NBA 2K15 teszt

2014. október 17.
72.2711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A 2K Games belevaló kosaras játéka idén is - menetrendszerűen - betoppant. A tavalyi epizód sokak szerint a sorozat egyik legjobbja volt, a megreformált irányításnak és a remek játékmódoknak köszönhetően, pluszban még belejátszott a sikerbe az állejtő grafika és persze LeBron James sztori szála is. Csukákat fel, pályára, jön a kezdődobás!


Ismerős pálya

Az idei év központi figurája visszatérő arc, már ami a borítót illeti, hisz Kevin Durant már a 2K13 borítóján is ott feszített. A játékmódok nem sokat változtak, egy új elem lépett fel a parkettára mégpedig a MyLeague mód melyben saját bajnokságot pakolhatunk össze, akár egy évre vagy akár több szezonra is. Itt minden testre szabható, a csapatok száma és összetétele mellett a sorsolások menete is állítgatható, gazi NBA producernek érezhetjük magunkat.

A Karriermód hasonló az előző évihez képest, sőt az egyéb elemek sem sokat változtak, bár az élményfaktor töretlen. Blacktop, Freestyle és Scrimmage meccseket tolhatunk, akár a gép vagy barátaink ellen. Az online lehetőségek is visszatérő ismerősök, a MyTeam kártya alapú mókája bővült egy aukciós házzal, ahol eladhatjuk játékosainkat, és vehetünk is új arcokat a csapatunkba.

Easy Flyer, öcsém, Easy Flyer

Easy Flyer, öcsém, Easy FlyerKigyúlnak a fények

Ha elindítottuk csapatunkat a siker felé vezető rögös úton, vagy csak egy gyors meccset tolunk is le, hamar elkezdődik a lényeg, a MECCS. Első blikkre semmi jelentős változás nem fedezhető fel a grafikával kapcsolatban, az előző részhez képest, ám ez nem probléma, mert a játék annyira jól néz ki, hogy akár a TV-ben nézett meccsel is össze lehetne keverni. Ám amint a bíró feldobja a labdát és fiaink belevetik magukat a csatába, tűnnek fel az apró, de annál szembetűnőbb változások.

A tavalyi rész nagy újítása a mozgási rendszer volt, ezt ebben a felvonásban még tovább csiszolták. Játékosaink folyékonyan mozognak, a felugrások, zsákolások veszettül jól néznek ki. A faultok néha nekünk is fájnak, és ha egy nagyobb név a levegőbe emelkedik, a jól ismert gesztusaival, hogy beveressen egy hatalmas zsákot, elakad a szavunk.

Egyetlen szívfájdalmam van, hogy a meccs közbeni, a játék grafikus motorjával készült bejátszásokban a mozgások hajlamosak darabosak, lenni, ez azok után illúzióromboló hatással bír, hogy meccs közben egy apró megtorpanást se láthatunk. A látványosabb zsákolások a visszajátszásokon kívül egy gyorselemzésen is bemutatásra kerülnek, megmutatják milyen messzire és milyen magasra szárnyaltak a pontszerzők.

Hát, tudja, sok müzlit ettem, azért lettem ilyen magas.

Hát, tudja, sok müzlit ettem, azért lettem ilyen magas.


Az NBA 2K15 az aktuális NBA és nemzetközi szövetség adataira épül, maximálisan naprakész élményt nyújt, a játékosok felismerhetőek, gesztusaik emberiek, karakteresek. LeBron, Durant nyilvánvalóan mind rendben vannak, ezen felül a sok száz licencelt játékos, edző, de a régebbi sztárcsapatok nagyjai is tökéletesek. Számomra, aki a 90-es évek hőskorán nevelkedett, külön élmény volt Michael Jordan és Shaquille O?Neill összecsapása a Bulls akkori, legendás parkettás pályáján.

Az irányítás a megszokott, komplex, elég sok tanulást és gyakorlást igénylő, de remek rendszert használja, azonban a készítők elkövettek egy elég nagy hibát a kezdő játékok felé: kikerült az oktatómód, helyette pedig nagy nevek által kommentált oktatóvideók kerültek be, sőt a PC-s verzióban a PS4-hez készült snittek láthatók.

A játékhoz kontroller ajánlott, billentyűzettel gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni az egyszerűbb trükköket is, kivéve ha nincs a felmenőink között egy polip. Az előző részhez képest a kikerüléses mozgások rendszere finomodott, és a dobóerő mutató is informatívabb lett, jobban használható.

Ám az események nem csak a pályán zajlanak, a NBA2K15 eszméletlen körítést kapott. Kezdjük ott, hogy a meccsek előtt kapcsolják a Sprite NBA stúdiót, ahol fejtegetést hallgathatunk a meccs esélyeiről. A kommentár remek, illeszkedik meccshez, jól reagál a hirtelen fordulásokra leindításokra, egy epikusabb jelenetnél pedig örömmámorba fürdenek a kommentátorok. Félidőben, ha valami nagyobb név játszik, gyakran van pálya széli gyorsinterjú, és ezek is remekbe szabottak, az előző részben látottakhoz képest is javultak, csiszolódtak.

A közönség is sarkalatos pont, de a hangulat tökéletes, egy egy nagyobb helyzetnél vagy kosárnál népünnepély van, egy meredekebb leindításkor felugrik a tömeg, a hangulat kézzelfogható.

Flaszter Blaszter

Amerikában a kosárlabda mindig is részben az utca gyerekének játéka volt és az évtizedek alatt saját zenei stíluskorona alakult ki körülötte. A 2K Games megint telitalálatot lőtt a zenei anyag összealításával, Pörgős rockos számok, és beton kemény gettórap muzsikák széles választékát sűrítette egybe néhány lazább, poposabb számmal. A "történelmi" meccsek alatt korhű muzsikák dübörögnek, mindegyik évtized alatt más és más. A kommentátor hangok és az interjúban megszólaló nagy nevek mind tökéletesek.

Ilyen vertikális emelkedés láttán, jó hogy elszürkültek az irigységtől!

Ilyen vertikális emelkedés láttán, jó hogy elszürkültek az irigységtől!Sima győzelem?

A NBA 2k Sorozat már az előző résszel felnőtt, az idei epizód az apró kötelező újításokon kívül pár frissített játékmóddal lép pályára. Egyetlen nagy hibája van, az is inkább a kezdők életét keseríti meg, mégpedig a már említett oktató mód lecserélése, ami szerintem hatalmas baki, de ez a játékmenetre és a program remek mivoltára nincs hatással.

Kosárlabda rajongóknak még mindig kötelező darab, de aki már a tavalyi "szezonra" is benevezett, az gondolkozzon el a vásárláson, mert finom csiszolásokon kívül nincs sok újdonság a cuccban.

A Game Channel fő teszthardvere nVidia GTX 780 videókártyát, 16GB Kingston HyperX Beast memóriát és ASUS Maximus VI Hero alaplapot tartalmaz, Cooler Master HAF XB házba szerelve - Windows 8.1 rendszerrel.

Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

NBA 2K15 teszt / Tesztplatform: PC

a polcon a helye
 • Stílus: sport
 • Megjelenés: 2014. október 10.
 • Ár: 13.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • A megszokott remek minőség
 • Finomított mozgásrendszer
 • Pazar tálalás
 • Nincs oktatómód
 • Apró csiszoláson kívül nincs nagy újdonság
 • Hang
  8
 • Grafika
  8
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  9
8
10 hozzászólás

Rasztabob

4 éve, 10 hónapja és 17 napja

Nem annyira szeretem a kosarat de ez alapján kedvem támadt hozzá

válasz erre

angol26

4 éve, 10 hónapja és 18 napja

Ezt az évet én is kihagyom.

válasz erre

bekecs

4 éve, 10 hónapja és 22 napja

csirkee írta:
Mezeket le lehet venni a játékban?
Nők...

Nem szeretem a sportjátékokat viszont ahogy látom egyre látványosabbak!

válasz erre

rDAVE

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Jó teszt lett! Meghozta hozzá a kedvem, de annyira nem, hogy megvegyem... Viszont közben eszembe jutott, hogy PS Plushoz adták már a tavalyi részt, szóval szép lassan csorog lefele PS3-ra.

válasz erre

petrovicsz

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Nálam is inkább ez, mint mondjuk egy fifa.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Hmmmm, a leírás alapján nem lett rossz. Elődökkel nem játszottam, de épp ezért lehet hogy megveszem. De csak akkor amikor le fog menni az ára.

válasz erre

kpal

4 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ez jobban leköt mint a foci

válasz erre

wegh

4 éve, 10 hónapja és 25 napja

"A játékhoz kontroller ajánlott, billentyűzettel gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni az egyszerűbb trükköket is, kivéve ha nincs a felmenőink között egy polip." Ezen a mondaton 10 percig röhögtem. Jó teszt lett. Nem vagyok nagy kosárrajongó, de erre lehet, hogy ránézek majd.

válasz erre

csirkee

4 éve, 10 hónapja és 25 napja

Mezeket le lehet venni a játékban?

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 10 hónapja és 25 napja

Nálam ez biztos kimarad...

válasz erre
NBA 2K15
13.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaImperator profiljaEAG1 profilja5t3v3nk3 profiljarDAVE profiljasmadi1968 profiljagery1113 profiljaTÓTH JULIANNA profiljahavrillal profilja