Call of Duty: Black Ops - Cold War - Multiplayer próbakör előzetes

2020. október 20.
75.7251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Lehet-e még újat mutatni Call of Duty terén? Minden évben integrálhatnánk ezt a kérdést a Call of Duty-tesztjeinkbe, és valljuk be, jogosan. Az Activision szerencsére az utóbbi években helyes pályára állt a szériával, főleg a Modern Warfare - Warzone kettős után, és amikor meghallottuk, hogy közvetlen folytatást kap az első Black Ops, akkor nagyon megörültünk neki. Habár azt még nem tudjuk, hogy az egyjátékos élmény milyen lesz, de a többjátékos móddal bétáztunk, nem is keveset, így az alábbiakban olvashatjátok a tapasztalatainkat.
Advertisement


Kell-e nagy innovációkra számítani idén? Nem. Ez ismételten ugyanaz a formula, amit megszoktunk a kezdetek óta, csak éppenséggel friss pályafelhozatallal, átalakított fegyverekkel, és egy másfajta hangulattal - noha utóbbi nem biztos, hogy örvendetes. De erről majd később.

A Call of Duty: Black Ops - Cold War bétája során lehetőségünk volt egyébként meglepően sok játékmódot kipróbálni. Nyilván jelen voltak a szokásos 6v6 módozatok, mint mondjuk a hagyományos Team Deathmatch, a Kill Confirmed vagy a területfoglalós finomságok, ugyanakkor ezeken felül is volt mit tenni.

A 12v12-es részlegen például a Combined Arms fogadott minket, melyen belül is különféle játékmódok akadnak (Assault, Domination), azonban végeredményben itt annyi a lényeg, hogy nagyobb csatatereken darálhatjuk meg egymást. Ami viszont teljesen újdonság, az a Fireteam: Dirty Bomb.

Ebben a kis tengerparti kalyibában veretem a bulit, amikor épp nem hidegháborúzok

Ebben a kis tengerparti kalyibában veretem a bulit, amikor épp nem hidegháborúzok


Tulajdonképpen egy összezsugorított battle royale-ról van szó, ami során több, kisebb létszámú csapat kerül be egy nagyobb méretű térképre. Halálunk után újraéledhetünk egy társunkon, avagy ha a teljes osztagot kinyírták, akkor a szokottnál többet kell várnunk az újraéledésre. Mindkét esetben egy ejtőernyővel zuhanunk be.

Itt használhatjuk a loadoutjainkat, ugyanakkor lootolásra is van lehetőség, például elengedhetetlen, hogy farmoljuk a harc hevében az urániumot, amivel feltölthetjük a kihelyezett bombaállomások egyikét. A cél természetesen az, hogy minél több bombát robbantsunk a csapattal.

Egy határozottan hosszú, ám pörgős őrületről van szó, ami leginkább azoknak való, akik élvezik a Call of Duty: Warzone egyes sajátosságait , mégis hiányolják belőle a folyamatos előrehaladást. Nem fogja megváltani a világot, nem lesz a Fireteam: Dirty Bombból ezután iparági sztenderd, de egy kis plusznak egyáltalán nem rossz.

Olyan intenzíven fekszek és nézem a csempét, hogy még a fegyóm is motion blurös lett!

Olyan intenzíven fekszek és nézem a csempét, hogy még a fegyóm is motion blurös lett!


A szokásos fegyverek most is visszaköszönnek, rengeteg testre szabhatóság mellett. A bétában sok stukkernél szintkorlát volt, míg a kiegészítőket nyugodtan pakolhattuk rájuk. Egy komplett cikk is kevés lenne arra, hogy minden kombináció élményéről beszámoljunk, így inkább egy olyan tényezőre térünk rá, ami általánosabb, és vélhetően többeket érdekel: a fegyverérzetre.

Kezdjük azzal, ami tetszett, és javulásként éltük meg a korábbi etapokhoz mérten: a találatok bevitele talán még soha nem volt ennyire ütősen tető alá hozva. Talán nem is gondolná első blikkre az ember, de egy lövöldözős játékban rengeteg apró faktor teszi össze, hogy mikor válik effektíve kiválóvá a lövöldözési mechanika, itt pedig a találatok nagyon el lettek... találva.

A hit marker animációja, a találatnál a hang, az életerő csíkok zuhanása sebzésnél, mind-mind úgy lett megalkotva, hogy azok összkép tekintetében addiktív élményt tudnak nyújtani . Újra és újra maga elé vonz a program azzal, hogy egy pillanatig sem akarjuk mellőzni ezt a fajta élményt, és még a tavalyi epizódhoz mérten is sikerült itt fejlődni. Kis dolgoknak tűnnek ezek, de a végeredményt az ilyen apróságok teszik egy egésszé.

Azt mondták, egy óra lesz a pizza, de arról nem volt szó, hogy füstjelzés is lesz

Azt mondták, egy óra lesz a pizza, de arról nem volt szó, hogy füstjelzés is lesz


Amit viszont már kevésbé tudtunk megemészteni, azok a fegyverhangok és sok esetben a visszarúgás. Nem egyértelmű, hogy miért, de ezúttal a fejlesztők nagyon casualre vették a figurát, tekintve hogy sok esetben a visszarúgás, mint olyan, kvázi nem is létezik egyes flintáknál, hovatovább a fegyverhangok sem szolgáltatják azt az igazi odadörrentős élményt.

Arról meg már nem is beszélve, hogy a sprint-becsúszkálás kombó most is komolytalanná teszi az egészet, és bár jöhetne erre az a reakció, hogy "ki vár el egy Call of Duty-tól realizmust?!", viszont valljuk be: hol máshol lehetett volna egy földhöz ragadtabb irányt felvenni, mint egy hidegháborús felvonásnál?

Az eddig látott pályák egyébként remek hangulatot és kialakítást viselnek magukon, egyedül talán a Cartelt tudnánk kiemelni a sorból, amely gyengusabb lett. Érezhetően egy Call of Duty: Warzone-ból szökött kis térképről van szó, ami nem hordoz magában annyi újdonságot, hogy magához csábítsa a lobby-ban a szavazóközönséget, amikor pályát kell választani.

Többet néztük ezt a képernyőt Dirty Bombban, mint amennyit ténylegesen játszottunk

Többet néztük ezt a képernyőt Dirty Bombban, mint amennyit ténylegesen játszottunk


Maradtak a scorestreakek, maradtak a szintlépések, szinte minden más maradt. Azt ne kérdezzétek, hogy egy hidegháborús játékban, ami értelemszerűen nem a jelenben játszódik, miért hemzsegnek a fegyverek red dotoktól, gombnyomásra gépágyúzó drónoktól, és hasonló tényezőktől, amik egyáltalán nem jellemzőek az egykori hadviselésre, és ezen a téren sajnos a hangulat csorbul, hiszen nem érződik az az igazi Black Ops-hatás, amire számítottunk.

És talán ez a verdiktben fel is tüntethető, mint legnagyobb gyomros: sajnos itt már nincs meg az a varázs, mint az eredeti Black Ops-ban, miszerint a többjátékos mód is magán hordozza azt a környezetet, amit a főkampány. Vélhetően a sztori mód telis-tele lesz hangulatos, hidegháborús elemekkel, de a multiplayer simán beillene egy új Modern Warfare-résznek is.

Ha Woods velünk, ki ellenünk?!

Ha Woods velünk, ki ellenünk?!


Mégsem tudunk sokat panaszkodni, a már említett pontok miatt. Lehet, hogy érdemes lett volna kihagyni egy évet a Modern Warfare után, de ha már a pénz ennyire nagy úr, akkor elfogadjuk, hogy miként fest a Call of Duty: Black Ops - Cold War többjátékos módja.

De a kérdés adott: csak Call of Duty-mércével tartjuk jónak, frissnek a multit, vagy objektíve is kijelenthető, hogy bizony kellő mértékű újdonság lett tálalva ahhoz, hogy tripla-A áron piacra dobják a komplett alkotást? Szerény véleményünk szerint az elsőként említett, kompromisszumoktól túltengő opció a helyes válasz.

A megjelenésre még néhány hetet várni kell, de ha szeretnéd bebiztosítani a saját példányodat, válassz az alábbi kínálatból!
6 hozzászólás

petrovicsz

3 éve, 8 hónapja és 10 napja

Nem voltam benne a bétában, de képek alapján nagyon jól néz ki. Kicsit félek a fegyverek átalakításától, azt nagyon megszoktam MW-ben.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 8 hónapja és 13 napja

Ha neked most sem adja a cold war hangulatot, akkor mi lesz fél év múlva, amikor már tele lesz "fortnite" cuccokkal. röhögő smiley MW-ben is a világító töltények, az elektromos sz.r, az arany vagy pixel hullák. Pedig megígérték, hogy nem lesz, de hát van a fejlesztők elképzelése vs activision. röhögő smiley

válasz erre

VaPe

3 éve, 8 hónapja és 13 napja

Nem voltam túlzottan rápörögve, de most elolvasva a cikket, bánom hogy nem vágtam bele. szomorú smiley Remélem lesz még bétateszt.

válasz erre

Patrik94

3 éve, 8 hónapja és 13 napja

Királyság, jó lesz ez! mosolygó smiley Már nagyon várom!

válasz erre

zender

3 éve, 8 hónapja és 13 napja

Nem tudtam kipróbálni sajnos, pedig érdekelt, hogy mi lett összekalapálva. Min toltad, PC-n?

válasz erre

muki

3 éve, 8 hónapja és 13 napja

Szóval akkor érdemes rá várni, meg kicsit nem is. mosolygó smiley Na majd valamikor év végén, karácsonyi akcióban, vagy húsvétkor bőven elég lesz nekem.

válasz erre
Call of Duty: Black Ops - Cold War
22.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaM.O.R.P.H. profilja