Spider-Man: The Heist DLC teszt

2018. november 04.
71.9741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
Többek között a mi köreinkben is nagy sikert aratott a Spider-Man, első DLC-jére pedig egyáltalán nem kellett sokat várnunk. A The Heist lényegében az alapjáték miniatűr formában: kiváló karakterek, érdekes fősztori és többnyire kevésbé érdekes mellékküldetések. Teljesen egyértelmű, hogy csak a három részből álló új történet, a The City that Never Sleeps első harmadát láthatjuk, emiatt önmagában nem is áll meg igazán, mégis egy elég jó kis emlékeztető arra, hogy milyen királyak is Spidey kalandjai.
Advertisement


Nézzük először is a legjobb részt, az új sztorit. A fő szál annak a története, hogy Pókember hogy kerül ismét össze se veled-se nélküled csajával, Felicia Hardy-val. Tudjátok, ez az a fajta viszony, amiről ha kérdezik az embert, akkor csak annyit válaszol, hogy ez bonyolult. Peter Parker esetében meg még bonyolultabb, mert az illető leányzó szabadidejében egy Fekete Macska néven ismert mestertolvaj. Hát, sok sikert, haver.

Felicia egyébként nagyon érdekes szereplő, akiről ugyebár már az alapjáték során is hallottunk néhányszor, látni viszont egyszer sem volt szerencsénk. Most ő lesz a második főhősünk, és még akkor is érdemes vele megismerkednünk, ha a játék minden szegmense amúgy szinte teljesen megegyezik a másfél hónapja látottakkal.

Aki így néz ki, az ellophat bármit.

Aki így néz ki, az ellophat bármit.


Új kalandunk kezdetén Peter és MJ egy múzeum kirablását próbálja megakadályozni, ami persze egy hatalmas akciójelenetbe torkollik, végül pedig Black Cat megjelenésében csúcsosodik ki. Igen ám, de pillanatakon belül el is tűnik, Peter pedig követni kezdi őt. Természetesen újra össze is futnk, sőt, akcióznak is egyet kéz a kézben.

Black Cat-nél persze soha semmi nem az, aminek látszik, bőven okoz majd meglepetéseket nekünk is és kedvenc pókjelmezes barátunknak is, a konklúzió pedig olyan, hogy már most érdekel a következő rész, mert. Narratíva terén tehát egyáltalán nem lehet okunk panaszra, érdemes belevágni mindenkinek, akinek tetszett az alapjáték.

Ennek sem lesz jó vége.

Ennek sem lesz jó vége.


Érdekes, hogy klasszikus értelemben vett bossfight nem igazán van a The Heist-ban, gondolom ezeket a következő két etapra tartogatták. Akciórészből viszont annál többet kapunk, szerintem talán kicsit túl sokat is, alig van szusszanásnyi időnk kettő ilyen között. A játékmenetet nézve mint már említettem, szinte minimális változásokkal sem találkozhatunk, ugyanúgy sok-sok rosszarcút kell likvidálnunk egyszerre, ide-oda ugrálva közöttük.

Taktikánk javarészt továbbra is gombcsépelésből áll, már-már jogos a repetitív jelző használata is. Viszont pörgős, szórakoztató, helyenként látványos, úgyhogy nincs vele különösebb gond most sem. Ami kicsit változást hoz az állóvízbe, az a rakétavetők és a Terminátor-filmekből olyannyira ismerős hatalmas gépfegyverek megjelenése, utóbbiakkal felszerelt polgártársainkat különösen nehéz lesz lecsapnunk. Kihívásból nem lesz hiány ezektől eltekintve sem, mert az ellenfelek már a játék elején is körülbelül olyan erősek, mint az alapjáték legvégén voltak. Kössétek fel az alsót, szükség lesz rá!

A pók szeme mindent lát.

A pók szeme mindent lát.


Ugyan előfordul, hogy a Fekete Macsek segít nekünk, de a jelenlétét a gyakorlatban nem igazán érezzük. Most is úgy tűnik, hogy egyedül végezzük el a piszkos munkát, még akkor is, ha a harcok közbeni párbeszédek alapján Felicia kisasszonynak erről egészen más is a véleménye. Az akciókat nézve tehát kevés az új látnivaló, nézzük meg a mellékes teendőket, hátha ott más a helyzet.

Hát, nem éppen. Egy kis bűnüldözés itt, egy kis keresgélés ott, nagyjából ennyi. Annyi változás van, hogy a megkereshető holmik listája a Felicia apukája által elrejtett cuccokkal bővült. Ő ugyebár az eredeti Black Cat volt húsz évvel ezelőtt, ennél viszont sokkal érdekesebb, hogy három új pókruhával is gazdagodunk. Közülük kettő kimondottan ütős, könnyű is kilockolni őket, de az esztétikai élményen kívül semmilyen előnnyel nem szolgálnak, ami egy picit csalódás, ha egészen őszinték akarunk lenni.

Macska alulnézetből.

Macska alulnézetből.


Majdnem elfelejtettem, ismét akad MJ-s lopakodós küldetés is. Ez sem különbözik a már korábban látottaktól, de én személy szerint örültem neki. Ahogy halottam, sokaknak az a rész már az eredetiben sem tetszett, de aki kedveli a karaktert, annak biztos örömteli lesz a felbukkanása. Ráadásul szerintem itt még nagyobb szükség van rá, mint ott volt, ő szolgáltatja a pihenést a már emlegetett állandó akció közben.

Egy szó, mint száz, a DLC valódi értéke igazából nem más, mint a körülbel két órás történet és Black Cat zseniálian kidolgozott karaktere. A kapcsolata Peterrel minden rajongó számára érdekes lehet, a kémia is jól működik, kellőképpen komplex, szerethető, szórakoztató. Komolyan mondom, hogy már önmagában csak miatta is érdemes nekiülni a The Heist-nak.

Lengedezni még mindig jó!

Lengedezni még mindig jó!


Ettől eltekintve viszont az új tartalom mennyisége hagy némi kívánnivalót maga után-ennek szól a picit most kisebbre sikeredett pontszám, ami azért még így is elég combos persze. Nem véletlenül, hiszen ha DLC-ről beszélünk, akkor a fő kérdés az, hogy tesz-e hozzá annyit a dologhoz, amiért érdemes beruházni rá. A válasz itt egyértelműen igen, várjuk a következő részeket-ha legalább ennyit hoznak azok is, akkor egy nagyon szép kis kerek egész lesz ez a Spider-Man történet.

Spider-Man: The Heist DLC / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
  • Stílus: Akció
  • Megjelenés: 2018. október 23.
  • Ár: 2.490 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Black Cat
  • Jó történet
  • Látványos akciójelenetek
  • Kevés újdonság
  • A hibák mind megmaradtak
  • Néhol túl nehéz
  • Hang
    8
  • Grafika
    8
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    8
7.8
5 hozzászólás

Direktor

5 éve, 10 hónapja

Jó lenne ha bedobnák a PS PLusba. kacsintó smiley Pénzt nem adnék érte.

válasz erre

DrThezeus

5 éve, 10 hónapja és 1 napja

Most megjött a kedvem újra elővenni a játékot, de szerintem inkább megvárom, amíg kijön mindhárom DLC. Most úgyse lenne időm rá, meg ha tényleg érződik, hogy ez csak a történet harmada, akkor lehet, szerencsésebb lenne egyben végigjátszani.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 10 hónapja és 1 napja

Én ezt kihagyom szvsz. Elég volt elolvasni a tesztet, én ezzel már elégedett is vagyok. röhögő smiley

válasz erre

zender

5 éve, 10 hónapja és 1 napja

Két órás plusz játékért elég húzós a 2500 Ft, de biztos lesz akinek megéri.

válasz erre

Tommy

5 éve, 10 hónapja és 1 napja

Az komoly DLC hogy külön pontozást is kapott! meglepett smiley

válasz erre
Spider-Man: The Heist DLC
2.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja