Alias előzetes

2003. november 13.
71.6821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Angrybeaver profilja, adatai
Angrybeaver
Mostanában egyre gyakrabban láthatjuk viszont filmes hőseinket különböző játékokban. Készült már játékból film(Resident evil) és vice versa(James Bond), de istenigazából eddig még nem született olyan alkotás ami nagyon maradandó nyomot hagyott volna, mintha a "feldolgozások" nem érnék el a kívánt hatást(pl. lásd: Fox Interactive-Dark Angel, eléggé kiábrándító produktum volt). Ez az állapot most lehet, hogy megváltozik, mégpedig az Acclaim által. Az idei E3-mon az Acclaim számos újdonsággal jelentkezett (Gladiator Sword of Vengeance, NBA Jam, Summer Heat Beach Volleyball, Speed Kings, SX Superstar, Urban Freestyle Street Soccer, XGRA: Extreme-G Racing Association), de ezek közül is kiemelkedik az Alias, amely az azonos című nagysikerű TV-sorozat alapján készül.



Alias előzetes - 2. kép

A cég januárban jelentette be, hogy aláírták a szerződést a Disney Interactive-val (a Disney tulajdonában van az ABC tévécsatorna, itt kezdték el vetíteni a sorozatot) és így övék lett a licencjog. "Az Alias egyike a legerősebb hatással bíró TV műsoroknak, tele nagyszerű karakterekkel, izgalmas történettel és elképesztő akciókkal, ezáltal tökéletesen alkalmas az interaktív szórakoztatásra" -nyilatkozta Evan Stein, az Acclaim marketing alelnöke- "Büszkék vagyunk rá hogy az Alias licence immáron a miénk."
Bruce Gersh, az ABC üzleti-fejlesztési alelnöke szerint: "Az Alias története átütő erejű, épp ezért el sem tudnánk képzelni ennek bemutátását jobb módon, mint a videojátékok világán keresztül. Izgatottak vagyunk ebben a remek játékban rejlő lehetőségek miatt, amely a show elemeit egy egészen új rajongótáborral ismerteti meg."


Alias előzetes - 3. kép

A készületek a sorozat teljes alkotói gárdájának közreműködésével zajlottak, J.J.Abrams az Alias kiötlőjének és legfőbb producerének vezetésével. A játék igen ígéretesnek tűnik, elsősorban talán Jennifer Garnernek köszönhetően. A hölgyike kellemes jelenség, a Daredevil c. filmben is egész jó, de az Aliasban szerintem sokkal nagyobb alakítást nyújt, a szerepet mintha ráöntötték volna -már ha élhetek ezzel a képzavarral. Az Alias-ban a főszereplőt, Sydney Bristow-t alakítja. Sydney kettős ügynök, aki a CIA megbízásából beépül az SD-6 nevű titokzatos bűnszervezetbe. A lányt személyes bosszú is vezérli: az SD-6 vezére, Arvin Sloane megölte a vőlegényét.


Alias előzetes - 4. kép

A game sztorija szerint bizonyos Jacobs ügynök gyanús körülmények között eltűnt, az utolsó jelentése Anna Espinosa-ról szólt aki egy rivális ügynök és Sydney egyik legnagyobb ellenfele. Sydney Jacobs nyomába ered, közben kideríti, hogy Anna összeállt Arvin Sloane-nel és egy Mr. Sark nevű baljós alakkal. Mi lehet a titokzatos "Gép" amin dolgoznak? És kik "Rambaldi követői"? (Kik azok a brittek? Ki ölte meg Johnny Crunch-ot? Mért én vagyok Mr.Pink? ) Többek között ezt is megtudhatjuk majd. Műfajilag külső nézetű akciójátékról van szó, tehát harc lesz bőven, de nem csak lövöldözés ész nélkül. Sokféle fegyverből és technikai kütyüből lehet válogatni, amelyek segítségünkre lesznek a harcok során. Van köztük DNS-analizáló, de akad hagyományos tolvajkulcs is, egyszóval minden, amire egy titkosügynöknek szüksége lehet. A környezet igen interaktív, számtalan tárgyat lehet majd használni, akár fegyverként is. Ha megtámadunk valakit egy fa székkel pl., az egy idő után elhasználódik. Ezzel kiküszöbölték azt a problémát hogy egyetlen vascsővel kelljen futkosnunk egész idő alatt, vagy mindig ugyanazt a fegyvert kelljen újratárazni.


Alias előzetes - 5. kép

Ha mégis kifogynánk a cuccokból, az ökölharc is megteszi. A játék motorja lehetővé teszi, hogy fantasztikus kombókkal szálljunk szembe az ellenséggel, és mivel Sydney számtalan küzdősport mestere, látványos küzdelmekre számíthatunk. Az Acclaim több, mint 1000 különféle mozdulatsort vett fel a szereplőkkel, hogy a lehető legélethűbb összecsapásokat tudják produkálni.
A játékmenet nem csak zúzást tartalmaz, sokszor kell álruhában információt szerezni, különféle rejtvényeket megoldani. Az álcázásra, csakúgy mint a sorozatban, nagy hangsúlyt fektettek, Sydney ruhatára számtalan öltözékből áll, amelyek közt megtalálható a tipikus kémszereléstől (valszeg fekete bőrruci) kezdve a pincérnői egyenruháig minden (a román helyszínen pl. orvosként jelenik meg). Az álcázás az életünket mentheti meg, ezért a készítők inkább a csendes beszivárgásra és lopakodásra helyezték a hangsúlyt a nyílt összecsapások helyett. Sydney ha meg akar támadni mondjuk egy őrt, megteheti nyíltan, de elveheti a fegyverét és megölheti, vagy a magasból rávetődve leterítheti, a lényeg hogy a lehetőségekhez képest észrevétlen maradjon. A lopakodó stílus a Splinter Cell-hez és a Metal Gear Solid-hoz teszi hasonlóvá a játékot.


Alias előzetes - 6. kép

A készítőkre nagy nyomás nehezedett, mert a média a kezdetektől ehhez a két sikeres darabhoz hasonlította az Aliast. Másrészről ez hízelgő és ösztönzőleg hat. Bár a SC és a MGS "komolyabb" játékok, az Aliasban több a humor, az álruhák használata és az interaktív környezet miatt.
A történet a világ számtalan egzotikus és titokzatos pontján játszódik: Romániában, Brazíliában, Monacoban és Szaud-Arábiában. A helyszíneken különféle feladatokat kell végrehajtani és itt jön képbe (szó szerint) az Acclaim szerint "forradalmian újító" jellegű kamerarendszer. A kulcsjeleneteknél kettéosztódik a képernyő, így egyszerre láthatjuk Sydney közvetlen környezetét illetve az ő nézőpontját. Ez igencsak megkönnyítheti a dolgunkat: ha esetleg megtámadnának egy ajtó kinyitása közben, van időnk felkészülni.
További pluszt jelent hogy a szinteket többféle módon lehet teljesíteni, a játékmenet nem lineáris.
A feladatokat oly módon és olyan sorrendben hajtjuk végre, ahogy kedvünk tartja és ugyanez a helyzet a tárgyak megszerzésével is. Ezenkívül minijátékokban is ügyeskedhetünk, ezek között olyan feladatok is szerepelnek, mint hazugságvizsgálat, számítógépek hackelése és zárak feltörése.


Alias előzetes - 7. kép

Multiplayer játékmódra sajna nincs lehetőség, de egyes infok szerint lesz még játszható karakter Sydney-n kívül. A grafika elég jól néz ki, bár a képek még nem a végleges verzióból valók, remélhetőleg csiszolnak rajta egy picit, mivel itt-ott szögletesnek tűnik. A szereplők majdnem tökéletesen vannak modellezve, az arcok, a mozgások, de várjuk ki a végét, a bétaverzió engem egyelőre nem győzött meg teljesen. A hasonlóság persze nem merül ki az arcokban, a sorozat legtöbb szereplője a hangját is adta virtuális megfelelőjének:
Jennifer Garner - Sydney Bristow
Michael Vartan - Michael Vaughn
Victor Garber - Jack Bristow
Ron Rifkin - Arvin Sloane
Carl Lumbly - Marcus Dixon
Kevin Weisman - Marshall Flinkman
David Anders - Mr. Sark
(A színészek állítólag nagyon élvezték a szinkronizálást és a motion-capture-t, különösen Miss Garner volt büszke hasonmására.)


Alias előzetes - 8. kép

A sorozat rajongóinak nem kell aggódni a zene miatt sem, azt ugyanis Michael Giacchino komponálta, aki a Medal of Honor-széria muzsikáját is elkövette.
Örvendetes tény, hogy Lara Croft és Buffy után újra egy pozitív hősnővel gazdagodott a játékvilág. A csini külső persze még nem jelenti azt, hogy a játék jó, de Sydney nemcsak dögös, hanem fantasztikus harcos is, ezért az Acclaim biztos a sikerben és igen elégedett a művel.
A sorozat elképesztő sikernek örvend szerte a világon, Jennifer Garnert pedig toborzófilmek forgatásához kérte fel a CIA, annyira hitelesnek találták az alakítását (hiába,a TV hatalom). Ezek után nem nagyon kételkedhetünk a játékban: a készítők apait-anyait beleadtak, csakúgy mint a színészek és valószínűleg médiatámogatottságban sem lesz hiány.
Az Alias tehát szép sikerre számíthat és bár kétségtelen, hogy a sorozat biztosan népszerűbb marad, a game remélhetőleg csak öregbíteni fogja a hírnevét.

Alias, amely az azonos című nagysikerű TV-sorozat alapján készül. '>
12 hozzászólás

Milu86

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nem nagy szám. Kérdés, hogy a maga idejében vajon mennyire lehetett jó. Ez is kimaradt az életemből. Bár ezt mondjuk nem bánom mosolygó smiley

válasz erre

tommygarros

11 éve, 4 hónapja és 13 napja

Hát szerintem nem lett nagy eresztés

válasz erre

Vendég

16 éve, 21 napja

az első pályán a casinos-nál amikor meg történt a 2 kód lelopása a pc-ről ki kellet ugrani az ablakon de utána semmit sem tudok csinálni, azt irja hogy az öröket az orruknál fogva kell megvezetni de nem lehet és a ahol fel kell menni a tetőre ott van egy mentés lehetőség amit nem értek mert a nyil lefele mutatja hogy menni kell de ott nincs semmi amikor meg az öröket megvezettem nem tudtam semerre sem menni kiakasztó és ott van a falon az a géppityu az is akkor minek kemény hogy elakadtam az első pályán és egyszerűen nem jövök rá mi a megoldás S.O.S megoldás kellene

válasz erre

Vendég

18 éve, 6 hónapja és 18 napja

szeretnék játszani

válasz erre

Vendég

18 éve, 7 hónapja és 5 napja

Fogd be!!!!!!!!!

válasz erre

Vendég

18 éve, 7 hónapja és 5 napja

Fogd be!!!!!!!!!

válasz erre

Leander

19 éve, 3 hónapja és 14 napja

****

válasz erre

Leander

19 éve, 3 hónapja és 14 napja

uh, jah *** föleg mer ENNÉ NAGYOBB CSÖCSÖKET IS KAPHATOTT VOLNA na mind1

válasz erre

Leander

19 éve, 3 hónapja és 14 napja

****

válasz erre

Leander

19 éve, 3 hónapja és 14 napja

uh, jah *** föleg mer ENNÉ NAGYOBB CSÖCSÖKET IS KAPHATOTT VOLNA na mind1

válasz erre

Vendég

21 éve, 2 hónapja és 8 napja

OUIOIU

válasz erre

Vendég

22 éve, 2 hónapja és 12 napja

****

válasz erre
Alias
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljafighterlaci profilja