Total War: Warhammer - The King and the Warlord teszt

2016. december 02.
74.1221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Érdekes jószág ez a Total War sorozat. Ifjabb koromban rajongtam az ehhez hasonló stratégia játékokért, ugyanakkor valamiért a legutóbbi kivetüléseit már nem feltétlenül vette be a gyomrom. Jött azonban egy fiktív, mégis közkedvelt fantasy környezettel átitatott darab, mely a Warhammer alcímet kapta. Alaposan leteszteltük, majd nagyon szerettük a végeredményt.
Advertisement


Persze ettől függetlenül el kell ismerni, hogy maga a koncepció nem biztos, hogy nyerő volt, hiszen egy eléggé rétegjátéknak számító anyagra ha ráhúzunk egy még szűkebb dolgot, az nem biztos, hogy mindenkinek nyerő kombináció. Ettől függetlenül ez elsülhetett volna jól is, hiszen így olyan játékosok is megvették a stuffot, akiket alapjába véve nem vonz a téma, ugyanakkor a Warhammer miatt mentek vele pár kört.

A Creative Assembly munkatársai úgy gondolták, hogy a viszonylag ingatag alap elbírja a mostanában divattá vált DLC-s, lehúzós modellt, így olyan kedvességgel lepték meg a rajongókat, mint például a Káosz frakció kihagyása az alapváltozatból, de sebaj, mert 20 ojróért magunkhoz is szólíthattuk őket a 60 eurós alapjáték mellett.

De szép macska vagy Sanyi, a durva anyádat

De szép macska vagy Sanyi, a durva anyádat


Ebből azóta sem tanultak és szinte futószalagon tolják az arcunkba a különféle extra tartalmakat. A Grim and the Grave névre hallgató extrát már kiveséztük, terítékünkön ezúttal egy újabb hangzatos nevű valami landolt, mely The King and the Warlod címet kapta a keresztségben. Lássuk, mit kínál nekünk pénzükért cserébe. Ugye az előd a Birodalmat, illetve a vámpírokat boostolta fel új dolgokkal, most pedig a törpék valamint az orkok kapnak egységeket, egészen pontosan két új frakciót.

A szakállas népnél bemutatkozik Belegar Ironhammer, míg a zöldbőrüek Skarsnikkal gazdagodnak, aki valami sámánszerű izé a Crooked Moon klánból. Természetesen ez magával vonzza új egységek eljövetelét, illetőleg a megszokottnál jóval történet-központibb sztori missziókat is kapunk. Itt mindkét félnek egyetlen célja van: elfoglalni Karak Eight Peaks-t, ezt a délen található hegységet, amit választásunktól függően vagy a goblinok, vagy pedig orkok foglaltak el, nekünk meg ki kell űznünk őket, de hirtelen.

Persze ezt végrehajtani már kicsit sem lesz egyszerű, mert kismillió ellenséges területen kell áthatolnunk, aztán gyakorolhatjuk diplomáciai képességeinket. Ugyan alapból sem leszünk egyszerű helyzetben, de drága fejlesztőink csinos kis nehezítésekkel toldották meg mindezt: kezdéskor goblinjainkat minden oldalról körülveszik, így nem tudjuk a keményebb ork legényeket meginvitálni seregünkbe, ezért orvtámadásokkal, rajtaütésekkel kell operálnunk.

Belegar népét máshogy szivatják, mivel gyakorlatilag üresen kongó állami kasszával kapjuk meg őket, úgy meg kissé nehézkesen lehet sereget toborozni, amivel aztán át kell még gyalogolnunk a fél világon. Ezeken persze idővel túllendülünk, aztán ha elfoglaljuk a már emlegetett célpontot, szép kis boostot kapunk tapasztalati pontokban, lootban, bevételben.

Hangyaháború

Hangyaháború


Sokan panaszkodtak amiatt, hogy oké, szépek meg jók a különféle rendek és frakciók, de sokszor ikonikus egységek hiányoznak a választható rosterből. Ezt próbálták meg egy picit pótolni, mivel az Orkoknál végre elérhetővé tették a squigeket, ezeket a két lábon járó kis izéket (nincs rájuk jobb szó, tényleg), szóval, ha rájuk gerjedtünk, akkor nyugodtabban tudunk majd aludni. Ezen a ponton nagyjából ki is fullad az expanzió, de nyugodjunk meg, már be is jelentették, hogy jövő év elején érkezik a következő adag DLC.

Noha első blikkre kissé karcsúnak tűnik a tartalom, időben kifejezve azért nem állnunk ennyire rosszul. Egy-egy kampány befejezéséhez nagyjából 8-10 óra szükségeltetik, szóval minimum dupla ennyi ideig le fog kötni bennünket. Persze az már egy másik kérdés, hogy miért nem lehetett nagyobb DLC-ket kiadni, miért akarnak kéthavonta pénzhez jutni, de ezt nem tisztem eldönteni. Összességében nincs akkora baj ám, főleg akkor, ha már az előzményeket is kedvelted. Ha ez így van, egy pillanatig se habozz a kosárba pakolással, csalódni nem fogsz. Mindenki más viszont inkább várjon egy GOTY kiadásra, mert biztosak lehetünk benne, hogy az is érkezni fog.

Total War: Warhammer - The King and the Warlord / Tesztplatform: PC

jó lesz ez!
  • Stílus: RTS
  • Megjelenés: 2016. október 01.
  • Ár: 2.500 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Két új sztori kampány
  • Végre squigek
  • Továbbra is az egyik leg lehúzósabb modellt követik
  • Hang
    7
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    7
7
1 hozzászólás

Ronalddo

7 éve, 11 hónapja és 3 napja

Kemény, minden 7-es! röhögő smiley Nálam elbukott a sok DLC miatt.

válasz erre
Total War: Warhammer - The King and the Warlord
2.500 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljaManiac profiljamarco profilja