorzót kapunk. Néhány jó tanácsot azért adok még. –A játék során a pontozók különböző figurákat akarnak tőlünk látni, ezért ha csak ugyanazokat a formákat mutatjuk be, akkor a pontozók egyre kevesebb pontot adnak. De ha csinálunk egy újabb kombót és utána a bevált figuránkat, majd megint egy másikat és megint a kedvenc figuránkat és ezt így folytatjuk, akkor a pontozók elfelejtik az előbb látottakat és mindig a teljes pontszámokat adják. –A THPS3 újítása a revert-trick. Itt a különböző figurákat kombinálhatjuk anélkül, hogy meg kellene szakítani a kombót. –Figyeljünk a törhető dolgokra a pályán, ugyanis ha ezeket összetörjük, akkor mögöttük rejtett cuccokat lehet találni. –Ha nagyobb sebességre vágyunk, akkor nyomjuk le a halfpipe-ben ( félcső ) vagy a quarterpipe-ben ( negyedcső ) kiugráskor a felfelé nyilat és az „ollie” gombot egyszerre, így felgyorsulva akár 900 fokos ugrásra is képesek lehetünk. –A grind-ek egyszerűen és gyorsan szereznek nekünk pontot. Ezeknél a legfontosabb, hogy ne szakadjanak meg, hanem töltsük fel őket mutatványokkal.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 6. kép

Visszatérve a játékba azért a fejlesztők egy-két dologban elengedték magukat, ilyen amikor a videókat nézzük. Ha oda figyelünk a jelenetekre, észre vehetünk néhány mulatságos jeleneteket is. Ilyen, amikor Tony Hawk-nál berepül egy UFO vagy Rodney Mullen esetében a parkban egy UFO nauta kíváncsiskodik. A pályánként szolgáló nagy városok hatalmas mozgásteret biztosítanak a játékosok részére. Érdekességek azért akadnak a játékban és pont ezért nagy az életszerűsége. A városok ugyanis nem kihaltak, zajlik az élet. Los Angeles-ben rendőrautók kergetik az autótolvajokat, a repülőtéren ténferegnek az utasok. A pályákon átalakításokat is végezhetünk, ilyen az amikor L.A.-ben földrengést idézhetünk elő, ez elég látványos. Kanadában viszont új félcsövet tudunk előhozni. A deszkás társaink grafikai kivitelezése nagyon jól sikerült. Több mint száz trükköt tudunk bemutatni a játéksorán. Végül említsük meg a zenei anyagot, ez mennyire is lett deszkás. Ez elég dögösre sikeredett. Találkozhatunk a Ramones, a House of Pain, a Rollins Band és a Motörhead dalaival.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 7. kép

Sajnos mivel a THPS3 eredetileg egy konzolra írt játék. Így az irányítás nem túl könnyű, ha csak be nem szereztek egy kontrollert. Nagyon nehézkes billentyűzetről és egér segítségével irányítgatni a játékot. De mind ezeken túl, ha bele jövünk akkor igazi gördeszkás feelingben lehet részünk. Azért, ha a THPS3-ban már nagyon jók vagyunk, még ne pattanjunk fel a deszkánkra, mert nem biztos, hogy mi is, megtudjuk csinálni ezeket a nyaktörő figurákat az életben is. Inkább próbáljuk újra a gépünk előtt és várjuk meg még részünkre is kiadják a folytatást a Tony Hawk’s Pro Skater 4-et, amit a konzolosok már valószínűleg az idei nyáron élvezhetnek.
97 hozzászólás

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 23 napja

W,A,S,D vagy nyíl billyenyűk
És a NUM számok a trükkök.
röhögő smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 6 hónapja és 19 napja

Vendég írta:
nem tudom mit esztek ezen a játékon.:
Divat játék....

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 19 napja

nem tudom mit esztek ezen a játékon.:

válasz erre

Vendég

14 éve, 9 hónapja és 8 napja

bocsi a zavarásért,de nekem egyik gombra se reagál,melyik gombokkal kell trükköket csinálni?:$
előre is köszi

válasz erre

Vendég

14 éve, 11 hónapja és 24 napja

e egy hét alatt végig vittem én tíz perc alatt

válasz erre

Vendég

14 éve, 11 hónapja és 24 napja

én

válasz erre

Vendég

15 éve, 1 hónapja és 20 napja

te egy hét alatt végig vittem én tíz perc alattnyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 1 hónapja és 20 napja

Vendég írta:
hogyan kell olliezni a számitógépes játékon????(thps3)helpmeglepődött smiley
Hát a numpad 2-esenmeglepett smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 15 napja

én most egy újat keztem és a repcsisnél meglepődött smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 6 hónapja és 2 napja

én az f betűt nem találom meg, így sajna nem tok flip-pezniszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 6 hónapja és 18 napja

hogyan kell olliezni a számitógépes játékon????(thps3)helpmeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 22 napja

kellene thps 4 hez telepítő kód pls

válasz erre
123456a(z) 9 -ből
Tony Hawk's Pro Skater 3
nincs ár
kövesd a játékot!
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
DNS profiljamarco profilja