Resident Evil 6 Remastered teszt

2016. április 11.
75.2581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Nocsak, minő meglepetés! Sosem fogjátok kitalálni, mi landolt a tesztelői asztalunkon. Csak nem egy újabb HD remake? Ráadásul pont a Capcomtól. Ha jelzőket akarnék gyűjteni rájuk, akkor a pénzéhes, kapzsi, túlárazott kifejezések biztos, hogy nem jutnának eszünkbe velük kapcsolatban (segítek: de). Ráadásul pont egy Resident Evilre esett a választásuk? Az mi, talán egy új franchise alappillére?
Advertisement


Elnézést a kissé gúnyos felütésért, de azt hiszem, a tűréshatárom szélére értem, ami a felújított játékokat illeti. Befutott hozzánk tesztre a Resident Evil 6 FullHD-ra és 60 FPS-re felhúzott változata (igen, még boxon is), megspékelve az eddig megjelent kiegészítőkkel, foltocskákkal meg miegymással. Ráadásul ez csak egy apróbb előszele a zombi áradatnak, mert érkezik az ötödik epizód is, valamikor április végén, május közepén.

Illetve hogy a sztori kerek egész legyen, megcsinálják az ikonikus negyedik epizódot, szóval tisztességgel el leszünk látva ebben az évben csoszogó hullákkal és átalakult napszámosokkal, akik sokat fognak zsörtölődni a tej drágulásán és a mezők csökkenésén. Node, mit is kínál nekünk Leon legújabb kalandja a nem túl baráti árért cserébe?

Leon már négy rész óta kemény. És koszos.

Leon már négy rész óta kemény. És koszos.


Erre a retorikus kérdésre sem tudok pozitívan felelni, mivel a felhúzott grafikán és a kibővített tartalmon kívül szinte semmiben. Engedelmetekkel nem bonyolódnék bele az eredeti újfent kivesézésébe, hiszen anno már megkapta tőlünk a nem olyan rossz 7.5-ös osztályzatot, viszont az már nagyon rég volt.

Pedig a Capcom fogadkozott, hogy a hatodik rész lesz az igazi, sosem látott büdzsével és emberállománnyal dolgoznak rajta és majd jól meglátjuk. A négy részre osztott kampány önmagába véve tényleg nem olyan vészes, viszont ha egymás mellé rakjuk őket, akkor ki is jön a legnagyobb hiba: túl sokat akartak egyszerre.

A felújított változatban továbbra is Leon, illetve Helena kalandja a legnormálisabb, talán ez sikerült a leghangulatosabbra. Chris és Piers kettőse leginkább valami elcseszett Gears of War koppintás, indokolatlan mennyiségű tréningruhás katonával. Sherry és Wesker zabigyereke, Jake szegmense pedig a fenti kettő mixe, de sajna a rossz dolgokat turmixolták össze.

Virtuális cseresznyénk pedig Ada kalandja, ami tényleg kritikán aluli, hiszen a lopakodásra építették fel az egészet, ami a rettentő rossz mesterséges intelligenciának köszönhetően élvezhetetlen. Már az eredeti megjelenés idejében is ott voltak ezek a hibák, csak akkor picit szemet hunytunk felettük, viszont így több év távlatából még durvábban jöttek elő. És hogy mik ezek? Sorolom.

Helena meg szereti az XS-es pólókat

Helena meg szereti az XS-es pólókat


A történet hiába próbál meg grandiózus lenni, több szálat szőni térben és időben egyszerre, ha maga a narráció kriminális. Ne értsétek félre, sosem vártam MGS mélységű párbeszédeket egy zombikat feltrancsírozó cuccban, de például Leon egysorosai a maradék agysejtjeim is elrabolták ? ez a rész nem öregedett szépen.

A harcrendszer továbbra is irdatlanul béna. Lövünk kettőt, aztán mehet is a ZS kategóriás filmeket megszégyenítő kung-fu. Jön valami nagyobb tömeg, odavágunk egy gránátot, mindenki meghalt, következő szoba. Hiába szeretne túlélő-horror lenni, ha olyan mennyiségű zombit meg egyéb dögöt kell bedarálnunk benne, hogy inkább érezzük magunkat valami Chuck Norris féle Delta kommandóban magunkat, mint a túlélésért kaparó menekültekként.

Napestig sorolhatnám még az elavult elemeket, de említenék inkább két pozitívumot. Az egyik ilyen a tartalom, amire semmi panaszunk nem lehet. A négy szelet egyenként olyan 8-10 óra játékidőt biztosít, ami már önmagába véve is elég tisztességes, pluszba még ott lesznek a többjátékos módok, illetve a No Hope nehézség is. A másik pedig a grafika, ami meglepő módon ennyi év távlatából sem tűnik rossznak, sőt. A campus például nagyon hangulatos és visszahoz valamit a régiből.

Persze egy uszkve 4 éves cuccról beszélünk, tehát senki se várjon csodát azért. A végére hagytam a slusszpoént: noha boxon is FullHD a felbontás, viszont a nagyobb tömegjeleneteknél korrektül beszaggat, illetve a frame rate is lezuhan olyan 25 környékére.

Szállj fel magasra!

Szállj fel magasra!


Ha még ehhez hozzávesszük, hogy jelenleg 5990 Ft-ot kérnek el érte, ami szerintem pofátlanul sok, akkor láthatjuk, hogy ez egy nagyon elbaltázott kiadás lett. Nagyon elavult játékmenet, agyzsibbasztó narráció, egymás mellé dobált történeti elemek a legfőbb jellemzői, míg a pozitív oldalon csak a relatíve jó külcsín, meg a durva kontent található.

Ha mindenképp szeretnél beruházni a franchise valamely részére, akkor a nemrég tesztelt Collection-t javallom inkább, ezt a portot pedig felejtsük is el.

Resident Evil 6 Remastered / Tesztplatform: PlayStation 4

ne várj sokat tőle...
  • Stílus: Túlélő horror
  • Megjelenés: 2016. március 29.
  • Ár: 5.990 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Durva tartalom
  • Leon kampánya nem rossz
  • Szódával elmenő külcsín
  • Agyzsibbasztó narráció
  • Rossz gunplay
  • Rettentően unalmas hosszabb távon
  • Drága
  • Boxon szaggat
  • Hang
    5
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    5
  • Hangulat
    5
5.5
9 hozzászólás

illegalfreq

8 éve, 7 hónapja és 10 napja

drift3r91 írta:
GTX 460 i5 2500k 8gb ram maxon vitte és ebből csinálnak remaket? Nincs elég kreativitás az új dolgokhoz? Sztem mindenki kijátszotta aki akarta, nem tudom kik fogják venni.
Én megvettem PS4-re mert kimaradt a hat az előző genben mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

8 éve, 7 hónapja és 11 napja

A Resident Evilnek a harmadik rész után vége kellett volna legyen. Az még jó volt. Erre kiadják az egyik leg****abb részt ami ráadásul a legújabb is talán állítólag felújítva. Képzavar.

válasz erre

totyak

8 éve, 7 hónapja és 12 napja

Elhiszem, hogy full szär az egész, de 6 ezer nem is olyan sok egy felújításért. Mások teljes árat kérnek az ilyenekért. Mondjuk ezek lehet azért adják féláron, mert ők is érezték, hogy híg fos az egész.

válasz erre

Santonio

8 éve, 7 hónapja és 13 napja

Korrekt. röhögő smiley Kár hogy ilyenekbe fektetik az energiát, normális játékok létrehozása helyett. wtf smiley

válasz erre

Ravor

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

Amúgy se vártam sokat az ilyenektől, ezek az újra kiadások nekem nem nagyon jönnek be, ez csak arra jó, hogy még egy utolsó bőrt lehúzhassanak a játékról.

válasz erre

drift3r91

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

GTX 460 i5 2500k 8gb ram maxon vitte és ebből csinálnak remaket? Nincs elég kreativitás az új dolgokhoz? Sztem mindenki kijátszotta aki akarta, nem tudom kik fogják venni.

válasz erre

Paint

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

Hát a resi már ellaposodott, a pontszámon meg sem lepődtem. Amúgy a Resi 6-osa csak engem emlékeztet egy zsiráfra? röhögő smiley

válasz erre

Terminator

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

Uhh az szép nagyon röhögő smiley

válasz erre

kpal

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

Ennyire elvérzett ez meglepett smiley szomorú smiley

válasz erre
Resident Evil 6 Remastered
5.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja