Spider-Man: Turf Wars DLC teszt

2018. november 30.
68.8641
adriano profilja, adatai
adriano
Ismerjük el, hogy a nemrég általunk is tesztelt, egész jól sikerült Spider-Man DLC, a The Heist befejezése után azonnal várós lett a folytatása is. Több kérdés is felmerült: Milyen irányba indul el a sztori? Egyenes folytatás lesz, ami rögtön a következő pillanattól felveszi a fonalat, vagy lesz egy kis ugrás az időben? Esetleg több újdonságot is kapunk, vagy inkább ismét kicsit többet ugyanabból a formulából? A válaszokra nem kellett túl sokat várnunk, a Turf Wars már meg is érkezett.


Történetünk pár nappal a The Heist eseményei után folytatódik, Felicia Hardy, azaz a Fekete Macska - spoiler, spoiler - ismét eltűnt. Kedvenc rendőr-cimborinánk, Yuri Watanabe elmagyarázza, hogy mi is a helyzet a városban tulajdonképpen, Spidey pedig két tűz között találja magát. Egyik oldalon a rend őrei, a másikon Hammerhead, a fémlemez-fejű maffiózó népes hadserege. Elég meleg tehát a szitu, nincs mit szépíteni.

Már a legelején szembesülünk a ténnyel, hogy ismét új ellenféltípussal gazdagodtunk. Ők teljesen egyszerű verőemberek, viszont jetpacket használnak, úgyhogy kicsit több gondot okoznak majd hétköznapi társaiknál. Pajzsuk is van, amit ha maguk elé tartanak, miközben nagy sebességgel közelítenek, akkor jobb kitérni az útjukból. Ezt leszámítva elég könnyen elintézhetőek, viszont ha elfogadtok egy tippet, akkor mindig velük kezditek majd a tisztogatást, hogy ne kelljen rájuk figyelni, miközben épp a többiekkel hadakoztok. Hozzájuk kapcsolódik egyébként Spidey egyik legjobb beszólása is, Marvel-fanoknak főleg érdemes lesz fülelni, amikor először feltűnnek.

Pajzsa van, de nem egy Amerika-Kapitány

Pajzsa van, de nem egy Amerika-Kapitány


Fő-fő ellenségünk a dögös Felicia helyett most a sokkal nagyobb és erősebb, ámde cseppet sem szexi Hammerhead lesz. Az előző DLC-ben sokat áradoztam az antihős kidolgozottságáról és erős jelenlétéről, itt sajnos nem beszélhetünk ilyesmiről. Hammerhead eleve sokáig rejtve marad előttünk, mikor pedig találkozunk vele, akkor kiderül, hogy pontosan az, aminek látszik, tehát egy nagydarab, brutális, abszolúte egydimenziós bűnöző. Persze Kalapácsfej névvel mi más is lehetne valaki, ugyebár.

Ismét feltűnik Screwball is, aki nekem már eddig sem volt túl szimpatikus, és mostanra sem kedveltette meg magát. Szerencsére továbbra is csak mellékes kihívásokat ad, amelyek talán jók lesznek a Turf Wars időtartamának meghosszabbítására, ha befejeztük a történetet, de egyéb jó nem igazán mondható el róluk. Eléggé nélkülözik a fantáziát, egy kaptafára épülnek. Ha engem kérdeztek, kicsit fura is, hogy megint őt húzták elő a sok más érdekes karakter közül. További mellékküldetések lesznek még a Hammerhead-hez köthető bűncselekmények megakadályozása és az ő bázisainak kipucolása, mindez a már megszokott módokon.

Ha itt nincsenek szellemek, akkor sehol.

Ha itt nincsenek szellemek, akkor sehol.


Feszes, akciódús történet ide, mellékküldetések oda, az új DLC bizony az előzőnél is érezhetően rövidkébbre sikeredett. Még akkor is igaz ez, ha beleszámítom azokat a köztes részeket is, amikor csak lengedezünk a város felett, és Miles-szal vagy MJ-jel beszélgetünk telefonon. Apropó, MJ: Őt sajnálatos módon most nem irányíthatjuk, sőt, Peter-en kívül senki mást sem. Csak a kis Spider-Botot, ha ez számít bárkinek bármit is.

Nem egész két óra alatt még különösebb rohanás nélkül is kivégezhető a Turf Wars, ami még épp elégséges, de merem remélni, hogy a haramadik és egyben záró részt már bővebb lére eresztik. Annál is inkább, mert ebben bizony nem kapunk választ számos, még a The Heist-ban feltett kérdésre sem, tehát mindenképp jóval többre lesz szükség ahhoz, hogy elégedettek lehessünk a végén.

Mondd még egyszer, hogy gyorsan hajtottam, ha mered!

Mondd még egyszer, hogy gyorsan hajtottam, ha mered!


Struktúráját tekintve a Turf Wars nagyon hasonlatos az előzőhöz. Ugyanúgy egy nagyobb akció-szegmenssel indítunk, amelyet több kisebb követ. Amitől féltem, bekövetkezett: Ismét van szerencsénk ahhoz a küldetésformához, amikor is harc közben még arra is ügyelnünk kell, hogy pár rohanó ellenfél ne jusson el a céljához. A Heist-ben ez ugye a múzeumos-rablós rész volt, és én nagyon nem szerettem, most pedig egy kütyü aktiválására törnek az önjelölt Usain Boltok. Ha valakinek ez tetszik, akkor örülhet, a hozzám hasonlók pedig essenek túl rajta valahogy.

Talán érezhető a cikkből, hogy nem csak az alapjátékhoz, hanem még a Fekete Macskás részhez képest is ici-picit csalódás ez a Turf Wars. Szerencsére mégis akad valami, ami megmenti a mundér becsületét, ez pedig Yuri Watanabe karaktere, aki teljesen váratlanul nagyon nagy hangsúlyt kap a történetben. Az ő szála leginkább Pókemberhez és a törvényhez fűződő viszonyát pedzegeti, valamint azt, hogy hogyan csúszik minden egyre inkább félre. Rendkívül érdekes karakterfejlődés az övé, igazán kár, hogy nem volt rá picit több idő kibontani.

Pókember is tudja, hogy a fekete slankít.

Pókember is tudja, hogy a fekete slankít.


Érdemes megemlíteni a kilockolható új pókjelmezeket is, amelyek közül mindegyik igen menő lett. Pontosabban kettő közülük menő, a harmadik pedig egyszerűen csak vicces és király. Előbbiek közül az Iron Suit-ot emelném ki, a harmadik, a Spider-Clan pedig anime-stílusú, és még ha nem is illik teljesen ide, poénnak mindenképp kiváló.

Ha pontot is kéne adnom, akkor nagyjából olyan 7-es körülire értékelném ezt a DLC-t. Mindenféleképpen profitálhatott volna abból, ha picit hosszabb, ha érdekesebb a főgonosz, de végső soron mégiscsak több Spider-Mant kapunk, ami egy kiváló játék, tehát túl nagy baj itt sem lehet. Azt viszont őszintén remélem, hogy a Silver Lining minden téren többet kínál majd ennél, és nem pusztán felér majd az előzőekhez, hanem egy méltó lezárást is biztosít úgy a karakterek, mint az egész csomag számára. Decemberben meglátjuk!
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Spider-Man (PS4)11.189 Ft

PlayStation 4 Pro 1TB Spider-Man bundle (PS4)149.789 Ft

PlayStation 4 Slim 1TB Spider-Man bundle (PS4)119.789 Ft

Spider-Man: Turf Wars DLC teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

a polcon a helye
 • Stílus: Akció
 • Megjelenés: 2018. szeptember 07.
 • Ár: 18.789 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Szinte hibátlan irányítás- és harcrendszer
 • Rengeteg tartalom és lehetőség
 • Kitűnő hangok, párbeszédek
 • Látványos jelenetek
 • Sablonos bossharcok
 • Kicsit unalmassá váló minijátékok
 • Hang
  9
 • Grafika
  9
 • Játszhatóság
  8
 • Hangulat
  9
8.8
4 hozzászólás

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete

Remélem lesz egyben pakk és nagyon olcsón.

válasz erre

Tommy

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

7 pont. Akkor ez nem lett túl combos.

válasz erre

Patrik94

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát, sajnos az látszik hogy ****abb mint az alapjáték és az előző DLC... Fura.

válasz erre

fighterlaci

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ha majd kijön az összes DLC egyben, akkor én rárombolok. Addig ilyen egy órás pluszok minek.

válasz erre
Spider-Man
18.789 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljatotyak profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaRobi022 profiljaBvektor profiljaMarduk profiljahavrillal profilja