Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes

2007. január 18.
130.1301
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A valós idejû stratégiai játékok szerelmesei már hegyezhetik az egereiket, ugyanis hamarosan újabb résszel jelentkezik a legendás C&C sorozat. Az új epizód visszatér a történet eredeti gyökereihez. A stratégiai játék a már megszokott és jól bevált elemeket használja majd az igencsak tetszetõsre sikerült grafikai megvalósítás mellett. Talán maga Frank Herbert sem gondolta, hogy 1965-ben megjelent, Dûne c. mûvének mekkora hatása lesz majd a következõ évtizedekben. A sci-fi történetbõl nagysikerû regénysorozat, mozifilm, TV-sorozat és PC-s játékok készültek.



Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 2. kép

Mindemellett nem elhanyagolhatóan a történet a kor valós politikai és szociológiai problémáira hívta föl a figyelmet. Ami jelen esetben érdekes lehet, az nem más, mint hogy a Dûne-univerzum ihlette a valós idejû stratégiai játékok atyját: A PC-re készült sorozat legnagyobb hatást kiváltó tagja kétségkívül az 1992-ben megjelent második rész, a DUNEII volt. A játék egészen új alapokra helyezte az akcióra épülõ stratégiai játék fogalmát, mind az irányítás, mind a játékmenet tekintetében, és jó elõre meghatározta a követendõ normát az RTS-ek piacán. (A sors iróniája, hogy a sorozat következõ részeként megjelent DUNE2000 már csupán egy volt a klónok végeláthatatlan áradatában és hamar feledésbe is merült.)


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 3. kép

A 95"-ben megjelent Command & Conquer címet viselõ játék -ha lehet- nagyobbat szólt neves elõdjénél is. Soha nem látott átvezetõ videók, kiváló grafika és a hangszórókból egy gépies, de szexi nõi hang tudatta velünk, hogy éppen mi is történik a képernyõn. Akkoriban mindenkinek leesett az álla a játéktól. Nem csupán az új grafikai köntös miatt, hanem a játéknak egyszerûen volt valami megfoghatatlan hangulata, ami hetekig odaragasztotta az embert a monitor elé. A programot szintén az azóta már legendássá vált Westwood csapata követte el, akik a DUNE - sorozatot is készítették. Az akkori Westwood azóta már alaposan átformálódott: Az EA alá került, és az alapító tagok is elhagyták a gárdát.
Azóta jó néhány rész napvilágot látott a C&C-bõl, de véleményem szerint egyik sem tudta felülmúlni az elsõ rész nyújtotta hangulatot, valamint olyan szintû klón-dömping vette kezdetét, hogy egyfolytában az "ilyetláttammár" érzés kerülgette az embert. Ha a kiegészítõ lemezeket is ideszámoljuk, ez lesz a tizenharmadik része a sorozatnak, az alaptörténet harmadik epizódja. (Az elsõ rész folytatása az 1999-es Tiberian Sun volt.)
A harmadik rész készítése során ötleteket kértek a fanatikus játékosoktól. Bárki írhatott a fejlesztõgárdának, illetve a különbözõ fórumokra, ha úgy gondolta van ötlete, amivel hasznára válhat a fejlesztõknek. Mike Verdu -a projekt vezetõjének- elmondása szerint fontosnak tartják a játékosok véleményét, és rengeteg hasznos ötlet érkezett, melyeket be is építettek a fejlesztés során.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 4. kép

A játék a Földön játszódik és története szerint 2047-et írunk. A konfliktus forrása pedig mi más is lenne, mint a jó öreg tiberium nevû anyag, amely egy meteoriton keresztül jut el a földre. Mutáción megy át és gombamód szaporítja önmagát a bolygón. Az anyag mindenfajta életet kipusztít ami az útjába kerül, olyan hatása van, akár az erõs radioaktív sugárzásnak. A földet zónákra osztják föl és azokat színekkel jelölik meg a szennyezettség mértéke szerint. Így keletkeznek a piros, a sárga és a kék területek. A sztori kezdetén látszólagos béke honol a tiberium kiirtását célzó GDI és a növény iránt áhítattal tisztelgõ NOD között. Az idillikus légkör persze nem tarthat örökké és hogy ez tényleg így is legyen, arról a történet szerint az NOD gondoskodik, méghozzá az örök rivális ellen indított villámháborúval. A Brotherhood of NOD oldalán ismét feltûnik Kane, (nem tudjuk még, hogy támad föl de ezek szerint valahogy csak elõmászott a ravatal alól) aki az elsõ részbõl lehet ismerõs, és nagyszabású terveket dédelget a föld zónái feletti ellenõrzés átvételérõl, amihez is mwgpróbálja maga mellé állítja a szennyezett területeken élõ és nyomorgó embereket. Valamikor itt léphetünk be a képbe játékosként...
Attól függõen, hogy melyik oldalon is szállunk harcba, két végsõ cél lebeghet a szemünk elõtt. A Brotherhood of NOD oldalán az õsi prófécia beteljesítése és a tiberium uralom alá hajtása, avagy a NOD elõretörésének megállítása és ellentámadás véghezvitele a GDI oldalán. A sztori késõbbi stádiumában a GDI tudósainak sikerül kifejleszteniük egy a tiberium semlegesítésére alkalmas eszközt.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 5. kép

Összesen 30 darab egyjátékos küldetés kap majd helyet a játékban, ami elvileg ugyebár 15-15 missziót jelent majd mindkét oldalról, akárcsak az elsõ részben. Csakhogy a készítõk állítólag egy harmadik felet is szerepeltetnek majd a játékban, amelyrõl egyenlõre nagy a titkolózás, de pletykák szerint a tiberiummal fertõzött mutánsok oldalán harcolhatunk még a háborúban. Mindenesetre az új oldal színrelépése üde színfoltja lehet majd a játéknak. Az ígéretek szerint a másik jelentõs újítás, hogy mi magunk is formálhatjuk a történetet, azaz nem az eddig megszokott lineáris játékmenetben háborúzhatunk, hanem egy-egy misszió teljesítésére több verzió is kínálkozik majd, s ennek függvényében alakulnak majd a további fejlemények a történetben.
Nyerõ csapaton ne változtass! Tarja a mondás, s ami a játékmenetet illeti, az EA nem kíván megválni a jól megszokott C&C-s hagyományoktól. Vagyis továbbra is a nyersanyag felkutatása, a bázisépítés és a látványos csaták lesznek majd középpontban. A készítõk elmondása szerint pedig pörgõs játéknak ígérkezik a C&C3, a monstre-hosszúságú bázisépítgetést továbbra is számûzik a játékból. Ami pedig a két ellenlábas oldal harcmodorát illeti, nos ott is marad minden a régiben, vagyis az NOD oldalán a gerillaháború, a GDI részérõl pedig a letámadásos taktika lesz a nyerõ.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 6. kép

A GDI oldalán -legnagyobb örömünkre- visszatér a Mammoth Tank és az Orca, a másik részrõl pedig a lopakodó tank. Persze új egységek is lesznek majd a játékban, mint például a Predator tank ami komoly tûzerõvel bír és gyorsabb lesz, mint a Mammoth tank, gyengéje viszont némileg véknyabb páncélzata lesz. Újdonság még a Firehawk, a Speed Jet és a Mech nevû egységek lesznek. A "csodafegyverek" közül pedig ismét bevethetjük az Ion Cannon-t, a Hand of NOD-ot és az atomfegyvert is. A csatamezõk tárháza is széles skálával bír az ultramodern városoktól egészen a viharos tundráig. Apropó, viharok! A készítõk igéretei szerint az idõjárás is befolyásoló szerephez jut majd a játékban, hiszen nem csak könnyed nyári záporok fognak majd aláhullani, hanem radioaktív esõzés és ion viharok is nehezítik a játékos dolgát. Külön említést érdemel az MI. A játék során a gép igazodni próbál a játékstílusunkhoz, és annak megfelelõen próbál taktikázni. A multiplayer üzemmódban a deathmatch, team deatmatch és skirmish opciók közül választhatunk, valamint visszaköszön a Battle for Middle-Earth II-ben már látott world domination játékmód is.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 7. kép

A grafikáról a The Battle for Middle-Earth II-ben használt, SAGE névre hallgató grafikus engine továbbfejlesztett verziója gondoskodik. Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek, nagyon tetszetõsre sikeredett a játék grafikája. A gépigényrõl még nincs információ, de az nyilvánvalóan nem fog osztatlan sikert aratni a képekbõl és a decemberben nyilvánosságra hozott, látványos trailer-bõl kiindulva. Demó verzió még mindig nem elérhetõ, de minden bizonnyal úgy gondolják az EA-nél, hogy nincs különösebb szükség az ilyen reklámra, elvégre a játék címe úgyis garancia a piaci sikerre, és ebben minden bizonnyal igazuk is van.
A játék piacra dobásával egyidejûleg jelenik majd meg egy gyûjtõi változat, Kane Edition névvel, és olyan dolgokat tartalmaz majd, amelyek biztosan nem hagyják hidegen a megszállott C&C rajongókat. Lesz benne egy DVD-lemez, ami jatékból kitörölt jeleneteket, bakiparádét, mûhelytitkokat és a fejlesztõk által javasolt taktikákat tartalmaz majd. Továbbá helyet kapnak még rajta egyedi skin-ek (egy-egy minden oldalnak), valamint háttérképek és plusz pályák is. Az átvezetõ animációkról szerzõdtetett színészek gondoskodnak.

Mindent összevetve ígéretes darab az új C&C, kíváncsian várjuk, hogy vajon tényleg beteljesíti-e a hozzáfûzött reményeket. Ha az Electronic Arts tartja a szavát, akkor idén március végétõl már irthatjuk az ellent. Az X-box változat valamivel késõbb érkezik.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Fejlesztõ: Westwood Studio
Kiadó: Electronic Arts
URL: www.ea.com/official/cc/cc3/us/
Stílus: MMORPG
Megjelenés: 2007. március 27.
Ára: nincs adat


Hang/Zene: 8
Grafika/Animáció: 9
Játszhatóság: 9
Hangulat: 9
Multiplayer opció: Van

Minimális konfiguráció:
nincs adat

Ajánlott konfiguráció:
nincs adat

Pozitívumok:
a C&C visszatér!
komoly mesterséges intelligencia
több, mint 30 pálya

Negatívumok:
nincs adat
99 hozzászólás

Vendég

17 éve, 10 hónapja

Aki a kódot felrakta EZER KÖSZ!!!!!!!!!!!!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 25 napja

Annyi korrekciót azért hozzátennék, ez nem MMO mielőtt valaki benézi mosolygó smiley
by Razor_alpha

válasz erre

HUNter

17 éve, 11 hónapja és 18 napja

Negatívumok: nincs adat. És tényleg nincs negatívuma. A Horvátországban ha jó pályára emlékszem
akkor a lassan járj tovább élsz taktika működött. A bázisépítőt sűrűn nyisd szét!!! kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 2 napja

Csá köszi nagyon köszikacsintó smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 8 napja

HKM5-YD73-72H6-B273-6FLT menő smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 11 napja

csá valaki le tudná írni nekem a command & conquer3 nak a telepítési kódját cserébe adok bármien játékhoz kódot kösssssszi
röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 11 napja

itt rohad a republic commando telp kódja 5ec4-ce7f-1d12-289c-na20.cserébe kérem tőled a command conquer telp kódja

válasz erre

Vendég

18 éve, 11 napja

valaki le tudná adni nekem a telepítési kódját a c&c nek?köszzzzi naon kéne
meglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 12 napja

tudtok c&c 3 tiberium wars kodokat?

válasz erre

Vendég

18 éve, 17 napja

nyelvnyújtó smileykacsintó smileykacsintó smileyszomorú smileymosolygó smileymenő smileymeglepődött smileyröhögő smileyszomorú smileymeglepett smileynyelvnyújtó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 22 napja

magyarositás kellene nekem honnan tudnám beszerezni köszi

válasz erre

Vendég

18 éve, 1 hónapja és 20 napja

sziasztok.
Valaki átvergődött már a GDI horvátország pályályán???? tudna nekem egy kis helpet irni hozzá. a bázisépítőt elhoztam a régi bázisomra, de olyan a támadás, hogy lehetetlen rendes csapatot verbuválni. mi a titok?????

légyszi inkább ide irjatok.

vrabel.mihaly@gmail.om

válasz erre
3456789a(z) 9 -ből
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja