Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes

2007. január 18.
130.1281
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A valós idejû stratégiai játékok szerelmesei már hegyezhetik az egereiket, ugyanis hamarosan újabb résszel jelentkezik a legendás C&C sorozat. Az új epizód visszatér a történet eredeti gyökereihez. A stratégiai játék a már megszokott és jól bevált elemeket használja majd az igencsak tetszetõsre sikerült grafikai megvalósítás mellett. Talán maga Frank Herbert sem gondolta, hogy 1965-ben megjelent, Dûne c. mûvének mekkora hatása lesz majd a következõ évtizedekben. A sci-fi történetbõl nagysikerû regénysorozat, mozifilm, TV-sorozat és PC-s játékok készültek.



Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 2. kép

Mindemellett nem elhanyagolhatóan a történet a kor valós politikai és szociológiai problémáira hívta föl a figyelmet. Ami jelen esetben érdekes lehet, az nem más, mint hogy a Dûne-univerzum ihlette a valós idejû stratégiai játékok atyját: A PC-re készült sorozat legnagyobb hatást kiváltó tagja kétségkívül az 1992-ben megjelent második rész, a DUNEII volt. A játék egészen új alapokra helyezte az akcióra épülõ stratégiai játék fogalmát, mind az irányítás, mind a játékmenet tekintetében, és jó elõre meghatározta a követendõ normát az RTS-ek piacán. (A sors iróniája, hogy a sorozat következõ részeként megjelent DUNE2000 már csupán egy volt a klónok végeláthatatlan áradatában és hamar feledésbe is merült.)


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 3. kép

A 95"-ben megjelent Command & Conquer címet viselõ játék -ha lehet- nagyobbat szólt neves elõdjénél is. Soha nem látott átvezetõ videók, kiváló grafika és a hangszórókból egy gépies, de szexi nõi hang tudatta velünk, hogy éppen mi is történik a képernyõn. Akkoriban mindenkinek leesett az álla a játéktól. Nem csupán az új grafikai köntös miatt, hanem a játéknak egyszerûen volt valami megfoghatatlan hangulata, ami hetekig odaragasztotta az embert a monitor elé. A programot szintén az azóta már legendássá vált Westwood csapata követte el, akik a DUNE - sorozatot is készítették. Az akkori Westwood azóta már alaposan átformálódott: Az EA alá került, és az alapító tagok is elhagyták a gárdát.
Azóta jó néhány rész napvilágot látott a C&C-bõl, de véleményem szerint egyik sem tudta felülmúlni az elsõ rész nyújtotta hangulatot, valamint olyan szintû klón-dömping vette kezdetét, hogy egyfolytában az "ilyetláttammár" érzés kerülgette az embert. Ha a kiegészítõ lemezeket is ideszámoljuk, ez lesz a tizenharmadik része a sorozatnak, az alaptörténet harmadik epizódja. (Az elsõ rész folytatása az 1999-es Tiberian Sun volt.)
A harmadik rész készítése során ötleteket kértek a fanatikus játékosoktól. Bárki írhatott a fejlesztõgárdának, illetve a különbözõ fórumokra, ha úgy gondolta van ötlete, amivel hasznára válhat a fejlesztõknek. Mike Verdu -a projekt vezetõjének- elmondása szerint fontosnak tartják a játékosok véleményét, és rengeteg hasznos ötlet érkezett, melyeket be is építettek a fejlesztés során.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 4. kép

A játék a Földön játszódik és története szerint 2047-et írunk. A konfliktus forrása pedig mi más is lenne, mint a jó öreg tiberium nevû anyag, amely egy meteoriton keresztül jut el a földre. Mutáción megy át és gombamód szaporítja önmagát a bolygón. Az anyag mindenfajta életet kipusztít ami az útjába kerül, olyan hatása van, akár az erõs radioaktív sugárzásnak. A földet zónákra osztják föl és azokat színekkel jelölik meg a szennyezettség mértéke szerint. Így keletkeznek a piros, a sárga és a kék területek. A sztori kezdetén látszólagos béke honol a tiberium kiirtását célzó GDI és a növény iránt áhítattal tisztelgõ NOD között. Az idillikus légkör persze nem tarthat örökké és hogy ez tényleg így is legyen, arról a történet szerint az NOD gondoskodik, méghozzá az örök rivális ellen indított villámháborúval. A Brotherhood of NOD oldalán ismét feltûnik Kane, (nem tudjuk még, hogy támad föl de ezek szerint valahogy csak elõmászott a ravatal alól) aki az elsõ részbõl lehet ismerõs, és nagyszabású terveket dédelget a föld zónái feletti ellenõrzés átvételérõl, amihez is mwgpróbálja maga mellé állítja a szennyezett területeken élõ és nyomorgó embereket. Valamikor itt léphetünk be a képbe játékosként...
Attól függõen, hogy melyik oldalon is szállunk harcba, két végsõ cél lebeghet a szemünk elõtt. A Brotherhood of NOD oldalán az õsi prófécia beteljesítése és a tiberium uralom alá hajtása, avagy a NOD elõretörésének megállítása és ellentámadás véghezvitele a GDI oldalán. A sztori késõbbi stádiumában a GDI tudósainak sikerül kifejleszteniük egy a tiberium semlegesítésére alkalmas eszközt.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 5. kép

Összesen 30 darab egyjátékos küldetés kap majd helyet a játékban, ami elvileg ugyebár 15-15 missziót jelent majd mindkét oldalról, akárcsak az elsõ részben. Csakhogy a készítõk állítólag egy harmadik felet is szerepeltetnek majd a játékban, amelyrõl egyenlõre nagy a titkolózás, de pletykák szerint a tiberiummal fertõzött mutánsok oldalán harcolhatunk még a háborúban. Mindenesetre az új oldal színrelépése üde színfoltja lehet majd a játéknak. Az ígéretek szerint a másik jelentõs újítás, hogy mi magunk is formálhatjuk a történetet, azaz nem az eddig megszokott lineáris játékmenetben háborúzhatunk, hanem egy-egy misszió teljesítésére több verzió is kínálkozik majd, s ennek függvényében alakulnak majd a további fejlemények a történetben.
Nyerõ csapaton ne változtass! Tarja a mondás, s ami a játékmenetet illeti, az EA nem kíván megválni a jól megszokott C&C-s hagyományoktól. Vagyis továbbra is a nyersanyag felkutatása, a bázisépítés és a látványos csaták lesznek majd középpontban. A készítõk elmondása szerint pedig pörgõs játéknak ígérkezik a C&C3, a monstre-hosszúságú bázisépítgetést továbbra is számûzik a játékból. Ami pedig a két ellenlábas oldal harcmodorát illeti, nos ott is marad minden a régiben, vagyis az NOD oldalán a gerillaháború, a GDI részérõl pedig a letámadásos taktika lesz a nyerõ.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 6. kép

A GDI oldalán -legnagyobb örömünkre- visszatér a Mammoth Tank és az Orca, a másik részrõl pedig a lopakodó tank. Persze új egységek is lesznek majd a játékban, mint például a Predator tank ami komoly tûzerõvel bír és gyorsabb lesz, mint a Mammoth tank, gyengéje viszont némileg véknyabb páncélzata lesz. Újdonság még a Firehawk, a Speed Jet és a Mech nevû egységek lesznek. A "csodafegyverek" közül pedig ismét bevethetjük az Ion Cannon-t, a Hand of NOD-ot és az atomfegyvert is. A csatamezõk tárháza is széles skálával bír az ultramodern városoktól egészen a viharos tundráig. Apropó, viharok! A készítõk igéretei szerint az idõjárás is befolyásoló szerephez jut majd a játékban, hiszen nem csak könnyed nyári záporok fognak majd aláhullani, hanem radioaktív esõzés és ion viharok is nehezítik a játékos dolgát. Külön említést érdemel az MI. A játék során a gép igazodni próbál a játékstílusunkhoz, és annak megfelelõen próbál taktikázni. A multiplayer üzemmódban a deathmatch, team deatmatch és skirmish opciók közül választhatunk, valamint visszaköszön a Battle for Middle-Earth II-ben már látott world domination játékmód is.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars előzetes - 7. kép

A grafikáról a The Battle for Middle-Earth II-ben használt, SAGE névre hallgató grafikus engine továbbfejlesztett verziója gondoskodik. Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek, nagyon tetszetõsre sikeredett a játék grafikája. A gépigényrõl még nincs információ, de az nyilvánvalóan nem fog osztatlan sikert aratni a képekbõl és a decemberben nyilvánosságra hozott, látványos trailer-bõl kiindulva. Demó verzió még mindig nem elérhetõ, de minden bizonnyal úgy gondolják az EA-nél, hogy nincs különösebb szükség az ilyen reklámra, elvégre a játék címe úgyis garancia a piaci sikerre, és ebben minden bizonnyal igazuk is van.
A játék piacra dobásával egyidejûleg jelenik majd meg egy gyûjtõi változat, Kane Edition névvel, és olyan dolgokat tartalmaz majd, amelyek biztosan nem hagyják hidegen a megszállott C&C rajongókat. Lesz benne egy DVD-lemez, ami jatékból kitörölt jeleneteket, bakiparádét, mûhelytitkokat és a fejlesztõk által javasolt taktikákat tartalmaz majd. Továbbá helyet kapnak még rajta egyedi skin-ek (egy-egy minden oldalnak), valamint háttérképek és plusz pályák is. Az átvezetõ animációkról szerzõdtetett színészek gondoskodnak.

Mindent összevetve ígéretes darab az új C&C, kíváncsian várjuk, hogy vajon tényleg beteljesíti-e a hozzáfûzött reményeket. Ha az Electronic Arts tartja a szavát, akkor idén március végétõl már irthatjuk az ellent. Az X-box változat valamivel késõbb érkezik.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Fejlesztõ: Westwood Studio
Kiadó: Electronic Arts
URL: www.ea.com/official/cc/cc3/us/
Stílus: MMORPG
Megjelenés: 2007. március 27.
Ára: nincs adat


Hang/Zene: 8
Grafika/Animáció: 9
Játszhatóság: 9
Hangulat: 9
Multiplayer opció: Van

Minimális konfiguráció:
nincs adat

Ajánlott konfiguráció:
nincs adat

Pozitívumok:
a C&C visszatér!
komoly mesterséges intelligencia
több, mint 30 pálya

Negatívumok:
nincs adat
99 hozzászólás

Vendég

17 éve, 7 hónapja

mármint a játék írja ki nem a trainerröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja

császtok! nekem a command & conquer 3-nál amikor trainert próbálok futtatni mindig kiírja hogy \"hibát észlelt ezért leáll\". ha valaki tudja hogy ezt milyért csinálja akkor kérem írjon erre a címre:
arkfly1992@citromail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>darkfly1992@citromail.hu

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 5 napja

pls valaki irja le hogy kell meg crackelni a tiberian wars-ot mert nem tom meg az oldalt ahonnan le is szedhetem pls vki irja meg köszi nyelvnyújtó smiley röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 20 napja

mosolygó smileymenő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 22 napja

rendes volt aki feltette a kódot örülök neki mert nem volt meg és mostmár tudok a CNC 3 tiberian wars-al játszani.röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 2 napja

A Travian-hoz is?Mert ha igen akkor megadom a kódot.Nekem megy van a
Command & Conqueror.




E-mail címem:gonzalo@citromail.humenő smileymenő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 11 napja

www.gamehunter.hu
ezen van magyarositás

válasz erre

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 15 napja

tud valaki c and c 3tiberium wars-hoz magyarositást?röhögő smiley

válasz erre

lsanca

17 éve, 8 hónapja és 16 napja

nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóókacsintó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 2 napja

Hali Valaki nem tudna nekem adni egy Star Wars Republic Commando crack fájlt kérem aki igen az vegyen fel msn re ezer kösssz all : ebastian06@freemail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>sebastian06@freemail.hu

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 7 napja

***** jóóóóóóóóóóóóóóóóóómenő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 17 napja

NTEW-Dröhögő smiley7-T3S5-B1A5-M3Q0
AB3K-T7EY-K0H6-B4M7-O6O7
S34U-S6GN-O3E2-52A4-P2G8
ADUC-RTBJ-S6K8-S6U8-Y1A5
QYH9-FUQX-Y0C2-M3F5-V0B0
KAFF-EDVY-H2R8-A5E6-F4B8
GRL4-PUVZ-K8K1-32V7-T8J8
NTWN-45TL-G6I1-D3Q5-H0B7
IG4C-E8AS-M6V1-B8S2-B5Y3
EXX7-P7GL-H2F5-D1R1-G5D0
NCDV-HZG8-Y1E0-Z6A8-P8H5
PHFX-ESA6-U3J1-Y1V5-N3Q0
QU2A-MRTS-P5O8-P5X4-V4H5
Y53B-BNF7-P5R2-75D4-D2J7
OSPF-HSVB-I5M6-N6R8-H7U2
FG2J-WAUT-T1I2-77F5-W6H3
X2CC-XNFK-K8N5-L3G1-H3I8
PTZZ-DMFY-N8F7-Y2U2-Q4K1
ADUC-RTBJ-S6K8-S6U8-Y1A5
EJWW-YNNH-T0G2-R2J4-S7V2
C4XF-ZGHF-M4O6-Q5Q2-U5L8

válasz erre
2345678a(z) 9 -ből
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaMonyo profilja