Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 teszt

2016. március 05.
73.3241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
A japán rajzfilmek, azaz pontosabban az animék világa nagyon közel áll a szívemhez. Ifjabbik korom jelentős részében számolatlanul öltem az órákat a különféle, nagy karddal rohangáló, babaszemű fiúk és lányok kalandjaiba. A lehető legtöbbet szerettem volna magamba szippantani belőlük, viszont a Narutot sosem tudtam megkedvelni, pedig nagyon próbáltam. Ettől függetlenül az Ultimate Ninja Storm sorozatot örömmel fogadtam a konzolokon, mert mindig minőséget képviseltek a stíluson belül.


Ezt még a fentebbi állításom ellenére is elismerem. Egyébként az összes hasonló játék esetében muszáj néhány kérdést feltennünk: Rajongó vagy? Ha igen, mekkora? Nyilván néhány esetben eltekinthetünk ettől (például a Batman Arkham játékoknál), mert ezek annyira jól sikerültek, hogy szinte mindegy is. Ugyanakkor a legtöbb hasonszőrű darab esetén ez bizony egy égető és központi kérdés lesz.

Nos, a Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4-nél el is dönti a kérdést, hogy kell-e ez neked. Ha kedveled ezt az egész univerzumot a történettel, harcokkal, jókkal, rosszakkal egyetemben, akkor ne is habozz, szerezd be a záró epizódot. Azonban ha csak egy kicsit ninjáznál, esetleg most ismerkednél meg a szériával, akkor messzire kerüld el.

Fájni fog, ha ezzel megmosom a füleid

Fájni fog, ha ezzel megmosom a füleid


A játékban egyébként három fő opció van a szórakozásra. Messze a legkirályabb a sztori mód, ahol a korrektül kivitelezett harcok után csorgó nyállal bámulhatjuk a néha több percen át futó anime betéteket, hogy aztán egy kevés QTE szekvencia zavarja ezt meg. A történet természetesen fejezetekre lett osztva és a küzdelmek abszolválásával tudjuk tovább görgetni a folyamot.

Néha amúgy simán előfordulhat, hogy többet mozizunk, mint bunyózunk. Egyébként a rajzfilmes betétek nagyon jól lettek mind technikailag, mind pedig hangilag megvalósítva, simán elhinném még azt is, hogy az eredetiből lettek kivágva.

Maga a küzdelem amúgy jó kis változtatásokon ment keresztül az előzőekhez képest. Például teljesen 3D-s arénákat kapunk, ahol már eleve meg kell szoknunk a szokatlanul rögzített kamerákat. Maga a játékmenet is teljesen más, mint egy sima verekedős anyag esetében, ugyanis itt a gyors támadások mellett sokkal több minden múlik a figyelmünkön, illetve a jól időzített blokk - visszatámadás kettősön.

Simán elképzelhető, hogy az első körök alatt úgy törlik fel velünk a padlót, hogy még csak azt se tudjuk, merre mozogjunk. Szerencsére a sztori mód segít rajtunk, fogja a kezünket és lépésről lépésre megmutatja, hogyan is működnek a dolgok. Megtanuljuk, hogyan védekezzünk hatásosan, illetve egy idő után atomhalál csapások kivitelezésére is képesek leszünk - ebből a szempontból rendkívül jól van felépítve a stuff, csak időt kell neki hagyni.

Most akkor jobbra vagy balra?

Most akkor jobbra vagy balra?


A különböző fejezetekben lévő verekedések is változatosak, hiszen nem csupán arról van szó, hogy Sasukét elkalapáljuk és Jézus. Ebből a szempontból egy kicsit a Mortal Kombatra hasonlít a Naruto, mert lesz olyan, amikor bizonyos mozgásokat nem használhatunk, az ellenfeleink klónozhatják magukat meg a falon rohangálnak.

Aztán ha a speckó mérőnk feltöltődik, akkor az egymással harcoló felek óriási, apokaliptikus, bolygó pusztító, erdő zúzó, Godzilla méretű extra támadást vághatnak a másik fejéhez. ilyenkor fogjuk amúgy törölgetni a szemünket a gyönyörűségtől, azt garantálom.

Természetesen minden karakternek eltérő mozgása és képessége van, amiket ki kell tanulnunk, hogy a megfelelő időben használjuk őket. A tag szisztémát is meg kell szoknunk, ugyanis még emellett minden párosnak más-más opció lesznek a velük szemben állók földbe gyalulására. Amúgy ez a szisztéma annyira jó lett, hogy még a sokszor idétlen QTE események közbevágását is megbocsájtjuk. Próbálták ezeket is változatossá tenni, hiszen lesz olyan, hogy egy simán induló balhé hirtelen boss küzdelem lesz, illetve úgy ér véget egy menet, mintha az animét néznénk.

Ki tud jobban falon futni?

Ki tud jobban falon futni?


Ha végig visszük a történetes részt, akkor megnyílik az Adventure Mode. Ez egy fura, amolyan RPG light kaland, ami a fanoknak szerintem nagyon fog tetszeni, viszont mindenki más egy pöttyet fárasztónak gondolhatja.

Természetesen ezeken kívül tudunk még a barátainkkal is harcolni, bajnokságokban részt venni, meg persze felugorhatunk a világhálóra, hogy az ott nyüzsgő rajongók között is szétcsapjunk. Ez a szegmens amúgy abszolút rendben van, nem nagyon fagyogat, gyorsan találunk kihívót, ráadásul a frissítés is folyamatos lesz, valamint speciális eseményeket is beharangozott már a gyártó.

A kontentre egy szavunk se lehet tehát, hiszen több mint 60 választható szereplőt kapunk, ráadásul ezek mind eltérő támadó osztályt és ninja skilleket kaptak. Jó eséllyel, ha szerettél valakit a filmekben, akkor őt itt is meg fogod találni. Sajnos a balansz nem sikerült olyan jól, hiszen egynémely harcos táposabb lett, mint a többiek, de reméljük ezen változtatnak majd.

Viszont az már érdekesebb kérdés, hogy a sok ember miatt mennyire lett mély az ő képesség fájuk? Vajon olyan jó és szórakoztató egy Sasuke-Kakashi harc, mint teszem azt, egy Ryu vs Dhalsim? Erre nehéz válaszolni.

Ki tud jobban falon futni?

Ki tud jobban falon futni?


Viszont addig is, amíg ezt kiderítjük, élvezkedjünk az UNS által elénk tárt vizuális megvalósításban. Vita nélkül fantasztikus munkát végeztek ezen a téren a fejlesztők, hiszen kevés olyan játékot tudnék mutatni a stílusban, ami ilyen szinten durván visszaadja az eredeti rajzfilm stílusát és hangulatát.

Ez a stuff bizony egy szerelmes levél a sorozat rajongóinak. Ők remekül fognak szórakozni a tartalmas sztori móddal, a rendkívül sok szereplővel, valamint a gyakorlatilag kimeríthetetlen gyűjtögetni és látni valóval szolgáló kaland szekvenciával. Ők azok, akik értékelni fogják a folyamatos terméktámogatást és a nagyon stabil netes kódot. És tulajdonképp ez a kulcsa az egésznek. Ha egy kicsit sem mozgat ez az egész univerzum, akkor nyugodtan vegyél el három pontot a végeredményből. Mindenki másnak, kötelező vétel!
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 teszt / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
 • Stílus: Verekedős
 • Megjelenés: 2016. február 05.
 • Ár: 11.999 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Brutális karakter felhozatal
 • Lenyűgöző rajzfilmes grafika
 • Erős netkód
 • Rajongóknak tökéletes sztori mód
 • Nem rajongóknak teljesen érdektelen
 • Hosszú betanulási folyamat
 • Hang
  8
 • Grafika
  8
 • Játszhatóság
  8
 • Hangulat
  7
7.8
8 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 3 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

drift3r91

2 éve, 6 hónapja

muki írta:
Nekem ez eddig hogy maradt ki! Nem is tudtam hogy megjelent.

Na nézem is gyorsan, ki adja el használtan.
ebből tényleg jobb egy konzol. használt cuccod eladhatod.

válasz erre

drift3r91

2 éve, 6 hónapja

Tommy írta:
Még egyetlen résszel sem játszottam. Lehet hogy el kéne kezdeni. Ezzel.
Ha érdekel a naruto anime akkor nézd meg ameddig tudod csak utána állj neki a storynak, ez annak való aki képbe van, nem holmi street fighter. Grafika zabál, de jó gépen meg se kottyan és ne tévesszen meg a 30fps lock észre se venni.

válasz erre

drift3r91

2 éve, 6 hónapja

Nekem ez a játék mindig 10/10 lesz csak kár h a 4k supersamplinget kivették a PC-ből,az élek nem szépek fxaa val sem, de játékmenet mai napig beválik.

válasz erre

Tommy

2 éve, 6 hónapja

Még egyetlen résszel sem játszottam. Lehet hogy el kéne kezdeni. Ezzel.

válasz erre

1000feri

2 éve, 6 hónapja

Ronalddo írta:
"Nem rajongóknak teljesen érdektelen"

Na nálam pont ez a gond. Király teszt lett nagyon, hangulatba hoz, de sajna nem az én világom.
egyetértünk

válasz erre

muki

2 éve, 6 hónapja és 1 napja

Nekem ez eddig hogy maradt ki! Nem is tudtam hogy megjelent.

Na nézem is gyorsan, ki adja el használtan.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 6 hónapja és 1 napja

"Nem rajongóknak teljesen érdektelen"

Na nálam pont ez a gond. Király teszt lett nagyon, hangulatba hoz, de sajna nem az én világom.

válasz erre
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4
11.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaLaci721 profiljaManiac profiljaWickedSick profilja