Syphon Filter: Logan's Shadow teszt

2008. január 02.
73.2191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Gabe Logan kalandjai játékosok millióit szegezték a képernyők elé annakidején, amikor berobbant a Syphon Filter brand a PlayStation akkorra már fényes csillagokkal gazdagon teleszórt kék egére. Azóta számos újabb epizód került ki a Sony Bend boszorkánykonyhájából. Egészen pontosan 3 felvonás erejéig vendégeskedett a Sony első platformján, majd egy meglehetősen gyenge epizódot is megélt a második Pléjstáción, mígnem áttért a hordozható konzolok territóriumába. A PlayStation 2-es rész volt a legnagyobb mélyrepülés, amikor is a rajongók már-már temetni kezdték az egész brand-et. A PlayStation Portable megjelenésével viszont olyan szinten helyre lett rakva a Syphon Filter becsülete, hogy mostanra szinte csak rémálomnak tűnik az Omega Strain féle baklövés.Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 2. kép

A Sony marokkonzolja 2006-ban kapta meg a kiváló Dark Mirror epizódot, melyet most a Logan's Shadow követ a sorban. A Dark Mirror olyannyira jól sikerült, hogy a szaksajtó sok helyen a maximális, vagy ahhoz közeli pontszámmal jutalmazta. Hozzáteszem, hogy teljes mértékben kiérdemelte az elismerő szavak záporát. Megmártózott nyakig a sikerekben. Ennek fényében mindenki bizakodva várta a folytatást, amely hozta is a tőle elvárt magas szintet. Ha valaki ismét revolúciót vár, egy kissé csalódott lehet majd. Szinte minden a helyén maradt. A story ugyan friss, de elég elcsépeltnek ítélhető. Ám már ez is fejlődésként élhető meg, mert az előzmények még ennyire sem erőltették a szellemi tartalmat.

Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 3. kép

A történet nem sokkal a Dark Mirror eseményei után folytatódik. Főhősünk ezúttal nyakig ül a bajban. Egykori társa, Lian Xing épp a saját irhájának mentésével foglalatoskodik, mialatt az ügynökség az utolsó perceit rúgja. Felszámolják. Logan barátunknak nem marad túl sok opciója. Kénytelen egyedül a sűrűjébe mászni, hogy kikerüljön a gázos szituációból. Nem lesz könnyű dolga. Xing barátja kettős ügynök, amivel szembe nézni sem könnyű feladat. Az első bevetés egy hajón zajlik, ahová helikopter segítségével jutunk el. Persze annyival nem ússzuk meg, hogy csak ledobatjuk magunkat a fedélzetre. Már a légi alkalmatosságból is osztanunk kell az ólmot, ami igencsak látványos és élvezetes móka, ahogy repülés közben a hajó agresszív személyzetét tizedeljük.


Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 4. kép

Logan a legváltozatosabb körülmények között kell, hogy ismét helytálljon. Az Indiai Óceántól, a közép-keleti sivatagig üldözi azt a csoportot, aki a maga birtokában szeretné tudni az új és kiemelten veszélyes fegyver technológiát. A történet nem merül Metal Gear Solid-i mélységekbe, de úgy gondolom, hogy itt remekül teljesíti feladatát, kézzel fogható értelmet ad a gyilkolásnak. A párhuzam nem véletlen, hisz sok közös pontot vélhetünk felfedezni Kojima remekműve és a Syphon Filter világa között. Csak, míg Snake a lopakodást helyezi előtérbe, addig Logan egy sokkal forróbb vérmérsékletű akcióhős, aki komoly tűzharcokba keveri magát. Nem is akármilyen csúzlikkal indul bevetésre. A fegyverarzenál kibővült, így az ellenség likvidálása nem okozhat komolyabb gondot. Megválaszthatjuk, hogy szemtől szemben, fegyver, a fegyver ellen döntse el az összeütközést, vagy inkább a lopakodás lehetőségét kihasználva, a meglepetés erejével operálunk. Esetleg a hátulról megragadott ellenséget tartod magad előtt, mint élő pajzsot? Rajtad áll, hogy milyen módon teljesíted az adott pályaszakaszt.


Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 5. kép

Gabe tovább képezte magát egy nehézbúvár tanfolyamon. Küldetéseink már nem csak a légi és szárazföldi bevetésekre korlátozódnak. Ügynökünk a vízben és jó néhány méterrel annak felszíne alatt is akcióba lendül. Tetszetős és hoz egyfajta új színt a palettára. A víznek van egy lövedéket lassító fizikai tulajdonsága, amit ügynökünkkel ki is használhatunk. A víz alatti világba is követnek a záporozó golyók, de itt könnyen el is kerülhetjük őket. A lövedékek útvonala, haladási iránya jól látható nyomot produkál, ezért van rá mód, hogy kitérjünk az útjából. Jó, ha már az elején megszokjuk az új közeget, mert sűrűn lesz dolgunk a felszín alatt. Ahogy már említettem is az elején, nem reformál a Logan's Shadow, sokkal inkább csiszol, bővít és finomít.

A bevált dolgokon kár is lett volna változtatni. A sokat kritizált irányítás is maradt az eredeti felállásban és kibővül a búvárkodás közben végrehajtható manőverekkel. Valóban egy kissé körülményes és időnként bele is fogunk bonyolódni, de tekintve, hogy mennyi mindent kell kiviteleznünk, azt gondolom, hogy más gombkiosztás nem is nagyon képzelhető el a Logan's Shadow esetében. El kell fogadnunk, hogy ez a játék nem egy egyszerű shooter anyag, hisz annál jóval komolyabb és összetettebb. Lopakodunk, fedezékbe vonulunk, úszunk, búvárkodunk, közelharcot folytatunk és még más számtalan dolgot hajtunk végre küldetéseink teljesítése során.

Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 6. kép

A víz tehát egy új közeg lesz számunkra és, mint olyan, erősen kihat a játékmenetre és a látványra egyaránt. A grafikai oldal ismét nagyon magasan szárnyal. Az előző rész is nagyot ütött vizuális téren, ami mostanra még simább és finomabb lett, viszont elvesztette a rácsodálkozás érzését. Így szokott ez lenni. Ha valami magas fokon elkápráztat, azt utána már nagyon nehéz überelni egy adott platformon. A víz megvalósítása egy PSP-től, valami szenzációs. Ez ugyan minden részletéről elmondható, de a többi elem nagy részét megcsodálhattuk a Dark Mirror-ban. Aprólékos a kidolgozás, gyönyörűen részlet gazdag a környezet és látványos effektekből sincs hiány.

A frame rate, a lenyűgöző látvány prezentálása ellenére is folyamatos. Nem szaggat, nem lassul be. A játék alatt dübörgő grafikus engine teszi a dolgát. A látvány mellett a fizika is nagyon korrekt megvalósítással rendelkezik. Az ellenfelek irtásában a körülöttünk lévő tereptárgyak is a segítségünkre lehetnek. Gázpalackok szétlövésekor a robbanás leterít néhányat a nem kívánt utunkba állók közül. Az átvezető mozik renderelt módon kerülnek tálalásra, ami ugye sokkalta látványosabb megoldás az engine-es verziónál. Ennek általában van egy olyan hátulütője, hogy nagy kontrasztot éreztet a játék és a videó vizuális minősége között. Ez a negatív hatás ez esetben elmarad, mert sokkal inkább teszi pozitívvá az összképet, mintsem, hogy rontana rajta. Nagyon igényes, örülünk a meglétüknek.


Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 7. kép

A grafikai oldal feletti ítélkezés után most a belső tartalom kerül értékelésre. Nálam szintén ötösre vizsgázott a Logan?s Shadow. Van benne dinamika, akció, újdonságok, alap szintű történetszál és kellően izgalmas is. Nehéz lerakni a cuccot, amíg a végére nem jársz a történetnek. Ez nagyjából olyan 5 és 7 óra alatt megvan. Ha nekiülsz, egy délután alatt kivégzed, és talán nekilátsz az újbóli végigjátszásnak is, de tekintve, hogy nem mutat fel semmi extrát, amiért érdemes volna ismét végigtolni, nagy valószínűséggel ez a lendület alábbhagy majd. A szavatosság meglátásom szerint nem érdemel közepesnél többet.

Relatív és erősen egyénfüggő. Sokan csak akkor hajlandóak nekivágni másodszorra egy játéknak, ha van benne annyi plusz, hogy megérje még egyszer, vagy esetleg akár többször is végigküzdeni magát a játékon. Mindenki másként fogja majd megélni, de közepesnél akkor sem érdemel többet és pont. Viszont a multiplayer módozatok megfejelhetik jó néhány plusz órával, ugyanis ennek meglétéről sem szabad megfeledkeznünk. Két játékmód teszi színesebbé a stuff mellett eltöltött órákat. Ezek feltárását már rátok bízom. Ha van kivel elmerülnöd a multi örömökben, akkor feltétlenül próbáld ki ezt a szekciót is.


Syphon Filter: Logan's Shadow teszt - 8. kép

A Logan's Shadow tehát egy újabb gyöngyszem a PSP kínálatában. Ha egy remek akcióra vágysz és fontos, hogy mindezt ámulatba ejtő grafikus megvalósításban kapd kézhez, akkor a sikere nálad garantált lesz. Bízom benne, hogy a Sony Hungary lesz oly kegyes a hazai fogyasztókkal és áldoz némi pénzt és energiát arra, hogy ezt a csillogó ékkövet is ellássa magyar szinkronnal, ahogyan tette azt a Pursuit Force: Extreme Justice esetében. Ha ezt is megkapjuk egy estleges harmadik hordozható kivetülés személyében, akkor készen állok a maximális pontszámmal jutalmazni. Az IGN a Logan's Shadow-t az év PSP-s játékának ítélte, ez már jelent valamit!
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Syphon Filter: Logan's Shadow teszt / Tesztplatform: PlayStation 3

kihagyhatatlan!
 • Stílus: Akció
 • Megjelenés: 2007. november 23.
 • Ár: 11.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Állszaggatós látvány
 • Remek hangulat
 • Multiplayer mód
 • Relatív rövid
 • Hang
  9
 • Grafika
  9
 • Játszhatóság
  9
 • Hangulat
  9
9
13 hozzászólás

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Anyám! Nekem a Syphon filter 2 kell!!!!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 2 napja

Kösz. Azért remélem átírják mert a Dark Mirror is nagyon jó volt (szerintem) PS2-re.

válasz erre

FutuRetrO

11 éve, 9 hónapja és 3 napja

A kérdésed abszolút jogos, de sajnos jelenleg nincs erről információnk. Bízunk benne, hogy csinálnak egy portot, de erről hivatalosan nem szól a fáma per pillanat.

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 3 napja

Át fogják írni PS2-re?

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 27 napja

nem lehetne letölteni az király lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 19 napja

jó,vagesz,de ha lehetne játszani!!!jobb lenne!

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 27 napja

király

válasz erre

Tottera

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Jók a fogaid, sanyi!

válasz erre

sanyi20

11 éve, 11 hónapja és 19 napja

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 22 napja

honnan tudjam!!!!!!!!!!

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 22 napja

kijátszottam az nfs underground 1-es részét nekem ez a kedvenc játékom a undergroun1 a proo streetel

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 23 napja

sziasztok nem tudjátok a NFS underground-nak a cd key-t??

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Syphon Filter: Logan's Shadow
11.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Hellblade profiljaWickedSick profiljamarco profiljagery1113 profiljaMarduk profilja