Ultimate Marvel vs Capcom 3 teszt

2017. március 27.
71.4641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Valószínűleg ti ezt nem látjátok (vagy ha igen, akkor szereljétek le a kamerákat), de nagyjából húszadszorra futok neki, hogy valami értelmeset tudjak írni jelen tesztünk alanyáról, a minden földi jóval ellátott, feldúsított Ultimate Marvel vs Capcom 3-ról. Több dolog miatt is bajban vagyok, aminek csak az egyik részét teszi ki a felemás remake.


A már nevében is érdekes franchise a bunyós játékokat egy teljesen más aspektusból közelítette meg. Sosem törekedett a politikailag korrekt balanszra, a változatos egyjátékos módokra, az egyszerű, de önmagában véve is szórakoztató játékmenetre. Ó, nem, mindettől irgalmatlan messze volt és mégis, elképzelni sem tudjuk, hogy milyen kult státusz övezte és övezi a mai napig, nyilván főleg Ázsia bizonyos régióiban.

Ha kronológiai sorrendben haladunk visszafelé, akkor egy kicsit trükkös az elnevezés, mivel létezik sima Marvel vs Capcom 3, szóval technikailag mi az alapkiadás bővítésének az újra kiadásával játszhatunk. Oké, ez így nem pontos, mert egy lejárt licensz miatt kellett uszkve hat és fél évet várni erre a portra.

Ghost Rider ezt nem lájkolja

Ghost Rider ezt nem lájkolja


Ami egyébként mindenképp dicséretes (és talán egy kicsit példaértékű), hogy ez a remasterelt dolog egyáltalán megszületett. Noha az eredeti kiadás meglepően nagy sikereket ért el a kasszáknál, világosan látszott, hogy ez bizony a netes mókára van kihegyezve. Ennek megfelelően már a tartalma is így lett kialakítva, ugyanis az egyszemélyes porció több, mint karcsú lett, amin sajnos itt sem sikerült változtatni.

A másik kifogásolható tényező nyilván a külsőségekben keresendő, ami amúgy meglepően nem fest rosszul, főleg a stabil 60 FPS-nek köszönhetően. Mint ahogy megszokhattuk, a felbontást itt is felhúzták 1080p-re, így FullHD-ban csodálhatjuk kedvenc szereplőinket a két, elég jól ismert univerzumból. Sajnos azonban ezek csak kozmetikázni tudják a rideg valóságot, mivel ez egy hat és fél évvel ezelőtt megjelent program. Oké, elismerem, nyilván egy jó verekedős játéknál a grafika sokadrangú, amit az élvezetes harcokkal simán lehet kompenzálni.

Ha nem az UMvC3-ról lenne szó, akkor ez a mondat simán megállná a helyét, de itt ez nem érvényes. Arról van szó, hogy olyan irgalmatlanul keményen épít a stuff a zsillió mozdulatokból álló kombókra, dobásokra, break-re, ami tényleg kuriózummá teszi. Ha ilyen típusú anyagról van szó, akkor én sokkal jobban kedvelem a Mortal Kombat/Street Fighter vonulatot (casual), mert ott azért minimális tudással is akad sikerélmény. Itt viszont 10 másodperc alatt aláztak meg úgy, hogy legszívesebben sírva töröltem volna le az Xbox vinyójáról a dolgot.

Igen, van egy közösség, akik az első kiadás óta gyakorolják ezeket, így gondolom sejtitek, mennyi esélyem volt ellenük. Ez szerencsére magával hozza azt is, hogy a netkód az eddigi legstabilabb, amit hasonszőrű anyagoknál tapasztaltam, szóval tényleg nincs semmilyen technikai vagy külső akadály a magas oktánszámú verekedés előtt.

Ghost Rider ezt lájkolja

Ghost Rider ezt lájkolja


Ahogy az lenni szokott, megkapjuk az eddig megjelent összes kiegészítőt, pályát, új harcosokat is. Ha jól számoltam, összesen 50 darab emberkével ugorhatunk egymásnak (Nemesis a RE3-ból elég vicces mondjuk), természetesen eltérő, eléggé balanszolatlan tulajdonságokkal. Az a durva, hogy sokkal többet felesleges is erről a játékról írni, mert vagy rajongó vagy, aki tűkön ülve várta ezt a pillanatot, vagy pedig teljesen hidegen hagy és akkor meg pláne mindegy, milyen szám kerül az értékelő boxba.

A lent megjelenő hetes számot pont ezért feltételekkel kezeljétek, de ha bejönnek a kőkeményen technikás, szinte csak online játszható stuffok, illetve képes vagy elfogadni azt, hogy napokig csak a kombókat gyakorlod, amivel először a nullánál picivel több esélyed lesz nyerni (tapasztalat híján), akkor egészen bátran ruházz be rá.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Ultimate Marvel vs Capcom 3 teszt / Tesztplatform: XBOX ONE

jó lesz ez!
 • Stabil netes kód
 • Ha a technikás, online bunyóra gerjedsz, ez a te játékod
 • A hat éves múlt nem segített neki
 • Nulla instant sikerélmény
 • Hurka single mód
 • Hang
  7
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  7
7
4 hozzászólás

totyak

3 éve, 5 hónapja és 16 napja

Mivel a Street Fighter nálam alapból nem lett nyerő, így sok esélyt ennek sem adnék. Pozitívumnak felírnám a játék mellé, hogy nem teljesn áron adják, ahogy nézem és ez szerintem teljesen korrekt, ha már nem egy új címről van szó.

válasz erre

fighterlaci

3 éve, 5 hónapja és 16 napja

Nem gondoltam volna hogy ezt mondom, de ez nekem tetszik! Nagyon lemaradtam a megjelenésről egyébként...

válasz erre

Patrik94

3 éve, 5 hónapja és 17 napja

Nem rossz játék, bár a megjelenés idejét nem értem...

válasz erre

Direktor

3 éve, 5 hónapja és 17 napja

7 pont nem is olyan rossz!

válasz erre
Ultimate Marvel vs Capcom 3
7.690 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja