Spider-Man: Silver Lining DLC teszt

2019. január 16.
76.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
Igazán ütős játékokhoz méltó minőségű DLC-t készíteni sosem egyszerű feladat. Fokozottan igaz ez akkor, ha egy olyan tényleg osztatlan sikert aratott stuffról van szó, mint a Spider-Man. A The Heist még valamennyire hozta az elvárásokat, a Turf Wars viszont már véleményes volt. Mindannyian abban bíztunk, hogy a lezárás meghozza az igazi katarzist, ami által egy igazán szép csomaggá alakul a The City That Never Sleeps, de sajnos ez a legjobb esetben is csak részben valósult meg.


Történetünk középpontjában ki más is állhatna, mint a szó szoros értelmében keményfejű gengszerfőnök, Hammerhead, akit már valóban nagyon itt lenne ideje megállítani. Természetesen az előző DLC eseményei után vesszük fel a fonalat, vagyis Yuri Watanabe hollétét még mindig homály fedi. Még szerencse, hogy MJ Watson ismét itt lesz, hogy segítsen kedvenc pókruhás hősünknek.

Rögtön az első akciójelenet során feltűnik a DLC új főszereplője, Silver Sable, aki szintén Hammerhead-et keresi, főleg azért, hogy megszerezhesse a főgonosz lopott fegyverarzenálját. Néhány balul sikerült találkozás után Peter meggyőzi a leányzót arról, hogy végül is akár együtt is dolgozhatnának, ha már közös az ellenségük, így hát össze is áll a legújabb Dream-Team Kalapácsfej kézrekerítésére.

Új DLC, új nő.

Új DLC, új nő.


Talán nem spoilerezek túl nagyot, ha elárulom, hogy magával Hammerhead-del is meg kell majd küzdenünk, aki immár félig ember, félig gép, akárcsak Böde Dani. Bár ez a bossfight kétségkívül a könnyebbek közül való, de mégis a DLC legkirályabb és jószerivel egyetlen igazán ütős része. Az egyik oka ennek a helyszín, amit nem lövök le előre, a másik pedig az újdonsült harcmodor és a tény, hogy Sable személyében ezúttal olyan társunk lesz, aki érdemben is segít majd a fáradozásainkban.

A Silver Lining története nagyjából ennyi is lenne, most következzenek a játékmeneti újdonságok. Helyesbítek: Csak következhetnének, ugyanis ilyenből enyhén szólva nem sokat véltem felfedezni. Kötelezően akad háromféle új pókkosztüm, amelyek közül igazán csak az egyik néz ki jól és érdekesen. Küldetések és akciók tekintetében továbbra is a túlerőben lévő, vagy éppen magukban rettentő erős rosszfiúk elleni küzdelmek és autós üldözések dominálnak.

Valami azt súgja, hogy nem jövök be neki.

Valami azt súgja, hogy nem jövök be neki.


Feladataink sokszor arról szólnak, hogy valamit végrehajtunk, aztán ránk szól a program, hogy hopp, még egyszer csináljuk meg, majd még egyszer és még egyszer. Változatos? Nem éppen. Frusztráló? Néha nem kicsit. Ezenkívül egy ponton harmadjára is belebotlunk a Heist-ban bemutatkozott jelenetbe, amikor csőstől jövő ellenfelek próbálnak meg véghezvinni valamit, nekünk pedig meg kell akadályoznunk őket ebben. A kreativitás hiánya itt is tetten érhető, viszont tagadhatatlan, hogy ezt a Silver Linig-ban oldották meg a legjobban.

Jogos, hogy egy DLC esetében nyilván nem olyan hatalmas probléma az új ötletek hiánya, hiszen végtére is nem egy teljesen új részről beszélünk. Ami miatt viszont tagadhatatlanul hiányérzetünk marad, az a karakterek tekintetében meglepően kismértékű fan-service és az előző részekben megnyitott történetszálak némileg slendrián lezárása.

Újhullámos tömegközlekedés.

Újhullámos tömegközlekedés.


Sokan vártuk például Black Cat felbukkanását, hisz senki sem gondolta, hogy a Heist-ban végleg eltűnt, urambocsá' meghalt, nemigaz? Nos, láthatjuk is őt, de csak egy rövidke átvezető idejére, ez pedig a karakter ügyes felvezetése után mindenképp csalódást keltő. Tetszett viszont, és üdítő is volt Miles Morales feltűnése. Ha valaki nem tudná, az új pókverzumos mozifilmben nem Peter Parker, hanem ő van Pókember álruhája alatt.

Nem tudom, hogy a film miatt szuszakolták-e őt bele a játékba egyszerű poén gyanánt, vagy esetleg terveznek-e vele és Black Cat-tel valamit a későbbiekben, de ha utóbbiról van szó, az egy érdekes csavart hozhat a történetben. Igazából ezek az apróságok azok, amik megmentik a DLC-csomagot attól, hogy teljesen feleslegessé váljon. Érezhetően van még spiritusz ebben az univerzumban, csak az alapjáték után egyenlerő nem tudtak -vagy remélhetőleg csak nem akartak- még jobban elmélyedni benne.

Fekete Laci, Te vagy az?!

Fekete Laci, Te vagy az?!


Ami a mellékküldetéseket illeti, sajnos Screwball-tól még mindig nem sikerült megszabadulni, újfent vannak kihívásai, amelyek továbbra is legjobb esetben a most sem túl hosszú játékidő megnyújtására valók. Ezeknél sokkal érdekesebb a szerte a városban található hagfelvételek összegyűjtése, amelyeket kifejezetten Pókember számára rejtettek el. Maga a teendő csupán annyi, hogy elmenjünk a megfelelő helyekre és megtaláljuk ezeket, de ha sikerrel járunk, és mindet meghallgatjuk, akkor fény derül Yuri tartózkodási helyére és arra, hogy mi történt vele. Talán mondanom sem kell, hogy a megfejtés egyben egy ígéretes felvezetés is a későbbiekre nézve.

A játékokhoz megjelent DLC-k egy legtöbbjéhez - így például ehhez - nem készítünk már külön adatlapot, a csatolt adatlap az alapjáték értékelését mutatja. A DLC külön értékelését itt az utolsó bekezdésben láthatod.

Most, hogy mindent láttunk, már kimondhatjuk, hogy a The City That Never Sleeps-pack semmi kihagyhatatlant nem ad az élményhez. Ennek ellenére mégiscsak megtoldja valamivel az alapjátékot, úgyhogy túl nagy csalódást nem okozhat, nyilván el lehet lenni vele, csak olyan klasszikus "semmi extra". Az érdekes felvezetések miatt mégis ajánlani tudom, főleg azoknak, akik a három DLC-t majd egyszerre, akciós áron tervezik bezsákolni.

Ja, hogy pontoznom sem ártana a végére? Ha magában csak a Silver Lining-ot nézem, akkor 6.8-nál többet nem adnék rá, szerintem ugyanis ez lett a leggyengébb a három közül, de az egész packra mehet egy 7.5, vagy akár afelett is... de csak egy picivel.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Spider-Man (PS4)12.890 Ft

PlayStation 4 Pro 1TB Spider-Man bundle (PS4)149.789 Ft

PlayStation 4 Slim 1TB Spider-Man bundle (PS4)119.789 Ft

Spider-Man Game of the Year (PS4)14.890 Ft

Spider-Man: Silver Lining DLC teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

a polcon a helye
 • Stílus: Akció
 • Megjelenés: 2018. szeptember 07.
 • Ár: 11.290 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Szinte hibátlan irányítás- és harcrendszer
 • Rengeteg tartalom és lehetőség
 • Kitűnő hangok, párbeszédek
 • Látványos jelenetek
 • Sablonos bossharcok
 • Kicsit unalmassá váló minijátékok
 • Hang
  9
 • Grafika
  9
 • Játszhatóság
  8
 • Hangulat
  9
8.8
4 hozzászólás

Direktor

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Nem ez lesz a játék legékesebb darabja.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Fura hogy ez ilyen gyenge lett az eddigi felhozatal után...

válasz erre

Patrik94

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ez nem lett túl izmos!

válasz erre

Tommy

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Hogy örülhetnek a Season Passosok ilyenkor.

válasz erre
Spider-Man
11.290 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaSándorkolbász profiljaReichert Viktor profiljaManiac profiljapityuska profiljaWickedSick profilja