MLB The Show 21 teszt

2021. május 09.
90.1161
iPet profilja, adatai
iPet
Nem emlékszem már rá hogy pontosan hol, de egy fórumon olvastam az MLB (Major League Baseball) játékokról, miszerint ezek azok, amik a többi hasonszőrű címmel szemben stabilan, kiszámíthatóan jól teljesítenek. Sosem akarják megváltani a világot velük és mindig pontosan annyit fejlesztenek rajta a kötelezőkön kívül, ami indokolttá teszi vásárlásukat. Ezt nyilván feltételekkel kezeljük, mert mi itt az Öreg Kontinensen nem feltétlenül érthetünk az amcsi gondolkodás minden szegmenséhez.
 


Gondolok itt arra, hogy imádják a Nascart, a Monster Truck darálást, de a pankrációnak szintén ez lenne a hazája. Persze van azért több olyan formátum is, amire nagyon ráharaptunk (NBA, NFL, NHL például), viszont ehhez ugye szükség volt bizonyos közvetítő médiumokra - ha itthon valaki megemlíti az amcsifocit, nem hiszem el, hogy ne Faragó Richárd hangján képzelje el a további monológokat a fejében. A baseball azért más, nem annyira felkapott, mint a másik három, úgynevezett major liga.

Természetesen kezdeményezések vannak, de nem azonos a büdzsé, mint ahogy a lehetőségek sem. Persze ha valaki jártas az itthoni dolgokban, nyugodtan mélyítse tudásunk, hátha kedvet kapunk hozzá! Szóval, itt van nekünk az MLB The Show 21, ami igazi nextgen élményt ígér, ennek megfelelően mi is az Alien-díszleten (lánykori nevén PS5) teszteltük. Lelki szemeimmel már láttam, hogy a haptikus rezgésekkel együtt micsoda pompázatos élényben lesz részem. Kicsit tévedtem, de ez még mindig egy abszolút jó játék - a műfaj rajongóinak.

Na haver, ez lesz minden home run-ok ősanyja

Na haver, ez lesz minden home run-ok ősanyja


A beröffentés után nem is cicózik velük a cucc, rögtön néhány döntést kell hoznunk, ami elsődlegesen a nehézésgre vonatkozik. Magamnak a dinamikus sávot állítottam be, ami annyit jelent, hogy teljesítményünktől függően a rendszer automatikusan növeli vagy csökkenti azt. A roppant látványos élő bevágások meg tisztességgel meghozzák az ember kedvét egy kis csapkodáshoz, de ne olyan hevesen. Első utunk mindenképpen a tutorialba vezessen, ami egy kis szabályismertetéssel egybekötött kezelési útmutató.

Itt begyakorolhatjuk az ütés minden fajtáját, illetve elmagyarázza a program, hogyan és miként tudunk csavart labdát dobni. Szóval ne sajnáljuk erre a szegmensre az időt, mert ezek hiányában bizony közel élvezhetetlenné tud degradálódni a játék. Minden cselekvéskor legalább három-négy presetet kínál az anyag, amik között lesznek DualSense-exkluzívak is.

Sőt, még arra is figyeltek, hogy az élő közvetítésekből implementáljanak egy csomó dolgot - ilyen például dobásoknál a "rács", ami megmutatja az adott ütőjátékos hideg és meleg zónáit, be tudjuk mérni, hogy nagyjából hova dobjuk a labdát és milyen sebességgel tettük meg, satöbbi. Ütőként megtippelhetjük, hogy az ellenfél dobója milyen metódust választ, de variálhatjuk természetesen azt is, hogy merre és miként akarjuk a bőrgolyót (abból csinálják még? Vagy valami szintetikus izé?) elküldeni. Persze ezek csak a jéghegy csúcsa, számtalan más mechanikát kell magunkévá tenni hogy valóban élvezni tudjuk a játékot.

Felkészültél a leégésre?

Felkészültél a leégésre?


A sportjátékokról alapvetően köztudott, hogy az átlagosnál jobban néznek ki, hiszen a rendelkezésre áll erőforrást nem kell annyira széttagolni, mint mondjuk egy open world cím esetében. Itt másra kell figyelni: legyen minél élethűbb az animáció, az játékosok másszanak le a képernyőről, a stadionok atmoszférája költözzön be a saját nappalinkba.

Úgy gondolom, hogy az idei The Show, főleg a nextgen masinákon, alapvetően remekül fest. A nagy sztárok természetesen a végletekig kidolgozottak, minden egyedi mozdulatuk a helyén lesz. A lokációk úgyszintén példa értékűek, imádtam a zsibongást meg az éljenzést amit egy-egy jobb dobás vagy ütés csalt elő a helyiekből. Amin viszont még rengeteget kell dolgozni, az bizony a közönség megjelenítése. A lastgen masinákon még csak-csak elfogadtuk (bár morogtunk miatta eleget) hogy a kedves publikum hagy némi kívánnivalót maga után, de itt már nincs pardon.

iPet ballag a dobópont felé. Instant klasszikus

iPet ballag a dobópont felé. Instant klasszikus


Olyannyira, hogy tesztalanyunk ebből a szempontból megidézi a PS3 érát, annak is a közepét. Alapvetően ugye ez nem számítana, viszont amikor visszajátszásokat nézünk, vagy valami komolyabb vidit akarunk összevágni, akkor ott lesznek a kartonfigurák a háttérben és abszolút lerombolják a valóság illúzióját. De tényleg csak ebbe tudok belerúgni, amúgy nagyon csecse az egész. Technikailag természetesen példaértékű az egész, semmilyen bug vagy kifagyás nem borzolja idegrendszerünket, a töltés pedig igazából nem létezik.

A második nagyobb újítás a stadion kreátor. Érthetetlen oknál fogva ez eddig hiányzott az MLB szimulációkból, de végre itt van. Ha már belerakták, akkor arra is figyeltek, hogy a pofonegyszerű legyen a kezelése temérdek lehetőség mellett, de elveszni sem fogunk azért. Fura, hogy nem csináltak külön valami közösségi felületet, ahonnan leszipkázhatnánk más játékosok által megálmodott építményeket, de azért ez bőven javítható.

Építményünk nem csak úgy lóg a levegőben, hanem a Diamond Dynasty módban lehetőségünk van itt játszani a hazai meccseken, ami meg menőség. Tesztalanyunk gerincét továbbra is a kampány adja, ami alapvetően megegyezik a tavalyi iterációval. Annyi módosítás történt, hogy a meccsek után élő podcastokban jelentkeznek a szakértők, ami jópofa újítás. Minden más szinte teljesen megegyezik a 20-as kiadással. Persze a rostereket frissítették, sőt, élőben követik az eseményeket, de azért ez elvárható egy sportjáték esetében.

Na, próbáljuk meg méegyszer azt a leégést

Na, próbáljuk meg méegyszer azt a leégést


A végére hagytam a legnagyobb csattanót - lőttek a platform exkluzivitásnak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az MLB The Show 21 elérhető a Microsoft konzoljaira is. Ez nyilván magával hozza a crossplay-t, azaz PS és Xbox tulajok össze tudnak csapni az online ligákban. Sőt, a redmondi brigád odáig ment, hogy azonnal belerakták a Game Pass kínálatba a baseball-t, így ha rendelkezel ilyen előfizetéssel, minden további nélkül húzhatod is lefelé.

Szóval ezt tudja az MLB The Show 21. Egy sallangmentes, profin összerakott, alapvetően szórakoztató cucc, ami azért nem tökéletes. A DS fícsöröket leszámítva van még hova reszelni hogy az igazi nextgen érzés elkapjon minket, de alakul. Ha az összes rész fenn sorakozik a polcodon, akkor habozás nélkül vásárolhatod ezt is, de új belépőként azért számíts arra, hogy a tanulási görbe jóval magasabb, mint egy Fifa, egy NBA vagy NFL játék esetében, plusz a "bézbóz" azért nem az a műfaj, amivel egy lankadó házibulit fel tudsz dobni. A nyolc pont ellenben teljesen jogos, szóval mérlegelj, hátha kipróbálnál valamit újat.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

MLB The Show 21 / Tesztplatform: PlayStation 5

a polcon a helye
 • Stílus: Sport
 • Megjelenés: 2021. április 20.
 • Ár: 20.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Stadion kreátor
 • Kihasználja a DualSense lehetőségeit
 • Jól összerakott, sallangmentes cucc
 • Borzalmasan festő publikum
 • Azért lassan ráférne valami nagyobb újítás
 • Hang
  8
 • Grafika
  8
 • Játszhatóság
  8
 • Hangulat
  8
8
6 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az szép kerek nyolcas lett!

válasz erre

petrovicsz

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nagyon fura látni ezt a játékot Xboxra is?

válasz erre

VaPe

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Évről évre meglepődöm amikor megkapja ezeket a magas pontokat ez a játék.

válasz erre

fighterlaci

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nekem frankón bejön ez a game, csak mindig nagyon hamar megunom.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na ezen most meglepődtem.

válasz erre

Patrik94

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez a sorozat mindig rohadt jó pontokat kap!

válasz erre
MLB The Show 21
20.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

1000feri profiljaKisember001 profiljasony1515 profiljamarco profiljaWickedSick profiljaaszkorbin profiljaGrifid profiljaM.O.R.P.H. profilja