Emergency 3: return to life előzetes

2005. április 26.
76.3891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
zEd-- profilja, adatai
zEd--
"Jó reggelt kívánok! Önök a Kossuth rádiót hallgatják, benne a közlekedés híreivel köszönti Önöket Kossuth Lajos. Az M0-son eddig tisztázatlan körülmények között felborult egy veszélyes anyagot szállító kamion. Az eddig azonosítatlan mérgező anyag az úttestre folyt, ám a tűzoltók gyors és szakszerű közbelépése miatt, nem jutott a közelben fekvő Pécs városának a légterébe. Szinte ugyanakkor az M3-on frontálisan ütközött két személygépkocsi, a vétkes vezető könnyebb sérülésekkel megúszta a karambolt, ám egy családanya, ki épp hazafelé tartott, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kétszer újra kellett éleszteni, de most már a legutolsó információk szerint, stabilizálódott az állapota."Emergency 3: return to life előzetes - 2. kép

Hány ilyen s hasonló hírre kelünk fel, vagy munkába menet hallgatjuk nap mint nap? Számtalannal... sajnos. S saját környezetünkben hányszor történik hasonló? Sajnos néha előfordulnak családi tragédiák, s egy-egy tragédia bizony sokszor pár ember gyors és helyes reakcióján múlik. Ők azok, akikkel nem foglalkozunk, csak vannak, természetesnek vesszük a munkájukat, csak akkor háborodunk fel, ha nem tudja általában rajta kívül álló okokból megmenteni szeretteinket, pedig sokszor saját életük árán is küzdenek értük.
Miért van az, hogy a gyerekek minimum fele, - ha megkérdezik, mi szeretne lenni, ha nagy lesz - azt mondja: tűzoltóóó, rendőőr... s ahogy idősödünk, a legtöbbünk eláll eredeti céljától, s máshol keressük a boldogulást az életben. Pl.: újságírók leszünk


Emergency 3: return to life előzetes - 3. kép

Engem mindig is nagyon lekötöttek az ilyenfajta játékok. Napokat játszottam át a tökéletesnek egyáltalán nem nevezhető Emergency első két részével. Grafikailag egyik sem volt nagy durranás, ám mégis valami volt bennük, valami megfoghatatlan, ami odaláncolt a számítógéphez. Talán előtört belőlem azaz energia melyet a mai világban és a mai társadalomban legtöbbször elfojtunk magunkban, a segíteni akarás, törődés energiája. Mikor az interneten megjelentek az első információk a játékról, máris rögtön konstatáltam, hogy vége az FPS-ek egyeduralmának a GCO-n, (főleg, hogy ezután Armies of Exigo cikket írok)
Most, hogy kezemben tarthatom a több 10.000 példány egyikét, kíváncsian várom, hogy megéri a program a közel tízezer karaktert. Mivel a játék közelebb áll a szívemhez, mint egy átlagos program, ezért a megszokottnál is nagyobb izgalommal kezdtem neki a tesztelésnek. Na kattintsunk! A kattintás hatására az exe fájl felpörgette a megfelelő biteket, s elindította programot, én meg elmerültem a gyógyítás, megmentés - tehetetlenség, öröm - sírás, tragédia - szerencse ellentétes érzületű világában.


Emergency 3: return to life előzetes - 4. kép

Rögtön egy intróba csöppentem bele, melyről mondjuk ki, egy nagy nulla. Szóval én értem, hogy határidő meg minden, de nem 2 hónapja dolgoztok a projecten. Na mindegy, lépjünk túl ezen. A menü összetétele és használata teljesen logikus, senkinek nem okozhat nehézséget a benne lévő navigálás. Mint mindig, most is rögtön játszani akartam, ezért a freeplay módot töltöttem be. Tölt, tölt, tölt... wow! Ha nem is egy HL2, de maradva a kategóriában, nem is egy Earth 2160, de a második részhez képest eszméletlen nagy a látványvilágbeli fejlődés. A program a 2D-s izometrikus nézet helyett végre gyönyörű 3D-ben pompázik. Az irányítás egy kivételtől eltekintve szerintem teljesen korrekt. A bal alsó sarokban találhatjuk a program "lelkét",az irányító központot. Innen vezérelhetjük egységeinket a baleset, tűzvész stb...helyszínére. S most jöjjön a feketeleves. A 3D-s kameramozgás olyan szinten gagyi és használhatatlan, hogy az felháborító. Mikor először próbáltam érvényesülni vele, szegény sérültjeim 80% elhalálozott mire odabotorkáltam a csapatommal hozzájuk. Kezelhetetlen, nem egyértelmű, brrrrrr... Kihőzöngve magam, ismét nekiugrottam a freeplay módnak.
A játék lehet csak nálam, de nagyon sokáig töltött be, főleg a freeplay módnál. A mód először valóban nagyon szórakoztató, hiszen sok-sok különböző feladatot kell megoldanunk egységeinkkel.

Nézzük mivel is találkozhatunk:
autólopás (felfegyverkezett vezető, akit sánccal valamint rendőrautóval lehet ártalmatlanítani, mindig legyen nálunk egy mentő)
zsebtolvaj elfogása, bolti rablás
eldobott cigi által okozott tűz
öngyilkosság kísérlet
erdőtűz
jelzőlámpák tönkremennek... nekünk kell irányítani a forgalmat.
sürgősségi betegellátás
gázrobbanás
erőszakos rablás


Emergency 3: return to life előzetes - 5. kép

Ez mind szép és jó, ám a gond csak az, hogy míg elsőre nagyon izgalmas ezeket a kihívásokat teljesíteni, addig mikor már harmadszorra ismétlődik mondjuk az erdőtűz, kezd unalmassá válni. S erre még az alkalmazható eszközök sokasága sem nyújt gyógyírt. A másik dolog, ami nagyon zavaró, hogy van egy építkezés, látjuk ahogy dolgoznak a gépek, plusz kettő betonkeverő, s sehol egy árva munkás, elégé amatőr hiba ez szerintem. Itt döntöttem el, hogy váltok és megnézem mi vár a scenáriós, azaz a küldetéses rendszernél.
Na, csettintettem boldogan, mikor betöltődött. Ez már sokkal összeszedettebbnek, pofásabbnak néz ki. Kezdve azzal, hogy minden feladatot egy rövid animáció vezet be, mely vázolja a helyzetet, ez az apróság nagyon sokat dob a hangulaton.
Itt le is állok egy picit és elmagyarázom hogy is zajlanak a küldetések. Vegyük az egyik feladatot példának. Meggyullad egy lovarda tetőszerkezete, a tűz átterjed a házra, ami berobbantja a gázpalackot, bedől a ház fala. Lenn is fenn is vannak sebesültek. A helyzetünk tovább nehezedik, hiszen nem tudunk feljutni a hagyományos módon, mivel az ajtó valamint a lépcső is berobbant. Mit tehetünk?


Emergency 3: return to life előzetes - 6. kép

Első feladat: nagyon figyelmesen olvassuk el a konkrét küldetést, ott minden információt megkapunk.
Második teendő: számoljuk össze mennyi tűzoltóautóra, tűzoltóra, speciális egységekre, mentőre, mentőorvosra, ápolóra lesz szükségünk. Ha ez megvan, akkor a már említett bal alsó sarokban lévő központnál rendeljük meg ezeket az egységeket. Újdonság az előző részekhez, hogy most már korlátozva vagyunk, mivel meghatározott pénzösszegnél többet nem költhetünk egy-egy szenárióra. Miután megérkezett a határba a csapat összes tagja, vezessük el őket a helyszínre. Előbb oltsuk el a tüzet. Ehhez ki kell szállni a tűzoltónak és fel kell vennie a tűzoltókészüléket. Esetünkben három tűzoltó oltsa a pajtát, és három+ kettő autó a házat. Ezzel párhuzamosan kezdjük el a sebesültek gondozását is. Addig kell gondozni az embert, amíg a piros csík felette nem tölti ki a területet. Miután ez megvan, hívjuk az izmos mentősöket, akik felteszik szegényt a hordágyra és visszarohannak vele a központba. A központba nem kell irányítani őket, elég ha a mentőautó jobb gombbal kattintva kiválasztjuk a "go home" jelzést. Feladatunk még korántsem ért véget. A lovardát eloltottuk, a tűz már nem ég sehol,és a lentieket is elláttuk. Most vessük be a speciális egységeket.


Emergency 3: return to life előzetes - 7. kép

Az egyik autónk képes a tűzoltót a magasba emelni, így az erkélyajtón bejuthatunk a házba. Ha nem megy, törjük be egy fejszével melyet az alap emergency car-ból szerezhetünk. Nos benn vagyunk. Az orvos nem tud bejönni, mert nincs védőruhája, ezért veszélyes. Fogjuk a magatehetetlen emberkét, emeljük fel, s szállítsuk le a dokihoz. Ám nem lehet mindenkivel ezt megtenni, hiszen egy pórul járt asszony lábára egy hatalmas szekrény nehezedik, mely valószínűleg a robbanás következtében szakadt rá. Emeljük le óvatosan a bútordarabot róla, majd vegyük a vállunkra és gyorsan vigyük a mentőorvoshoz nehogy meghaljon.
Most már azt mondhatjuk, hogy sikerrel végigvittük az egyik küldetést a játékban. S ez csak egy volt a húsz közül. A játék tehát tartalmas szórakozást ígér, főleg annak, aki ennek a stílusnak a megszállottja.

Grafika:
nekem tetszett. Láttam, hogy sok helyen lehordják. Nekik üzenem, nem egy HL2-höz kell hasonlítani. Mondhatnám azt is, hogy a kollégák elvesztették a realitásérzéküket. Főleg az éjszakai fények-lángok összhatása gyönyörű.

Hang:
nekem ez is bejött, bár picit egyhangú sajnos. Viszont nagyon élethű, én amúgyse bírom a korház közeli dolgokat. (jó kérdés, hogy akkor mi a frásznak játszik ilyenekkel)
Voltak helyzetek mikor szó szerint feszültségben nehogy meghalljon szegény, holott tudtam végig, hogy csak egy 01010101111110101 - sorozataiból álló bitfigura.

Hibák:
a már említett kameramozgatás....förtelmes. Sajnos néha az egységeink beakadnak. Hiába van több tucat autónak is hely az úton, ők nem képesek a baleset helyszínére sietni, s sokszor kellett visszatöltenem illetve újratöltenem a pályát, mert miközben már megkezdtem az oltást a tűzoltókkal, hívtam a mentőket, de azok elakadtak, s mikor eloltottam a tüzet, meglepődve konstatáltam, hogy hoppá, a mentők valahol fél úton leragadtak. Ez eléggé felidegesíti az embert, főleg ha már másfél órája küzd egy pályán az életek megmentéséért. Az utolsó negatívum pedig, az, hogy igaz, hogy van tutorial része a programnak, de az annyira dedós, a később megszerezhető járművekről semmit nem tanít meg, s sokszor nagyon sok idő rájönni, hogy mit hogyan kell használnunk.

Összegzés:
én azt kaptam amit vártam a programtól. Több napon át lekötött a program, jó volt egy kicsit a tűzoltók, rendőrök, mentősök, és a speciális egységek bőrébe bújni, azaz inkább koordinálni őket. Mindenkinek ajánlom a programot, akinek elege van a szinte egykaptafára készülő alkotásokból, s végre valami újba szeretne belekóstolni.

Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

19 hozzászólás

tommygarros

7 éve, 3 hónapja és 3 napja

(Y)

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 18 napja

Emergency 3 14. küldetésben tudna valaki segíteni??

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 12 napja

valaki tudna segiteni nekem a 3 pályán nem tudom átvini aki tudja megkérem szépen hogy segitsen

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 19 napja

válasz erre

Vendég

13 éve, 7 hónapja és 17 napja

sziasztok azon a pályán ahol az elszabadult vonat okoz problémát mi a megoldás hiába gyógyit 30 orvos akkor is sokan meghalnak és ujra kell játszani

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 17 napja

nagyonjo

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 26 napja

hol lehet kapni?

válasz erre

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 15 napja

Hello kéne az armies of oxigo telepítő kódja. HA valaki eltudná küldeni a enis93@citromail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>denis93@citromail.hu ra azt megköszönném

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 18 napja

A megjelenéskor az volt. Én még most is imádom, nagyon szeretek vele játszani. A mostanában megjelenő játékok nagyon egysíkúak, ponosabban egyetlen kategória van: FPS...

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 18 napja

AZ ÉV NAGY JÁTÉKJA

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 18 napja

nem tok tovább menni az 5. pályán , ti át tudtatok menni? hogyan kell biztosítani a helyszínt?

válasz erre

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 9 napja

leuke game vind ik het, ik heb zelf ook soort game

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Emergency 3: return to life
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja