Nosgoth bétateszt előzetes

2014. augusztus 23.
71.0801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Excalibur profilja, adatai
Excalibur
Be kell valljam, amióta tudok a Nosgoth érkezéséről, folyamatosan falom az információkat, várom mikor jön valami újabb morzsa. Időről időre meglestem a gameplay videókat, képeket, látogattam a hivatalos oldalt is, és reméltem hogy én kapom meg a teszt lehetőségét. Aztán mint derült égből a villám, úgy csapott rám a bétateszt lehetősége, így bele is vetettem magam a kalandba. Első látásra nem igazán győzött meg, de ugye tudjuk, a puding próbája az evés, belevetettem hát magam a mókába.
Advertisement


A Nosgoth a Legacy of Kain univerzumba kalauzolja el a játékosokat. Aki esetleg nem ismerné, ez egy eléggé sötét, dark fantasy környezet, rengeteg vérrel, harccal, kicsit talán a Warhammer-hez tudnám hasonlítani a hangulatot. Hatalmas népszerűségnek örvend az Eidos egyik legemlékezetesebb címe, hiszen öt játék is érkezett már ebben a világban, mind jelentős sikereket ért el, és emelte a klasszikusok közé Kain és Razel harcát. 2003 óta azonban csend övezi a sorozatot, és a Nosgoth bejelentése miatt kapott is hideget-meleget a stúdió, hiszen a nagy fanok egy folytatásra várnak már régóta, és nem egy újragondolt részre. Egyelőre azonban be kell érniük 'csupán' ezzel.

Látom az aurádat tesa!

Látom az aurádat tesa!


A játék alapvetően egy csak pvp-re kihegyezett akció TPS, ahol 4v4-es csatákban küzdhetünk életre halálra, különböző játékmódokban. A két szembenálló fél, ahogy az alcímből is sejteni lehet, az emberek (Sarafan vámpírvadász rend) és a vámpírok (Kain által irányított vámpírklánok tagjai). Történetet nem igazán találunk a játékban, hacsak azt nem számítjuk annak, hogy Nosgoth országáért szállnak harcba a fentebb említett fajok képviselői. Érdekesség még, hogy ez csak és kizárólag online játszható stuff, tehát kampány és egyebek nincsenek és nem is lesznek a végleges verzióban sem. A bétateszt idején kipróbálható játékómdok közül a team deathmatch-hez tudtam csak hozzáférni, a januárban bejelentett siege-ről nem tudok nyilatkozni, egyelőre ez még nem kipróbálható.

A két szembenálló fél gyökeresen eltérő stílusban harcolhat egymással. Míg a Sarafan-harcosok a scout, hunter, prophet és az alchemist közül választhatnak, addig a vámpírok a tyrant, reaver, sentinel, és a deceiver egyikével indulhatnak csatába. Az emberek kasztjai meglehetősen hasonlóak, különbséget az általuk használt fegyverek jelentik. Nyílpuskákat, íjakat, alkimista tüzet, vagy akár mágiát is bevethetnek ellenfelik ellen. Kain követőinél már más a helyzet: mind a négy faj teljesen eltérő harcmodort használ: a tyrant kihasználva nagy testét, őrült pusztításra képes, lendületből letarolhat bárkit, a reaver lopakodik, nagy ugrásokkal lepi meg az arra járót, a prophet a nyílt területeket kedveli, felkaphatja áldozatát, hogy magasról ledobálja, míg a deceiver felveheti ellenfeli alakját, halálos meglepetést okozva.

Kéne csobbanni egyet csata előtt...

Kéne csobbanni egyet csata előtt...


Érdemes hozzátenni még, hogy a vámpírok felmászhatnak a falakra, és a házak tetejéről csendben kovácsolhatnak rajtaütési terveket. Ez a teljesen eltérő harcmodor azonban mit sem ér, ha nem dolgozunk csapatként: muszáj összetartani, együtt mozogni, különben a játék átmegy egyfajta mészárlásba: ha a csapattársak össze-vissza rohangálnak, keményen összejátszó ellenfélnek csupán annyi a dolga, hogy egyesével levadásszon mindenkit. Fontos különbség még, hogy míg a vámpírok a lecsökkent életerőt az elhullott emberek szipolyozásával, vagy egy kis pihenővel tölthetik vissza, addig a vámpírvadászoknak a pályák területén kialakított raktárszerűségeknél kell rendbeszedniük magukat.

A csaták élvezetesek, pörgősek, nincs megállás, ha megöltek 5 másodpercen belül jön a respawn. Az irányítás is abszolút rendben van, a kamera jól követi mozgásainkat, a vámpírok falmászása bugos még kicsit.

Egy kör nagyjából kétszer tíz percig tart. Ez azonban nem mindig igaz, hiszen ha az egyik csapat eléri a harminc kill-t, automatikusan megyneri az adott játékot, és jön máris a visszavágó, fordított szereposztásban, majd az összesítés. Így mindkét félhez mindenképp hozzáférünk, nincs az mondjuk, hogy valaki folyamatosan csak vámpírokra vadászik: ezzel nagyszerűen elkerülve a monotonitást. Matchmaking rendszer nincs nagyon még, csakis a hivatalos szervereken játszhatunk, de természetesen ez kibővül majd a későbbiekben.

Nincs is jobb desszert mint egy kis friss vér!

Nincs is jobb desszert mint egy kis friss vér!


A játék free to play modellt használ, és úgy tűnik, nem muszáj feltétlenül fizetni a játéktartalmakért: ötös szintenként kilockolhatjuk az eleinte nem játszható fajokat (kezdésnek csak két-két érhető el mindkét oldalon), és minden napra jut egy 'daily perk', ami mindig valami pluszt ad a játékhoz. A shop-ban vásárolhatunk magunknak új fegyvereket a játékban megszerzett aranyakból, persze valódi pénzért további cuccokkal tudjuk magunkat erősíteni. De fontos megjegyezni, hogy elsőre úgy látszik, nem fogunk hátrányba kerülni, ha esetleg nem szeretnénk pénzt beleölni a játékba, kellő játékmennyiséggel is felvehetjük a versenyt pénzesebb kollégáinkkal.

A játék kinézete teljesen rendben van, a Nosgoth alatt az Unreal 3-as motor dübörög, és teljesít jól. A helyszínek remekül néznek ki, a pályák kidolgozottsága elsőrangú, remekül el lett találva a hangulat is, az ember szinte ott érzi magát a csatatéren: a városok, kikötők kihaltak, de ég a házakban a villany, itt-ott hullákat találni, varjak köröznek a felhők között, a romoknál törött szobrok övezik útjainkat. A zene jól társul mindehhez, remélhetőleg a kényesebb legacy of Kain rajongókat is meg tudja majd győzni.

Repkedni repkedni de csodás!

Repkedni repkedni de csodás!


Az animációkra sincs különösebb panasz, jól kidolgozták a különböző mozdulatokat, kivégzéseket. Összességében elmondható, hogy a látvány nincs ugyan egy súlycsoportban a mai nagyágyúkkal, de jól néz ki minden és nincs az emberben hiányérzet ezzel kapcsolatban. A gépigény is igen baráti ennek fényében, nem kell a játék indításához különösebb erőmű, egy mai alacson-középkategóriás gépen simán elfut a Nosgoth, különösebb akadások nélkül. Sajnos még a framerate nincs igazán a helyén, nagyobb csatáknál nagyon lecsökken, illetve néha simán csak akadni kezd az egész, de ezen bőven van idő finomítani.

Mit lehetne mondani végszóra? Ez ugye még csak bétateszt, sokminden változhat a végleges verzióig, de már most látszik, hogy remek szórakozást fog biztosítani a játék, amikor a végleges verzió megjelenik. A kiadó még nem közölte a végleges verzió piacra kerülési idejét és érdekes, akármennyire kerestem, egyáltalán nem találtam róla pontos megjelenési dátumot, csupán annyit, hogy idén télen lesz egy nyílt bétateszt, ott szerintem érdemes mindenkinek vetni rá egy pillantást.

Minek van ott az a doboz...?:O

Minek van ott az a doboz...?:O


Sok más dolgot is már vagy bejelentettek, vagy megígértek, ilyen például a további játékmódok, vagy például a céhrendszer bevezetése. A Steam-et egyelőre jól kihasználja a Square Enix, a bétateszt pár napjában is többször jött ki javítás, szóval valóban úgy tűnik, nagyon tepernek a fejlesztők. Ha nagy siker lesz a Nosgoth, ki tudja, talán idejét látják, hogy folytassák az Eidos örökségét, és egy teljesen új Legacy of Kain cím érkezhet valamikor a távoli jövőben.

A teszt során nVidia GTX 780 videókártyát és 16GB Kingston HyperX Beast memóriát használtunk, ASUS Maximus VI Hero alaplappal, Cooler Master HAF XB házba szerelve - Windows 8.1 rendszeren.

Nosgoth érkezéséről, folyamatosan falom az információkat, várom mikor jön valami újabb morzsa. Időről időre meglestem a gameplay videókat, képeket, látogattam a hivatalos oldalt is, és reméltem hogy én kapom meg a teszt lehetőségét. Aztán mint derült égből a villám, úgy csapott rám a bétateszt lehetősége, így bele is vetettem magam a kalandba. Első látásra nem igazán győzött meg, de ugye tudjuk, a puding próbája az evés, belevetettem hát magam a mókába. '>
9 hozzászólás

sarakrael

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Engem zavart a free to play rendszer, viszont a balansz egész jó volt ahhoz képest, mennyire különbözött a két fél. Majd ha megjelenik, ránézek mégegyszer, de jobban örülnék egy singleplayer Legacy of Kain játéknak.

válasz erre

Ronalddo

10 éve, 4 hónapja és 22 napja

Biztos hogy ki fogom próbálni, egyelőre nagyon tetszik, főleg ha a gyermekbetegségeket kinövi.

válasz erre

PaulMarloW

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

Neurotic írta:
Én még a zárt bétával kezdtem el játszani. Tényleg egy jó játék. Viszont én nagyon hamar ráuntam. A harcok elég egyhangúak. A vámpírok szétzilálják az embereket, az emberel lövöldöznek meg robbantgatnak. Ha az egyik csapatban tapasztaltabb játékosok vannak akik jobban össze tudnak dolgozni azok ellen nehéz bármit csinálni. Tényleg nagyon kell hozzá a csapatjáték.

A f2p modell viszonylag jól el van találva. Játékban farmolással meg lehet szerezni majdnem mindent. Amit csak pénzért lehet megvenni azok a kinézetek, a többi cucc ha lassan is, de farmolható.
Egyet tudok érteni ezzel.

Ami még számomra irritáló a játékban az a bérbe vett skillek...más ingyenes tps,fps játékban is herótom van az ilyen x nap múlva lejáró fegyverektől...Mi van ha a gamer egy hétre kiüti magát vagy többre?Balesete lesz esetleg lebetegszik?Akkor oda az a munka amiért azt a fegyvert ,skillt megvette?Le is töröltem a játékot egyből ahogy ezt megláttam,megtudtam.

válasz erre

Mordorer

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

Hu ez nekem bejön!meglepett smiley Remélem mihamarabb jön az a nyílt béta mert kattanok is rá!mosolygó smiley

válasz erre

wegh

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

petrovicsz írta:
Ingyenesként ok, de nem adnék érte pénzt, marha ronda.
Ez nem igaz. A zárt béta óta játszom és gyönyörű a grafikája. Talán az egyetlen dolog a játékban, amiben semmi kivetnivaló nincs, szóval ne ítélj a képek alapján kacsintó smiley

válasz erre

petrovicsz

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ingyenesként ok, de nem adnék érte pénzt, marha ronda.

válasz erre

zender

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ez a stílus messze áll tőlem, de ha lesz nyílt béta, ránézek, hátha. A vámpír - ember csata azért érdekel...röhögő smiley

válasz erre

Neurotic

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

Én még a zárt bétával kezdtem el játszani. Tényleg egy jó játék. Viszont én nagyon hamar ráuntam. A harcok elég egyhangúak. A vámpírok szétzilálják az embereket, az emberel lövöldöznek meg robbantgatnak. Ha az egyik csapatban tapasztaltabb játékosok vannak akik jobban össze tudnak dolgozni azok ellen nehéz bármit csinálni. Tényleg nagyon kell hozzá a csapatjáték.

A f2p modell viszonylag jól el van találva. Játékban farmolással meg lehet szerezni majdnem mindent. Amit csak pénzért lehet megvenni azok a kinézetek, a többi cucc ha lassan is, de farmolható.

válasz erre

maxx1717

10 éve, 4 hónapja és 23 napja

Tetszik a konfig, személy szerint engem nem fogott meg ez a játék a képek alapján, pedig szeretem ezeket a stílusú játékokat

válasz erre
Nosgoth
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja