Volvo: The Game teszt

2009. július 02.
80.2691
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Ritka eset, hogy ingyenes játék tesztelésére adjuk fejünket, de ha valami jó, amellett nem szabad elmenni lehajtott fejjel. Na meg persze a kecsegtető ingyenességet sem szabad elfelejteni, hiszen sokaknak már ez is okot adhat egy-egy alkotás kipróbálására. A Volvo: The Game teljesen ingyenes, minden egyes opciója korlátok nélkül használható, azonban, mint az ilyetén játékok többségénél, úgy itt se várjunk hatalmas tartalmat, vagy éppen hibátlanságot, hiszen a képlet teljesen egyszerű. A játék megszületése valószínűleg úgy történhetett, hogy a Volvo felkereste a SimBin csapatát, felkínáltak némi pénzösszeget, majd megkérték őket, hogy készítsenek egy játékot járműveikre kiélezve, ők pedig boldogan belementek, és így készülhetett el rövid időn belül ez a még rövidebb játék.

/>
Volvo: The Game teszt - 2. kép

Az ajándék lónak ne nézd a fogát effektust nem árt észben tartanunk a teszt olvasása közben, valamint a játék kipróbálása előtt sem, hiszen valóban alig kaptunk valamit a programban. Már az elején lelőve a poént, mindössze két játszható pálya, és hét járgány nyüstölhető a betöltés után, bár utóbbi számba nagyon bele lehetne kötni, ugyanis a Volvo S60-as gépjármű két változatban is szerepel, egy sima utcai formában, illetve egy versenyekre felkészített változatban. A játékról érdemes tudni egyébiránt, hogy a Volvo S60 Concept köré épül fel, tehát a gyártó nyilván így akarta reklámozni járgányát, ami, hogy szerencsés húzás volt-e, hát elég nehéz megmondani.


Volvo: The Game teszt - 3. kép

Mindenesetre a munkálatokat nagyon jó és értő kezekre bízták, hiszen a SimBin Stuios az autószimulátorok egyik keresztapja, tehát ebből kiindulva már tisztáztuk is a Volvo: The Game stílusát. A gárdát eleddig a RACE vagy éppen a GTR sorozatokról ismerhették az elsősorban PC-s játékosok, bár RACE Pro címmel egy Xbox 360-as játékot is piacra dobtak a srácok, akik egy modder csapatból váltak igazi fejlesztőkké, egészen pontosan 2003-ban. 2005 óta pedig folyamatosan ontják magukból a jobbnál jobb autószimulátorokat, bár a csapat az utóbbi időben a megfáradás jeleit mutatta, hiszen sem újabb ötlet, sem újabb franchise nincs készülőben, kizárólag egy RACE 07 kiegészítő van fejlesztés alatt, ami úgy hiányzik most a rajongóknak, mint friss vetésnek a szárazság. Az utóbbi időben a rajongók is nagyon csúnyán támadták a csapatot, tehát az idei évben már valami jó kis bejelentéssel biztosan elő fognak állni (apróságok már vannak), hiszen valljuk be, sem a grafikus motor, sem a játékélmény nem okoz már maradandó élményt, így nem ártana valami nagyon jót és valami nagyon újat fejleszteni.


Volvo: The Game teszt - 4. kép

A jövő firtatása helyett viszont térjünk rá a jelenre, és nézzük meg pontosan, hogy mit is kapunk az ingyenes Volvo: The Game betöltése után. Lássuk először a két teljes pályát. Az egyik az Ukrajna országában, azon belül is Kijevben megtalálható Chayka lesz, 4.2 kilométeres hosszúságával. Egy gyors, de mégis taktikus útszakasz ez, ahol bátran megereszthetjük autóinkat, de érdemes lesz összebarátkozni a fékkel is. A másik választható pálya a Svédország területén, azon belül is Gothenburgban megtalálható Eco Drive Arena, amely tényleg egy igazi aréna lesz, hiszen nincs kifutási lehetőség, az út szélei szalagkorlátokkal lesznek ellátva, hibázásra tehát nincs lehetőségünk. Az 1.6 kilométeres útszakasz alapjaiban egy lassabb pálya, tele kanyarokkal, tehát sokkal inkább a technikás versenyzők kedvence lesz, mintsem a száguldozásra vágyóké.

Volvo: The Game teszt - 5. kép

De lássuk, hogy ezeken a pályákon milyen gépszörnyekkel téphetjük fel az aszfaltot. Kezdjük a Volvo S60 Concept Race típussal, amely a sima S60 Concept versenyekre szánt változata, 1,9-es motorral, 1040 kilóval és 6 sebességével. Utcára szánt társa, a sima S60 Concept hasonló paraméterekkel bír, csak egy 60 kilóval nehezebb, és nélkülözi a matricákat, illetve további apróságokban is különböznek, de ennek a játék szempontjából nincs különösebb jelentősége. Továbbá betehetjük formás popsinkat még a Volco S40-es gépszörnyébe is, amely 2000-es motorjával és 975 kilogrammos súlyával ideális versenyautó, mint ahogyan a szinte belsőleg ugyanolyan sima Volvo S60 és C30 is. Az autók között természetesen nem csak az újabb típusok találhatóak meg, hanem a régebbi darabok is, aminek hála bepattanhatunk egy Volvo 850-esbe, vagy egy 240-esbe is.

#tv#

Tehát, mint láthatjuk magunk is, a játék felhozatala minden téren egy kicsit szerény, de emlékezzünk a második bekezdésben taglaltakra, miszerint ajándék lónak, nem nézzük a fogsorát. A silány felhozatal mellett még egy nagyon jó játékélmény fogad minket, amely ugyan nem ismeretlen a fejlesztőcsapat korábbi játékaikat ismerők előtt. A kulcsszó a realizmus, aminek hála nem csak autóink pilótáit, hanem néhány nehezítésre vagy könnyítésre szolgáló beállítást is véghez vihetünk. Beállíthatjuk többek között ellenfeleink, versenyköreink számát, automatizálhatjuk vagy manuálissá tehetjük sebváltónkat, kapcsolhatunk ABS-t, de még a stabilitással is játszadozhatunk, tehát tulajdonképpen csak rajtunk áll, hogy nagyon, vagy csak kevésbé realisztikusan szeretnénk átdöngetni a pályákon. Ha elkapjuk a tökéletes beállításokat, akár nagyon jó vezetési élményben lehet részünk, persze ehhez nem árt egy kontroller, ami egy kormányt, egy sebváltót és egy pedálsort tartalmaz, hiszen enélkül igazán vétek belekezdeni a játékba, bár ezt nyilván tudják azok is, akik a SimBin korábbi játékaikkal is hónapokat szórakoztak.

Volvo: The Game teszt - 6. kép

Ha már így belefolytunk az irányításba, akkor mindenképpen ki kell emelni, hogy billentyűzettel is nagyon jól el lehet boldogulni az alkotás betöltése után, nekem legalábbis semmilyen különösebb problémát nem okozott a vezérlés, jó a gombkiosztás is, de természetesen egyéni szájízre szabható minden, bár az igazi élmény a kontroller által okoz maradandóságot.


Volvo: The Game teszt - 7. kép

A játékban, annak ellenére is, hogy egy szimulátorról beszélünk, ötféle kameranézet közül választhatunk, melyek közül kettő az igazán hasznos. Ezek értelemszerűen a pilótafülke és a külső nézet. De legyen akármilyen hasznos egy-egy szemlélődési pont, ha járgányunk sokszor érdekes dolgokat csinál a fenekünk alatt. Aki rendelkezik jogosítvánnyal, esetleg már ült olyan autóban, amely megcsúszott, vagy csak hirtelen indult meg, majd gyorsult nagy sebességre, az könnyen észreveheti, hogy realizmus ide vagy oda, lehet, hogy beállíthatjuk még a benzinszivattyú adagolását is, de az az autó akkor sem úgy viselkedik mindig, mint azt mi szeretnénk. (Vagy a Volvok ennyire rosszak, de ez az a kijelentés, amiben a legjobban lehet kételkedni...) Az elhangzottakra példaképpen szolgáljon, hogy a sebességet nem érezzük az autóban, nagyobb tempó felett ugyan látszik a rezonancia, de ha nem lenne kiírva a sebességünk, észre sem vennénk, hogy közel 150-el repkedünk. Ugyanaz volt a megcsúszással is. Egy autó, 80-as átlagtempóban egy sávváltástól nem fogja eldobni a hátsóját, mert ha ez így lenne, naponta milliós lenne a balesetek száma csak kis hazánkban. Tehát érhetnek meglepetések a játék betöltése után, szó se róla, de a vezetési élmény még kétség kívül így is nagyobb, mint néhány más, magát szimulátorként megnevező program esetében.

Az alkotás tartalmaz egy elég anti-hangulatos többjátékos módot, amely nem valószínű, hogy növelni fogja szavatosságát, alapjáraton egyébiránt két játékmód áll rendelkezésünkre (Quick Race, Time Attack), de találkozhatunk még egy visszajátszó rendszerrel is, hiszen minden versenyünk rögzítésre kerül, amelyek között bármikor csemegézhetünk magunknak.

Volvo: The Game teszt - 8. kép

A hangok és a grafika sajnos elég nagy gyengéi a játéknak, annak ellenére is, hogy ingyenes. Kinézetben a SimBin csapatának korábbi játékait ismerők nem találkozhatnak forradalmi újításokkal, sőt, szinte ugyanaz a látvány fogad majd minket, mint a korábbi programokban is, a hangok pedig jók, de átlagosak, sem többet, sem kevesebbet nem lehet elmondani ezzel kapcsolatban. A grafikára visszatérve viszont még akadna egy észrevétel, mégpedig a törésmodell hiánya, aminek azért örültünk volna, ha már egyszer realizmusról beszélünk...

Ingyen van, rendben van, de a sok reklámpénzből azért futhatott volna még néhány pálya és egy korrekt többjátékos mód kivitelezésére. Ez a mondat nagyjából össze is foglalja a Volvo: The Game tartalmát, aki egy jó kis autószimulátorra vágyik, amiért még fizetni sem kell, az bátran kattintson az alábbi linkre, és töltse le a teljes verziót.

Volvo: The Game

#tv2#

Volvo: The Game / Tesztplatform: PC

jó lesz ez!
  • Stílus: Verseny
  • Megjelenés: 2009. május 26.
  • Ár: Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • ingyen van
  • Volvo fanatikusoknak Kánaán
  • aprólékos beállítások
  • kevés pálya
  • kopott grafika
  • néha érdekes dolgokra képesek az autók
  • Hang
    6
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    7
7
Volvo: The Game teljesen ingyenes, minden egyes opciója korlátok nélkül használható, azonban, mint az ilyetén játékok többségénél, úgy itt se várjunk hatalmas tartalmat, vagy éppen hibátlanságot, hiszen a képlet teljesen egyszerű. A játék megszületése valószínűleg úgy történhetett, hogy a Volvo felkereste a SimBin csapatát, felkínáltak némi pénzösszeget, majd megkérték őket, hogy készítsenek egy játékot járműveikre kiélezve, ők pedig boldogan belementek, és így készülhetett el rövid időn belül ez a még rövidebb játék. '>
Volvo: The Game teljesen ingyenes, minden egyes opciója korlátok nélkül használható, azonban, mint az ilyetén játékok többségénél, úgy itt se várjunk hatalmas tartalmat, vagy éppen hibátlanságot, hiszen a képlet teljesen egyszerű. A játék megszületése valószínűleg úgy történhetett, hogy a Volvo felkereste a SimBin csapatát, felkínáltak némi pénzösszeget, majd megkérték őket, hogy készítsenek egy játékot járműveikre kiélezve, ők pedig boldogan belementek, és így készülhetett el rövid időn belül ez a még rövidebb játék. '>
8 hozzászólás

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 2 napja

csak az a baj vele hogy két pályás

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 8 napja

Thanks for writing such an easy-to-understand atircle on this topic.

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 napja

Csak az a baj ,hogy nem enged nézetet váltanimeglepődött smiley

válasz erre

skyman

16 éve, 4 napja

Jó lett a cikk Maniac élvezettel olvastammosolygó smiley grat ment az 5pont

válasz erre

skyman

16 éve, 4 napja

Én ugy emlékszem h nincs csak idömérő meg verseny van single modban..amugy játszottam vele annyira nem rosszmosolygó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 napja

ebbe multyplayer van??mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 napja

jo jatek szmenő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 napja

jojatek tob keneröhögő smileymenő smileymenő smiley

válasz erre
Volvo: The Game
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja