Resident Evil 7 teaser demo előzetes

2016. június 25.
71.7981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Ahogy a végére értünk az idei E3-nak, úgy kezdenek szállingózni a különféle értékelések, vélemények. Nálunk is nagyon szépen összeszedte Maniac. Nem tudom, ki mit várt a show-tól, de ha jól értelmezem az össznépi hangulatot, azért a legtöbb ember egy picit csalódott, hiszen a megjelenések 70%-ról már tudtunk. Mindenképp az érdekesebb dolgok közé tartozik a Capcom, illetve a Resident Evil 7 belebegtetése, amit ráadásul egy játszható, amolyan P.T féle teaserrel toldottak meg.


Ez a demó már több napja elérhető a PS Store-on, viszont csak PS+ előfizetéssel rendelkezőknek. Marcoval összedugtuk a fejünket és arra jutottunk, hogy írunk erről egy rövidebb összefoglalót, két okból kifolyólag. Az egyik, hogy szeretnénk azoknak is bemutatni, akik nem rendelkeznek az extra előfizetéssel, bár gyanítom, hamarosan ingyenessé fogják tenni.

A másik, hogy egy nagyon durva szemlélet és stílusváltáson esett át a program, ami ráadásul rettentő jól is áll neki. Bár nem merek előre inni a medve bőrére, de ha ezt nem rontják el a fejlesztők, akkor egy iszonyúan hangulatos horror epizóddal leszünk gazdagabbak.

A ritka fogmosás ínyvérzést okoz, tessék megtanulni!

A ritka fogmosás ínyvérzést okoz, tessék megtanulni!


Eléggé hatásvadász módon kezdünk. Egy hihetetlenül elhanyagolt, koszos szobában térünk magunkhoz, a képernyő közepén pedig egyetlen utasítás villog: jussunk ki a házból. Mielőtt tovább folytatnám, meg kell állapítanom, már most, ebben a státuszban is kegyetlen pofásan fest az anyag! Ezúttal belső nézetből látunk mindent, emelve egy jó nagyot a hiányolt para faktoron. Persze ez semmit sem érne, ha nem lengené körül egy nagyon beteg hangulat a környezetünket.

Kicsit Outcast, talán Blair Witch Projekt, de a lényeg, hogy kategóriákkal előrébb mutató, mint a széria legújabb vadhajtásai. Szóval, állunk egy koszos, mocskos szoba közepén. Teljesen sötét van, egyedül a zseblámpánkkal tudjuk bevilágítani környezetünket. Az egész helyszínről üvölt, hogy itt valami rohadtul nincsen rendben.

Körülöttünk recseg-ropog minden. Aztán ahogy kióvakodunk, látjuk, mindössze pár szobából áll ez a ház. Minden sarkon óvatosan fordulunk be, mert bárhonnan a nyakunkba ugorhat valami elmebeteg állat. Pár perccel később találunk egy régi VHS kazettát, amit a kezdő helységben le is tudunk játszani. Egy kisebb társaság kalandjait élhetjük át, valamint alap információkkal leszünk gazdagabbak a történetet illetően.

Egy kis porszívózás, felmosás, ablakpucolás és tiptop a kecó!

Egy kis porszívózás, felmosás, ablakpucolás és tiptop a kecó!


Az elhagyatott, tipikusan amerikai ház egy három tagú családé volt, akik egyik pillanatról a másikra felszívódtak, senki sem tudja, hogy mit lett velük. Miközben ez a derűs csevej folytatódik, a csapat egyik tagja eltűnik. Picivel később megtaláljuk, de nehezen fogalmazhatna meg bármit is, mert egy vascsövet toltak fel az agyáig.

Ahogy visszatérünk a jelenbe, már biztosak vagyunk benne, hogy valaki vadászik ránk. Gyorsan felkutatjuk a kijárathoz való kulcsot, már félig kint is vagyunk az épületből, amikor is egy kéz nehezedik vállunkra. Az elhanyagolt, szakállas arcú férfi nevet egyet és azt mondja: isten hozott a családban fiam, majd leüt minket.

Első blikkre ennyi lenne, viszont érdemes többször is nekifutnunk a dolognak, mert az információk birtokában néhány új helyszínre is ellátogathatunk, még több infó morzsát begyűjtvén. Próbáljuk meg felkutatni az összes rejtett dolgot (a múltban és a jelenben is), aztán okoskodjunk együtt, hátha rájövünk például, hogy a próbababa ujja mire való.

Na még egy kis fehérje a főzelékbe, és kész is a vacsi!

Na még egy kis fehérje a főzelékbe, és kész is a vacsi!


Mi történt a családdal? Kicsoda a főszereplő? Talán a fiuk? Mi köze lesz mindehhez az Umbrellának? Hova tűnt a videón látott forgatócsoport? Miért vannak vudu babák felakasztva? De a legizgalmasabb dolgot nem is említettem. Már eleve a játék borítója is valamiféle okkult irányt mutat, de ha ügyesek vagyunk, szellemeket is láthatunk a teaserben.

Szóval, ahogy látjátok, rengeteg a kérdés, amiket valószínűleg majd csak a teljes játék fog megválaszolni, viszont annyi már most is bizonyos, hogy ez a nyúlfarknyi demo is sokkal izgalmasabb, jobban összerakottabb, mint az utóbbi időben bármi, ami Resident Evil előtaggal érkezett.

Úgy tűnik, érdemes lesz várni a hetedik epizód eljövetelét, mert végre mertek lépni a fejlesztők, még azt is megkockáztatnám, hogy a helyes irányba.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Resident Evil 7: Biohazard (PlayStation VR) (PS4)6.399 Ft

Resident Evil 7: Biohazard (XBOX ONE)9.790 Ft

7 hozzászólás

totyak

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a pontos sztori, de annyira fosatós, engem ez tönkretenne idegileg.

válasz erre

petrovicsz

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Oké, hol lehet előrendelni?

válasz erre

muki

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Oké eddig jó azt látom. De gondolom ennyi játékból nem lehet levonni messzemenő következtetéseket. Ebből még bármi lehet. Csak akkor fogom megvenni ha a teszteken jól teljesít a játék, addig én nem merek befektetni látva az előző részeket.

válasz erre

kpal

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Néztem videókat , még én is megijedtem ,nagyon szétcsapja az ember idegeit És ráadásul VR-ben igen beteg lesz

válasz erre

VaPe

4 éve, 3 hónapja és 3 napja

Kár hogy nem néztem meg ezt a minijátékot, biztos én is ellettem volna vele! Ezek után várom a megjelenést.

válasz erre

Tommy

4 éve, 3 hónapja és 3 napja

Remélhetőleg tényleg jobb lesz mint az elődök...

válasz erre

RyutheStaR

4 éve, 3 hónapja és 3 napja

Mindenképpen jobb lesz mint az elmúlt pár rés...ám ha jól rémlik a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy a teljes játék nem pont ilyen végeredményt takar. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy Silent Hill-es feeling lesz az egész. De majd úgy is meglátjuk, lényeg, hogy végre egy valamire való RE játék!

válasz erre
Resident Evil 7
14.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljagery1113 profilja