Table Mini Golf teszt

2013. április 23.
71.1001
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
AR, vagy más néven Augmented Reality technológia. A Ps Vita azon képessége, hogy különböző kártyák, emblémák segítségével, valós időben egy másfajta valóságot vetítsen nekünk a képernyőre. Mini golf. A világ talán legelitistább sportjának a kistesója, amelynek lényege, hogy különböző akadályokat legyőzvén egy ütéssel a lyukba helyezzük a golflabdát. Ha ezt a két dolgot keresztezzük, akkor meg is kapjuk a Table Mini Golfot.


Oké, oké, ezt nem lehet ilyen komolyan kezdeni. Tegye fel az a kezét, aki szereti és próbálta már (józanul) a golfot vagy a mini golfot? Igen, nagyjából erre az eredményre számítottam. Sajnos én a mai napig nem teljesen értem, hogy egészen pontosan, mi is ennyire vonzó ebben a labdaterelgetős dologban. Fölveszed a galléros pólód, lenyúlod a nagyfater egyik pulcsiját, random kezedre kesztyűt húzol és voila! Máris golfozó lettél. Mielőtt az őrjöngő tömeg meglincselne, inkább abba is hagyom e nemesi tevékenység ekézését és rátérek a Table Mini Golf tesztjére.

Harrharr

Harrharr


Szóval, ez a kis szösszenet a PSN hálózatán debütált és egy hatalmas piaci rést célzott meg, nevezetesen a Vitára hiánycikknek számító asztali úri murit. Egyébként elöljáróban csak annyit, hogy ennek a programnak az értékelése teljesen jelképes, mivel kőkemény 600 Ft-ot kérnek el érte, amiből egy gyrost sem tudnál venni a vadregényes pesti éjszakában (és ne higgyünk a lánynak, aki ezerkettőért árulja a pitáját, mert átverés!), szóval nagyon nincs jogalapom belerúgni.

Kezdésként helyezzünk egy AR kártyát valami általunk választott, lehetőleg sík és jól megvilágított tereptárgyra, aztán hagyjuk, hogy a játék tegye a dolgát és a szemünk előtt nőjön ki a földből a pálya. Az első irgum-burgum itt jár a fejlesztőknek, ugyanis rosszul megvilágított helyszínen használhatatlan a cucc. Miután brutálisan hardcore gémerek vagyunk, ezért a Tutorial menüt már zsigerből tolnánk, hogy a különböző le, előre, négyzet típusú ütésfajtákat bemagoljuk, azonban itt csalódás fog érni minket - a progi összesen két dolgot használ: a bal analóggal variáljuk az ütés szögét, az X gombbal pedig annak erősségét.

Igen, egy macskán játszunk

Igen, egy macskán játszunk


Ha ezt az akadályt sikeresen vesszük, akkor bökjünk rá bátran a Free Play ikonra, mivel ez a szingli mód. Két fajta térkép közül tudunk választani, akad itt egy horror, illetve egy kalóz skin is. A nagyon perverzek még fillérekért beszerezhetnek egy harmadikat is, de bevallom férfiasan, hogy én ezt nem próbáltam ki. Ha viszont azt állítjátok, hogy a világ legtutibb dolgából maradok ki, ha ezt nem veszem meg, és egy ősi népi átok fog rám szakadni, meg nőni fog még két fejem?nos, azt hiszem, akkor is kihagyom. Mindkét pályatípus 9 könnyű és 9 nehezebb szakaszt kínál, így kellően elmolyolhatunk velük. Az egyébként nagy királyság, hogy gyakorlatilag mi vagyunk az operatőr, és a Vita segítségével keresztül-kasul végigpásztázhatjuk a részeket.

Alapból egyébként három szereplő közül választhatunk. Játék közben észrevehetjük, hogy akad egy Style csík is középen, amit a különböző objektumokkal való érintkezéssel tudunk tölteni, és a végelszámolásnál sokat fog nyomni majd a latba. Oké, mit hagytam még ki? Ja, igen, létezik egy multiplayer opció is. Itt felejtsük el azon álmainkat, hogy golfütővel rommá verhetjük a többieket, az sajna nem ez a játék. Beállíthatjuk, hogy egyszerre hány szereplő küzdjön egy-egy térképen. Összesen négyen lehetünk, tehát játszhatunk három barátunkkal is, felváltva, mivel nincs a stuffban ad-hoc, hanem a jó öreg egymás kezébe adogatós módszerrel operál. Erről hirtelen más jutott eszembe megboldogult ifjú koromból, de azt talán hagyjuk is. A lényeg, hogy pajtásainkkal együtt szerezhetünk sok-sok pontot. Ja, igen, majdnem kihagytam a Club House opciót, ahol a játék közben gyűjtött serlegeinket nézegethetjük az amúgy megszerezhető trófeák mellett.

...és ez itt a kert

...és ez itt a kert


Éééééés nagyjából ennyi lenne a Four Door Lemon által fejlesztett kis szösszenet. Nem akarja megváltani a világot, az AR technológia egy nagyon jó dolog, az árszabása több, mint baráti, szóval, ha gerjedsz az ilyen egyszerű, ámde szórakoztató dolgokra, akkor hajrá, 600 kemény magyar pengőért a tied is lehet. De ha nagyon mártír lelked van, akkor fogd fel úgy, mint egy adományt a kis független stúdió felé. Remélem, azért nem küldenek dedikált fehérneműs képet.

Ez meg itt anyu, sütés közben

Ez meg itt anyu, sütés közben


Table Mini Golf / Tesztplatform: PlayStation Vita

egynek jó...
  • Stílus: Sport
  • Megjelenés: 2013. április 10.
  • Ár: 600 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Golf a zsebedben
  • Nagyon olcsó
  • Ne legyünk telhetetlenek
  • Hang
    6
  • Grafika
    6
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    5
6
Table Mini Golfot. '>
Table Mini Golfot. '>
13 hozzászólás

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 16 napja

Ööööö érdekes game!mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Table Mini Golf
600 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja