Sniper Elite V2 Remastered teszt

2019. május 22.
77.6361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Így 2019 közepére szerintem majdnem minden játékos kezd megbarátkozni (még ha el nem is tudja fogadni) a Remaster fogalmával. Ez ugye azt jelenti, hogy a régmúlt egy csillogó ékkövét szépen felspécizik, ellátják minden földi jóval, aztán jobb esetben budget áron, rosszabb esetben pedig még az alap kiadásnál is sokkal drágábban tárják szemünk elé. A modellnek lenne egyébként értelme, pontosabban láttuk már, hogy tud működni, de azért sok összetevőnek kell klappolnia, ráadásul egyszerre.
Advertisement


Jelen tesztünk alanyával, a Sniper Elite V2 Remasterrel tulajdonképpen már az első tézisnél is gondok vannak, azaz sosem volt egy csillogó ékkő, de még csak egy féldrágakő sem. A 2012-ben megjelent eredeti kiadásban egy mesterlövész bőrébe bújhattunk, hogy a második nagy háborút egy másik aspektusból is bemutassák. Tény, hogy voltak kifejezetten finom pontja a programnak, gondolok itt a marha látványos killcam nézetre például. Tudjátok, amikor lassítva megmutatják, hogy a golyó épp melyik testrészét roncsolja szét áldozatunknak.

Hmm, merre is van az arra?

Hmm, merre is van az arra?


A koncepcióban úgyszintén lett volna potenciál, mert kifejezetten érdekes lehet egy orvlövészt megszemélyesítve a távolból operálni, sunnyogni, csendesen gyilkolni. A megvalósítás ugyan nem lett rossz, de a jótól is meglehetősen távol állt, középszerű értékeléseket zsebelt be hét éve mind a közönségtől, mind pedig a zsűritől. Szóval ilyen múlttal én őszintén nem értem, hogy miért kellett ezt a játékot újra kiadni, főleg úgy, hogy a minősége is megkérdőjelezhető. Ráadásul érkezett azóta még két epizód, amik közül a legutóbbi már egészen jól sikerült, de hát mit értek én a lovakhoz. Mindenesetre megérkezett a tesztpéldány belőle, szóval vizsgáljuk meg az alacsony pontszám okait.

Sztorit, mint olyat ne nagyon keressünk benne. Mi Karl Fairburn-t alakítjuk, az amerikai lövészt, aki a Második Világháború végnapjain kapcsolódik be a dolgokba. Főtiszteket kell likvidálnunk, illetve a V2-es ballisztikus rakéták is szerepet kapnak az "elbeszélésben". A missziók betöltése közben kapunk pár mondatot nagyon kemény hősünktől, aztán már dobnak is az események sűrűjébe. Oké, a történetet engedjük is el. Ugye az ilyen újra felmelegített stuffok tartalmi bővítést, illetve grafikai tuningot kapnak általában. Előbbi itt is jelen van, ugyanis anyagunk megkapta a létező összes megjelent kiegészítőt, sőt, a kompetitív és kooperatív élmény úgyszintén aktív maradt, ezt tehát kipipálhatjuk. De mi a helyzet a külcsínnel?

Csak egy kicsit mozdulj arrébb

Csak egy kicsit mozdulj arrébb


Én elhiszem, hogy a Rebellion programozói mindent megtettek az ügy érdekében, de sajna ez iszonyúan kevés lett ebben az esetben. Már a karakterek is szörnyen festenek, mert eléggé otromba mód látszik szinte az összes pixel, amiből felépültek, de a környezet az, ami igazán megkoronázza az egész élményt. Komolyan, mintha egy több generációval ezelőtti anyag került volna a kezem közé. De nézzétek meg az ingame képernyő fotókat, szerintem azok beszédesebbek mindennél. A mesterséges intelligencia sajnos úgyszintén kiborító. Hiába próbál meg az ember óvatosan közlekedni, ha teljesen random módon szúrják ki nyolcezer kilóméterről arrébb.

Ez már csak azért is probléma, mert így még a hangulatot is simán megöli. A sniperkedés egészen jól működne, mert távcsövünk segítségével fel tudjuk mérni az előttünk tornyosuló akadályokat, megjelölhetjük ellenlábasainkat és ennek megfelelően készíthetjük el a továbbhaladást segítő tervet. Gyilkolhatunk amúgy sunnyogva, hátulról, aknákat telepíthetünk a járőrök útvonalára, szóval vannak szórakoztató elemek, de nyilván a lövöldözés jelenti a csúcspontot. Botrányosan élvezetes még mindig a killcam, főleg ha több száz méterről adjuk le a halálos lövést. Persze a profik célozhatnak máshova is, például gránátokra, hogy egész szakaszokat változtassunk hamuvá.

Célbalövészet

Célbalövészet


Pozitívumként mindenképp meg kell még említenem a tartalmat, mert alapból viszonylag sok pályán zajlik az akció, pluszban még ott vannak ugye a kiegészítők szakaszai (ráadásul ezek sokkal összeszedettebbek, mint amit az alap verzióban találunk), illetve a multival és a célbalövős coop lehetőséggel úgyszintén el lehet mókázni egy darabig. Ezek a dolgok sajnos azonban eltörpülnek a negatívumok mellett, amikhez csatlakozik az ár is.

Lehetne még bőven ragozni a dolgokat, de teljesen felesleges, nyugodtan mondjuk ki, hogy a Sniper Elite V2 Remastered finoman szólva sem lett egy jó feldolgozás. Örvendetes, hogy a grafikát felhúzták az elérhető legnagyobb felbontásra, illetve a képfrissítés is kapott egy nagyobb tuningot, ugyanakkor ez eléggé visszás, lévén egy több mint hét éves címről van szó. Ha már mindenképp ki akarták ezt adni, akkor nem értem, hogy miért nem csinálták az alapoktól újra az egészet, mondjuk a negyedik rész motorjával?

Hinnye, de szép új puska

Hinnye, de szép új puska


Talán azért is megérdemelte volna, mert maga a játékmenet az kifejezetten kellemesen öregedett, valamint a látványos fej és egyéb testrész csonkolások még most is megállják a helyüket. A zéró sztori, a gyalázatos animációk illetve a meglehetősen repetitív missziók azonban még a legfanatikusabb SE rajongót is el fogják tántorítani a vásárlástól, már csak azért is, mert kifejezetten drágán mérik a programot. A közepesnél kicsit gyengébb osztályzatot adok neki és tiszta szívből ajánlani sem tudom senkinek. Lépjünk is tovább, mindenkinek jobb lesz így.

Sniper Elite V2 Remastered / Tesztplatform: PlayStation 4

csak ha nincs más
  • Stílus: Akció
  • Megjelenés: 2019. május 14.
  • Ár: 9.890 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • A killcam még mindig látványos
  • A tartalom kilóra megvan
  • Szörnyű grafika
  • Nevetséges animációk
  • Zéró sztori
  • ismétlődő feladatok
  • Hang
    4
  • Grafika
    4
  • Játszhatóság
    6
  • Hangulat
    5
4.8
4 hozzászólás

muki

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Hát végigolvasva: ez a kiadás egy epic fail. röhögő smiley

válasz erre

VaPe

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Azta*****. röhögő smiley Nem hittem, hoyg nagyot fog menni, de hogy ennyire el legyen rontva... röhögő smiley Tényleg kár volt kiadni.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

Tommy

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Uhhhh de durva a pont! röhögő smiley

válasz erre
Sniper Elite V2 Remastered
9.890 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Korpácsi pierre  profiljamarco profilja