Mass Effect 2: Az első gondolatok előzetes

2010. január 27.
70.7081
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Van a végtelen világegyetemben egy pont, ahol sok karakter gyűlik össze, hogy megismerhessék az ismeretlent. Ez a pont nem más, mint a Microsoft székház, ahova ezúttal is meghívták az újságírók egy szűk csoportját, hogy betekintést nyerhessenek a Mass Effect 2-be. Nekünk is megadatott a lehetőség, hogy személyesen győződjünk meg arról, mire is számíthatnak a Tömeghatás rajongói. Szerencsénkre éppen ebédidőben érkeztünk, így a legtöbben el voltak foglalva a különféle pizzákkal, s ez lehetőséget adott arra, hogy az egyik babzsák-fotelt elfoglalva kezünkbe vegyük az irányítást. Igyekszem mindenféle spoiler nélkül egy pár szóban elmondani, hogyan sikerült a Mass Effect második része az első 2 óra tapasztalatai alapján, részletesebb kritikát pedig a következő héten olvashattok a játékról.

/>
Mass Effect 2: Az első gondolatok előzetes - 2. kép

A történet látványosan és meglepően indul, az előző rész karakterei közül már fel is tűnik két személy, így aki szerette az első részt, azonnal otthon érezheti magát a játékban. A beszélgetés mechanikája még mindig hasonlóan működik, mint az első részben, így nagy a gyanúm, hogy sok esetben hiába választunk más mondatot, a főszereplő ugyanazt fogja szóban mondani. Igaz, ennek kipróbálására nem sok lehetőségem volt, hiszen haladnom kellett a történettel, de amint le tudok ülni hosszabb időre a játék elé, azonnal kiderítem. A hosszabbra nyúlt, de érdekes felvezető rész után végre az akció is elkezdődött, s ezzel kapcsolatban örömmel konstatáltam, hogy jó irányba változtak a dolgok.

Mass Effect 2: Az első gondolatok előzetes - 3. kép

Végre nem vagyunk arra utalva, hogy karakterünk automatikusan hozzálapuljon a falhoz, hiszen ezúttal egy gomb megnyomására aktiválódik a fedezékbe bújás. Ez amolyan Gears of War szerűen működik, bizonyos dolgokon már át tudunk csúszni a jobb pozíció érdekében, valamint végre külön gomb van az ütésre is. Lövöldözés szempontjából két dolog van, ami változott. Ami a legfontosabb, hogy sokkal pontosabban lehet célozni, finomodott a rendszer, valamint van értelme testrészeket is lőni. Tényleg élvezhetőbbé váltak a tűzharcok, s mivel egyszerű a fedezékek használata, így jóval kevesebbszer halálozunk el, mint az első részben. A másik fontos dolog a lőszerek megjelenése; nem biztos, hogy minden fegyvernél kell gyűjteni a töltényeket, de a játék első szakaszában csak ilyen fegyverekkel találkoztam.

Mass Effect 2: Az első gondolatok előzetes - 4. kép

A történet jóval epikusabbnak hat már a játék elején is, s rengeteg új szereplő mellett sok régi karakterrel találkozhatunk már az első egy órában is. Ezek közül van olyan, aki fontosabb lesz történet szempontjából, de akadnak olyanok is, akik csak egy jelenet, illetve küldetés erejéig segítenek csak minket. Mindenesetre szívmelengető érzés a régi társainkkal találkozni. Majdnem elfelejtettem, hogy a játék elején valóban van lehetőség az első rész mentett állását használni, azonban itt is az a gyanúm, hogy egy-két elejtett mondaton kívül semmivel sem ér többet az ilyen karakterünk, mint ha egy frisset alkottunk volna. Nem valószínű, hogy az akkor megszerzett tárgyakat, fegyvereket itt is használhatjuk majd, de erre is csupán a történet miatt következtetek. Mivel azonban nem vittem magammal a régi karakteremet, ezért ezek csupán feltételezések.

Mass Effect 2: Az első gondolatok előzetes - 5. kép

Két dolgot vettem észre, ami kissé zavaró volt; az egyik a hosszadalmas töltés, amelyet valószínűleg gyakrabban fogunk látni, lévén a liftek elvileg kikerültek a játékból (én két óra alatt egyel se találkoztam). A másik, hogy az elvégzett feladatok után mindig megjelent egy összegző képernyő, ami miatt kicsit olyan érzésem volt, mintha pályákra lenne felosztva a játék. Ez persze csak a történet elején érezhető, lévén a játék kezdete lineáris, később, ahogy kiszélesedik a játéktér, már nem lesz annyira zavaró. További probléma, ami kifejezetten szembántó volt, az egyes átvezető jelenetekben tapasztalható grafikai bugok. Nem tudom, hogy a végleges verzióban is találkozhatunk-e ilyennel (vagy hogy nekünk a végleges verziót mutatták-e), de egy-két jelenetnél a karakterek szemgolyója egyfolytában átvillant a szemhéjukon. Ez a villogás ráadásul nagyon látható, hiszen a szereplők arcát közelről mutatják az átvezetőknél. Apróbb grafikai bugok vannak a játékban, akad olyan, ami könnyen észrevehető, mások nem annyira; ettől függetlenül a Mass Effect 2-nek nincs szégyenkeznivalója a kinézetét illetően. A karakterek ezúttal is részletesen vannak kidolgozva, s a pár helyszín közül, amit láttam, volt egy két álszaggató is. A játék sebességével semmi gond nem volt, nem esett le a képfrissítés sebessége az általam eddig tapasztalt legnagyobb csatában se, ami dicséretes tény. A zenék között azonnal találtam olyat, ami lenyűgözött, valamint rengeteg régi muzsika is hallható a játékban.

Mass Effect 2: Az első gondolatok előzetes - 6. kép

Nem akarom bő lére ereszteni a mondandómat, hiszen csupán a felszínt kapargattam meg a játékban, de azt már most bátran mondhatom, hogy a rajongók nem fognak csalódni a Mass Effect 2-ben. A jövő héten részletesen is beszámolunk arról, mitől is tűnik már most kötelező vételnek a BioWare új játéka, a szerencsésebbek pedig hétvégén maguk is kideríthetik, mi zajlik az univerzum legsötétebb részein.
Mass Effect 2-be. Nekünk is megadatott a lehetőség, hogy személyesen győződjünk meg arról, mire is számíthatnak a Tömeghatás rajongói. Szerencsénkre éppen ebédidőben érkeztünk, így a legtöbben el voltak foglalva a különféle pizzákkal, s ez lehetőséget adott arra, hogy az egyik babzsák-fotelt elfoglalva kezünkbe vegyük az irányítást. Igyekszem mindenféle spoiler nélkül egy pár szóban elmondani, hogyan sikerült a Mass Effect második része az első 2 óra tapasztalatai alapján, részletesebb kritikát pedig a következő héten olvashattok a játékról. '>
8 hozzászólás

Vopi

15 éve, 4 hónapja és 18 napja

Kinek ez, kinek az. Én pl a Dragon Age review-kat sem bírtam végignézni, annyira nem fogott meg, hogy ki kellett lőnöm a félénél. De ez így van rendjén, unalmas is lenne, ha mindenki ugyanazt szeretné. Nézzétek csak mi lett az MW2-ből...gyalázat.
Az viszont felháborító, hogy a Collectors edísönre várni kell az egész országban. meglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smiley

válasz erre

Yoyo

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

Sokaknak nem tetszett, hogy túl sokat kell beszélgetni a játékban, valamint az univerzum is kissé fura elsőre, de igazából kevés jobb sci-fi szerepjátékkal játszottam a mass effectnél. Jól megszerkesztett az egész világ, minden a helyén van, szvsz egy star trek-el is simán felveszi a versenyt, a hangulat kellően borongós, a történet pedig első osztályú volt, így nekem mai napig az egyik kedvenc rpg/shooterem. A második résztől éppen ezért sokat is várok; remélem hamarsoan kideríthetem, hogy milyen a teljes játék, és hogy végül jobbra sikerült-e mint az 1. Szerintem adjatok neki még egy esélyt, 2-3 óra játék után magába szippant az egész.kacsintó smiley

válasz erre

Maniac

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

marco írta:
Az első nekem sem lopta magát a szívembe. És ez sem.szomorú smiley
Az a helyzet, hogy BioWare ide vagy oda - imádom a játékaikat, majdnem minden megvan tőlük, ami lényeges -, ez a Mass Effect dolog nekem sem talált be igazán. Számomra teljesen idegen az egész univerzum, ami ugyebár a második esetében sem változott. A játék bizonyára jó - az egybe beleszagoltam, de nem bírtam a világ miatt végigjátszani -, a körítés viszont nem tudom. Maradok a Dragon Age: Origins-nél, attól már az első másodpercek után elvonási tüneteim vannak, és bevallottan még mostanság is meglépek a munka elől egy-két percre, néhány küldetés kedvéért.mosolygó smiley De nem mondtam semmit.mosolygó smileymosolygó smileymosolygó smiley

válasz erre

marco

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

Az első nekem sem lopta magát a szívembe. És ez sem.szomorú smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

Nekem az első is tetszett. A bemutató tényleg jó, adtam rá egy ötöst.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

nem islátam hogy kjött ez a cikk. teccik. a játék viszont nem.

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

nekem azért bejött, de mindenképp jobbra számítok én is. a cikk alapján az is lesz.

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 20 napja

Remélem, jobb lesz mint az első. Az dögunalom volt.wtf smiley

válasz erre
Mass Effect 2
11.000 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja