Saints Row: Gat Out of Hell teszt

2015. január 26.
70.8931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A Pokol mindig is mozgatta az emberek fantáziáját, történetek, legendák szólnak erről a helyről, ami vagy létezik, vagy nem, ám amikor a Szentek (Saints) a pokolra szállnak, valami eddig sosem látott elmebaj szabadul el. A játékot a Saints Row szériát jegyző Volition csapata hegesztette, a Deep Silver gondozásában, és nem titkoltan egy Saints Row 4 Spin-offról beszélünk.


Ennek köszönhetően a sztori valahol a negyedik felvonás vége után veszi fel a fonalat, egy születésnapi partin vagyunk, hőseink épp vígan tobzódnak, mikor előkerül egy Ouija avagy Szellemtábla, és hőseink kérdéseket tesznek fel neki (a poénokat nem lövöm el), minek következtében a Saint-ek vezetőjét elnyeli egy hirtelen támadó Pokolkapu. Johnny-nak és Kinzie-nek több se kell, utána mennek, hogy bajtársukat kiszabadítsák, és jól seggbe rúgják a Sátánt. Mert az menő dolog ugye. Kiderül, a Sátán házasítaná lányát, Jezebelt és a kiszemelt a Szentek vezére. És innentől elszabadul a Pokol.

Ezzazz, ott igen.. Ott még a vesémnél is vakard meg kicsit!

Ezzazz, ott igen.. Ott még a vesémnél is vakard meg kicsit!A szenvedés arca

Már a bevezető jelenetek alatt is szemet szűr, hogy a játék grafikája nem sokat fejlődött, sőt semmit sem, ha igazán őszinték akarunk lenni. Mondhatnám rá, hogy ronda és 2015 elején csak kevesen szidnának emiatt, de mégis inkább a stílusos jelzőt aggatom rá, mert igaz, hogy a látvány erősen kopottas - gondolok itt az elnagyolt, homályos textúrákra, szögletes modellekre - de ez ugye a sorozat eddigi tagjaira is jellemző volt általában, szóval épp emiatt a játék egy gyengébb vason is hasít, mint a démonpenge.

Az animációk hozzák a szintet, a pokol kinézete inkább egy modern disztópikus metropolisz, ahol az utcán az elkárhozott lelkek vánszorognak, itt megjegyzem, hogy ahogy néztem az összes járókelő egy modell (határozott feketepont) és a korábbi játékokból ismert autók roncsai cirkálnak az utakon. A hangulatot megadja, de semmi több. A járműveket kissé jobban kifejtve, akad néhány üdítő kivétel: Rambulance anti-mentőautó, ami a pokol fájdalomszolgálatának járgánya, no meg a Sátán csatlósainak rendőrautója, egy iszonyúan badass monstertruck, bár ezek nem a grafikát, hanem a készítők elborult kreativitását dicsérik.

Én szolgálok, Ti féltek!

Én szolgálok, Ti féltek!Itt repül a kismadár

Pokolra jutásunk után a helyi menő csávó, Ultor vesz minket pártfogásába, akinek mellesleg érdekében áll a Sátánt megbuktatni, így segít nekünk. Ennek köszönhetően egyből megkapjuk az első speciális erőnket, mégpedig szárnyainkat, amivel keresztül-kasul röpködhetünk a Pokol utcái felett. Ez a rész a játék legerősebb része, a repülés gyors, hatalmas élményt ad, jól kezelhető. Emellett persze lesznek majd más szupererőink is (emlékszem a SR 2-ben még bandaháborúk voltak, hova jutott ez a világ!?), idézhetünk koboldokat, léleklángokkal perzselhetjük ellenségeinket, ártatlan szerencsétleneket, akik a közelünkbe jönnek, tudunk majd kővé változtatni satöbbi.

Minden képesség fejleszthető a városszerte lebegő Soul Clusterek gyűjtögetésével, de ebben gyakorlatilag semmi kihívás nincs, mert iszonyat mennyiségű cluster van, akkor is begyűjtünk egy emberes adagot, ha csak összevissza repkedünk.

Itt úgysem jössz át! De más se!

Itt úgysem jössz át! De más se!


A Sátánhoz vezető utat pártfogók támogatásának megszerzésével tudjuk megtenni, a teljesség igénye nélkül: Feketeszakáll és Shakespeare(!!!!). Mindegyikük feladatokat ad, amiket teljesíteni kell. Ezek a feladatok mind elborult mini játékok, van Survival, Kárhozatgyűjtés (egy szerencsétlen lélekkel kell összevissza pattogni a forgalomban minél több sebzést begyűjtve) és hasonló már ismert típusok, az egyedüli, újfajta feladatot a szárnyas versenyszámok jelentik, ezek tényleg nagyon élvezetesek és pörgősek.

Jótékony elmebaj

A játék grafikája, sztorija és maga a játékmenet sem egy nagy szám, de ami kiemeli az abszolút középszerűségből, az a nagybetűs, Saints Row-ra jellemző ELMEBETEG HANGULAT. A sztori egyszerű mint a facsavar, de ahogy azt előadják az frenetikus. Játékon ennyire könnyes szemmel még nem röhögtem és ez elég nagy szó. Van például egy Musical betét, ami akkora hatalmas nagy poén, hogy simán kimondható, a játék által nyújtott élmény egyik alappillére, számomra legalábbis az volt. A Disney megkapja rendesen a beosztást, az tény.

Highway IN Hell

Highway IN Hell


A hangulathoz tartozik a sztori öt befejezése is, de ezt nem kacifántos döntésekkel hozhatjuk elő, csupán a sztori vonal lezárása után el kell döntenünk, melyik oldalra lapozunk a Szentek krónikájában. Mind az öt nagyon hangulatos és nem egy szintén könnyfakasztóan vicces. Azonban ki kell jelentenünk, aki nem fogékony a Szentek stílusára, annak a játék sem fog sokat nyújtani, de aki szerette a Szenteket, az itt is jól fog szórakozni.

A néma Pokol musicalje

A játékban adta volna magát egyfajta kemény rockos hangzásvilág, ám mikor szabadon csalinkázunk a városban, semmilyen zene nem szól, az autókban nincs rádió, és a küldetések alatt is csak párszor dübörögnek fel a hangszerek, e ritka alkalmakkor azért odaveri a flaszternek a program, de összességében nagyon kevés a felhozatal. Ismét kiemelném a musical részt, mert az viszont szenzációs lett zeneileg, énekhangok terén is.

A SaintBull szárnyakat ad!

A SaintBull szárnyakat ad!Elkárhoznál?

A Saints Row: Gat Out of Hell egy rajongóknak készült örömjáték. Rengeteg sebből vérzik, de a hangulat még épp fenntartja a feledés tengerének felszíne fölött. Nyomott árára és apró elfogultságomra való tekintettel írom le: Ha SR rajongó vagy, szerezd be, de ha magasak az igényeid, meglepődhetsz, csalódhatsz is. Vajon hova jutnak el legközelebb hőseink?

A Game Channel fő teszthardvere nVidia GTX 780 videókártyát, 16GB Kingston HyperX Beast memóriát és ASUS Maximus VI Hero alaplapot tartalmaz, Cooler Master HAF XB házba szerelve - Windows 8.1 rendszerrel.

Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Saints Row: Gat Out of Hell teszt / Tesztplatform: PC

jó lesz ez!
 • Stílus: akció
 • Megjelenés: 2015. január 23.
 • Ár: 5.999 Ft-tól
 • Multiplayer: nincs
 • Elmebeteg hangulat
 • Remek kikapcsolódás
 • Musical betétdal
 • Csúnya
 • Repetitív
 • Gyenge hangok
 • Hang
  6
 • Grafika
  6
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  9
7
12 hozzászólás

Hentes

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Jó lesz ez valami ultra olcsó akcióban vagy egy nagy pakkban a többi dlc-vel, addig kimarad nekem.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 10 napja

wegh írta:
Éppen ezt szertjök benne Hogy totál idiótaság az egész. Senki nem veszi komolyan, még a fejlesztők sem. A GTA-t se azért szeretik ennyien szerintem, mert hú de szép, meg de jó a sztorija, hanem mert csinálhatsz olyan ámokfutást amit a valságban nem. A Saints Row rátesz még egy lapáttal, egyre inkább elmegy az elborult irányba. De ízlések és pofonok, van aki imádja, van aki utálja A teszt nagyon jó lett, grat stev
Abszolút egyetértek. Egyébként a grafikán fennakadni felesleges. Ez csak egy külön futó kiegészítő, csapott áron és ennek ellenére korrekt tartammal. Persze 7 pontnál többet semmikép nem érdemel.

válasz erre

jezzahun

5 éve, 7 hónapja és 10 napja

hát... maga a saints Row nem jön be,azt hittem ez a mód másabb lesz.. hát nem lett másabb.. és hogy is mondjam... a grafika nincs a toppon... ugyanúgy kimarad mint az eddigi részek.. inkább gta

válasz erre

wegh

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

totyak írta:
Nem értem mit kedvelnek ezen a játékon annyira. Mai színvonalon nézve csúnya játék, totál idiótaság az egész.
Éppen ezt szertjök benne Hogy totál idiótaság az egész. Senki nem veszi komolyan, még a fejlesztők sem. A GTA-t se azért szeretik ennyien szerintem, mert hú de szép, meg de jó a sztorija, hanem mert csinálhatsz olyan ámokfutást amit a valságban nem. A Saints Row rátesz még egy lapáttal, egyre inkább elmegy az elborult irányba. De ízlések és pofonok, van aki imádja, van aki utálja A teszt nagyon jó lett, grat stev

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Szerintem ez az utóbbi idők legjobb Saints Row-ja. Nekem bejön.

válasz erre

totyak

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Nem értem mit kedvelnek ezen a játékon annyira. Mai színvonalon nézve csúnya játék, totál idiótaság az egész.

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Úgy nem igazán vonzott soha se ez a játék.
Ahogy hallottam elég vicces lett ez a DLC DLC-je
Meg jó lett az írás is

válasz erre

zender

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Hangulatos írás! A játék első két része nekem nagyon bejött azóta viszont nem tetszik...

válasz erre

VaPe

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Nem rossz ez de megvárom az első leárazást!

válasz erre

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Saints Row rajongó féle vagyok, de ezt a részt feleslegesnek tartom. Ez egy DLC színvonala és csak annyi a különbség, hogy másik exe-ről indul. Ráadásul a 4.-ben nem véletlen találták ki, hogy már ne csak autóban lehessen zenét hallgatni, hanem bármikor. Itt meg semmi... Azért végül úgy döntöttem, hogy kell a Steam felhasználómra, de majd csak fillérekért. Inkább jöjjön egy 5. rész.

válasz erre

Imperator

5 éve, 7 hónapja és 11 napja


Haverral ketten kitoltuk, tetszett a játék, bár rengeteg hibája van. Kb. 3-4 óra alatt már végig is vittük, igaz csak 63%-ra, de gondolom a 100%-hoz is max +3 óra kéne, röviden rövid. A humor azért még midig ütős, főleg az éneklős rész volt kegyetlen. Játékmenet tekintetében nem túl változatos, jóformán nem is nagyon vannak főküldetések, legalább is nekem csak annyi tűnt fel, hogy csinálunk mellékküldit majd átvezető, mellékküldi megint átvezető stb. A szuperképességek visszatérnek, így a járművek ismét feleslegessé váltak. A repülést nagyon jól megcsinálták, a játék legjobb része volt.

válasz erre

Gólem

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

A humora miatt hatalmas game lehet ahogy írtad is, azonban az kár hogy nem igazán fejlődött grafikailag. Bár nem drága de azért 2015 van na...

válasz erre
Saints Row: Gat Out of Hell
5.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profilja5t3v3nk3 profilja