The Elder Scrolls Online: Morrowind előzetes

2017. május 05.
71.6831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Ahh Morrowind, a tizenöt éves csoda. Jött, látott, és tarolt nem csak az rpg világában, hanem az akkori ranglistákon is a Neverwinter Nights játékkal karöltve, mellyel első helyekért folyó véres csatákban vett részt. A monumentális világ és történet, mely megosztja a közönséget pozitív és negatív irányban minden kétséget kizáróan ikonikus, gyermekkorunk egyik meghatározó játéka.
Advertisement


Ebből kifolyólag, mikor Zenimax bejelentette a Morrowind kiegészítőt az Elder Scrolls Online-hoz, kiesett kezünkből az ebédidővel együtt járó villa, meg sem éreztük, hogy beleállt lábunkba. Hallottuk az ominózus játéknak a jó hírét, rossz hírét, és ugyan sikerült a sok negatív visszhang ellenére is Zeniéknek kijavítani a hibákat és fellendíteni az ESO hírnevét, sokan kételkedő szemekkel nézik a kiegészítőt, amit inkább kötelezően megvásárolandó dlc-nek titulálnak.

Már az elején kiderül, hogy nem csak egy puszta dlc-vel van dolgunk, hisz a készítők állítása szerint Vvardenfell geográfiai adatai a Morrowind-ből lettek átemelve, így minimum akkora játéktérre számíthatunk, és ez a matematika állása szerint 40%-kal nagyobb, mint Orsinium, az eddigi legnagyobb dlc-s zóna. Emellett, mivel a játék 700 évvel a Morrowind-i történések előtt játszódik, sehol sincs corprus fertőzés cserébe egy színesebb élővilágot kapunk, meg a járulékos gombatermőföldeket, néha épülettel kiegészülve.

Sadrith Mora-i Tájkép kecskével.

Sadrith Mora-i Tájkép kecskével.


Vvardenfell-t alapvetően Dunmer, avagy sötét elf házak uralják, megfűszerezve az Ashlander-ekkel illetve a Morag Tong-al, akik politikailag korrekt orgyilkosságokkal tartják meg a rendet a házak között, mert azért nyílt háború nem kellene ide. Még. Ennek a közepébe csöppenni bármely kalandor álma, hisz meló mindig van, nem beszélve arról, hogy még az elején magával Vivec-el is találkozhatunk, hogy megoldjuk az őt és az egész épülő város legégetőbb kérdését: ki lopja el az ő erejét?

A történet, annak ellenére, hogy nem a Bethesda fejleszti a játékot, újfent nagyszerűre látszik sikeredni. Rövid bétatesztem limitáltan engedett bepillantást az intrikákba, fenyegetésekbe, illetve titkokba, de egyszerűen nem bírtam abbahagyni. Testközelből tapasztalhatjuk meg a Morag Tong kihatását a nemesi házakra, mely egy egyszerű rokon eltűnésével kezdődik, avagy lépésről lépésre figyelhetjük meg egy tehetséges mágus szolgának felemelkedését a ranglétrán, miközben elfelejti, hogy miért is akart oda eljutni. És ez még csak a kezdet?

Balmora is milyen sugárzóan békés. Höhö, még.

Balmora is milyen sugárzóan békés. Höhö, még.


Minimum harminc óra játékidő van beígérve, de szinte biztos, hogy ez sokkal több lesz már abból kiindulva, hogy bejön az új kaszt, a Warden, akik Vvardenfel-en kezdenek, és új karaktert kell indítani hozzájuk. Sokoldalú választás a Warden, aki a három választható képességfától függően tankol (Winter's Embrace) heal-el (Green Balance) vagy bombáz (Animal Companion). Egy jól összerakott Warden egyszerre csinálja mindhármat.

Új pvp opció is be lesz vezetve, a Battleground-ok, melyek kicsi pályán, gyors leforgású megmérettetések 4v4v4 felállásban. Háromféle harctéren lesz háromféle meccstípus: Team Deathmatch (ölni ölni ölni), Capture the Flag (zászlóóóóó) és Domination (pontgyűjtögetős, álláselfoglalós). Egy meccs tizenöt percig tart - vagy ameddig az egyik csapat el nem éri a maximum ponthatárt, így biztosítva a non-stop pörgést és akciót.

Urunk Vivec és a kőbe beépülő cica.

Urunk Vivec és a kőbe beépülő cica.


Természetesen a pve játékosok sem lesznek kihagyva, ők két új public dungeon-t, és egy új Trial-t kapnak. Az első dungeon egy Dwemer rom, a kimondhatatlan nevű Nchuleftingth, ahol egy kutató munkásságát kell elősegítenünk, miközben egy sírrablóét akadályozzuk. Természetesen, ha nem a törpe régészet a kedvelt tárgyunk, a Forgotten Wastes vár ránk, ahol egy rég elfeledett Dunmer ház maradványai találhatóak. Itt egy gyilkosságot kell felgöngyölíteni, na meg utánajárni a barátságtalan helyi kultistáknál, hogy miért jó nekik, ha felélesztik ezt a nem minden ok nélkül elpusztult sötét elf klánt.

Ezen kívül egy új Trial-el is bővül a repertoár, melyet Hall of Fabrication-nek hívnak. A találó név abból fakad, hogy Tel Fyr tornya alatt valamilyen titokzatos okból kifolyólag megnyílt egy portál egy ismeretlen síkra, ahonnan automaták özönlenek be a világra, hogy azt szépen átalakítsák a saját képükre. Kezünket (a másik tizenegy játékoson kívül) a már ismerős Divayth Fyr fogja fogni, ahogyan átlépünk a portálon, és elsőként tapodjuk a Fabrikáció Csarnokát. A többi játékos nem számít.

Maci vs. láva-hő-hegyomlás. Azt hiszem, besegítek.

Maci vs. láva-hő-hegyomlás. Azt hiszem, besegítek.


Új tárgy szettek, craft-olási stílusok, otthonok, bútorzatok, és tervek hozzá, nem beszélve a rengeteg gyűjthető dologról, titulusokról és festékekről. A Champion Pont maximumát is kitolták, és ehhez lett a tapasztalati pont ív igazítva. A rossz dolgok akkor kezdődnek, amikor meglessük a kasztok balansz kísérleteit, ezek nem sikerültek egyelőre jól.

A legnagyobb probléma állítólag az, hogy mindegyik kasztot levágtak a fenébe, a Sorcerer-en kívül, ahelyett, hogy a Warden-t a szintjükre emelték volna. A healer Templar, illetve a Dragon Knight-ok kapták a legnagyobb pofonokat, de a páncélok és a Champion pontok passzívjai is a rossz irányba változtak.

Seyda Neen ahol a bogár is nagy lábakon jár

Seyda Neen ahol a bogár is nagy lábakon jár


Szerencsénkre odébb van még a megjelenés, június hatodikáig sok nap fog eltelni, bármi változhat, viszont amit eddig láttam, és tapasztaltam azok alapján ígéretesnek tűnik a kiegészítő.

A történet továbbra is megfogó, a grafika csinos, a zene makulátlan, és a mostani pts patch-ből adódó problémák, hasfájások még nem szabadulnak rá a live szerverekre, így remélhetőleg nyáron egy olyan megjelenéshez lesz szerencsénk, mely megmutatja az állandó szkeptikusoknak, akik Skyrim 2-t vártak eredetileg a játéktól, hogy lehet ettől függetlenül is nagyot alkotni.
5 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Felkerült a listámra! mosolygó smiley Rohadt jól néz ki!

válasz erre

muki

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Megvárom azért az első teszteket majd a véglegesről de úgy tűnik nem lesz itt olyan nagy gond. mosolygó smiley Bár nem vagyok egy nagy online gamer de azért ezt kipróbálnám.

válasz erre

Santonio

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Viszonylag nagy nyugalommal várom most már a premiert. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Tehát van még mit javítani rajta de összességében már elég jó állapotban van. mosolygó smiley Ez jó hír, várom!

válasz erre

zender

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Már alig várom! Remélem a balanszírozást megoldják mire elkészül. Ha nem sikerülne, az megölné a játékot.

válasz erre
The Elder Scrolls Online: Morrowind
12.690 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profilja