Jet Li: Rise to honor előzetes

2004. május 03.
80.4931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Angrybeaver profilja, adatai
Angrybeaver
A moziszerű játékok manapság realitássá váltak. A fejlesztők régóta dédelgetett álma ez és a tecnika már lehetővé is teszi ezt. Bár attól hogy a játék precízen emulál egy történetet, még nem jelenti azt hogy jó is lesz a végeredmény. A Sony zsír új terméke egy üsd-vágd játék, a Rise to Honor pont ebbe a kategóriába esik. A cumó teljesen filmszerű, akciódús, látványos, amit el is várhatunk egy harcművészeti témától és akár tökéletesre is sikerülhetett volna, de a Sony mégsem követett el mindent a siker érdekében, a főszereplő személye pedig nem 100% garancia.



Jet Li: Rise to honor előzetes - 2. kép

Pedig a főszereplő Jet Li, mestere a harcművészeteknek, főleg a shaolin kung-fu-nak. Egy beépített embert alakít, név szerint Kit Yun-t, aki a Hong Kong-i rendőrség megbízásából szaglászik. Az apját megöltek amikor ő tíz éves volt. Ő azonban nem a bosszút keresi, csak változásokat akar. Miután a triádok főnökét, Chiangot megölik (aki az apja jóbarátja volt), meg kell találnia a lányát, Michelle-t. Természetesen bizonyos személyek meg akarják ezt gátolni, épp ezért sok küzdelemre lesz szükség hogy célba érjen. Mindezt 11 akciódús pályán keresztül Hong Kong-on és San Francisco-n keresztül követhetjük figyelemmel. A játék a bunyón és lövöldözésen alapszik. A hangsúly természetesen az ember-ember elleni, puszta kézzel történő küzdelmen van. Lehet támadni, védekezni és kombózni is, ezeket ha jól sikerültek, mátrixos lassításban is megtekinthetjük. Mindezt ráadásul a jobb analóg karral, amit nem nagyon szoktak a fejlesztők kihasználni.


Jet Li: Rise to honor előzetes - 3. kép

Végre tényleg lehet több ellenfél ellen normálisan küzdeni anélkül, hogy az ujjaink összeakadnának a gombvariációk közben. A jobb analóg kar rendszerint a kameranézetek állításához van rendelve, itt viszont amerre toljuk a kart, arra irányul a támadás. Segítségünkre lesz az adrenalinmérő, ami ha fullon és megnyomjuk az L1 gombot, minden lelassul, a támadás sokkal erőteljesebb, veszélyesebb lesz, és akár nyolc mozdulatot is összefűzhetünk kombóvá. Jet Li több, mint 3000 mozdulatát motion capture segítségével vitték be a játékba, így fokozva a filmszerű élményt. A harcrendszer 360 fokban kivitelezhető, szintén a jobb analóg karnak köszönhetően. A környezetben számos tárgyat felhasználhatunk a támadásra, az R1 gombbal (a konyhai jelenetben egy virtuális hústermékkel zúzhatunk, de akár széklábbal vagy üres üveggel is). Lehetőség van társas harcra is, itt Michelle lesz a segítőnk, aki külön is küzdhet (CPU vezérelt), de ha összefogunk, igen látványos akrobatikus bemutatóban lehet részünk. Sajnos mindez idővel némileg monotonná válik, az ellenfelek pedig könnyen kiszámíthatók lesznek, mert az MI nincs túlzottan a helyzet magaslatán.


Jet Li: Rise to honor előzetes - 4. kép

A másik fő elem a lövöldözés. A főhősnek van fegyvere és korlátlan mennyiségű lőszere is. Az R2 a "tűz" gomb és a jobb analóg kar segítségével lehet becélozni a rosszfiúkat. Mindeközben el is rejtőzhetünk, bár a rejtőzési szisztéma nem elég precíz, hiszen teljesen elő kell bújni rejtekünkből ha tüzelni szeretnénk, kockáztatva ezzel egy fejlövést. Ez némi csalódást jelent más játékokhoz képest (pl. Killswitch), ahol gördülékenyebben oldották meg ezt a problémát. (Pedig mindkettő Sony fejlesztés) Ráadásul van néhány kifejezetten idióta ötlet: ki az ördög bújkálna egy műanyag szemetes mögött, abban a hitben hogy tutira nem lövik keresztül?


Jet Li: Rise to honor előzetes - 5. kép

A játék legjavát a bejátszások adják. Ezekre igazán nem lehet panasz. Ha a játékmenet kicsit jobban sikerült volna, akár zavarónak is tekinthetnénk, de ez esetben igazi gyöngyszemei a történetnek. Sajnálatosképp, a legfrankóbb akciók is ezekben a kisfilmekben kaptak helyet, nem sok irányítási lehetőséget biztosítva. Ez többször fordul elő, mint szeretnénk és felmerül a kérdés, hogy miért nem filmet csináltak inkább az alkotók? A game legerősebb része a grafika. Bár a harcközbeni látvány nem olyan folyamatos mint szeretnénk, viszont tökéletesen eltalálták egy Hong Kong-i akciófilm hangulatát és a karaktereket-legfőképp Jet Li-t. Lehet, hogy nem ez a legtökéletesebb játék grafikai szempontból, de kellemes látvány. Autosave módban működik, nincs leragadás, nincs uncsi állókép mentés alatt, mindez a háttérben zajlik. Ez némi pozitívum.


Jet Li: Rise to honor előzetes - 6. kép

Hang szempontból a készítők jó munkát végeztek. A dialógusok fullosak és kétféle lehetőség közül választhatunk. A San Francisco-i jelenetek alatt angol szöveg van, de a Hong Kong-i részeknél akár kantoni nyelvjárásra is válthatunk. A zenék igazán hangulatosak, és a zajok is megfelelőek. A zenét Raymond Wong komponálta, aki már sok ázsiai filmhez készített muzsikát. A game ráadásul támogatja a Dolby Pro Logic II hangrendszert-bár ez ma már szinte alap.
Egy kis extra: Jet Li korábbi híres szerepeiből átemelt karakterekkel nyomulhatunk amennyiben sikerült kihozni ezt a rejtett opciót.
Mindent összevetve, egészen kellemes darab a Rise to honor, bár kétségtelen, ha több energiát fordítottak volna rá, kimagasló is lehetett volna. Meglehetősen egyszerű és rövid, ezért kevésbé gyakorlott játékosok is elboldogulnak majd vele, de ugyanezek a tulajdonságok írhatók a rovására is. Csak rajongóknak...



További képek a játékból:

Jet Li: Rise to honor előzetes - 7. kép


Jet Li: Rise to honor előzetes - 8. kép



Jet Li: Rise to honor előzetes - 9. kép


Jet Li: Rise to honor előzetes - 10. kép



Jet Li: Rise to honor előzetes - 11. kép


Jet Li: Rise to honor előzetes - 12. kép



28 hozzászólás

Milu86

10 éve, 9 hónapja és 14 napja

Katasztrófálisan sz*r! Kár érte!

válasz erre

BDSAeron

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nane röhögő smiley WTF??? Ilyen is volt? röhögő smiley hát ez vicc...

válasz erre

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 12 napja

én ki jacomat ps2 ön

válasz erre

Vendég

15 éve, 1 hónapja és 7 napja

kemény játékmenő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 1 hónapja és 25 napja

seg játék
menő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 1 hónapja és 26 napja

Vendég

15 éve, 6 hónapja és 4 napja

enis ezt kérdezemmeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 26 napja

hogyan kel rajta játcani

válasz erre

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 26 napja

Vendég írta:
nem tudtok valami csalást?
mert egyszerűen elakadtam
nem tudok tovább jutni
halod hogy bkel rajta játcani

válasz erre

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 26 napja

hogy kel rajta játca ni segicsetek

válasz erre

Vendég

16 éve, 15 napja

szerintem nagyo jó ez a játékröhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 6 napja

jet li világon legjobb játéka a ri se to honor és jet li erőseb bruce lee- nál ésjackie chan nál

válasz erre
123a(z) 3 -ből
Jet Li: Rise to honor
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja