Juiced 2 Hot Import Nights

2008. április 07.
114.2861
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Néhány évvel ezelőtt, 2003-ban az autós játékok rajongóira új hajnal virradt. A fejlesztők kezei közül elkezdtek szállingózni az éjszakai, illegális versenyeket középpontba állító alkotások. Az első fecske - a Need for Speed Underground - sikerén felbuzdulva számos csapat nekilátott ugyanilyen témájú autós programokat kalapálni. Ez tök jó lett volna nekünk, játékosoknak, ha ezen alkotások színvonala elérte volna azt a szintet, hogy egy valamirevaló játékmagazinban legalább fél oldalt szenteltek volna nekik.



Juiced 2 Hot Import Nights - 2. kép

A futószalagon érkező, egyre kevesebb kreativitással készülő Need for Speed-ek minden évben megkapták soros ellenfelüket, akiket röhögve gyaláztak le mind kritikai, mind eladási szempontból nézve. Több év távlatából visszatekintve hirtelen csak két nevet tudnék említeni, amelyek egy cseppnyi eredményt tudtak elérni az EA fejőstehenével vívott csatározásban. Az egyik a Rockstar nevével fémjelzett Midnight Club széria, amelyben a tuning és a verdák bütykölése nem kapott olyan nagy szerepet, mint a konkurensekben. A másik a THQ szárnyai alatt megjelenő Juiced, amelyet nagyon sokáig (értsd: megjelenéséig) képesnek tartottak arra, hogy véget vessen a NfS-ek hegemóniájának. A végeredmény azonban egy erősen közepes alkotásként érkezett meg közénk, hiába volt felvértezve néhány ötletes újdonsággal. A Juice Games (igen, ők hegesztik a játékot messzi-messzi, a ködös Albionban) azonban látott potenciált a címben, és mivel a kiadót is sikerült meggyőznie erről, senki és semmi nem állhatott útjába egy második epizódnak.

A marketingesek természetesen ismét megdolgoztak a pénzükért, elhangzottak nagyszabású ígéretek, a hibák kijavítása, újdonságok tömkelege, összességében az univerzum összes csillagát leígérték nekünk az égboltról. Mondhatni, csak a szokásos. Az előzetesen kiadott képek, videók alapján még semmi okunk nem volt, hogy kételkedjünk szavaikban, mígnem eljött a várva várt nap, a játék első példányai kigördültek a gyárból, a kritikák pedig lesújtóak voltak. Mivel mi itt a Game Channel Online-nál szeretünk a saját érzékszerveinkkel meggyőződni a világ dolgairól, és a magyarországi kiadó volt olyan jófej, hogy rendelkezésünkre bocsátott egy példányt a Juiced 2: Hot Import Nights-ból, ezért úgy döntöttünk, hogy összedobunk egy kis tesztet a végleges programra alapozva, hátha nem is lett olyan szörnyű, mint azt sokan állítják. Csak Nektek, csak tőlünk, csak most!

Juiced 2 Hot Import Nights - 3. kép

A NfS Pro Street egyik legnagyobb változtatását szolgaian lekoppintotta a Juiced 2 is, azaz a versenyeket legalizálták. Ezzel elveszett a tilosban járás adrenalinnövelő izgalma, ami szerintem épp annyira hozzátartozik a műfajhoz, mint a Mazda RX8-as. Igaz, hogy az első Juiced-ban nem futhattunk bele a rend elhivatott őreibe, mégis jóleső érzés töltött el, ahányszor arra gondoltam, hogy ezt a való életben nem csinálhatnám meg. Ezt a fílinget tüntették el a Hot Import Nights produkcióba való bevonásával.


Juiced 2 Hot Import Nights - 4. kép

Első hallásra ez egy jól hangzó alcímnek tűnt, azonban hosszú, gyötrelmes munkával (a wikipedia csodákra képes) sikerült kideríteni, hogy ez bizony egy létező cég, amely autós összejöveteleket szervez, ahol szívesen látnak mindenkit, aki alatt nem egy Suzuki csücsül. Lehetőséget biztosítanak a bátrabbaknak, hogy összemérjék tudásukat másokkal egy-két legális autóverseny keretein belül, és persze vagizzanak a két napja beszerelt magenta színű neonjukkal. Ahogy egy középkori bölcs is megállapította: "Egy jó versenyhez mindössze szép lányokra és dögös kocsikra van szükség." Nos itt mindkettő adott, a valóságban és virtuálisan egyaránt. És, hogy jó lesz-e a verseny? Nos, az pillanatokon belül kiderül.


Juiced 2 Hot Import Nights - 5. kép

A játék ikonjára való duplakatt után egy hangulatos, látványos intro fogad, amely célját tökéletesen ellátja. Rögtön kedvet kapunk egy kis koraesti gumiégetéshez. A következő másodpercben lelkesedésünk tova is száll. Az év talán legundorítóbb főmenüjében találjuk magunkat. Egy személygépjármű halad végtelenített úton bal oldalt, míg jobb felé tekintve szembesülünk a 3 darab menüponttal, amelyekből csemegézhetünk. Ez eddig egész jó, de miért kellett mindezt rózsaszín és lila háttér elé helyezni? Az összhatás így eléggé gyomorforgató. A játékfejlesztők tankönyvében méltán szerepelhetne. A "Milyen menüt NE alkossunk" című fejezetben.


Juiced 2 Hot Import Nights - 6. kép

A tartós szellemi károsodás megelőzése érdekében gyorsan bökjünk rá a New Game-re, mint egyetlen ésszerű lehetőségre. Máris arcunkba tolják a következő újdonságot: összerakhatjuk, hogy milyen karaktert is szeretnénk irányítani a karrierünk során. A lehetőségek kellően szélesek, kellemes perceket lehet hősünk kinézetének csiszolgatásával eltölteni. Állíthatunk az arcunkon mindent, azaz orr, arccsont, szemöldök, áll formáját, bajusz, szakáll színét, méretét, haj stílusát. Ez utóbbiból sajnos elég kevés fajtát sikerült belepasszírozni a játékba. Továbbá megváltoztathatjuk emberünk ruházatát, menőbbnél-menőbb cuccok között válogatva. Kevés munkával kellően idióta kinézetű figurát kreálhatunk, akinek pixelbőrébe bújva hatalmas fun lesz versenyek tucatjait nyerni, gondoljuk még ekkor. Nagyobbat nem is tévedhetnénk.

A kezdés a szokásos in medias res: minden bevezetés nélkül kapunk egy relatíve jó gépjárművet, amellyel 2 versenyen kell bizonyítanunk, hogy helyünk van a HIN által szervezett ligák versenyzői között. Miután mindkettőt megnyertük (nem lesz nehéz), lehetőséget kapunk, hogy válogassunk a leggyengébb verdák között, és minimális tőkénkből be is ruházzunk a nekünk szimpatikusra. Eddig semmi extra, minden autós-tuningolós játék így kezdődik. Ami egy elismerő hümmögésre adhat okot, az a kezdetben választható autók száma. Nem 5-6, hanem 19 közül csemegézhetünk kedvünkre, a többségük persze jól ismert más alkotásokból.

Juiced 2 Hot Import Nights - 7. kép

Miután az autósboltban végeztünk, neki is állhatunk aszfaltkirálykodni a kezdők számára létrehozott "Rookie League"-ben. Ezen kívül még 7, egyre nehezedő ligát kell megnyernünk, mire elmondhatjuk magunkról, hogy mi ülünk a trónon. Minden versenysorozatban bizonyos számú feladatot teljesítenünk kell, hogy egy szinttel feljebb tudjunk lépni. A feladat szót nem véletlenül használtam a verseny helyett. Nem csak monoton versenyek tömkelegét kell megnyernünk, hanem ezeket ízesítendő, apróbb kiírásokat is teljesítenünk kell. Például legyen 3 méter hosszan a levegőben a kocsid, nyerj kevesebb, mint 2 másodperccel a második helyezett előtt, driftelj jóval többet, mint amennyi a győzelemhez szükséges, és ezekhez hasonló szellemes "küldetéseket" várjunk. Kellenek is ezek a mellékesek, mivel meglehetősen kevés féle játékmódban mérhetjük össze képességeinket a többi delikvenssel. Mindössze a szokásos körverseny (circuit), drift és knockout (itt eliminator a becses neve) versenyekben alázhatjuk ellenfeleinket. Van még tournament is, ahol 3 egymás utáni eseményen kell összesítésben a legjobbnak lennünk. Ennyi, több egy darab sem, pedig mindent megpróbáltam, hátha lelek még valami finomságot, de nem.


Juiced 2 Hot Import Nights - 8. kép

Ezt valamelyest kárpótolja a vezethető járgányok száma. Még csak a karrier felénél tartok, de már bőven több, mint 50 autóhoz férhetek hozzá. És a java még csak ezután jön! A japán, tuningra kihegyezett modellek mellett megtalálhatóak az európai autógyártás műremekei, csakúgy, mint az amerikai benzinzabáló szörnyetegek. Márkákat hadd ne kezdjek sorolni, legyen elég annyi, hogy minden egyes modell megtalálható, amely valaha is tiszteletét tette valamely hasonló műfajú programban. Persze ezt a nagy számot csak úgy sikerült elérni, hogy egyes autóknak különféle évjáratú variánsait is belepakolták a játékba. Így fordulhat elő, hogy például Nissan Skyline-ból vagy Mitsubishi Eclipse-ből 3 is van. A pályákról már nem lehet ilyen sok szépet elmondani. A világ néhány nagy metropoliszában lesz lehetőségünk szembenézni a kihívásokkal. Egy-egy városban több pálya is van, ezek azonban eléggé hasonlítanak egymásra, sőt a földgolyó más-más részén lévő helyszínek sem különböznek szignifikánsan egymástól. Hiába Párizs, Róma, Tokió, London nevezetességei, mégis könnyen hiányérzetünk támad.

Juiced 2 Hot Import Nights - 9. kép

De hát kit érdekelnek az egy kaptafára felépülő pályák, ha a játékmenet mindent überel? Ezzel meg is érkeztünk a Juiced 2 sikertelenségének legfőbb okához. Ismeretes, hogy az első rész is a gagyi irányítás, és a túlontúl árkádos fizika miatt bukott meg. Hiába a jól hangzó ígéretek, a folytatásnak is ez a legnagyobb hibája. Nincs rá jobb szó, pocsék az egész. A kocsit vezetve olyan érzésünk van, mintha egy téglát terelgetnénk az úton, ellenben ha kölcsönhatásba kerülünk a falakkal, akkor gumilabda módjára pattanunk le róla. A járművek egymás közötti ütközése egy fokkal jobb, de még így is nagyon messze van az elfogadhatótól. A kanyarokban idétlenül csúszkálunk össze-vissza, sokszor csak az isteni gondviselés tart az úton. Aki lelkes, és nem adja fel az első néhány sikertelen verseny után, ráérezhet az irányítás csínjára, de megszeretni sosem fogja. Nekem sem sikerült.


Juiced 2 Hot Import Nights - 10. kép

Emellett teljesen eltörpülnek az egyéb jó és rossz ötletek. A pozitív gondolkodásnak eleget téve vizslassuk előbb a jó dolgokat. Az autónk megjelenése a legapróbb mütyürig testreszabható. A számomra eddig etalon NfS Underground 2-t is veri a felhasználható alkatrészek számában. Majd mindent lecserélhetünk, amihez kedvünk szottyan. A hab a tortán a különféle matricák alkalmazása. Nem csak szimplán adott egy halmaz, amelyből válogathatunk, és statikus helyekre ragaszthatjuk őket, hanem a kocsin az alváz kivételével szó szerint bárhová elhelyezhetjük a saját magunk által szerkesztett egyedi festéseket, amelyeket slusszpoénként még az interneten is áruba bocsáthatjuk a többi játékosnak. A másik nagyszerű újítás, hogy egy kis plusz pénzmagért kihívhatjuk egyik ellenfelünket egy versenyen belüli külön párviadalra, ahol a cél, hogy előbb gördüljünk át a célvonalon, mint ő. Ekkor miénk lesz az előzetesen megállapított pénzösszeg. Ahogy mászunk egyre feljebb a szamárlétrán, úgy fejlődnek emberünk különböző képességei, úgy mint előzés, nitrózás, kanyarodás és egyéb finomságok. Tehát nem csak az alattunk lévő verda számít a nagy sikerek elhódításában, hanem a megszerzett tudásunk is.

Juiced 2 Hot Import Nights - 11. kép

A pozitívumokat magunk mögött hagyva térjünk át a Juiced 2 sötét oldalának kivesézéséhez. Karakterünk képességeinek változása nagyszerű gondolat, de maga a megvalósítás röhejes. Ugyanis nem másunk, mint a DNS-ünk fejlődik. Ha tegyük fel, hogy előzünk 50-szer, egy ponttal nő az előzésekre vonatkozó rész a DNS-ben. És ezt a játék büszkén és fennhangon hirdeti. Egy külön menüpontot is áldoztak erre a fejlesztők, ahol büszkén nézegethetjük milyen magas szintű már a DNS-ünk, és még milyen távol állunk a többi versenyzőtől. A másik furcsaság járművünk teljesítménybeli tuningja. A vizuális részt elsőrangúan megoldották, szép is lett volna, ha sikerül ugyanazt a színvonalat itt is hozni.


Juiced 2 Hot Import Nights - 12. kép

Ahhoz, hogy jobb cuccokat szerelhessünk be a motorháztetőnk alá, kihívásokat kell abszolválnunk. Például menjünk végig a pályán T időn belül, vagy a sebességünk ne csökkenjen X érték alá, esetleg győzzük le a nálunk észrevehetően jobb kocsival rendelkező Driver X nevű fiatalembert. Ha mindez meg van, akkor is csak a gyártót tudjuk kiválasztani, a cuccok minden sallang és látványelem nélkül bekerülnek autónkba. Ha egy erősebb ligába kerültünk, addig nem versenyezhetünk, amíg nem veszünk újabb, a szintnek megfelelő négykerekűt, vagy nem upgradeljük a meglévőt. Ha az utóbbi eset mellett döntünk, akkor viszont már nem mehetünk vissza az alacsonyabb ligákba. Akad még "érdekessége" a Juiced 2-nek, de nem szeretném lelőni az összes poént, meghagyom Nektek a többi "örömteli" pillanatot.


Juiced 2 Hot Import Nights - 13. kép

A grafika egész pofásra sikeredett. Feltéve, ha alátesszük a paksi atomerőmű egyes blokkját. Csöppet szíven ütött, amikor közölte a drága, hogy nem hajlandó elindulni azon a gépen, amivel a CoD4-et kellemesen futtattam közepes beállítások mellett. Nem baj, van másik! Alápakolva egy E6750, 9600GT, 2Gb memória kombót már hajlandó volt működgetni, de maximum grafikai részletességen több autó esetén így is erőteljesen szaggat. Drasztikusan le kell venni a beállításokat, hogy elfogadható FPS számot csikarjunk ki. Az út undorítóan csillog (nem kéne mindenben a NfS-eket másolni...), a németországi, enyhén havasnak szánt pályán olyan érzésünk támad, mintha jégen furikáznánk. Ezt leszámítva a pályák szépen megmunkáltak. Az autók is jók, még törésmodell is van. Persze nem kell nagy dologra gondolni, mindössze az első-hátsó lökhárító szakadhat le, elhagyhatjuk a motorháztetőt, és betörhetnek a fényszóróink. A grafikai megvalósításra összességében nem lehet panaszunk, kellően megteremti a benzingőzös-tuningos versenyek hangulatát.

Juiced 2 Hot Import Nights - 14. kép

Mindezt nem mondhatjuk el a hangokról. Az autók hangja elég egyforma, a zenék átlagosak, hiába licenceltek, és a motorbőgés miatt nem is tudnak érvényesülni versenyek közben. A legemlékezetesebb azonban a segítőnk hangja. A játék elején elég sokszor hallhatjuk kommentárjait, mikor is magyarázza, mi, merre, hogyan. Nem tudom, hogy szerencsétlen lánynak a való életben is ilyen hanghordozása van-e, de hogy a bedigitalizált változata valami irtó idegesítő, az biztos.


Juiced 2 Hot Import Nights - 15. kép

Nehéz egy ilyen játékot értékelni. Látszik rajta a fejlesztők igyekezete, szeretete. Hiába azonban a sok nagyszerű apró ötlet, ha a lényeges résznél elbukik. Egyszer valaki elmagyarázhatná a kedves játékkészítőknek, hogy autós játék esetén a legfontosabb a játék irányítása, fizikája. Minden más csak ezután jön. Így, hiába esik nehezemre, muszáj azt mondanom, hogy csak a legújabb NfS után érdemes a Juiced 2-vel próbálkozni.
22 hozzászólás

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 26 napja

ha jó és tdtom vele játszani oké ha sikrült amit megadtam oldal irjátok ja,igen

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 26 napja

én tom googlre kat és irjatok juiced2 download tpb

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 27 napja

ennek mi a cime gb-JE??meglepődött smiley amugy nem rossz meg hol töltsem le?

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 22 napja

vagany jatek jo a grafikajaröhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja és 15 napja

Sziasztok!!!
Akinek megvan a magyarositas az legyszi kulde el nekem is!!!
Elore is koszonom!!!
forizs_sandor@yahoo.com
Ide varom!!!

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja és 22 napja

Sziasztok!!!
Akinek megvan a magyarositas az legyszi kulde el nekem is!!!
Elore is koszonom!!!
forizs_sandor@yahoo.com
Ide varom!!!menő smiley

válasz erre

Lac

15 éve, 6 hónapja

Vendég írta:
nem tudjátok honann lehet letőlteni a teljes verziot
De, a Steamről. Most csak 5 euro.

válasz erre

Vendég

15 éve, 6 hónapja

nem tudjátok honann lehet letőlteni a teljes verziot

válasz erre

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 1 napja

zsírkirály ez a játék!!!!!!!menő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 1 napja

Kűdel léci aki tugya a Juiced2 Magyarositását a .ricsi.1997@gmail.com' target='_blank' rel='nofollow'>o.ricsi.1997@gmail.comröhögő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 9 hónapja és 18 napja

tudna nekem valaki küldeni egy magyarosítást??????

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 11 napja

van valakinek magyarositása?????

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Juiced 2 Hot Import Nights
7.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja