That's You! teszt

2017. július 15.
76.3011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
Újabban egyre népszerűbbek a különféle partijátékok, azok közül is az olyanok, ahol okostelefonunkat vagy épp tabletünket használhatjuk kontrollerként. A PlayLink technológia kifejlesztésével a Sony célja az volt, hogy beszálljon ebbe a bizniszbe is, egyik első próbálkozásuk pedig a That's You! című szösszenet. Vegyük is gyorsan górcső alá, és hogy kik fogják a tesztet elolvasni? That's You!
Advertisement


Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni a bevezető végén található minősíthetetlen poénért, nem tudtam kihagyni, de már most megnyugtatok mindenkit, a játék ennél sokkal jobb. Lássuk csak, miről is van szó a gyakorlatban?

A That's You tehát egy partijáték, ennélfogva egyedül semmiféleképpen nem játszható, viszont ha áthívjuk legalább kettő, legfeljebb hat barátunkat, akkor már indulhat is a buli. A játék menete nagyjából a következő: mindenki okostelefont vagy tabletet vesz a kezébe, és letölt egy ingyenes, kb. 50 megás applikációt, ezek után rácsatlakozik egy a PS4 által sugárzott Wi-Fi hálózatra, és pár pillanat alatt profilt készít magának.

Hoppá, az én köröm jön!

Hoppá, az én köröm jön!


Profilképként elegendő a telefonjával akkor és ott készített selfie is. Ha megvannak a profilok, körökre osztott interaktív társasjáték veszi kezdetét.Vannak például rajzolós feladatok, itt a gép feltesz egy kérdést, pl. "Mit ölelget kispárnaként Géza a táborozáson?", vagy "Hogy nézne ki Béla, ha maffiózó lenne?". A feladatunk természetesen az, hogy lerajzoljuk Géza alvójátékát, vagy Béla selfiejét maffiózós külsejűre rajzoljuk át, megadott időn belül.

A további játékok lehetnek kérdés alapúak, ("Mit tenne Józsi, ha lenne egy időgépe?"), vagy például feldob a gép egy vicces arckifejezést ábrázoló fotót, nekünk és barátainknak pedig reprodukálnuk kell azt, természetesen selfie segítségével. Végül mindenki képét viszontláthatjuk a TV képernyőjén, ez okozhat tényleg vicces pillanatokat, de nekem/nekünk a rajzolás is nagyon tetszett.

Na de mit keres itt Máté Péter?

Na de mit keres itt Máté Péter?


A kérdés alapú játékok is egészen jók, ott viszont az a baj, hogy szükségeltetik hozzájuk egy elég jó angoltudás, sőt valamennyi értelemszerűen még a rajzoláshoz is szükséges, elvégre meg kell értenünk, hogy mit kell rajzolni. Nyelvismeret hiányában tehát felejtős a dolog, de ezt nehéz lenne negatívumként említeni, nyilván elsősorban az angol nyelvű piacra szánták ezt (is).

Az egész cucc kezelése egyébként végtelenül egyszerű, garantáltan senkinek sem lesz vele gondja, aki kicsit is használni tudja a telefonokat és a táblagépeket.

A medvedisznóember semmi ehhez az izéhez képest.

A medvedisznóember semmi ehhez az izéhez képest.


Fontos tényező azonban, hogy ahogy a legtöbb társasjáték vagy épp buli esetében, a "fun" mértéke itt is nagyban függ attól, hogy mennyire vicces és kreatív társaság ült össze. Lényeges az is természetesen, hogy "rendeltetészerűen" használják az illetők a programot, gondolok itt elsősorban a rajzolós feladatokra, ahol egyeseknél szinte elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb elkezdjenek baromságokat rajzolni. Nálunk, hála a magasságosnak, nem volt ilyen, de ez sajnos hazavághatja a játékot, ami meglepetésemre egyébként egész jó kis szórakozást nyújthat.

Multit is tartalmaz a That's You, de csak azokkal játszhatunk, akik a barátaink a PS Network-on. Véleményem szerint ez sem hátrány, főleg ennél a játéknál, ahol egyrészt fontos, hogy valamennyire ismerjük a társainkat, másrészt csak a jó ég tudja, hogy milyen képeket küldözgetnének egyes vadidegenek. Mondjuk ki, ez sajnos valós probléma is lehetne, de csak lehetne, mert nagyon ügyesen elejét veszi a barátokra való korlátozás.

Söröskupakok? Azt hittem, ennél azért magasabb lesz a tét.

Söröskupakok? Azt hittem, ennél azért magasabb lesz a tét.


Ejtsünk néhány szót azokról is, amikről nem sokan hinnék, hogy egy társasjáték esetében tényezők lehetnek, ezek pedig a helyszínek. Igen, a That's You-ban ilyenek is vannak, igaz, inkább csak amolyan 3D-s háttérképként tűnnek fel a "játékasztal" mögött, de nagyon szépek, színesek és változatosak.

Van itt börtön, vonatbelső, családi konyha reggel, egyszóval tényleg sok minden, amiért piros pont jár a fejlesztőknek, hisz ezt a játékot többé-kevésbé egy háttérrel is meg lehetett volna oldani, alig tűnt volna fel-de kétségtelen, hogy így azért fényévekkel jobb és minőségibb hatású a cucc.

Anna csak most tudta meg, hogy kikaptunk Andorrától.

Anna csak most tudta meg, hogy kikaptunk Andorrától.


Be kell valljam, eleinte nem sok reményt fűztem a That's You!-hoz, de nagyon kellemesen csalódtam benne. Azt kell mondjam, hogy képes teljesíteni a célját, azaz hogy minőségi módon elszórakoztasson egy kisebb baráti társaságot. A normál ára 6000 Ft körül mozog, amit nem tudom, megér-e, de PS Plus felhasználóknak teljesen ingyenes.

Utóbbiaknak mindenképpen érdemes vele tenniük egy próbát, a többieknek pedig azt tudom mondani, hogy ha tudtok angolul és szeretitek a társasjátékokat, akkor jó szívvel ajánlom, döntsétek el, megéri-e a pénzét. Szerintem szükség van erre a zsanrára is, úgyhogy jöhetnek ezek nyugodtan-főleg hasonlóan jó minőségben.

That's You! / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
  • Stílus: Party
  • Megjelenés: 2017. július 04.
  • Ár: 5.990 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Valódi újdonságként hat
  • Vicces feladatok
  • Változatos, szép hátterek
  • Sokadjára játszva már elveszti a varázsát
  • Nagyon igényli a nyelvtudást
  • Kissé kevés feladatfajta
  • Hang
    7
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    9
  • Hangulat
    8
7.8
7 hozzászólás

totyak

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Hatezer rohadt sok érte. Amúgy egy darabig biztos fun, de vajon mennyi játékidő van benne, mire ráunnak a játékosok?

(Az utolsó képaláírás mindent visz röhögő smiley Néztem a meccset, szerintem én is ilyen képet vágtam.)

válasz erre

VaPe

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Ingyen megéri de 6 ezret nem adnék érte.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Látom én, hogy ingyen van, de...

válasz erre

Patrik94

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Elég faék egyszerű de mondjuk az nem feltétlenül baj.

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Hát én kihagyom , nem az én világom.

válasz erre

Gólem

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Nagyon hangulatosnak tűnik.

válasz erre

Mordorer

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

PS Plusszal szerintem megéri, hiszen ingyen van.

válasz erre
That's You!
5.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja