Monster Energy Supercross - The Official Videogame teszt

2018. március 09.
72.2481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Ha az egyszeri tesztelő a legújabb Milestone játékot kapja raportra, akkor kettő dologban egészen biztos lehet. Az egyik, hogy az átlagosnál nem sokkal jobb, ugyanakkor nem is teljesen használhatatlan a produktum, amolyan 6-7 pontos szürke zónában mozog szinte az összes eddigi alkotásuk. A másik dolog a témaválasztás, ugyanis a kiadó valamilyen oknál fogva potenciált lát az extrémebb darabokban.
Advertisement


Nincs ez máshogyan jelen tesztünk alanyával, a hangzatos nevű Monster Energy Supercross - The Official Videogame-mel sem. Amennyiben elemezzük a címet, jól látható, hogy egy közkedvelt energiaital gyártó cég neve díszeleg ott (akiknek a Rehab nevű terméke a cikkírót átsegítette már jó pár macskajajos reggelen) az official kifejezés előtt, tehát nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy ez bizony az összes hivatalos licensszel rendelkező, Supercross témájú alkotás.

Amennyiben kedvelitek az extrém sportokat, gondolom, ismeritek a motorozás eme látványos műfaját, de ha nem, íme egy kis gyorstalpaló. A Supercross egy nagyon látványos, főleg az ugratásokról és buckák szakszerű kerülgetéséről szóló történet, a már megszokott, hangulatos körítéssel.

Magányos út a motorosoké

Magányos út a motorosoké


Dögös lányok, hangos zene (főleg metál), kompetitív motorozás - tehát minden adott egy kifejezetten szórakoztató végtermékhez, amit amúgy nagyjából sikerült hoznia Milestonéknak, kicsit meglepő módon, de további rizsa helyett vesszünk el a részletekben. Ami első blikkre sajnos nem tűnik soknak, hiszen mindössze egy Single Player, Multiplayer valamint pályaszerkesztő áll rendelkezésünkre.

Anyagunk gerince a karrier mód, ahol egy névtelen figurából kell kőkeményt veteránt faragnunk először a 250-es géposztályban, majd annak sikere esetén a 450-ben is. Finoman szólva sincs túlbonyolítva az egész, hiszen minél több versenyt kell nyernünk, az ezekért kapott pontokkal növelhetjük szintünket, ami pedig a megnyitható tuningok miatt szükséges.

Érdekes húzás, hogy a különféle nehézségi szintek eltérő mennyiségű pontokkal jutalmazzák a játékos, így bíztatván arra mindenkit, hogy bizony tanulják ki a motorok kezelhetőségét, illetve használják ki a pályák adottságait. Sajnos mindössze egy idő elleni versengést, valamint mini bajnokságot találunk még itt, ahol létező versenyzőkkel kell minél jobb eredményeket elérnünk.

Persze azért a gearhead-ek el tudnak veszni, hiszen motorunkat a megnyitható extra lehetőségek segítségével részletesen tudjuk finomhangolni, valamint az elérhető szponzori szerződések segítségével hősünket dettó alaposan felcicomázhatjuk.

Anyám is megmondta hogy szép vagyok

Anyám is megmondta hogy szép vagyok


A Multiplayer szekció meglehetősen fapados, ráadásul technikai hibáktól sem mentes, sajnos kemény lagolások és egyéb érdekességek bukkantak fel a tesztelés időszaka alatt. Csodára ne számítsunk, de pár versenyt azért le lehet tolni itt is, bár valószínűleg heteken beül ki fognak halni a szerverek, szóval csak ezért ne ruházzunk be az anyagra.

Ennél kategóriákkal érdekesebb a kvázi egyetlen igazi újdonság, a pályaszerkesztő. Szövegesen, valamint videókkal is bemutatják nekünk a működését, ami ettől függetlenül elsőre, sőt, másodikra is bonyolultnak fog tűnni, de egyáltalán nem vészes, csak meg kell szoknunk az interfészt hozzá. Tulajdonképpen minden lehetőségünk meg lesz ahhoz, hogy álmaink supercross rendezvényét megalkossuk, már persze ha lesz hozzá türelmünk.

Amennyiben (hozzám hasonlóan) nincs, akkor pedig le tudjuk tölteni a kreatívabb elmék tákolmányait. Beszéljünk pár szót a körítésről, mert az viszont meglehetősen tetszetős. Tulajdonképp emiatt adtam meg neki a magasabb pontszámot is. Már eleve a futamok felvezetése, a csarnokok bemutatása megadja az alaphangot, aztán jön a sok hörgő-zörgő-csörgő paripa, feldörren a metál és elkezdődik a tülekedés meg a látványos légakrobatika.

A sportág keretei miatt a legtöbb csarnok nagyon hasonlóan fest, noha ezek a valóságban is léteznek, szóval amit lehetett, szerintem kihozták a fejlesztők ebből. Csak amerikai helyszínek vannak amúgy, de fel van osztva keleti-nyugati régióra az egész, így több, mint tucatnyi lokáció került a játékba.

Nyugi, mindjárt utólérek mindenkit. Se.

Nyugi, mindjárt utólérek mindenkit. Se.


Ideje hogy kitérjek a hibákra, mivel azért akad szép számmal ebből a műfajból is. A meglehetősen karcsú tartalmat említettem már, ennél viszont sokkal komolyabb gond a sokszor nevetséges fizika. Az egy dolog, hogy sokszor a legkisebb talajfogási hiba miatt repülünk a nyeregből, de azt már nonszensznek tartom, hogyha véletlenül hozzáérünk a pályát szegélyező akárminek, akkor úgy viselkedik a motor, mintha valami betonfallal ütköznénk. Sajnos bosszantóan gyenge lett ez, hiába tudjuk visszapörgetni bizonyos szakaszig a futamot.

Dettó bele kell rúgnom a hangokba, a metál ellenére. Sikerült olyan jellegtelen és unalmas instrumentális dalokat összeválogatni, hogy rövid idő után inkább álmosítóakká válnak, plusz nagyon-nagyon kevés található belőlük. A járművek kezelését szintén szokni kell, kicsit az az érzésem, nem tudták eldönteni, hogy szimulátor vagy pedig inkább árkádos legyen az egész, így az arany középutat célozták meg, ami csak mérsékelten sikerült. Néha egészen furán viselkedik a motor, illetve rá kell éreznünk a kanyarokra, melyik milyen technikát igényel a normális bevételhez (létezik ilyen szó?).

Itt még minden rendben volt.

Itt még minden rendben volt.


Szóval egyáltalán nem lett rossz próbálkozás a Monster Energy Supercross, kifejezetten felfelé lóg ki a kiadó palettájából, noha azért a bőrükből nem tudtak kibújni. Amennyiben kedveled a Supercross műfajt és szemet tudsz hunyni a fentebb említett hibák esetében, akkor szerintem ne habozz a megvételével, főleg azért, mert meglehetősen budget áron kínálják a stuffot. A szkeptikusok szintén futhatnak pár kört vele, őket a pofás külcsín, valamint a hangulat foghatja meg. Mindazonáltal csodát ne várjunk tőle.

Monster Energy Supercross - The Official Videogame / Tesztplatform: PlayStation 4

egynek jó...
  • Stílus: Verseny
  • Megjelenés: 2018. február 13.
  • Ár: 9.790 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Egészen pofás külcsín
  • Jó a pályaszerkesztő
  • Van hangulata
  • Sokszor botrányos fizika
  • Karcsú tartalom
  • Fapados multi
  • Gyenge és kevés zenei rész
  • Hang
    6
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    6
  • Hangulat
    7
6.5
5 hozzászólás

totyak

6 éve, 6 hónapja és 16 napja

Az a vicc, hogy kicsit több odafigyeléssel simán tudnának ők ennél jobb játékokat is készíteni, mert a felsorolt hibák nem eget rengetőek, inkább csak bosszantóak. Pár menőbb zene, a fizika faragása és máris kilépnek ebből a skatulyából, amiben már évek óta vannak.

válasz erre

VaPe

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Milestone nem tud jó játékot gyártani... szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Hát ez nem lett túlpontozva! röhögő smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Kár. Vártam egy igazán jó motoros játékra.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Switchen milyen olcsó! meglepett smiley

válasz erre
Monster Energy Supercross: The Official Videogame
9.790 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja