Ultra Street Fighter II: The Final Challengers teszt

2017. június 02.
70.9001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Harminc éve már, hogy a történelem magáénak tudhatja a Street Fighter néven elhíresült játéksorozat címeit, bár minden bizonnyal az első öt évet szemrebbenés nélkül letagadná mindenki. A 87-ben megjelenő Street Fighter, ami egyszer át is lett nevezve egy portolás közben Fighting Street-re, igencsak nagy hasra esés volt, úgyhogy felejtsük is el, inkább nézzük a kilencvenes éveket nagyban meghatározó második rész elemeit, azokból is a legújabbat. Ez lenne az Ultra Street Fighter II: The Final Challengers.


Klasszikus vén kocka lévén volt szerencsém a SNES-re kiadott verziók nagyrészéhez, bár szívem megszakadt, mivel a Super verziókkal sosem játszhattam, így nagy öröm, és nosztalgiarúgás volt arcomnak az ismerős melódiák és grafikai stílus felvillanása, na meg a hiányzó karakterek feltűnése mikor kezembe vettem az indokoltan eltulajdonított Switch-et.

Na lássuk a kezdést. Van jónéhány játékmód, amik közül lehet válogatni. Az "Arcade" nem lesz ismeretlen senkinek, ez a sztorimód, bár mint ahogy tudjuk, itt a sztorimód semmit nem jelent, hisz vereség után bármikor lehet karaktert váltani. Mese csak Bison leütése után van.

Zangief olyat látott, hogy az megérte a felé repülő koponyatörést.

Zangief olyat látott, hogy az megérte a felé repülő koponyatörést.


A következő mód egy érdekes darab, ez pedig a Buddy Battle. Itt 2v1-ben ütlegelhetjük a gépet egy másik cpu társsal, vagy jóbarátunkkal. Ez így eléggé kiegyenlítetlennek tűnhet, de a páros élete egy csíkban számlálódik, és az egyedül maradt delikvens hp-ja is lassabban fogy. Mókás, de kicsit céltalan.

A Versus mód sem idegen senki számára, itt mérkőzhetünk meg ismerőseink vagy ismét a cpu ellen, azzal a különbséggel a Buddy Battle-hez képest, hogy a pályát itt már mi választhatjuk ki és 1v1-ek mennek. A Joy-Con-al vagy egy másik Switch-el összekötve mehetnek mások ellen a meccsek, de a zongorát tegyük el messzire, nehogy valaki tévedésből megetesse a másikkal.

Agresszív Ken és az agresszív puki. Chun-Li már ettől is sebződik.

Agresszív Ken és az agresszív puki. Chun-Li már ettől is sebződik.


Ha már elég gyakorláson és zongoraetetésen túl vagyunk, akkor megleshetjük az Online rangsort, és meg is mászhatjuk azt a végtelen hosszú létrát. Persze a laza meccsek hívei is találhatnak a nagyvilágban ellenfeleket, nem kell mindennek vérre mennie. Ha viszont sikereket érünk el itt és az "Arcade" módban, akkor titulusok nyílnak meg, melyeket mutogatva prezentálhatjuk mindenkinek, hogy mégis mennyire vagyunk elkötelezve a játék iránt. És, hogy mennyire vagyunk királyak (de ezt csak mellékesen).

A tréning módot nem kell bemutatnom, viszont van egy érdekes új lehetőség, mégpedig a Way of the Hado mini játék. Ez egy mozgásérzékelős FPS nézetes kaland, ahol Ryu-val kell Bison embereit különféle mozdulatokkal aprítani, végül őt magát is le kell győzni.

Elég egy amerikai zászlót a tűzlabdának mutatni, az ártalmatlanul pattan le rólunk.

Elég egy amerikai zászlót a tűzlabdának mutatni, az ártalmatlanul pattan le rólunk.


Szórakoztató, és megmozgató élmény, bár a technikákat nem mindig fogja fel a játék, és egy idő után hamar rá lehet unni, főleg, miután végigvittük mindhárom nehézségi fokot. Többször is.

Egy galériában rengeteg mellékelt képet tekinthetünk meg, melyek nagyrésze illusztráció, de vannak benne képregény szösszenetek, fanservice rajzok (indokolatlanul sok női karakter, többek között Chun-Li), akár más Capcom karakterek vendégszerepléseivel is. Igen, végignéztem, mind a kétszázhetvenhárom képet.

Aki meg végképp nem bír magával, az különböző színekkel át tudja festeni kedvenc karaktereit, mert manapság az egyedivé varázsolás ebben ki is merül. Sajnos ezt az eszközt használhatták, amikor megalkották a két új karaktert is, Evil Ryu-t és Violent Ken-t.

Uram irgalmazz, egy fekete madár!!

Uram irgalmazz, egy fekete madár!!


Huh, messzire mehettek a kreatív nevekért, nem beszélve arról, hogy alapvető Ryu és Ken klónokról van szó, Akuma technikáival, illetve az "Arcade" módban némileg más a történetük. Kicsit többre számítottunk.

A grafika és a zene viszont maximális dicséretet érdemel. Mindkettőt felújították; a HD csodásan fest bárhol, ahol épp játszani támad kedvünk illetve a remix-ek nagyszerűen el lettek találva, hozzák a retro hangulatot. Ha viszont öreg gyerekek lennénk, akkor a klasszikus megjelenést és muzsikát is ugyanúgy értékelni tudjuk majd, hisz van lehetőség visszaváltani arra.

Egyszer kell megtanulni a Tiger lövéseket, csak azokat fogjuk használni.

Egyszer kell megtanulni a Tiger lövéseket, csak azokat fogjuk használni.


Minden SF rajongónak, klasszikus, vagy modern, és bárkinek, aki szereti a zsánert csak ajánlani tudom a Final Challengers-t. Egy szolid fighter játék, csinos körítéssel, és kiegészítőkkel, melyekkel el lehet ütni az időt két harc között, míg kiheverjük idegbajunk hála a szomszéd gyerek Sagat-jának, aki egy sarokban ült, és széjjel Tiger-ezte nyerési esélyeink.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers teszt / Tesztplatform: Nintendo Switch

egynek jó...
 • Stílus: Verekedős
 • Megjelenés: 2017. május 26.
 • Ár: 12.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Továbbra is az egyik legjobb verekedős játék
 • Az újítások mind érdekesek
 • Csak kevés van belőlük
 • A különleges mozdulatok még mindig nem mindig egyértelműek
 • Hang
  5
 • Grafika
  5
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  8
6.3
5 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja és 20 napja

Tök jó hogy megjelennek ilyen retro cuccok is mostanában de ez irreálisan drága. Ez maximum 3 ezres kategória.

válasz erre

Gólem

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nekem bejön ez a retro fíling, tiszta arcade. De az ára brutális!

válasz erre

totyak

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Már azt über gáznak érzem, hogy visszanyúlnak 20 évet és egy olyan játékot hoznak ki az új konzolra, de hogy az a játék emellett még 13 Mátyásba kerüljön, az már a világ szégyene.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nem vitték túlzásba a grafika javítását de gondolom épp ettől ilyen jó a hangulata. Tetszik amúgy, remélem lesz másra is. Vagy lesz egy Switchem.

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Hát ez öööööö.... Nem valami szép...

válasz erre
Ultra Street Fighter II: The Final Challengers
12.990 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

5t3v3nk3 profiljagery1113 profiljaLoginRs profiljaWickedSick profiljaLaci721 profiljaVis Major profilja