Total War: Warhammer II - The Queen and the Crone teszt

2018. június 07.
70.2061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
A Total War: Warhammer 2-höz csatolt DLC vonat újabb állmáshoz érkezett. A való életben mondjuk roppant irritáló volna három "checkpoint"-on átmenni egy ilyen megálló érdekében, de a Creative Assembly szerencsére nem kedvenc vasúttársaságunkról (MÁV) vesz példát kiegészítő gyártása terén, így a most megjelenő három DLC bosszúság helyett elégedettséggel fog eltölteni minket; úgy ahogy.
Advertisement


Egyértelműen a The Queen and the Crone kapott kiemelt figyelmet a teszt során, mivel a másik kettő jó esetben teljesen ingyenes, rossz esetben csak félig, de erről majd később. Minden esetre annyi biztos, hogy a szórakozás rendkívül kedvező áron fog eljutni hőn szeretett Steam játéktárunkon keresztül hozzánk.

A kiegészítő, nevéből fakadóan, kettő legendás hőst ad a High Elf és a Dark Elf frakciókhoz: a királynőt és a "banyát". Alarielle a Sugárzó, Isha megtestesülése, Avelorn világoszöld színeiben lép fel, hogy megszabadítsa Ulthuan-t a gonosz uralmától és eltörölje a Káoszt a föld színéről. Ezzel szemben Crone Hellebron, a Boszorkánykirálynő, Har Ganeth seregeinek vezetője, ott ontja az ártatlanok vérét, ahol csak lehet, gyakorta több száz szolgát is lemészárolva egy éjszaka, hogy megőrizze fiatalságát és hatalmát.

Alarielle választása után Ulthuan belső körének északi szekciójában találjuk magunkat. A terjeszkedés, így, a többi High Elf frakció kárára fog történni, Khaine szolgálóival egyetemben, akik ugyancsak tiszteletüket teszik Ulthuan-on. A szigetet egyébként érdemes minél hamarabb elfoglalni, mielőtt Lothern teszi ezt helyettünk, amihez hozzájön Alarielle nehezítő faktorként figyelő Defender of Ulthuan passzív képessége is.

Alarielle és az elengedhetetlen szívecske a sipkáján.

Alarielle és az elengedhetetlen szívecske a sipkáján.


Ez annyit tesz, hogy ameddig Ulthuan nincs kompletten High Elf irányítás alatt, addig Alarielle városaiban elégedetlenkedés, alacsonyabb termelés és növekedés folyik, miközben a többi High Elf néppel is rosszabb a viszonyuk. Természetesen ez csak az első körökben érdekes, hisz, ha nem cselekszünk gyorsan, Lothern két perc alatt tapossa el Khaine követőit, hamar irrelevánssá téve a negatív effektusait ennek a passzív képességnek.

Királynőnk továbbá nem szereti a Káoszt, de annyira nem, hogy ha birodalmában felüti fejét a fertőzés, akkor "hátrányos" hatásokkal kell számolnia. Ezek a rossz dolgok csak a közrendet érintik, a seregeink viszont erősebbé válnak (nem is kicsit), hisz a Káosz elleni harc kihozza az emberekből a legjobbat.

Az "Everqueen" mellől nem hiányozhatnak elit katonái, a Sisters of Avelorn, akik távolról hántják le az ellenséges páncélos vagy az azt nélkülöző egységeket is páncéltörő, mágikus nyilaikkal, ráadásul még közelharcban is tudják tartani magukat. Nekik az árnyékos ellentéteik a Shadow Warrior-ok, az állandó lopakodásra is képes nehezen felfedezhető íjászok. Emellett Alarielle jobbkezei a Handmaiden-ek is megjelennek, mint új hőskategória; diplomaták, kereskedést támogató individuumokról van szó, akik a harcmezőn is nagyszerű példát tudnak mutatni utolérhetetlen íjász tehetségükkel.

Hellebron asszonyság címerében is ott figyel az a nyavalyás szív.

Hellebron asszonyság címerében is ott figyel az a nyavalyás szív.


Crone Hellebron tökéletes sötét oldala Alarielle-nek. Naggaroth-tól északra, Malekith szomszédságában kezdjük a játékot velük, és nagyon hamar meg fogunk ismerkedni a boszorka hátrányos oldalával. Mivel nem tudja a Vérüstöt, mely épen tartaná fiatalságát, szépségét és erejét, tökéletesen használni, ezért az minden egyes használat után rövidebbnél rövidebb ideig tart ki hatásában.

Ezt egy ötszintes mérce mutatja a pénzt és a szolgák számát jelző táblácskán; ahogyan fogynak a szintek úgy csökken a bónusz, amit Hellebron és seregei kapnak, mely a végén átcsap erőteljesen a negatív tartományba. Az üstöt újratölteni alapvetően egyszerű: fel kell áldozni egy bizonyos mennyiségű szolgát; minden egyes áldozás után százzal többet.

A mérce ijesztően gyorsan fogy, így gyakorta kénytelenek leszünk hagyni, hogy az öregség és csúnyaság átka sújtsa népünk, ha nem akarunk nagyon hamar vállalhatatlan mennyiségű szolgát halmozni, akik továbbra is rontják a városok közrendjét. Azonban van fény az alagút végén; kulcsfontosságú városok elfoglalása állandó szintet ad a Vérüstnek, így jó esetben nem fog a mínuszok oldalára lecsúszni a mérce, de ezek a városok jó messze vannak tőlünk, elfoglalni és megtartani őket nagy kihívás lesz.

Alith Anar különleges íjászai a Shadow Walker-ek.... plusz sárki.

Alith Anar különleges íjászai a Shadow Walker-ek.... plusz sárki.


Szerencsére ebben segédkeznek a szolgairtástól felbuzdult sötét elf hívek, akik egy külön hadsereget alkotnak az ilyen vérontások (Death Night) után, és elzarándokolnak Ulthuan felé randalírozni, a High Elf-ek életét nehezebbé téve így.

Viszont hiába odázzuk el, a Death Night-nak előbb-utóbb be kell következnie, így nem lehet szimplán csak elfoglalni ellenségeink városait, előbb ki is kell azokat rámolni (a közrend örülni fog ennek), de lehet szimplán fosztogató (Raiding) pozícióba helyezni hadseregeink, hogy így pénz mellett mindig legyen elegendő mennyiségű rabszolgánk. Ebben nagy segítségünkre lesznek az új sötét elf egységek, mint a Doomfire Warlocks és a Sisters of Slaughter.

Az előbbiek lóra ült varázslók mágikus és mérgező támadással, illetve kettő beépített varázslattal ellátva, az utóbbiak pedig elit gladiátorok mérgezett korbácsokkal, félelmet gerjesztő aurával, illetve vonzó megjelenéssel felfegyverezve. Ezen kívül egy új lordfajtát is kapnak a sötét elfek, mégpedig a Supreme Sorceress-eket. Ezek a tehetséges varázshasználók ötféle típusban jönnek (varázs "lore"-tól függően), amit csak tetéz, hogy akár fekete sárkányra is ültethetjük őket, ha elérik a húszas szintet.

A Rohan-i őrült varázs-lók.

A Rohan-i őrült varázs-lók.


Rengeteg új "Regiments of Renown"-t is kap a két új játszható frakció, úgyhogy szerencsére nem csak egyszerű Legendary Lord DLC-vel van dolgunk. A kihívás is adott hála a névadó hölgyek kiinduló pozíciójának és képességeiknek, akinek viszont ez még nem elég, az örömmel döbbenhet rá, hogy a Norsca nép is bekerült a listába végre, bár csak a Mortal Empires kampányban játszhatóak.

Az első részben megismert Káoszhívők azzal a kis extrával egészültek ki, hogy más Norsca törzsfő lecsapása után asszimilálhatják azt a törzset, effektíve kikényszerítve egy konföderációt. Végül pedig ott van még az ingyenesen letölthető Alith Anar DLC is. Itt a Nagarythe High Elf népet irányíthatjuk, Alith Anar herceggel az élükön, kinek különleges fejvadász képessége és állandó "Ambush" alaphelyzete szórakoztató játékmenettel kecsegtet.

Összességében ugyan kissé kevésnek érződik a három DLC tartalma vállvetve is, de ár-érték arányban nagyszerű szerzemények, és csak ajánlani tudom. A szerencséseknek a The Queen and the Crone-ért kell csupán jelképes összeget kiadni, hiszen, ha meg már megvolt az előző játékból a Norsca kiegészítő, akkor a másik két DLC ingyen fogja hosszabbítani a már így is évekig eltartó körváltásokat.

Total War: Warhammer II - The Queen and the Crone / Tesztplatform: PC

jó lesz ez!
  • Stílus: RTS
  • Megjelenés: 2018. május 31.
  • Ár: 2.300 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Kellemes kihívással szolgál mindkét uralkodó
  • Olcsó
  • Lehetne tartalmasabb is
  • Hang
    8
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    8
7.8
6 hozzászólás

Gólem

6 éve, 3 hónapja és 9 napja

Már lent is van. Eddig nagyon tetszik, kár hogy nem húztak a grafikán pl.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 3 hónapja és 11 napja

Ez nagyon megéri, és nekem nagyon tetszik is! mosolygó smiley

válasz erre

VaPe

6 éve, 3 hónapja és 11 napja

Felteszem, ennyiért ez rohadt jó cucc.

válasz erre

Direktor

6 éve, 3 hónapja és 11 napja

Hangulatra többre számítottam. Ha lesz pár szabad napom, nekiállok.

válasz erre

Eltohn

6 éve, 3 hónapja és 11 napja

Hogy örülhetnek akik megvették a többi dlc-t. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

6 éve, 3 hónapja és 11 napja

Elő is kaparom a játékot. mosolygó smiley

válasz erre
Total War: Warhammer II - The Queen and The Crone
2.300 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja