Impossible Creatures előzetes

2003. augusztus 28.
75.9431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zsé profilja, adatai
Zsé
Mikor megkaptam az „Impossible Creatures” játék béta verzióját és elkezdtem tesztelni, én csak egy nagyot néztem. Azt hittem, hogy ez is csak egy szimpla natúr RTS progi. De ez valami új a nap alatt. Higgyétek el, nekem már volt dolgom néhány RTS program tesztelésével, így úgy gondoltam ez sem fog sokban különbözni a többi progitól. Ez is egy egyszerű mintákra épült stratégiai játék a megszokott építs, fejlesz, harcolj és győz stílusban. Nem is gondoltam volna, amikor felinstalláltam a progit, hogy a Relic Entertainment csapatának sikerült egy újfajta színt vinni a már-már elsilányosodott RTS világába. Bár az újítás nem annyira nagy volumenű, mint amennyire hirtelen most leírtak után számítanátok, de elég ötletes és jó pofa.



Impossible Creatures előzetes - 2. kép

Kezdjünk is bele a játékba. Elsőként az egy játékos módot ajánlom mindenkinek, és még mielőtt elkezdenénk a küldetéseinket érdemes az opció menüpont alatt megtekintenünk a billentyű kiosztásokat. Ezt azért is említem meg ilyen lényegre törően, mert elég sok gomb kiosztást használ a játék. De lehet, hogy a teljes verzióig ezt még leegyszerűsítik a relic fejlesztői, mert így sajnos elég nehézkes a kezelhetőség. Na de inkább fogjunk bele a sztoriba. Itt az egy játékos módban / single player / Rex Chance nevű fickót irányíthatjuk, azaz kalandjait szórakozhatjuk végig. Király lesz! Egy kellemes napsütéses napon Rex üzenetet kap apjától, Dr Chanikovtól. Ebben az üzenetben arra kéri fiát a tudós apa, hogy segítsen neki bizonyos munkába. Így főhősünk útra indul a South Pacific szigetek irányába, hogy megkeresse az apját és az ő felfedezését a signát. Mikor Rex megérkezik a szigetekre kiderül, hogy az apját elrabolták és fogva tartják. Megtudjuk, hogy egy őrült tartja fogva apánkat, aki különben az egész szigetvilágot uralma alá akarja vetni. Ez a személy nem más, mint a gonosz Upton Julius. Ennyi röviden és velősen a keret történet.


Impossible Creatures előzetes - 3. kép

Úgy mint az RTS programokban itt is vannak megadott épületek és olyanok amiket nekünk kell majd építeni és fejlesztgetni, ez nincs másképp ebben a játékban sem. Viszont van egy igazán remek gyárépületünk, amit úgy neveznek, hogy „army builder”. Ezt a nevet nagyon jegyezzétek meg, mert itt tudjátok végrehajtani majd a genetikai csodákat. Ugyanis az „Impossible Creatures” annyiba különbözik a többi rts programoktól, hogy itt nem előre legyártott, futószalagon jövő gépesített egységeket kapunk. Ez értendő a földi tankok különböző szintjétől a légi harcászati és szállító járművekig. Itt majd az „army builder”-ben, ugyanis majd az általunk begyűjtött DNS mintákat tudjuk majd egymással manipulálni. Ebben a programban nem tiltják, hogy genetikailag manipuláljuk a különböző állatfajokat. / Mi is lehetünk istenek./


Impossible Creatures előzetes - 4. kép

Azt hiszem, hogy ez miatt a rész miatt fogja meg az I.C. a játékosokat. Gondoljatok csak bele, a Rex által összeszedett DNS mintákat ide jutatva tudjuk manipulálni, kikísérletezni, hogy egy erősebb teremtményt tudjunk a világra hozni és csatarendjeinkbe szedni, hogy a mi oldalunkon harcoljon a végsőkig. Újra teremthetünk, a már csak mitológiából ismert szárnyas lovat, azaz a pegazust. Sőt akár repülőcápát vagy repülősáskát, rákmedvét és még egyéb nyalánkságokat. Ugyan úgy tudunk teremteni szárnyaló, földi és vízi genetikailag kombinált állatot. Így akár több éltű is lehet. Ilyen az elektromos rája és a sakál esete. Sajna a tudományunk megáll két állat összekombinálásánál, de még így is számtalan variáció áll rendelkezésünkre.


Impossible Creatures előzetes - 5. kép

A játék elején sajnos csak a körülöttünk lévő állatokból tudunk majd csak DNS mintát venni, ez csak egy néhány. De későbbiek során, ahogy barangolunk, úgy tudunk egyre több DNS gén mintát beszerezni és gyárunkba vinni. Még annyit az „army builder”-ről, hogy amikor elkezdjük manipulálni az általunk kiválasztott két állatot, itt megtudjuk határozni, hogy melyik állatból melyik testrész kell nekünk. Külön tudjuk kiválasztani a fejet, a törzset, a mellső és hátsó lábakat, a szárnyakat is. Mikor ki jön a gyárból egy általunk manipulált állat a program alapból felajánl nekünk egy vagy két nevet, amit persze mi megváltoztathatunk, a mi általunk kitalált névre. És még valami, a kreált lények sokkal nagyobbak lesznek, mint az eredeti fajok, mivel genetikailag manipuláltak.


Impossible Creatures előzetes - 6. kép

A játék eleje igazán könnyűre sikeredett, de ez nem is gond, mivel itt tudjuk elsajátítani a különböző dolgokat. Így tanulhatjuk meg a megfelelő nyersanyagok begyűjtését. A játékban a szén és az elektromos áram áll rendelkezésünkre erőforráskánt. Így ezeket is be kell szereznünk, hogy gyáraink, üzemeink zökkenő mentesen tudjanak működni. Mivel az első küldetéssel szerintem senkinek sem lesz gondja. Már itt az elején megismerhetjük Dr Lucy Willinget, aki nagy segítségünkre lesz majd, mivel képes majdnem mindent megszerelni, erőforrást gyűjteni és az új technológiákat is alkalmazni. Ő Dr Chanikov egykori asszisztense volt. De céljaink megvalósítására még követőket is szerezhetünk magunknak „henchmen”-eket, akik az építkezésben és a nyersanyaggyűjtésben segédkeznek. Mivel az első néhány küldetésben úgy mond könnyed játékszerrel nyerünk, a későbbiek során viszont a gép annyira bekeményít, hogy nagyon össze kell szednünk magunkat, hogy le tudjuk győzni az ellenséget.


Impossible Creatures előzetes - 7. kép

Sajnos a játéknak vannak hátul ütői is, ahogy már említettem ilyen a rengeteg billentyűkezelés, amit igen nehéz megszokni. Mivel nem csak a szimpla gyártásnál kellenek, hanem a harcoknál is. Ugyanis a 3D-s grafika elmozgatásához és a harcoknál a pozíciók beállításához is szükség van. Sajnos mire beállítjuk a csatához számunkra megfelelő pozíciókat, addigra már le is ment az ütközet. Vagy győztünk vagy vesztetünk. De a legborzasztóbb az, hogy ha jó kameraállásból tudjuk szemlélni az eseményeket az elveszített csatákat is vígan megnyerhettük volna. Mindent egybe véve a játéknak meg van az a kisugárzása, hogy az RTS rajongókat maga köré vonja, még ha csak néhány napra is. De remélhetőleg hosszabb távra is. Mivel a játék kimeríthetetlen újdonságokat tud nyújtani a játékosoknak. Na, és a grafika is jól sikerült.
Impossible Creatures” játék béta verzióját és elkezdtem tesztelni, én csak egy nagyot néztem. Azt hittem, hogy ez is csak egy szimpla natúr RTS progi. De ez valami új a nap alatt. Higgyétek el, nekem már volt dolgom néhány RTS program tesztelésével, így úgy gondoltam ez sem fog sokban különbözni a többi progitól. Ez is egy egyszerű mintákra épült stratégiai játék a megszokott építs, fejlesz, harcolj és győz stílusban. Nem is gondoltam volna, amikor felinstalláltam a progit, hogy a Relic Entertainment csapatának sikerült egy újfajta színt vinni a már-már elsilányosodott RTS világába. Bár az újítás nem annyira nagy volumenű, mint amennyire hirtelen most leírtak után számítanátok, de elég ötletes és jó pofa. '>
6 hozzászólás

Milu86

10 éve, 9 hónapja és 14 napja

Kimaradt, de még ma pótlom! Imádom az ilyen RTS-eket mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 12 napja

****k

válasz erre

Marduk

11 éve, 8 hónapja és 16 napja

Nekem ez a játék kimaradt sajnos. wtf smiley Be kell pótolnom!

válasz erre

Vendég

15 éve, 10 hónapja és 24 napja

jo game de nem tudom hol lehet megszerezni a béta modot
meglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepett smileyszomorú smileyszomorú smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 23 napja

nagyon jó játékmenő smiley

válasz erre

Vendég

21 éve, 11 hónapja és 12 napja

sztem nagyon cool ez a game csak nemtom hogy megjelent-e már és ha igen akkor mennyibe kerül meg hogy le lehet-e már szedni dc++-on

válasz erre
Impossible Creatures
nincs ár
kövesd a játékot!
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Kedvenc C64 játékaim - Creatures

Kedvenc C64 játékaim - Creatures

legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja