The Incredible Adventures of Van Helsing előzetes előzetes

2013. május 16.
72.2451
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A hazai Neocore Games jóvoltából sikerült idő előtt betekintést nyernünk a csapat legújabb alkotásának előzetes változatába, ami szinte alig különbözött a véglegestől, így véleményünket akár játéktesztként is felfoghatjátok, főként azért, mert igencsak kellemes élményeket szerzett számunkra a program. Ezt elsődlegesen annak köszönheti a játék, mert a fejlesztők a korábbi King Arthur-sorozattal ellentétben ezúttal egy a magyar mitológiához és kultúrához sokkal közelebb álló - de még mindig nem az ősi magyar mítoszokból építkező - koncepciót festettek le a The Incredible Adventures of Van Helsing keretein belül, méghozzá a 19. századi Erdély és a Keleti-Kárpátok környékét, illetve az ott született mendemondákat a képernyőink elé varázsolva.


A leginkább a Diablo-sorozattal rokonítható sajátosságokkal bíró - erről kicsit később - játékban ugyanis egy fiktív múltat élhetünk majd át, méghozzá a mesékből és a fennmaradt szóbeszédekből jól ismert Van Helsing oldalán, aki egy Bram Stoker legendás Dracula-regénye által ihletett környezetben, világban és történet keretein belül fog megküzdeni a vámpírokkal, valamint különféle egyéb természetfeletti lényekkel, amelyek között igazi egyediségekkel is találkozhatunk, így nem csak a szokásos fantasy-klisék találhatók meg a végeredményben, ami egyértelmű jó pontként írható fel a készítők számlájára.

Na, mi lesz itten, babazsúr?

Na, mi lesz itten, babazsúr?


Egy hagyományos sötét fantasy helyett ugyanis a The Incredible Adventures of Van Helsing keretein belül az említett regény, valamint a Neocore Games kreativitásának hatására egy igencsak érdekes hangulat fogad majd minket, amit hivatalos információink szerint a gothic-noir kategóriába helyezhetünk, ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hagyományos gótikus elemeket nem csak a szokásos fikciók egészítik ki, hanem igazi sajátosságok, így a sötétebb világábrázolás, a mágia, a mechanikus szerkezetek és a puskapor együttes használata, a középkori elemek alkalmazása és így tovább. Ez számunkra azt jelenti, hogy végeredményben egy rendkívül egyedi hangulatú környezet vár majd ránk, melyet kiegészít egy szintén kitalált királyság, amit a fejlesztők Borgoviának neveztek el. Borgovia világának ábrázolása és problematikája - hiába is próbálunk szépíteni -, az egykori Magyar Királyság részét képző Erdély általános problematikáit és atmoszféráját kívánja lefesteni előttünk, amit természetesen alaposan kiszínez, illetve kiegészít majd az említett gothic-noir hangulat és ábrázolásmód, ami nem csak a lefestett atmoszférára, hanem természetesen a történetre és a küldetésekre is hatással lesz.

Itt egy olyan kutyámajom, de ormánnyal!

Itt egy olyan kutyámajom, de ormánnyal!


A cselekményben túl nagy csavarokat és megfejtéseket ne keresgéljünk, így annyi lesz az egész, hogy létezik Van Helsing, avagy főhősünk, aki megpróbál segíteni a környék lakóinak ügyes-bajos dolgain, amelyek többségét a Kárpátokra rászabadult természetfeletti szörnyetegek okoznak majd, így hol eltűnt személyeket kell felkutatnunk, hol a lakosság életét megkeserítő lényeket kell a túlvilágra küldenünk. Ebből következik, hogy a küldetések sajnos nem túl izgalmasak, és hosszabb távon monotonná válnak, ellenben a játékmenet, a körítés, valamint az érdekes világ így is képes több órán keresztül annyi érdekességet szolgáltatni, ami odaszegez minket a képernyők elé, de én külön kiemelném még a mellékküldetéseket, amelyekben egy kicsit jobban szabadon eresztették humorukat a történetírók, így gyakran futhatunk olyan kérésekbe, illetve feladatokba, amelyeket garantáltan megmosolygunk majd, természetesen kizárólag jó értelemben. A képernyő elé azonban nem csak ez a különleges világ és az érdekes körítés fogja vonzani a játékosokat, hanem természetesen a játékmenet is, ami a legendás Diablo-sorozat legszebb hagyományait örökítette tovább számunkra, melyet a hazai srácok és lányok nagyszerűen a saját képükre, illetve saját koncepciójukra formáltak.

Dőlj csak a lándzsádba, de ez a vadkan akkor is az enyém!

Dőlj csak a lándzsádba, de ez a vadkan akkor is az enyém!


Közelebbről szemlélve a The Incredible Adventures of Van Helsing-et megállapítható tehát, hogy egy döntött felső nézetes akció-szerepjátékról beszélünk, amiben főhősünket egy társa is elkíséri majd a nagy kaland során. A Blizzard említett sorozatának sajátosságait természetesen kivétel nélkül megtalálhatjuk majd a Neocore Games alkotásában is, ami annyit jelent, hogy egy egérgyilkos, a karakterfejlesztésre, valamint a szüntelen akciókra építő mechanizmus vár ránk. Van Helsing mellett természetesen segítőtársunk is magasabb szintekre emelhető, ám sokkal nagyobb figyelmet fogunk, illetve kell is fordítanunk majd saját hősünk számára, akivel minden esetben csak kétkezes fegyverekkel tudunk majd küzdeni, így legyen az két kard, netán két pisztoly, vagy egy nagy kard és egy nagy puska, de a védekezést akár el is felejthetjük, ami az intenzív harcok miatt egyáltalán nem véletlen, hiszen egyszerre általában tucatnyi ellenfél fog ránk támadni - általában hordákban várnak ránk, érdekesség pedig, hogy egy hordában több faj is megjelenik -, ilyen túlerővel szemben pedig csak egyetlen jó stratégia létezik, méghozzá a szüntelen támadás.

Ti most huszárok vagytok, permetezni jöttetek azokkal az izékkel a hátatokon?

Ti most huszárok vagytok, permetezni jöttetek azokkal az izékkel a hátatokon?


A hatalmas szabadon bejárható pályarészeken egyébiránt szinte minden kanyar után egy komolyabb összecsapás vár majd ránk, amivel kapcsolatban én egy kicsit túlzásnak éreztem a Neocore Games rendszerét, hiszen az egy dolog, hogy sokat kell harcolni - az még talán nem is lenne annyira baj -, de olyan szintű túlerővel kell majd szembenéznünk minden egyes alkalommal és olyannyira kiszámíthatatlan lesz egy csata végkimenetele, hogy az - a túl sok kudarcélmény miatt - nem kizárt, hogy a türelmetlenebb, avagy a fiatalabb játékosok számára már túl sok lesz. Volt részem a kampány során például betévedni egy olyan barlangba, ahol valamiféle farkasokkal kellett megküzdenem, de mivel gazdájuk folyamatosan újrateremtette őket - sőt, elhalálozáskor még a legyőzetlenek is ott maradtak -, ezért legalább harmincszor elhasaltam - és ez most nem vicc -, mire kitakarítottam az adott dungeont. Természetesen emiatt is érdemes alaposabban elmélyedni karakterünk különleges képességei, illetve aktív és passzív tulajdonságai között, hiszen egy jól irányzott fejlesztés, illetve specializáció megkönnyítheti dolgunkat, de érdemes társunkra is támaszkodni a harcok alatt, sőt, érdemes az életerőt regeneráló varázsitalok akciógombjával is jó barátságot kötnünk.

Már megint itt az a kutyámajom, de most 68!

Már megint itt az a kutyámajom, de most 68!


A fentiek mellett egyébiránt a hagyományos akció-szerepjátékokhoz hasonló rendszerek és egyebek várnak ránk a The Incredible Adventures of Van Helsingben is, így az inventory - kicsit szűkösnek éreztem -, az ellenfelektől felszedhető tárgyak vagy éppen a tapasztalati pontokra épülő fejlődési szisztéma kivétel nélkül felidézi előttünk a stílus nagyjait, de hangsúlyozandó, hogy ez korántsem probléma, a magyar fejlesztőcsapatnak ugyanis sikerült megfelelő mennyiségű újdonsággal szolgálnia. Erre rátesz még egy lapáttal, hogy rendkívül kellemes küllem vár majd ránk az alkotásban - a King Arthur hatása azért érződik -, így alighanem az egyik legszebb akció-szerepjáték lett a Neocore Games műve, amiben a varázslatos és veszélyekkel kecsegtető erdők éppen úgy várnak ránk, mint a sötét gótikus városkák szűkös utcái, netán a felfedezésre váró és ezernyi csúf teremtményt rejtő dungeonok labirintusai.

Még egyet lövök és meg is nyitom a hentesboltomat!

Még egyet lövök és meg is nyitom a hentesboltomat!


Mindent összevetve bátran ki merem jelenteni, hogy a Neocore Games csapata ismét nagyot alkotott. A The Incredible Adventures of Van Helsing ugyan nem hatalmas egyediségével fogja kivívni a rajongók figyelmét és tiszteletét, de amennyiben valaki szereti a klasszikus akció-szerepjátékokat, netán csalódott a múltban a Diablo III-ban, de egy kicsit másabbat szeretne, mint a Torchlight II, akkor az egyediségek miatt a Neocore Games alkotása egyértelműen erősen ajánlott darab. Habár a küldetések lehettek volna kicsit változatosabbak, de Bram Stoker világát olyannyira sikerült visszaadniuk a készítőknek, illetve elvegyíteniük a sajátos gothic-noir atmoszférával, hogy az szó szerint csodálatraméltó. Én ismét büszke vagyok a magyar csapatra, hogy egy ilyen nagyszerű alkotással öregbítik hazánk hírnevét!
The Incredible Adventures of Van Helsing keretein belül, méghozzá a 19. századi Erdély és a Keleti-Kárpátok környékét, illetve az ott született mendemondákat a képernyőink elé varázsolva. '>
18 hozzászólás

Bartaz89

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Na ezt imádtam, alig tudtam róla leakadni, még enni is elfelejtettem röhögő smiley

válasz erre

LinkedHornet

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Magyar játék lévén szinte kötelező vétel, bár tényleg kellene egy dobozos verzió, a magamfajta gamereknek szerintem kell valami kis kézzelfogható dolog is...

válasz erre

sasikaa

11 éve, 9 hónapja és 6 napja

Ez a játék isten király lett!
DE!!!!!!!!!!!
Ha lenne kib***o** DOBOZOS verzió... Megvenném azonnal, akár 5000 FT. ért is. Kérlek drága kicsi magyar fejlesztők! Adjátok ki dobozosan is mert KELL a polcra!!! RESPECT!!!

válasz erre

Raiden

11 éve, 9 hónapja és 17 napja

Régen olvastam a Stoker féle könyvet(persze fordításban),nem volt rossz.
Nehéz dolog egy számtalanszor feldolgozott sztoriból érdekes,és jó játékot csinálni,nekik úgy nézem sikerült,gratula Neocore.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 19 napja

A teszt alapján nagyon jónak ígérkezik, kíváncsi leszek azért a végeredményre...

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 19 napja

Miért nem kap ez nagyobb hírverést? Nem is tudtam hogy készül!meglepett smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 20 napja

Ígéretes. Egyedinek tűnik!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 20 napja

Ez egy jó játék lesz!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 20 napja

Tényleg hasonló a Diablo világához! Tetszik. Ha megjelenik, teszek egy próbát!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 21 napja

PS3 hogy maradt ki?meglepett smiley Am jó game tetszik de nem tudok így vele játszani.

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 21 napja

Boxra is?meglepett smiley KIrrrály

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 21 napja

Jónak ígérkezik a sztorija

válasz erre
12a(z) 2 -ből
The Incredible Adventures of Van Helsing
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljaRonalddo profilja