Tekken Hybrid teszt

2012. január 21.
73.2121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Alex profilja, adatai
Alex
Miért jobb egy videojátékban verekedni, mint a helyi kocsmában? Számos indok van. A legfontosabb talán, hogy a tévé előtt ritkán végzed kitört foggal vagy barátságos bordarepedéssel. Valljuk be: hiába vagy kőkemény, előbb-utóbb kifoghatsz egy rossz napot. Egy ilyen pillanatban bármikor eltalálhat egy menetrenden kívül feléd szálló söröskorsó, vagy egy dühös asztalláb, amelyet a még dühösebb ellenfeled lendít orrnyerged irányába. Negyven éve persze még nem volt Playstation3, így a dolgos hétköznapokon felgyülemlett feszültséget a legények sok esetben az italmérésben vezették le. Nem mondom azt, hogy ma már erre nincs példa, de a látványos küzdelemre vágyó fiatalemberek szerencsére békésebb megoldást is választhatnak. Itt az ideje, hogy megvizsgáljuk ugyanazt a történetet két szemszögből. Vajon mi történik, ha a legény a kocsmába megy? És mi lesz, ha a Tekken Hybriddel játszik? A két szálon futó tesztben segítségemre lesz Jóska, aki 1972-ben a borozóba tart, valamint a Sim Champagne írásomban is szereplő Béla, aki ezúttal itt is besegít. Kezdődjék a küzdelem!


1972. Helyi kocsma
Jóska már nagyon vágyott a szórakozásra. Egy finom italra szomjazott. Be is lépett a Párizs fénye elnevezésű talponállóba, hogy napi rendes italadagját magához vegye. Miután fizetett, csodálkozva látta, hogy pénzéért rögtön három adagot kapott. Kisfröccs, hosszúlépés és szemrebegtető pálinka. Mindez egyetlen tálcán. Nocsak! Ilyen még az élmunkás találkozón se vó't!

2012. Valahol a városban
Béla már nagyon vágyott a szórakozásra. Egy remek verekedős játékra szomjazott. Be is lépett a Konzol fénye elnevezésű szaküzletbe, hogy heti rendes játékadagját magához vegye. Miután fizetett, csodálkozva látta, hogy pénzéért rögtön három dolgot kapott. Tekken Tag Tournament HD, Tekken Tag Tournament 2 Prologue és a szemkápráztató Tekken: Blood Vengeance animációs film. Mindez egyetlen lemezen. Nocsak! Kádár idején ilyen még nem vó't!

Tekken Hybrid teszt - 2. kép

1972. Helyi kocsma
- Hínnyeee, de ütős ez a kisfröccs - mondta elégedetten Jóska, miután eltöltött egy kis időt az első pohárral. Igazat beszélt, hiszen egy alkoholos tartalmú ital valóban ütős tud lenni, ez a dolga. Józsi azt is tudta, mi a fröccsben a legjobb: nem kell feltétlenül egyedül inni, egy társsal együtt is lehet! A partner ráadásul tetszőlegesen cserélhető az italozás során! A magányos iszogatóknak ez nagy újdonság volt akkoriban. Azt viszont jó tudni, hogy minél többet megiszik belőle az ember, annál tompábbak lesznek reflexei. Pár menet után a kocsmavégi klotyóban egyik kézzel falat támasztani, a másikkal a cuccost fogni már komoly kombónak bizonyul. Kezdő alkoholistáknak vigyázni kell, mert elképzelhető, hogy hamar kiütve érzik magukat. A gyakorlás a lényeg kérem szépen! Józsi azonban gyakorlott fogyasztó volt, de gyorsan kötekedővé vált. Ilyenkor levert minden arcot a kocsmában, és elégedetten konstatálta, hogy a berendezés felújítása szorul.

2012. Valahol egy nappaliban
- Hínnyeee, de ütős ez a Tekken Tag Tournament HD - mondta elégedetten Béla, miután eltöltött egy kis időt a régi játék kicsinosított és HD felbontásra húzott változatával. Igazat beszélt, hiszen egy verekedős tartalmú gamma valóban ütős tud lenni, ez a dolga. Béla azt is tudta, mi volt annak idején a Tekken Tag Tournamentben a legjobb: nem kell feltétlenül egy karakterrel játszani, egy társsal együtt is lehet! A partner ráadásul tetszőlegesen cserélhető a bunyó során! A verekedős játékok rajongóinak ez nagy újdonság volt akkoriban. Azt viszont jó tudni, hogy minél többet játszik vele az ember, annál gyorsabbak lesznek reflexei. Pár menet után már olyan mozgássor is könnyen előhozható, amely az elején még komoly kombónak bizonyul. Kezdő játékosoknak azonban vigyázni kell, mert elképzelhető, hogy hamar kiütve érzik magukat. A gyakorlás a lényeg kérem szépen! Béla azonban gyakorlott játékos volt, és gyorsan sikeressé vált. Levert minden arcot a játékban, és elégedetten konstatálta, hogy a felújított változat kapott Trophy-rendszert. Lelkesen gyűjtötte ugyanis a trófeákat.

Tekken Hybrid teszt - 3. kép

1972. Helyi kocsma
Józsi régóta nem ivott fröccsöt, így most lelkesen pótolta elmaradását. Mindenféle módszert kipróbált, ami a kocsmában megadatott. Az "Árkád" módban csak jöttek egymás után a különböző italok, és ő végzett mindegyikkel. A "Túlélésben" csakis az volt a lényeg, hogy az itallal folytatott küzdelme után egyáltalán életben maradjon. És végül ott volt az "Időpróba", amely során gyorsan és hatékonyan vedelve próbált minél több poháron túljutni, egy megadott időn belül. És még azt mondják, hogy a piálás nem elég változatos?

A fröccs független az időtől. Régen is hatásos volt és most is az. Nem számít, hogy bádogkancsóban vagy kristálypohárban kerül tálalásra. Persze azt Józsi sem tagadhatja, hogy egy gyönyörű borospohárból azért egész más inni, még akkor is, ha kissé már kopottas és elavult a látványa.

2012. Valahol egy nappaliban
Béla régóta nem játszott a Tekkennel, így most lelkesen pótolta elmaradását. Mindent kipróbált, ami a játékban megadatott. Az "Arcade" módban csak jöttek egymás után az ellenfelek, és ő végzett mindegyikkel. A "Survival-ban" csakis az volt a lényeg, hogy az egyre nehezedő küzdelemben egyáltalán életben maradjon. És végül ott volt a "Time Trial", amely során gyorsan és hatékonyan harcolva próbált minél több ellenfelén túljutni, egy megadott időn belül. És még azt mondják, hogy egy verekedős játék nem elég változatos?

A Tekken Tag Tournament független az időtől. Régen is hatásos volt és most is az. Nem számít, hogy előző generációs grafikával vagy penge HD felbontásban kerül tálalásra. Persze azt Béla sem tagadhatja, hogy gyönyörű grafika mellett azért egész más játszani, még akkor is, ha a magasba húzott felbontás ellenére kissé már kopottas és elavult a játék látványa.

Tekken Hybrid teszt - 4. kép

1972. Helyi kocsma
Mindig öröm, ha az ember egy kis kóstolót kap valami újdonságból. Józsi is örült, amikor a tálcáján helyet foglaló poharak közül az évek óta érlelt hosszúlépést választotta. A végleges palackozás majd csak év végétől lesz kapható, ám az ízelítő máris sokat elárult neki a bor minőségéről. Az ital túlságosan is meggyőző volt, így a kötekedéséről híres Józsi hamar verekedésbe keveredett. Ezúttal azonban embereire akadt. Rögtön indításnak kapott egy méretes pofont, amelynek kivitelezését még ő maga is biccentéssel ismert volna el, ha épp zuhanás közben nem ránt magával egy asztaltársaságot. Szétforgácsolódó asztal, összeomló likőrös állvány és lassan aláhulló kockás terítők jelezték becsapódásának helyét. Józsi felpattant volna, de egy negyvenhatos bakancs valahonnan oldalba kapta, majd a méretes lábbeli gazdája nemes egyszerűséggel dekázni kezdett vele a linóleum fölött.

2012. Valahol egy nappaliban
Mindig öröm, ha az ember egy kis kóstolót kap valami újdonságból. Béla is örült, amikor a főmenüben helyet foglaló pontok közül az évek óta fejlesztett Tekken Tag Tournament 2 demot választotta. A végleges játék majd csak év végétől lesz kapható, ám az ízelítő máris sokat elárult neki a verekedős anyag minőségéről. Az anyag túlságosan is meggyőző volt, így a kockulásáról híres Béla hamar verekedésbe keveredett. Ezúttal azonban embereire akadt. Rögtön indításnak kapott egy olyan Launcher támadást, amely kivitelezését még ő maga is biccentéssel ismert volna el, ha épp nem karaktere megmentésével foglalkozik. Részletekbe menő környezet, koszolódó ruházat és igényesen kivitelezett hátterek jelezték a grafikai fejlődést az előző rész óta. Béla felpattant volna, de Devil Jon negyvenhatos bakancsa oldalba kapta karakterét, majd a méretes lábbeli gazdája nemes egyszerűséggel Juggle kombóba kezdett, azaz a korábbi Tekken játékokban megismert módon dekázott karakterével, keresztül a teljes képernyőn.

Tekken Hybrid teszt - 5. kép

1972. Helyi kocsma
Szerencsére a legjobbkor nyomta le a kocsmaajtó kilincsét Pityu, aki azonnal barátja, Józsi segítségére sietett. A gyors váltás a cimborák jól ismert trükkje volt, és azonnal megváltoztatta a küzdelem kimenetelét. Az élettel teli haver igazi bunyós Pityu hírében állt, de névrokonával ellentétben énekelni nem igazán szeretett. Egy pontosan végrehajtott támadással azonban átküldte ellenfelét a falon, amely mögött az előbb megmentett Józsi várakozott és egy precíziós lengőütéssel kifektette a delikvenst. A faltörő mutatvány még a törzsvendégek körében is zajos elismerést aratott. Ilyet még a legrégebbi alkoholisták sem láttak a kocsmában ez idáig.

2012. Valahol egy nappaliban
Szerencsére a legjobbkor nyomta le kontroller gombját Béla, így beugrott a képbe Xiaoyu, aki azonnal barátja segítségére sietett. A gyors váltás a Tekken Tag Tournament jól ismert megoldása, amely nem hiányozhat a második részből sem. A csere megváltoztatta a küzdelem kimenetelét. Az teli életcsíkkal érkező Xiaoyu remek harcos hírében állt, ám sajnos nem ismerem egyetlen névrokonát sem idehaza. Béla egy pontosan végrehajtott támadással azonban átküldte ellenfelét a falon, amely mögött a másik karaktere várakozott és egy precíziós lengőütéssel kifektette a delikvenst. A mutatvány még a hardcore verekedősjáték rajongók körében is zajos elismerést aratott. Ilyen játékelemet még a legrégebbi Tekken fanok sem láttak a sorozatban ez idáig.

Tekken Hybrid teszt - 6. kép

Konklúzió
Hihetetlen, hogy ezt mondom, de egyszerűbb és békésebb az élet, ha a kocsma helyett a nappalit választod! Pontosabban inkább úgy fogalmaznék, hogy ha verekedni akarsz, arra ott a Tekken, de inni persze azért mehetsz a borozóba. A kérdés csak az, hogy épp melyik szórakozási formához van jobban kedved. Mi most maradjunk a Tekken Hybridnél, mert ugyebár nem Drink Channel az oldal neve, és Marco esetleg megfedd, amiért rossz irányba viszem a fiatalságot.

Tekken Hybrid teszt - 7. kép

Adott tehát egy kizárólag Playstation3-ra megjelenő korong, amely a következőket tartalmazza:

1.
Megtalálhatod a régi Tekken Tag Tournament magas felbontású grafikába taszított újrakiadását, 16:9-re méretezett képaránnyal, finomabbra csiszolt textúrákkal, az eredeti játék minden opciójával és az összes választható karakterrel. Elsősorban azoknak ajánlom, akiknek annak idején kimaradt. Esetleg olyan játékosoknak, akik kicsit felelevenítenék Tekken tudásukat a következő rész megjelenése előtt, de a régi konzolmasinájuk már nincs meg.

2.
Helyett kapott az év végén megjelenő Tekken Tag Tournament 2 demo is, a Namco saját fejlesztésű új grafikai motorjával és egyelőre négy választható karakterrel (Xiaoyu , Devil Jin, Alisa és Kazuya). Irányítása és harcrendszere leginkább a Tekken 6 stílusára épít, de a játékmenet élményét fokozza a Tag epizódok veleje, és a harc közben cserélhető karakterek. A tesztből már kiderült néhány újdonság. Ilyen a falakon átverhető ellenfél, akire a túloldalon a másik karaktered várakozik, hogy aztán megadja a kegyelemdöfést. Vagyis inkább kegyelemforgórúgást. Szintén újítás, hogy harcosaidat akár egy hosszú kombósor végrehajtása közben is cserélheted. Ez a Tag Assault, amely hatásos és látványos! Az újdonságok mellett megmaradtak a szokásos elemek: nekimehetsz az ellenfélnek egy komoly Launcherrel (egyfajta kilövés, indítás) és ha elkapod a fonalat jön a jól ismert Juggle (azaz dekázás), amikor a tehetetlen figurát zuhanás közben hosszasan ütöd-vered. Sokan nem kedveleik ezt a megoldást a Tekkenben, amit megértek. Amennyiben csúnyán alászaladsz egy ilyen támadásnak, elég nehéz kijönni belőle.
Az új rész látványvilága természetesen hatalmas fejlődésen esett át, de azért aranyérmes hátast senki sem dob majd tőle. Ha így marad... Év végéig még sok minden változhat.

3.
A már évekkel ezelőtt megjelent játék és a csak hosszú hónapok múlva elérhető új rész között helyett kapott egy CG animációs film, Tekken: Blood Vengeance címmel. A főszereplői Xiaoyu és Alisa, akik természetesen a játékban is szerepelnek. Veszettül látványos alkotásról van szó, amely 3D-ben is nézhető. Mégis csak akkor tudod maradéktalanul élvezni, ha nyitott vagy az ázsiai filmekre jellemző történetekre és megvalósításra. Giccs, művészet, akció és érzelmek sajátos kavalkádja tárul a szemed elé, repkedő pandával, habos poénokkal, génkísérletekkel és még sorolhatnám... De nem teszem, mert nem szeretnék DNS és Gocsa kollégáim felségterületére tévedni. Elképzelhető, hogy valamelyikük kanyarít majd egy remek kis írást. A filmkritika műfajában ők vannak igazán otthon és tőlem ezt sokkal magasabb szinten művelik. Az is lehet, hogy egyéb elfoglaltságaik miatt mégsem írnak a Tekken moziról. Ez esetben egy blog vagy egy cikk keretében mégis kísérletet teszek.

Tekken Hybrid teszt - 8. kép

Amennyiben volt türelmed az elejétől a végéig elolvasni a tesztet, akkor bizonyosan tapasztaltad, hogy nem egy szokványos, minden részletre kiterjedő cikket kaptál. Különös tekintettel a cikk első felére, amely inkább a játékok hangulatát kívánta átadni, mintsem precíz tényeket. Ez nem véletlen, ugyanis egy szinte mindenki által ismert régi játékról és egy hónapok múlva megjelenő játék prológusáról van szó. Márpedig egy demo alapján végleges tesztet írni véleményem szerint megalapozatlan. Várjuk meg együtt a játék premierjét, és ígérem, hogy akkor egy Game Channelen megszokott, minden igényt kielégítő teszttel szolgálunk neked és minden kedves olvasónknak.

Addig is marad Józsi, Béla, Xiaoyu, Alisa, bunyós Pityu, a Playstation, a kocsma és persze a Tekken Hybrid.

Tekken Hybrid / Tesztplatform: PlayStation 3

egynek jó...
  • Stílus: verekedős
  • Megjelenés: 2011. november 22.
  • Ár: 9.900 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • 3in1
  • egy játék a múltból, egy játék a jövőből
  • szép restauráció
  • izgalmas előzetes
  • egyik sem teljes értékű játék
  • a film nem érhető el magyarul
  • tényleg csak egy hibrid
  • Hang
    6
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    7
6.8
Tekken Hybriddel játszik? A két szálon futó tesztben segítségemre lesz Jóska, aki 1972-ben a borozóba tart, valamint a Sim Champagne írásomban is szereplő Béla, aki ezúttal itt is besegít. Kezdődjék a küzdelem! '>
Tekken Hybriddel játszik? A két szálon futó tesztben segítségemre lesz Jóska, aki 1972-ben a borozóba tart, valamint a Sim Champagne írásomban is szereplő Béla, aki ezúttal itt is besegít. Kezdődjék a küzdelem! '>
31 hozzászólás

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Tekken Forever!!!!! Ez volt a legelso 3D verekedos stuff es maig a legjobb. A launcherbol siman ki lehet jonni, ha ismered az ellenfeleket, csak gyakorlas kerdese. Mint a SCben, csak ott fegyverekkel. Imadom Alex irasait mindig total mashogy kozeliti meg a temat, pedig par TH tesztet olvastam. Mikor jelenik meg pontosan a TTT2?

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Érdekes féljátékokért ennyit kérni. Mindenesetre jó hogy olvastam a cikket, mert
1. ***** jót röhögtem
2. Megtudtam mitől hybrid a hybridmosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Hát nem lett túlpontozva sajnos, pedig az egyik kedvencem a TEkken.szomorú smiley Reméltem hogy jobb lesz azért...

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Mindvégig azt hittem ez egy teljesen önálló új játék!meglepett smiley

De nem gáz így sem, ugyanezt csinálták az autós játéknál is!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nem tudom mit nem értesz rajta. A szerző az eljén leírta, hogy két szálon fut a cselekmény. Gondolom a poén miatt, hogy ne csak egy átlag teszt legyen. Nem az lett. Szerintem olvasmányos. Tetszett. A játék mondjuk nem érdekel.

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nem egészen értem ezt a kocsmát meg Józsit, de a játék ***** jó!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 18 napja

Be****ok az írásaidon de komolyanröhögő smiley

Nagyon király játéknak tűnik amúgy, az első Tekken óta nem játszottam vele - még PS1-en...mosolygó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
Tekken Hybrid
9.900 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja